Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wrhwk

45 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Nem volt kérdés, hogy mi lesz a júliusi hírösszefoglaló témája: a Blizzard körüli…..
wrhwk 2021.08.10 09:37:23
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
wrhwk 2020.01.09 20:27:14
Nagy kudos az ilyen témáért, egyrészt mert a zene dolog tényleg brutál szubjektív, másrészt mert valóban sokkal-sokkal nehezebb úgy válogatni, hogy "teljes" soundtrackről van szó és nem egy-egy ikonikus számról. (Bár ebben az esetben talán valamivel egyszerűbb a régebbi játékokat sorra venni, hiszen a méretük miatt lényegesen kevesebb "filler" dalra van szükség, szemben mondjuk egy Final Fantasy XIV mostanra már szerintem kb egy tucatnyi albumra rúgó - egyébként 90%-ban zseniális - zenei monstrumával.)

Én személy szerint Stöki tökéletes ellentéteként viszonyulok ehhez a témához: elfogadom, hogy régen nagyobb kunszt volt a kevésből sokat kihozni, de hallgatni nem kifejezetten szeretem, valószínűleg zenei neveltetésem hatása, hogy jobb szeretem azokat a hangokat, amiket valamilyen hangszer és nem egy áramkör hoz létre. Plusz bármennyire is imádom a videojáték soundtrackeket, nagyon kevés olyan van, ahol a teljes "albumot" szívesen benyelem, inkább válogatok a különböző számokból.

Hirtelen csak öt jutott eszembe, sorrendet meg se próbálok felállítani.
- The Legend of Zelda: Wind Waker
(Bónusz: bármennyire is teljes szívemből gyűlölöm a BotW-t, Koji Kondo megcsinálta minden idők legjobb trailer zenéjét hozzá, közel 4 percnyi színtiszta szimfonikus szerelem)
- Super Mario Sunshine
- Donkey Kong Country (kb bármelyik, akár a klasszikus SNES változatok, akár a Wii U / Switch verziók)
- OutRun (Szigorúan a Coast 2 Coast / Online Arcade játékokban hallható változat! Jótanács: soha, de SOHA ne lökjétek be vezetés mellé, egyszerűen lehetetlen lassan menni ha szólnak!)
- Undertale (❤ Toby Fox ❤)
(+1: nagyjából bármi amit Darren Korb csinál)

