Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyomasztó Fingszag

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen kérdések merülnek fel elsőként? Vételár, méret, márka, típus, meg ugye dízel vagy benzin. Az a kérdés is előjön, hogy kötelező, alkalmi, szezonális jelleggel milyen összegektől lehet elbúcsúzni? Kis pénzügyi tudatosságot becsempészni kívánó, kockás füzet feletti fejvakarós-könyöklős 5 perc…..
Nyomasztó Fingszag 2020.03.08 13:22:00
@KontentBroker: ez tény. Viszont ahogy irtam, aki teheti. Aki nem teheti, rakenyszerul az aktualisan megfizetheto alternativara, de szepen kis adagokban ugyanugy kifizeti az ujkori arat/koltseget ugyanannak az autonak, ha sok evet nezunk. A szegenyebb retegeket sajnos igy fosztja ki az a rendszer/tarsadalmi szervezodes amiben élünk, hiaba nem ez a szandeka az egyénnek. Ezen kellene valtoztatni inkabb, hogy a magasabb eletszinvonal minel tobb embernek elerheto legyen, mert az melto az emberhez.
Akinek 500 ezer a havi bevetele osszesen ket keresetbol, sajnos nem nagyon van mozgastere.
Attól is fugg hogy abbol az 500 ezerbol ket felnottnek kell megelnie vagy mondjuk egy ketgyerekes csaladnak.
Elobbi eset is erosen kerdojeles szamomra de utobbi esetben sajnos azt mondom inkabb ne vegyen autót ilyen bevetel mellett. Vagy max valami olyat ami ujkoraban is olcson volt fenntarthato, nagyon eros kompromisszumokkal, mert hasznaltan ugyanazzal a koltseggel szamolhat fenntartast illetoen.
De akarhogy nezem 500 ezer nem tul rozsas egy honapra ket felnottnek, plane nem egy csaladnak.
Nyomasztó Fingszag 2020.03.08 22:35:38
@eßemfaßom meg áll: ha valaki a bontoig hasznalja az ujonnan vett autojat, a kovetkezo uj autojara - amit megint bontoig fog hasznalni - ugyanugy felre kell raknia, gyakorlatilag a teljes vetelarat. Es a lelakas vegso stadiumaig bizony az elozore is kell majd valamennyit kolteni az eletben tartashoz, nehogy ideje koran bontoba keruljon. Szuper kimenni ennek tudataban az utakra.
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
„Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten” - Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat? Posztolónk szerint igen, és ha két ember nem…..
Nyomasztó Fingszag 2019.08.29 18:42:05
„Bizonyos nők ma már jóval az átlag férfiak felett állnak, ő meg abban hisz, hogy még ekkor sem a pasiknak kell megfelelniük a nőknek, hanem fordítva” - Bár Posztolónk csak kívülállóként lát rá erre a fura kapcsolatra, akkor sem érti, miért marad egy pasi egy olyan nővel, akire csak panaszkodni…..
„Nem tudok csak létezni valaki mellett. Össze tudnánk költözni, simán megoldhatnánk, de neki az úgy nem megfelelő” - a barátnő szerint a pasija számára ez a kapcsolat csak egy társadalmi kellék, egy háttérben futó alkalmazás, így nem tud komolyabban tervezni vele.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Nyomasztó Fingszag 2019.08.09 08:43:59
Óóó de ismerős történet, szinte pontrol pontra. Ugyanezt átéltem csak a másik oldalon a párommal. Pár szubjektív meglátás.
A párod intimitáskerülő, te intimitásigenylo.
Valamiert felhuz egy falat, nem mer elkotelezodni es felelosseget vallalni melletted a párod. Nem is nyílt meg teljesen neked. Pl a felelossegvallalas kerulese nagy problema nalunk ferfiaknal. Talan attol fel hogy valamit elveszit ha elkotelezodik jobban. A szabadsagat. Hogy valamiből kimarad. Nincs megerve egy komoly kapcsolatra (még).
Reszedrol apa-lanya kapcsolat erdekes lehet, errol mar volt szo korabban egy masik posztnal. Ebbol fakado tulzott ragaszkodas, amivel megfojthatod, sőt meg is ölheted pl. a nemi vágyat. Saját programokra, enidore szukseg van mindkettotoknek, hogy tudjatok külön is töltődni.
A szemelyes tapasztalatom hogy van kiút belole. De bizony kemény dió, és sok kitartasra lenne szukseg. Mindkettotoknek kozosen kene dolgozni az ugyon, ne erezze egyikotok se hogy olyat vállal be amit már nem akar. Beszélni kéne őszintén egymással és nyitottan minden eletteruletrol, mik az elkepzelesek, nemcsak csalad, munka, saját programok teruleten de a szexet illetoen is... