Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OmynoAkadémia

64 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember nem is tudja mekkora csomagja van, amíg el nem kezd az önismeret útján járni és szembe találkozni azokkal a gátakkal, hitrendszerekkel, berögzült szokásokkal, amik cselekedeteit, gondolatait működtetik. Aminek nem adtunk teret, amit elnyomtunk, amit nem értettünk meg, azok sötét démonokként…..
Te melyikre vágynál inkább? Vigyázz, mert a kérdés becsapós, főleg ha azt hisszük, hogy a kettő között nincs különbség. Pedig van. Láttunk már boldog embert, de megockáztatom, hogy akit tartósan boldognak látunk, az inkább harmonikus. A megfejtés nagyon egyszerű, és egy mondatban összefoglalható. A…..
Mindig nagy kérdés, hogy az ego most jó vagy rossz, akadályoz vagy segít, vagy mi a helyzet vele? Nagy a zavar a témában, mégha sokszor egyértelműnek is tűnik. Az tény, hogy megvan a funkciója, és nagyon nem mindegy mire használjuk. De miért akar boldogtalan lenni az ego? Megkockáztatom a…..
Sokat gondolkodtam azon, vajon a spiritualitásba belefér a gyász? Gyászol az is, aki másként gondolkodik életről, halálról? Vagy könnyedén tovalibben egy szerette halála után? Nem nagyon hiszem.Személyes eszmefuttatás következik. Nem állítom, hogy napi huszonnégy órában az utolsó sejtemet is…..
Omyno Akadémia A csend hatalma 2021.07.05 15:35:00
A csend nem csak akkor fontos, amikor elhallgatunk és befelé figyelünk, noha vitathatatlan, hogy a fontos dolgok a csendben születnek meg bennünk. Az a csend is rendkívül sokat ér, amelyben a saját véleményemet, gondolatomat félretéve meghallgatom a másikat igazi odafigyeléssel, illetve tudatosan…..
A hangnak hatalmas ereje van, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk. A legtöbb ember a szavakra figyel, arra, amit mondani akar. Azonban ha jó dolgokat mondasz rosszul, az olyan, mintha semmit sem mondtál volna. És néha bizony jobban tetted volna, ha valóban meg se szólalsz.  Valószínűleg a hang…..
Sokszor hallottam és olvastam olyan kijelentéseket (leginkább arctalan kommentekben), miszerint mások befolyásolása beszéddel rossz és helytelen dolog, lelkes véleményezők előszeretettel ítélkeznek valamiről, amiről nem sokat tudnak. Ha valaki azt gondolja, hogy mások meggyőzése egyenlő a…..
Harmincon (negyvenen) túl elég sok olyan elakadással szembesülhetünk, amelyek akadályoznak a boldog élet elérésében. Ezek akkor aktiválódnak, ha bizonyos helyzetekkel találjuk szembe magunkat, például új párkapcsolatban, munkahelyen, vagy akár baráti kapcsolatokban is. De hogyan tehetjük le…..
Ha most büszkén rávágnám, hogy persze!, a következő pillanatban erősen el kellene gondolkodnom, hogy vajon ez mennyire lenne jó dolog. Akármerre nézek, úgy tűnik, mintha az egész változás témával hadilábon állnánk. Nem durrogtatom el a nagy bölcsességet, hogy az egyetlen állandó dolog az életben…..
Tényleg akkor szereted magad, ha megadod a testednek-lelkednek azokat a hétköznapi apróságokat, amire vágysz? Például beülsz néha egy kád forró vízbe gyertyafénnyel és borospohárral a kezedben. Vagy olyan ételeket eszel, amitől jól érzed magad. Veszel magadnak egy könyvet csak úgy. Elmész…..
Örök téma és dilemma ez az elfogadás körüli mizéria, amivel szívesen dobálózunk, ha nagyon spirituálisak szeretnénk lenni. Halljuk is jó tanácsként bármilyen nehézséggel kerülünk szembe: csak fogadd el a dolgot; sőt,  önmagunkra is szeretjük használni, hogy "elfogadom magam olyannak, amilyen…..
Van ez a sokat hangoztatott dolog, ami a cél lenne, a lényeg, a minden. De emberként - valljuk be - igen nehéz ezt kivitelezni, főleg ha csupán homályos fogalmaink vannak róla, mit is jelent tulajdonképpen. Igen, mondhatnánk, hogy például az anyai szeretet feltétel nélküli, mert ezt tanították…..
