Regisztráció Blogot indítok
Adatok
patakware

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(kép: Index) Újabb kóbor elemzésre bukkant az Index. A forrást nem közölték, de egyértelmű, hogy kinek és milyen célból készült. Az illető mégsem tud róla, nem érzi a magáénak. És már nem először. Vajon miért? Csak nem azért, mert rá és az ambíciójára, sőt egójára nézve negatív megállapításokra…..
A Netflix halhatatlan gárdája lehet golyóálló, de nem él majd sokáig az emlékezetben...
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
patakware 2020.06.29 15:41:44
Az ellenzék az a "titkot" nem tudja megérteni, hogy a politika a jobb-konzi-keresztény embereknek NEM A PÉNZRŐL SZÓL!
Tehát hiába jönnek azzal, hogy itt "elloptak" annyit, amott amannyit...
A konzi ember tudja, hogy az csak pénz. És soha , SOHA nem lenne az övé!
Mi mindig abból gazdálkodhatunk, amit a munkahelyünktől fizuként kapunk. És slussz.

Minden más csak irigység. Hogy XY-hoz dől a lé, bezzeg hozzám meg nem.
De XY-ból kevés van, és mindig van ára is a pénznek. És XY-ból mindig, minden korménynak meg van a maga köre!!!
Tehát az átlagembernek indifferensek ezek az "ellopott" pénzek, mert úgy sem kapna belőle, akármilyen kormányzat lenne/van hatalmon. Azt mindig elfogja tenni egy zárt kör.
Az a fontos, hogy meglegyen a magunk stabil egzisztenciája!

Ami viszont fontos a politikában, és ha ezt egyszer megértené az ellenzék (ballib oldal):
A szimbolikus és gyakorlati tettek és politika a nemzeti, családi, hagyományőrző, magyar, keresztényeknek keresztény, stb. kérdésekben!
Hogy adott politikai erőnek mik a prioritásai? Milyen értékeket vállal fel és véd meg, vagy támogat? Stb.
És igen, ezek az olyan gyakorlati problémákban öltenek testet, mint a bevándorlás kezelése, határontúli magyarok, családpolitika, erkölcsi és kulturális kérdések..., stb.

Az ellenzék ezt nem érti. Hogy a pénz a sor végén van egy konzi-ker.-nemzeti embernek! Egy rakás dolog meg előrébb, sokkal nagyobb súllyal.
Ez a Fidesz-KDNP kormány titka.
patakware 2020.06.30 00:04:12
@Matthias Corvinus: Reméljük 2022-ben is legalább így elküldik a Fideszt, mint 2018-ban!!! :-)
patakware 2020.06.30 00:20:35
Még mindig nem értitek, hogy mindenki "lop". Minden kormány is "lop" (Lop = kihasználja a helyzetét és hogy-hogy nem, nem az ellenzéke holdudvarának, embereinek ad megbízásokat, hanem a magáénak. Jééé... Most csodálkozzunk erre rá, mint ha nem tudtuk volna! Mintha nem mindig ez lenne.)

Szóval, mivel mindenkinek maga felé hajlik a keze, ezt a normális ember bekalkulálja és úgy szavaz!
Vagyis azt mérlegeljük, hogy azon felül, hogy a pénzek egy részét így is úgy is elteszik, és nem, nem lesz belőlük sem út, sem lélegeztetőgép balos, liberális kormányok alatt SEM!!!! És ez nem feltevés, hanem tapasztalat!
Tehát, a normális ember ezért - ezt bekalkulálva - olyanra szavaz, aki a legjobban képviseli az ő érdekeit, vállalja fel az ő értékeit.
Egy jobb-konzi-ker-nemzeti ember számára ilyen politikai párt, erő, kínálat pedig NINCSEN a Fidesz-KDNP-től balra!
Jobrba meg nincs kormányképes alternatíva.
Így marad, ami marad.
Akár tetszik akár nem, akár van bennük kifogásolnivaló (van hát), akár nincs. Mert csak az agyalágyult szavaz csak azért a politikai és ideológiai ellenfelekre, és juttatja őket hatalomra, hogy megleckéztesse az őt legjobban képviselő pártokat, ezzel magát is jól megszívatva.