Ha meg egyes számokat nézünk, akkor kifogynánk a karakterből, ha mindet listába próbálnám szedni - ahhoz meg gyenge vagyok, hogy megpróbáljam sorrendben szedni őket.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
wrhwk 2019.10.11 09:13:37
Azért van, hogy a Google a fejlesztéseivel nem csupa jót, szépet és illatosat állít elő, hanem kibabrál a drága felhasználókkal. Mióta átdolgozták a Térképet, azóta füstölgök magamban, hogy odalett az egyik legpraktikusabb funkció, a többmegállós útvonaltervezés. De itt…..
Kivonul az amerikai kisker piacról a brit Tesco (LON:TSCO), mert a tengerentúli leány a 2007-es piacra lépés óta egyetlen nyereséges évet sem tudott produkálni. Az európai retailer 220 darab Fresh & Easy egységét a Yucaipa vásárolja meg.Habár a várható megtérülést tekintve…..
Tegnap megesett a legfrissebb nagy Google-leleplezés: a Kiskegyedbe illő című, "Reggeli Sundar Pichaijal" néven meghirdetett rendezvényen a keresőcég bemutatott mindent, amin az utóbbi hónapokban több-kevesebb titoktartás mellett dolgozott (a cím persze arra is roppant alkalmas volt,…..
Kicsit késve ugyan, de jelentem: A Galaxy S 2 tulajok legnagyobb örömére megérkezett a hivatalos frissítés, Jelly Bean 4.1.2-es verzióval. Kies ápdéttel ne is próbálkozzatok, mert még egyik szolgáltatóhoz, sem jutott el a csomag és a független változathoz sem. Eddig ott tartanak a…..
Tegnap megjelent  Galaxy S 2-re a hivatalos Jelly Bean tesztverziója. Én körülbelül egy napja használom és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy néhány apróbb bugot is felfedeztem a rendszerben. Pozitív: 48 Gb ingyenes Dropbox…..
Androlib blog. Bipp! Itt a Nexus 10 2012.10.27 09:31:51
Bár még két nap van a Nexus 10 hivatalos bejelentéséig, ahogy az szokott lenni ismét kiszivárgott néhány kép és technikai adat A Jövevényről, csak hogy kellőképp felizgassák a nagyérdeműt az eseményig. Ahogy anno írtuk a Google elkezdte bővíteni a Nexus palettát és immár…..
wrhwk 2012.10.27 12:11:56
@Tomi from Space: Nem tudom. Rossz szokásom kijelölni amit olvasok és úgy bukkant fel. Azért komolyan beröhögtem. :)
Azt hitted a One X-ed, vagy a Galaxy S III-ad jó képeket csinál? Hát íme az új király: a Nikon új üdvöskéje valószínűleg odaver bármilyen mobilos kamerát, tekintve, hogy valójában egy 16 megapixeles fényképezőgépről van szó egy kis "okosággal" megspékelve. Fotós vénával…..
Appdroid Weather Eye 2012.07.31 16:00:00
Időjárás figyelő alkalmazás és widget - igazi gyöngyszem ráadásul. Olyan szépen kidolgozott, olyan jól testreszabható, hogy az embernek bűntudata támad használat közben, hogy ez tényleg ingyen van? Persze nem teljesen ingyen, reklámok rontják az összképet, amit egy "pro" verzió…..
Appdroid Holo-hét 2012.07.30 08:00:00
Ez a hét kicsit más lesz, mint a többi. Úgy döntöttem, hogy a mostani hetes darab napot olyan alkalmazások bemutatásának fogom szentelni, amik teljesen megfelelnek az Android 4.0-val megérkezett Holo dizájnelveknek. Nagyon nincs mit ragozni ezen, persze nyilván sokkal több ilyen app…..
Végre RC2-es fázisba került a Cyanogen Mod 9-es verziószámú változata, szóval a „ROM család” rajongói örülhetnek, hiszen innen már valószínűleg a Stabil jelzővel ellátott verzió lesz a következő lépés. Új funkciót egyébként nem kapott az RC 2 az előzőverzióhoz…..
Az OUYA egy igen pofás kis kezdeményezés: egy android alapú konzolt szeretnének összerakni a fiúk-lányok, kontrollerrel, mindennel. Ami lejön a videóból, hogy tényleg nagyon lelkesek, a kontrollert se csak úgy összecsapják, szóval tényleg komolyan foglalkoznak a dologgal. Az…..
wrhwk 2012.07.11 13:45:37
@Darkcomet: igen, van. Mármint a Kickstarternél egy-egy ilyen project megjelenése előtt elég sok adatot meg kell adni, amivel így nevesítve lesz az, aki a pénzt kéri. Amennyiben bukta lenne a project, vagy sikeres, de nem kapod meg a kifizetett dolgodat belőle (ha van ilyen) akkor így természetesen lehet reklamálni.
Pár hete írtunk a látszólag spontán felrobbanó Galaxy SIII-ról. Az ügy bizarr fordulatot vett: a Samsung a sérülés vizsgálata során szakértői véleményt kért a Fire Investigations UK nevű cégtől, akik az alábbi választ adták: "Megállapítást nyert, hogy a hőt…..
Az egy hét múlva kezdődő Google I/O konferencia számos izgalmat rejteget minden geek számára, többek között a Nexus tablet leleplezésével együtt a következő Android-verzió, a Jelly Bean kódnevű (talán 4.1, vagy 4.2-es sorszámú) OS hivatalos bejelentését (tegye fel a kezét,…..
Tessék várni Bori néni, mindjárt adom az esemeseket az unokától! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciaárverésén a Magyar Posta, Magyar Villamosművek és a Magyar Fejlesztési Bank trióból álló konzorcium kőkemény 20 MHz frekvencia csomagot vásárolt, nettó tíz…..
Közben megjöttek a legújabb leárazások is, essünk neki, jó töltögetést! Pano: Egy egyszerű panorámakép készítő program. Részemről ez az a program amit tuti nem veszek meg, ICS teljesen alkalmas erre a funkcióra, nem kell még egy program rá. Apparatus: Ígéretes logikai…..
wrhwk 2011.12.11 12:09:13
@.tnm: Azt vedd figyelembe, hogy a levont ár több tényezőtől függ. Egyrészt ugye a forint árfolyamtól, ami a jelenlegi hullámzásnál még ilyen kis összegnél is képes 1-2 Ft-t mozgatni. Másrészt némelyik apphoz tartozik egy bizonyos összegű adó is (amit mutat is a vásárlás előtt, ilyen összegnél jellemzően 2 cent körül), ez is emeli az árat.

Tehát úgy tűnhet, hogy "átvertek", pedig nem. Egy adott időpillanatban indított webes és mobil vásárlás ugyanannál az appnál ugyanolyan árat fog eredményezni.

Más eszközre install téma: nálunk két android eszköz van, de mindkettő az én "nevem" alá van kötve. Webes marketnél a My Library alatt ott vannak a megvásárolt programok, melyet bármikor, bármelyikre installálhatok. Szerintem ez nálad is működne.
wrhwk 2011.12.12 21:36:47
@.tnm: Jaja, főleg "nagyon" külföldi címeknél van magasabb ár, jellemzően US vagy távol-keleti fejlesztőknél. Pl Game Dev Story is ilyen volt. Valószínű, hogy itt valami vámszerűség megy a dologra, ami EU-n belül nem jelenik meg.
Appdroid Cut The Rope plüss sereg 2011.11.16 08:00:00
Hogy ne csak mindig a madarak menjenek. Cukiság faktor az egekben. Karácsonyra pont ideális ajándék lehet belőle. ..
wrhwk 2011.11.16 17:20:41
Appdroid Android App Alapozó 2011.10.12 08:10:00
Gondolom egy igaz android hívő előtt sem ismeretlen a szitu, amikor a családi/baráti/ismerősi körbe új telefon érkezik - természetesen az új jövevény is android. Aztán elszabadul a kérdés orkán: milyen appot használsz Facebookra? És zenéhez? És olyat tudsz, ami háttérképet…..
„Egy nagy nörd vagyok, aki szeret rajzolni” – írja magáról Megan Lara, egy 22 éves amerikai lány, aki egy farmon nőtt fel, de gyökereitől elszakadva grafikus és illusztrátor lett. A hölgy lenti munkái a napokban megjárták a játéksajtót, ami nem csoda, nagyon…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..