Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Bergman

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stúdióidő Something for the Boys 2020.08.07 18:32:09
Carmen Miranda, Michael O'Shea, Vivian Blaine, Phil Silvers, Sheila Ryan, Perry Como, Glenn Langan, Eddie Acuff, Fred Aldrich, Murray Alper, Mabel Boehlke, Esther Brodelet, Rory Calhoun, Harry Carter, Thurston Hall, Judy Holliday Első pillantásra gyorsan felejthető, habkönnyű csacskaságnak tűnhet…..
Filmleltár Pókember: Idegenben 2020.08.06 01:59:48
Tom Holland, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Jon Favreau, Jacob Batalon, Tony Revolori, Angourie Rice, Remy Hii, Martin Starr, Cobie Smulders, J.B. Smoove A Marvel filmek mindenható karmestere Kevin Feige még mindig nagyon érti, hogyan építgesse a stúdió már 23 filmet…..
Most elmondom, miért tartom szórakoztatónak és élvezetesnek Stephen King Az című regényét, és hogy ennek ellenére miért nem emelném le szívesen újra a polcról. (A lektűr alapján készített két eddigi filmverzió összehasonlító elemzése itt olvasható.) E könyv King életművének El Caminója:…..
Korea in Hungary Anyám főztje 2019.09.03 10:30:00
A városi létbe belefáradt vidéki lány, Hye-won (Kim Tae-ri) visszatér falujába, hogy kiheverje szakmai és magánéleti kudarcait. Az üresen álló családi házban a lány felidézi édesanyjához (Moon So-ri) fűződő ambivalens kapcsolatát, ami főként a sütés-főzésre épült. A közösen eltöltött időkre – és…..
Herr Szilvia, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Rácz Dávid, Lénárt Judit, Csúcs Olívia, Schell Judit, Rezes Judit, Kardos Róbert, Lehóczki Zsanna, Mácsai Pál Schwechtje Mihály állami forrásból egészen érthetetlen módon nem támogatott remek tinifilmje egyrészt borzasztó fontos és aktuális témával…..
Mindannyian tudjuk, mi is az a mulatós: végy egy Roland szintetizátort, adj hozzá egy tenorszaxofont, számolj el 3+2-ig, a végeredményt pedig tálald a vegyes salátaként innen-onnan összeszedett zenei motívumokkal. Mi magyarok aztán igazán tudunk mulatni, akár még mulatósra is, ha eleget iszunk.…..
Alex Bergman 2019.08.14 09:02:31
Thomas Lennon, Michael Paré, Charlyne Yi, Udo Kier, Jenny Pellicer, Barbara Crampton, Matthias Hues, Nelson Franklin, Kennedy Summers, Skeeta Jenkins, Victoria Hande Harmincéves évfordulójukra tizenharmadjára is visszatértek a gyilkos bábok egy új stúdió gyártásában, a megszokottnál egy polccal…..
Már csak 8 hónap és a mozikba kerül (mégpedig 2020 áprilisában) a legújabb Bond-film mely sorrendben már a 25. lesz és amelynek pontos címe egyelőre még nem ismert. Az egészről jelenleg csak annyi bizonyos - legalábbis az IMDb szerint - hogy a japán nevű, de totál európai külsejű Cary Joji Fukunaga…..
Korea in Hungary Metafizikai krimi 2018.10.12 12:21:24
A futárként dolgozó Dzsongszu (Yoo Ah-in) véletlenül belebotlik gyerekkori szomszédjába, a bájos Hemibe (Jeon Jong-seo). A lány megkéri Dzsongszut, hogy vigyázzon a macskájára, amíg ő távol van. Az utazásból már nem egyedül tér vissza, hanem újdonsült barátjával, a dúsgazdag és titokzatos Bennel…..
Alex Bergman 2019.08.06 09:08:18
Sorozatunk 10. részében a "B"  csapatunkhoz, a Southampton csapatához látogatunk. Ahhoz a Southamptonhoz, akik az elmúlt években a kieséssel vívtak macska egér harcot, de most a megfelelő emberrel visszatérhetnek a arra az útra ahonnan pár éve letértek. ..
Alex Bergman 2019.08.05 23:05:49
Time Goes By Cápa (Jaws) 1975 2019.08.03 14:55:38
1975 óta nincs nyár cápás film nélkül. Azóta, hogy Steven Spielberg elkészítette a modern hollywoodi blockbusterek alapkövének számító Cápa című thrillerjét, ami a pár évvel későbbi Star Wars-szal együtt egy újfajta biznisz modellt is létrehozott Hollywoodban. A film akkora sikert aratott több…..
Ki ne szeretné a kissé együgyű, ám mégis a maga módján intelligens alakot? Van pár izgalmas részlet, amit még te sem tudhattál...
A történet főszereplője két ügynök: Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) az univerzum békéjét szolgálják. Legújabb feladatuk az, hogy derítsenek fel egy érdekes esetet, mely miatt az egész galaxis jövője veszélyben foroghat. Útjuk pedig egy hatalmas metropolisz, az ezer bolygó…..
Randy Moore gondolt egy merészet és kitalálta, hogy készít egy nagyjátékfilmet az orlandoi Walt Disney World-ben anélkül, hogy bármiféle engedélyt kért volna erre bárkitől. Az ötletben nem kevés potenciál van, hiszen a rengeteg nyaralást videózó ember között mégis kinek tűnne fel, ha pár…..
Billy Wilder 6 Oscar-díjra - köztük a legjobb film kategóriában - jelölt krimije egy Agatha Christie kisregény színpadi változatának filmadaptációja, ami az AFI listáján a legjobb tárgyalótermi drámák rangsorának 6. helyen áll. Számos híres színész látható ebben a filmben, Marlene Dietrich, Tyrone…..
Ha tényleg olyan jó ez a film, miért nem hallottam eddig róla? Jared and Jerusha Hess igazán soha nem törték a szélesebb közönség ingerküszöbét, holott a filmjeiket nagyobb hollywoodi stúdiók forgalmazták. A hangosabb sikerek elmaradása már csak azért is érdekes, mert alkotóink egy hasonlóan…..
Filmleltár Csekély esély 2019.07.29 15:00:00
Charlize Theron, Seth Rogen, O'Shea Jackson Jr., Andy Serkis, June Diane Raphael, Bob Odenkirk, Alexander Skarsgård, Ravi Patel, Aviva Mongillo, Braxton Herda, Randall Park, Lisa Kudrow Ez a lassacskán önálló szubzsánerré váló filmtípus, melyben gyakran a method acting lehetséges csúcsaként akár…..
Filmleltár Okja 2019.07.26 14:50:00
Ahn Seo-hyun, Tilda Swinton, Paul Dano, Byun Hee-Bong, Lily Collins, Steven Yeun, Shirley Henderson, Giancarlo Esposito, Jake Gyllenhaal, Choi Woo-shik Bong Joon-ho második amerikai filmjében a némileg túlértékelt Snowpiercerhez hasonlóan egy végtelenül egyszerű, de vitathatatlanul fontos…..