Jó lenne, ha lennének tökéletes pártok? Akik nem lopnak? Naná. De ehhez tökéletes emberek kellenének.
Ergo, sosem lesznek ilyenek.
Abból választunk, ami van.
És várunk jobb alternatívára!!!
Mondom: jobbra. Jobbról. Jobb nemzeti-konzi-ker. értékrendű pártot.
Várjuk...
Beszélgetünk tegnap délután Gézával a magas részvételi adatok hallatán és úgy érezzük, ebből bizony inkább fideszes taknyolás lesz. De azért elég nagy hátast dobunk, amikor megjelenik az eredmény.  Alapesetben egy városból, egy eredményből nem célszerű messzemenő következtetéseket levonni. Ami…..
patakware 2019.11.12 16:33:30
@Kivlov: Ez így van. De most csak az a fontos, hogy nyernek. És ne higgyük azt, hogy ennek íze után bárkinek fontosak lesznek az elvi, ideológiai kérdések. Nem lesznek. Ezek eddig is csak matricák voltak, de nem lehetett eladni őket. Nem volt vevő az eszméikre.
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
patakware 2019.10.21 10:17:22
Csak hogy ez is egy ideológiai álláspont. (A cikk.)

Szerintem is szét kell választani egy ember aktuális politikai elköteleződését, és az irodalmi munkásságát.
Egy rakás balos ikont is simán kukázni kellene, ha azt néznénk, hogy életük egy szakaszában kiszolgálói, csodálói, és ideológusai voltak a kommunista/szoci rendszernek.

Valahogy az sem nagyon sikerül, hogy embereket az adott történelmi kontextusokban próbáljunk megítélni, amiben éltek.
Pl. egy erdélyi nemest/embert/magyart, aki az inkriminált életszakaszában éppen húsz éve élt egy idegen hatalom alatt, ahová idegen államok önkénye juttatta még pár millió magyar honfitársával és az a szülőföldjével együtt!
Az emberek akkor persze, hogy "náci barátok" voltak, miután ők adták vissza pl. Észak-Erdélyt az anyaországnak!
Akkor, és ezért én is simán "kollaboráns" lettem volna ebben!
H pedig az Antant teszi ezt meg, akkor Antant-kollaboráns.

Nem értem, hogy a magyar baloldal miért hagyja folyamatosan figyelmen kívül azokat az alapvető tényeket és mozgatórugókat, amelyek az országot érték, és amelyek a Trianon utáni politikát, döntéseket, szimpátiákat, "kollaborációt", alapvetően határozták meg.
Ezek figyelmenkívül hagyása okán hazuggá válik mind az ország második világháborús szerepvállalásának, a szövetségesi elköteleződésnek, és pl. az olyan emberek politikai szerepvállalásának megítélése is, mint az elcsatolt (a fejlett Nyugat által) majd (a nácik által!!!) visszacsatolt erdélyi ember, politikus, író Wassé.
patakware 2019.10.21 14:53:07
@Zabalint: Igazold!
Első reakciós (elsőreakciós) piaci kommentelők dühödten utasítják el a Thunberg-jelenséget, nem mellesleg egy platformra kerülve az etnicista politikai érdekek képviselőivel, köztük politikai és gazdasági bűnözők garmadával. Pedig Thunberg és a klímaaktivisták a globalizáció új (megújuló) forrását…..
patakware 2019.09.24 09:40:03
@neoteny: Én is így látom.
Szegény öntudatra ébredt Greta csak eszköz ideológusok, politikai erők és egyéb hatalmak kezében.
Ha Pistike258 egy magyar faluban - de akár Pesten - pontosan ezeket csinálta volna, amiket Greta, vajon tegnap ott lehetett volna-e az ENSZ-ben, hogy felszólaljon, és elküldje a picsába a felnőtteket, akik nyilván simlisek is, de mégis csak országokért és népekért felelősek. Meg a népek megélhetéséért.
És többnyire VÁLASZTOTT VEZETŐK! Felelősséggel.

Nyilván nem.
Ehhez az kell, hogy komoly erők nyúljanak a hóna alá, és beültessék versenyvitorlásokba, bevigyék az amerikai exelnökhöz, az ENSZ-be, meg olyan helyekre, ahová egyszerű földi halandó, ha még oly radikális aktivistája is valami jónak, soha nem jut be.

Ehhez komoly és erős háttér HATALOM KELL! Különben Greta még ma is a svéd parlament előtt ücsörögne péntekenként egyedül vagy kicsiny szektájával.

Greta most az arc, amit felfedeztek és akit álcaként a maguk arca helyére tettek komoly hatalmasságok. Akiknek van egy tervük...
(És nem ma kezdték megvalósítani.)
patakware 2019.09.24 09:42:39
@nevetőharmadik: Pedig már őhozzá mennek a világ vezetői reményért!!!

Nemrég még Jézushoz mentek:
"Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket. " Máté 11. 28.

