Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andrzej

760 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
andrzej 2022.06.07 18:00:18
@Kataj: Ez sem ma volt, de a gimnáziumi történelemkönyvben mintha feketén-fehéren benne lett volna... magyarországi gimnáziumi könyvben természetesen :-)
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
Keleti blokk különkiadás 1985. Konsztantyin Csernyenko szovjet pártfőtitkár temetése...
andrzej 2017.12.26 21:58:40
@Bikli néni: Volt az legalább 15 perc, a rész kellős közepén kapcsoltak át a gyászhírre. Évekkel később láttam annak a résznek a végét...
Gigant, Szili, Nohab, Taurus... A legtöbb vonatkedvelő ember ismeri a legnépszerűbb magyar mozdonyok beceneveit, sőt leginkább csak azt, míg a kusza számsorok alapján már nem biztos, hogy be tudná azonosítani némelyik vasúti járművet. EMD AEM-7 - a "Svéd húsgombóc" Amerikában (kép forrása:…..
Néhány olvasó kérésére a 18+ képek ezentúl a bejegyzés végén, a többi képtől jól elkülönítve lesznek láthatóak. Így lehetőség van kihagyni őket. 1970. Elvis, Nixonnal fog kezet a Fehér Házban...
andrzej 2016.12.21 09:16:10
@JTom: Szászországot (Lipcse) ha minden igaz az amerikaiak "foglalták el", aztán egyezkedve a szovjetekkel "elcserélték" berlini megszállási övezetre. Gondolom az ottaniak ennek nagyon örültek...
Egy kocsi érkezik, az apja jött látogatóba Rebrowhoz. Rá is fér a csávóra, mert folyamatosan a felrobbantott csaján, Ewán őrlődik. Az öreg valami pap lehet, vagy legalábbis úgy néz ki, úgyhogy gyors lelki segélyben részesíti hősünket. Az meg finoman elküldi oda, ahonnan jött…..
andrzej 2015.02.27 07:29:12
@Neoprimitív: abszolút egyet értek, csak a megfejtésben akartam segíteni, nem a többi olvasót/nézőt leszólni. Sajnos ilyen hibák még az igényes szinkronmunkába is becsúsznak...
Lengyelország lerohanása és felosztása 1939. szeptember A híres fotó színesben. Ha Lengyelország lerohanásáról van szó, hajlamosak ezzel a képpel illusztrálni a német csapatok lengyel határátlépését. Valójában a fotó nem szeptember 1-jén készült, hanem két héttel később 14-én és nem a…..
valami újat... Költözünk 2014.05.09 20:15:26
Elköltözök. Egy kis változatosság nem árt...Ha valaki érdeklődne, remélem hamarosan megtalál a http://jankowskiek.wordpress.com  címen. ..
Na ha nem tévedek, két hét múlva ilyenkor már visszavonhatatlanul házasember leszek. Addig meg még bírjam ki.Izgalmasabb dolog, hogy miközben a család szerveződik, én Pesten maradok (mert valakinek dolgoznia is kell  )Szóval izgalmas dolgok lesznek, én lényegében a 15 nap…..
valami újat... Az időjárásrul 2012.06.22 10:26:34
Azt hiszem, ennek a változatos monszun időjárásnak is megvannak a szépségei.Nem mondom, alapvetően nem a szakadó esőt várod a nyártól, de lehet ezt is  értelmesen csinálni. Az idei nyári modell például nagyin tetszik.Oké, megvannak a kötelező körök is, idén…..
A tegnapi, nem túl jól indult nap méltó befejezése volt a kollégákkal eltöltött esti meccsnézés néhány sör mellett. Nem gondoltam volna, hogy idáig fajulnak a dolgok, de ki is lettem festve, úgyhogy hiteles drukkerként mehettem neki a lengyel-orosz rangadónak.Bevallom, túl sok…..
valami újat... Szakmai fejlődés 2012.06.12 07:03:53
Fontos lenne megjegyezni, hogy több mint egy hete hivatalosan is konferenciatolmács vagyok, és egyúttal nagyon remélem, hogy most egy darabig nélkülöznöm kell a felsőoktatás áldásos hatásait. A blogírást is fel kellene újítani, azt hiszem, hogy az asszony költöztetése, az…..