Miért nincs társa a felnőtt társadalom felének? Miért nem találnak egymásra azok, akik vágynak rá, akár férfiról, akár nőről legyen szó? Vajon a társa-dalom rendszere arról szól, hogy mindenki mindenkinek a társa, vagy senki senkinek? Szabad bölcsész lévén, ami nagyjából felér egy filozófiai…..
A világon minden energia. Ezt azért már nem kell bizonygatni, ebben a különböző világnézetű emberek is egyetértenek, legfeljebb másképp nevezik. Valamennyire azzal is tisztában van mindenki, hogy vannak a pozitív, szeretettel feltöltő, emelő energiák, és vannak, amelyek lehúznak, elszomorítanak,…..
Írtam már arról mennyire jó néha elhallgatni, és tudatosan nem beszélni, nem reagálni, nem hangoztatni a véleményünket, pláne ítéletünket. Csendben lenni jó dolog, persze ez vérmérséklet kérdése is, hiszen valakinek iszonyú erőfeszítésbe kerül, ha hallgatnia kell, pláne emberek között nehéz ezt…..
Neked ki a mestered? Kit tekintesz annak és miért? Melyik az előnyösebb: a külső megmondó vagy a belső mester? Tekintsünk most el azoktól, akik önmagukat önkényesen valamiféle vezetői szereppel látják el, és mester titulussal ruházzák fel önnön vélt nagyságukat. Oké, ez szarkasztikus, de akkor is…..
Úton-útfélen visszatérő témáról van szó, és meglátásom szerint nem könnyű megtalálni a megfelelő utat, módszert, vagy talán a megfelelő szót, ami segít. Igen, a szót, mert mindegyik kifejezéshez - elengedés, átengedés, megengedés, beleengedés, engedés - mást társít az emberi elme, és talán ezért is…..
A humor tényleg idegesítő? Kinek? "Ez nem vicces." - Nem? Felkapom a fejem egy ilyen, általában szúró hangon kijelentett tőmondatra. Aztán elgondolkodom: mit jelent komolyan venni valamit? Egyáltalán mit jelent maga a komolyság és miért szükséges? És akkor mi a helyzet a humorral? A túlzott…..
Omyno Akadémia Amikor elhallgatunk 2020.05.31 21:08:00
Nem olyan régen olvastam egy cikket a csendről, illetve a csendben levés szükségességéről és jótékony hatásairól. A vélemény természetes szubjektív volt, de biztos vagyok benne, hogy sokan osztoznak a hasonló gondolkodásban. A csend szó számomra édes és amolyan hívószó, vagyis ha látok egy cikket,…..
Annyit hallottuk gyerekkorunkban ezt a frázist (is), hogy egészen beleivódott a bőrünkbe, beleégett a tudatunkba, és talán van, aki automatikusan adja tovább ezt a mondatot, és vele együtt az energiáját például a saját gyerekének. Én azért megállnék egy pillanatra. A megállást egy baráti…..
A történet nagyon egyszerű, és nem lepődnék meg, ha nagyon sokaknak ismerős is lenne.Akárhány évesen, valamilyen okból, amit válságnak vagy kudarcnak élünk meg, elkezdünk felébredni. Kinyílik a csipánk, és elkezdenek beszivárgoni az olyan nyugtalanító kérdések, hogy jó-e nekem, amiben vagyok? Boldog…..
A meditáció áldásos hatásait már sokan sokféleképpen megfogalmazták, a blog elindulásakor én is írtam róla. De soha nem elég kihangsúlyozni mennyire előnyös, elsősorban a stressz kezelésében, ha valaki az élete részévé teszi a rendszeres meditálást, bármilyen formában. Mit jelent az, hogy bármilyen…..
A változás jó, a változás szükséges, de valljuk be: a változtatás baromi nehéz. Amikor érezzük azt a nagyon erős késztetést, hogy más irányba vigyük az életünket, nem feltétlenül gondolunk bele, hogy ez mivel is jár. Sokszor csak egy kis dolgot akarunk változtatni, legalábbis ezt hisszük. Pedig ha…..
Amiért tollat ragadtam most, az egy gondolat volt, amit valakinek néhány mondata váltott ki belőlem. A belső reakcióm szó szerint ez volt: "hányok a műtől".  Azt hiszem nem mondok újdonságot azzal, hogy a jelenlegi helyzetet mindenki teljesen egyéni módon éli meg. Nem csak a másokkal folytatott…..
Bitter Regina asztrológus írása Már évekkel ezelőtt látszott a bolygóállásokból, hogy valami közeleg. Bikába lépő Uránusz, nagy horderejű bolygók együttállása a Bakban mind jelezték.2008-ban a Plútó belépett a Bakba, megcélozva a gazdaság és a társadalom alapvető átalakítását. 2017 decemberében…..