Azért ez...
patakware 2019.09.24 12:18:46
@ez is egy vélemény: Ez is egy narráció a publikumnak!

Hogy került oda Davosba, New Yorkba, Obamához, az ENSZ-be...??? Egy 16 éves gyerek? "Menedzselés" nélkül??? Ugyan már.
Most jöttünk le a falvédőről?
Az Opel 20 év hánykolódás után a franciák alatt megtalálta a stabilitást. Már az egy kisebb szenzáció volt, hogy nagyjából 2 év után a PSA vezetése alatt sikerült az, amit a GM lényegében magakadályozott 20 éven keresztül: szerény pluszban zárták az évet. A mostani jelentések szerint ez nem egy…..
1. Rasszista ember az, aki faji konfliktust szeretne, mert utálja a más rasszokat. 2. Normális ember az, aki a faji konfliktust szeretné elkerülni, és az erre eddig ismert egyetlen működő módszerként elfogadja a fajok békés különélését. 3. Félrevezetett, ignoráns vagy ostoba ember az, aki nem érti…..
patakware 2019.08.05 21:52:50
@Deansdale: Pár dolgot a nagy igyekezetben nem veszel észre!
1. Egy oldalon állunk.
2. Egy ideje magaddal vitázol, mert amiket írsz, hogy én ezt mondtam meg azt, azokat én pont nem mondtam!
(Pl. hogy semmi gond a tömeges migrációval, stb.)
3. Bekattant nálad a "fehér" meg a "faj". És látom, hogy annyira, hogy már nem is próbálom megértetni, hogy baromira nem a szín a lényeg. És azt sem, hogy hiába magyarázod meg, hogy bár emlegeted a fehér fajt (később talán a white power-t is?!) te nem vagy rasszista. Mert a lényeg, hogy minek látszol. És ha pontosan olyan kifejezéseket használsz, mint a rasszisták... Ugye ami úgy néz ki, mint egy kacsa...

Szóval nem, nem akarok tömeges bevándorlást, nem akarok muszlim tömegeket, nem akarom, hogy a jövőnk a folyamatos "faji", kulturális, vallási, társadalmi... konfliktusokról szóljon és azokkal legyen terhelt..., stb.
De nem azért nem akarom, mert fehér vagyok. Hanem, mert európai, magyar és keresztény. És ezek jelentenek nekem valamit.
A színem meg teljesen mellékes. Én semmi kivetnivalót nem látok abban, ha keveredünk, egy ésszerű mértékben és sebességgel. A világunk mindenképpen erre megy!
Lassíthatjuk, de meg nem állíthatjuk.
Nem az ember színe a lényeges, hanem az, hogy mi van az elméjében és a szívében. És ezeket meg lehet változtatni! A színüket nem. Félni sem a színüktől kell vagy a színük miatt, hanem attól, hogy mit hoznak ide a fejükben!? Pl. az iszlámot, a saját törzsi hagyományaikat, konfliktusaikat és talán a gyűlöletüket is irántunk.
Ez utóbbiak miatt aggódhatunk és védekezhetünk ellenük. Naná. Én is ezt vallom.
DE én EZEK MIATT akarom megállítani őket, vagy legalább lassítani, nem a színük, fajtájuk miatt.
De ezt már írtam. Kiveséztük.
patakware 2019.08.06 22:43:33
@F. Szabó: Ez pontosan így van!
patakware 2019.08.06 23:41:39
@kiknekX: Igen, ez is jó meglátás.
Végül csak az erőszak marad, hogy ellenálljunk a változásnak. Kb. olyan helyzetben leszünk, és a többi kisebb nép is, mint anno azok a népek akik itt éltek előttünk a Honfoglaláskor.
Most még egy ideig lehet politikával is ellenállni. Később, már szeme fogunk kerülni a saját szövetségeseinkkel az EU-ban. Aztán már lehet, hogy csak a fegyveres ellenállás maradna. Amelynek meg a hatékonysága erősen kérdéses, ha a fél világ lesz az ellenfél. Ez Németországot is térdre kényszerítette anno.