Szláv Virtus Jožin z bažin 2010.01.06 07:00:00
 1978 történelmi év volt Ivan Mládek és társai számára: ekkor robbantak be a köztudatba vicces, vagy inkább komikusnak nevezhető előadásukkal. Jožin z bažin, azaz "Józsi a mocsárból" sokaknak már ismerős lehet, hiszen tavaly nagyjából ilyenkor Mocsári Józsi…..
valami újat... Remények 2011.09.30 18:27:56
Az időben kimutatható intelligencia gyógyítható, legalábbis kezelhető. Ezzel a felkiáltással indulok haza és harcba az anyakönyvi hivatallal. Remélem nem szívat meg. ..
valami újat... Az angol nyelv 2011.09.21 12:45:28
lesz mostantól fogva az egyes számú közellenség azt hiszem. Két hete egyszer már befürödtem azzal, hogy angolra kellett tolmácsolni, úgyhogy rá fogom pecsételni a képesítésemre, hogy hatóságilag tilos angolul megszólalnom. Ha máshogy nem megy, a személyimre is. Hétfőn ugyanis…..
valami újat... A gáz 2011.09.16 12:19:59
kiismerhetetlen fenomén. Hát még a vele összefüggésben álló háztartási/épületgépészeti berendezések! A konyhai bojlert megtanultam kezelni. Igaz, stabilan csak második próbálkozásra indul el, de akkor biztosan. Szerintem ilyennek lett gyártva, a használati utasításban is benne…..
valami újat... Házmester 2011.09.15 08:07:18
Ja, egyébként sikerült 2 nap alatt nincskészdeműködik szintre beköltöznöm az albérletbe. Úgyhogy várható néhány házibarkács illetve hurráköltözünk témájú post is. A kimeríthetetlen munka, iskola és tömegközlekedés mellett természetesen. Mekk mester jelentkezz.....
A hétvégén tolmácsolni voltam. Nem egy rossz dolog, ellenben nagyon jó, és itt szeretnék kitérni arra a részletre is, amit a tankönyvek, de a gyakorló tolmácsok, sőt a cserkészek sem győznek eleget hangsúlyozni: légy résen!Egy szimpatikus amerikai úriember próbálta motiválni a…..
...ezt pedig megérdemeltem. Így. Nem mondom, lehetett volna értelmesebben is csinálni, de ugye az igazi viking semmitől se fél. Ez pedig piszkosul így van. Mert kell nekem az általános gazdasági válságra hivatkozva - hehe - nem bérletet venni, és hajnali 4.17-kor biciklire…..
Az a nagy helyzet, hogy szégyellem magamat, megint nem írtam semmit. Mondjuk nem garancia, hogy ezek után fogok...Utsó félév következik jövő héttől, úgyhogy bele kéne húzni. Vizsgaidőszak-temetőnek egy szokásos lengyelországi körrel kedveskedtem magamnak. Mindig van elég…..
valami újat... Újítás 2011.01.02 23:09:13
A szellemi kéj kedvéért indítottam még egy blogot. Itt olvasható:http://zyciobrazy.wordpress.com   ..
Nem tudom, hogy miért, de az elmúlt jóegypár napban gyakorlatilag kifutópályányi nekifutás kell, hogy elaludjak. Mivel az éjszakák azonban behatárolt hosszúak, általában a dolog az alvással töltött órák rovására megy. Pénteken be se mentem az iskolába, mert úgy gondoltam, 2…..
Idén szerencsére gólyahét előtt rendezték meg a X. Közép-Európai Gőzmozdony- és Étkezőkocsi-Találkozót, így nagyobb lelkifurdalás nélkül, ellenben lényegesen kialvattabban mehettem ki a versenyre, mint tavaly. A hírek - program - már így is sok érdekességet ígértek.…..