Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozsonits Tamás

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban a zeneoktatásban is alkalmazható ismeretterjesztő video-anyagot adott kézre a világ egyik dobosa, Sümeghi Tamás, A dobolás útja 1910-től a könnyűzenében címmel. Erről (is) beszélgettek Rozsonits Tamással. Téged mikor és miért fogott meg a dob és a dobolás? Viszonylag későn, 16…..
Bágyi Balázs dobos zeneművész, zeneszerző, tanár, nem mellesleg a magyar Jazz Szövetség elnöke néhány napja közzétette A dobfelszerelés bemutatása, kialakulása és szerepe a könnyűzenében című oktató videóját. Erről beszélgetett Rozsonits Tamással. Pécsett születtél és ott nőttél fel. Miért éppen…..
Az International Society for Music Education (ISME) az egyik legnagyobb zeneoktatással foglalkozó nemzetközi szervezet, amely jelenleg több mint 90 országban van jelen. A szervezet mottója: „Hisszük, hogy a zene által átélt élmények, annak minden aspektusával, minden ember életében…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.06.29 11:17:56
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is. Mai vendégünk Kovács Linda. (Második rész.) Hol tanítasz jelenleg? 2007 óta…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.06.22 17:44:21
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is. Mai vendégünk Kovács Linda.  (Első rész.) Hogyan és mikor kerültél kapcsolatba a…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.06.05 19:35:24
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is.  Mai vendégünk Sárdy Barbara Sopronból.   Évek óta sikeresen működteted a saját nevedet…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.05.22 19:06:24
A Poptanítás blog sorozatában olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is.  Mai vendégünk Fehér Géza. Szolnokon születtél és nőttél fel. Hogyan és…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.05.15 12:30:15
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is.  Mai vendégünk Kékkői Zalán. (Második rész)  A világhírű, japán Ibanez márka hazai…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.05.08 11:11:44
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is.  Mai vendégünk Kékkői Zalán. (Első rész.)   Milyen hagyományai voltak a családodban a…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.05.01 11:23:30
A Poptanítás blogon olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is. Mai vendégünk a soproni dobos-klasszis, Hoffer Péter. Nem hiszem, hogy nálad bárki is…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.04.24 12:15:39
A Poptanítás blog sorozatában olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tőlük tanulni vágyóknak is.  Mai vendégünk Kolta Gergely.  Pécsett születtél, egy nagy zenei…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.04.17 12:04:07
A Poptanítás blog sorozatában olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tanulni vágyóknak is. Ősze Gergely Ausztriában, a Bécsi Zeneakadémia poptanszakán diplomázott, majd…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.04.10 11:10:38
A Poptanítás blogon új sorozatot indítunk: olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tanulni vágyóknak is.   Träger Lilit a Balkan Fanatik együttes énekesnőjeként ismerte és…..
Poptanítás A kedvencem a mesterem 2020.04.04 12:32:17
  A Poptanítás blogon új sorozatot indítunk: olyan ismert és népszerű zenészeket mutatunk be, akik nem kizárólag a színpadon és a hangfelvételeken csillogtatják meg tehetségüket, hanem tudásukat átadják a tanulni vágyóknak is. Elsőként a Magyar Hajnal Énekstúdió mutatkozik be. Névadója, Magyar…..
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudás vágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.” ( Szent-Györgyi Albert) Budapesten, Zugló szívében,…..
Az első kóruspróbára hárman mentek el. Aztán az iskola körbejárása után már voltak ötvenen, de a klasszikus művek éneklését követően alig akadt résztvevője a következő próbának. Többek között ezzel az első tapasztalattal vezette fel „Zenei élet egy elméleti gimnáziumban” című előadását Korpos…..
Pálmai Zoltánt nem kell bemutatni a hazai rockzene ismerőinek: a legendás Kovács Gyula-növendékek egyike, elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolát és ő az egyetlen, aki mindhárom „Fekete Bárány” zenekarban megfordult: dobolt a P. Mobil, a Hobo Blues Band és a Beatrice zenekarokban, de a P.…..
A Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskolát Délkelet Magyarországon, Békéscsabán 2010-ben alapította Kulcsár Sándor harmonikaművész-tanár, aki jelenleg is az intézmény igazgatója. Kezdetben alapítványi fenntartóval („Kistérségek Szakképzéséért” Alapítvány) működött, majd 2012. szeptember…..
Tom Parker ezredes; Brian Epstein; Peter Grant; Malcolm McLaren; Don Arden; Andrew Loog Oldham; Allen Klein; Kit Lambert; Simon Fuller; Irving Azoff: kik ők és mi a közös bennük? A világ leghíresebb rockmenedzserei, nélkülük nem, vagy nem így ismernénk Elvis Presley, a The Beatles, a Led Zeppelin, a…..
Poptanítás Például: Ausztria 2020.02.04 10:20:41
A programot Ősze Gergely zeneművész-tanár vezette, aki a bécsi Zeneakadémia könnyűzenei tanszékén (Institut für Popularmusik) szerzett Master diplomát „drums and percussion” szakon. Az Ausztriában élő és oktató Ősze Gergely két napos tanulmányútra invitálta a Poptanítás munkacsoportot 2020. január…..