Ezért, amellett, hogy amíg lehet blokkoljuk a bevándorlást, el kellene kezdeni kidolgozni terveket arra az esetre, amikor már a szomszédaink is tele lesznek bevándorlókkal. Főleg, mert ezek a szomszédok szintén EU tagok, és az EU-ban - és ezt eddig nem értették itt a kollégák - szabad az emberek mozgása!!!! Oda mennek és ott telepednek le és vállalnak munkát, ahol akarnak.
Lehet, hogy nehéz megérteni, de a sokat emlegetett francia, német, svéd... bevándorló tömegek (feketék, arabok...) MÁR ITT IS VANNAK NÁLUNK!!!
Még nem Magyarországon, de az EU-ban, ahol szabad a mozgás!!!
Az már csak egy dolog, hogy ma még nem vágynak ide, mert ott több a lóvé, meg "befogadóbbak", meg a rokonok már évek óta ott vannak.
De aki az EU-ban van és EU-s polgár, avagy bármelyik tagállam polgára vagy engedéllyel ott tartózkodója (pl. menekült státuszt megkapott), az már Magyarországon is van lényegileg. Ha fizikailag nem is.

Ebből következik, hogy ha bármely tagállam befogadja a bevándorlókat, akkor hozzánk is befogadja!
Ha ezt megértjük, akkor talán még nyilvánvalóbb, hogy erre kell felkészülnünk. És az is, hogy hiába akarunk mi itt színtiszta országot, mert már most sem csak rajtunk múlik.
Erre írtam korábban, hogy lehet a széllel szemben pisilni, de minek?!
Inkább ki kellene találni, hogy ha már jön a szél, akkor mi legyen? Hogyan kezeljük? Egyáltalán mi múlik rajtunk és mi nem?
Pl. eldönthetjük, hogy ellenségesen állunk hozzá, és ezzel nyilván elérjük, hogy ők is ellenségesek legyenek velünk. Vagy higgadtan és bölcsen felkészülve, igyekszünk kezelni a helyzetet és csillapítani a konfliktusokat, inkább barátságosak lenni, mint ellenségesek.
Igen tudom, lesznek akik ezzel visszaélnek és békétlenek lesznek, de lesznek, akiket megnyerünk. És hosszú távon mi a jobb stratégia? Ha mindenki az ellenségünk, vagy, ha csak egy részük? ... Tudom, nem könnyű ez a helyzet. De bizonyos folyamatok ma már csak lassíthatók, meg nem állíthatók.
Szembe kell nézni azzal, hogy a föld azé aki teleszüli.
Ha az Európaiak továbbra is egykéznek, max. kettőznek, meg tízmillió szám abortálják a saját szaporulatukat, mint most, akkor ne csodálkozzunk, hogy ha a jövő kicsit színesebb lesz, mint a fehér!

Tehát lehet úgy csinálni, hogy szabályozottan, kis létszámmal..., vagy úgy, hogy a vége a géppuskatűz lesz a határoknál, vagy úgy esetleg, hogy menedéket kérünk Oroszországban. Hely van ott...

Ezek nem ma és nem holnap fognak megtörténni, de a folyamat már látszik. A számok is látszanak (demográfia pl.). Akinek esze van FELKÉSZÜL a kezelésére. És választ egy utat, amin járni fog.
Az elég valószínű, hogy szigetnek maradni a népek tengerében nem lehet sokáig. Tízmilliós népként.
Ezért nem mindegy, hogy a többiek, EURÓPA, és benne a nagyobb nemzetek, merre és hogyan mennek!
És újra írom: Akik ott vannak és lesznek, azok máris nálunk is vannak és lesznek!!! EU!!!
Kárörvendhetünk egy kicsit, hogy ők hogy megjárták, de aztán ha rájövünk, hogy az ő bevándorlóik AUTOMATIKUSAN a mieink is, lefagy a mosolyunk. EU!
Mivel az előző cikkben egy adott anyagra válaszoltam, kevés tér maradt azzal a kérdéssel foglalkozni, ami elvileg a vita sarokpontja. Azt alaposan kiveséztük, hogy mi a helyzet a baloldalon, érdemes lenne ugyanezt megtenni a jobboldallal is. Ehhez felhasználhatnám a Válasz vitaindítóját, amiben ők…..
patakware 2019.08.04 20:35:34
@FILTOL: Nem a magyar királyságról volt szó! Hanem a fehér fajról. Abba pedig beletartozunk, akár gyarmatosítottunk akár nem.
patakware 2019.08.04 20:42:18
@Madarász Henrik: Na, ez a rasszizmus.
Amely nem mérlegeli az egyes ember értékét, érdemeit, hanem a puszta színe, származása alapján ítél róla.

