Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöld Misszió

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos, magát környezetbarátnak valló ember szemében a legnagyobb bűn az egész karácsonyosdiban maga a karácsonyfa. Mert néhány napért ki kell vágni fenyőfák millióit, aztán egy részük még arra a néhány napra sem kerül használatba (mert ugye nem mindegyiket veszik meg), de a többit is egyszerűen…..
A háztartásokban keletkező rengeteg szemét mellett említést érdemel az is, hogy mennyi vegyszer kerül ki egy átlagos lakásból vagy házból. Ha azt hiszed, hogy tőled nem sok, ki kell ábrándítsunk. Ott a mosogatószer, a mosószer, öblítő, a tusfürdő, sampon, és még lehetne sorolni...
Az újrahasznosítás sokféleképpen értelmezhető. Újrahasznosítás az is, amikor a kiválogatott hulladékot feldolgozzák, és újabb termékek készülnek belőlük. És az is, amikor Te a saját otthonodban odafigyelsz arra, hogy minél kevesebb dolog landoljon a kukában, inkább igyekszel újra felhasználni, amit…..
Írtunk korábban az elektronikai hulladékokról, és arról, elméletileg hogyan kellene kezelni őket. Vannak kijelölt helyek, ahol lehet őket gyűjteni, a háztartási szemetesben nem lenne szabad landolniuk. Miért végzik sok esetben mégis ott?..
Döbbenetes tud lenni, hogy egy háztartásban mennyi szemét tud keletkezni egyetlen nap alatt. Ezzel akkor szembesültem igazán, amikor láttam, hogy alig húzzuk ki a hetente egyszer forduló kukásautó érkezéséig, a végén már igencsak tömni kell azt a szemetest, hogy még beleférjen...
A környezetvédelem fontosságáról egész életünkben hallattunk, mostanában azonban gyakrabban kerül elő a téma. Ennek az az oka, hogy a szakértők szerint elértük a kritikus pontot: ha nem húzzuk be a féket, „most már tényleg” baj lesz. Ezt azonban mintha nem akarnák az emberek…..
Az előző bejegyzésben taglaltuk, hogy milyen szennyezőek a cigarettacsikkek, amik tonnaszám vannak eldobálva mindenütt. Ez a probléma gyakorlatilag világméretű, hiszen a dohányzás mindenütt jelen van. Sokan emlegetik, hogy nincs elég hamutartó, szemetes, ahová lehetne a csikkeket dobálni, és ez…..
Zöld Misszió Csikkek mindenütt 2019.09.03 12:18:50
Csúnya, igénytelen, zavaró, és a környezetet is szennyezi a rengeteg eldobált cigarettacsikk az utcákon. A dohányzás egyébként is egy olyan téma, ami nagyon megosztja az embereket, az eldobált csikkek pedig nem segítenek azon, hogy a nemdohányzók könnyebben elfogadják ezt a szokást – és valljuk be,…..
A környezetvédelem olyan témakör, aminek fontosságával elméletben mindenki egyetért. A probléma ott kezdődik, amikor nemcsak bólogatni kell és néhány támogató kommentet írni, hanem tevékenyen is hozzájárulni. Ez ugyanis számos esetben jár plusz tevékenységekkel, némi kényelmetlenséggel, amit már…..
A környezetünk védelme bátran kijelenthetjük, hogy nem olcsó mulatság, de mégis különböző okai lehetnek annak, hogy az emberek a környezettudatos megoldások helyett az elterjedtebb, ugyanakkor károsabb, szennyezőbb alternatívát választják akkor is, ha lenne lehetőségük másra. Nemrég írtunk arról,…..
Amikor szóba kerül, hogy ki mit tesz a környezetvédelem érdekében, mennyire próbál környezettudatosan élni, nagyon sokszor hangzik el a címben is szereplő kifogás, hárítás. Mégis mit számít az én szemetem, ha a gyárak százszor többet szennyeznek, ha a Föld másik felén senki sem foglalkozik a…..
Való igaz, hogy a ténylegesen nagymértékű szemetelés „nagyban” játszódik (azaz a gyárak, vállalatok szintjén), azért nem állíthatjuk azt, hogy mi, a „kisemberek”, nem termelünk sok szemetet. Hányszor üríted ki egy nap a benti kukát? Hány kiló szemetet visz el tőled a kukásautó egy héten? Ugye, nem…..
A műanyagmentes július nevű kezdeményezésbe sokan vágtak bele lelkesen, de közülük jó néhányan buktak el már az első héten. Ennek kapcsán fel kell tennünk magunknak a kérdést: tényleg ennyire tele van az életünk műanyaggal? Komolyan létezik az, hogy nem tudunk ezek nélkül élni? ..
Legtöbben tudják, hogy az elektronikai hulladékok külön kategóriát képviselnek a hulladékokon belül, ezeket nem lehet csak úgy kidobni a kukába, mégpedig azért nem, mert erősen szennyező hatásúak, tele veszélyes anyagokkal. Speciális kezelést igényelnek, amit erre szakosodott cégek végeznek.…..
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
Olyan gyakran hallani a címben szereplő mondatot, és valljuk be, jogosságán sokan elgondolkodnak. Nagyon gyakran keringenek olyan történetek, hogy bár a városokban ki vannak helyezve a szelektív szemétgyűjtők, és sok ember lelkesen hordja is oda a szemetét, illetve otthon is szelektíven gyűjt,…..
Bizonyára mindannyian hallottunk már arról, hogy 2021-től be fogják tiltani az Európai Unióban a műanyag szívószálat. Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy miért lett hirtelen közellenség a szívószál, amit egyébként nagyon régóta használunk szerte a világon. Miért lett egyik napról a másikra…..