Számomra nem a szín a probléma, hanem az, hogy milyen az ember? Mi van a fejében? De nem ismétlem.
patakware 2019.08.04 20:48:55
@Wildhunt: Hol írtam ilyet???
Sehol!
Sőt, azt írtam, hogy nem a múlttal kell foglalkoznunk, hanem a jövővel, mégpedig a mi jövőnkkel.
Arról beszélek, hogy a jövőben milyen világot tudok elképzelni? Egy szín-faji fehérben érdemes gondolkodnunk, vagy egy "színesben", amely jó emberekből áll?
Mi a fontos? A "fehér faj" fehérségét őrizni minden áron - pl. faji harcokkal, konfliktusokkal is -, vagy egy jó világot felépíteni együtt, más rasszokkal akár?
Olyan rasszokkal, akikkel együtt lehet élni. És akiktől sokáig úgy sem lehet elzárkózni, mert a világ nem erre halad.
Az elmúlt napokban megtörtént, hogy a XXI. század politikai kommunikációs csatározásai az állítólagosan az egyik legfontosabb EU-s tisztség személyi kérdéseit, nevezetesen Ursula von der Leyen jelölését is háttérbe tolták: feltűnésével határokon átívelő munka vette kezdetét, hogy a posztokért vívott…..
patakware 2019.07.15 22:22:10
@zommmmmbi: Egy szír srác volt, akit a lánya a lovardában ismert meg, ahová lovagolni járt! És jól befogadták. Na.
A klímakérdés évről évre egyre jobban foglalkoztatja az embereket szerte a világon. Léteznek már a témával foglalkozó világszervezetek, vannak zöld pártok és olyan tudósok is, melyek vagy az említett testületeknek dolgozva, vagy bizonyos államok hivatalaiban publikálnak tanulmányokat a témáról. A…..
patakware 2019.07.13 15:04:23
@BiG74 Bodri: Pláne nem nagyon kéne atomot dobni magunkra ezért.
patakware 2019.07.13 15:06:28
@BiG74 Bodri: Azzal, hogy lenézel másokat, akik nem értenek egyet veled, te nem leszel több!!!
patakware 2019.07.13 15:51:57
@Con Troll: Ez a Kína-USA-Oroszország meg így diktatúra, meg amúgy... dolgok, annál amiket írtál jóval bonyolultabbak.
Mind ezen hatalmas - gyakran egész Európánál nagyobb! - országok vezetésének és vezethetőségének kérdései, mind az, hogy ki, hogyan tudja fenntartani a saját gazdaságát és etetni a saját népét, népeit.
Mit tippelsz mennyire fontos egy gyakran éhes, szomjas, mélyszegény... embernek a klímaváltozás kérdése? Pláne komplett népeknek, országoknak?
    Josep Borell jövendő külügyi főképviselő miatt Szíjjártó egyszer berendelte a budapest spanyol követet.        Charles Michel az Európai Tanács elnöke ki akarta dobni Orbánt és haverjait Schengenből.   David Sassoli az Európa Parlament elnöke azzal támadta Tajanit, hogy az védelmezi Orbánt.…..
patakware 2019.07.04 20:16:44
@MEDVE1978: Ez egy jó összefoglalás!
Ursula nem a jó megoldás, csak a lehetséges legjobb azokból, amikből választani lehetett.
Az meg egy dolog, hogy x éve miket mondott, milyen álláspontja volt yz kérdésekben. Mert a politika nem a statikusságról szól, hanem a dinamikáról.
Most a kérdés az, hogy a nyugatiak akarják-e folytatni a keletiek basztatását és leckéztetését, az "európai értékek" nevében, amikről a keletiek pontosan tudják, hogy valójában a pőre ÉRDEKEK fedőneve (lásd még: eufemizmus!), ezzel közép-hosszú távon szétverve az EU-t? Vagy belátják, hogy már nem úgy tekint rájuk Kelet Európa, mint a tanító bácsikra, bölcsekre, akiknek mindig igazuk van, akkor is , ha nincs, a keletiek meg benyelik, mint eddig. Már nem nyelik be.

OV-nak is meg voltak a saját szempontjai, politikája Weber esetében is! Nem akarta szétverni az EPP-t, nem akarta Weber elbukását, sőt, támogatásáról biztosította... És megváltoztak a dolgok. És nem OV-nál, hanem az EPP-ben és Webernél!
Akit az addigi szövetségesei kezdenek el csesztetni, leckéztetni, kizárni..., ÖSSZEFOGVA gyakorlatilag a politikai és IDEOLÓGIAI ELLENFELEIKKEL (szavazataikat remélve, amit aztán persze nem kapott meg!, a hasznos hülyéje) a saját pártcsaládtársuk ellen!!!, az csoda, ha változtat a hozzáállásán és a politikáján?

Orbán nem Ursulát szerette volna bizottsági elnöknek!!! Hanem WEBERT!
De miután Weber nem szerette már Orbánt/Fideszt/szövetségest, mit lehetett tenni?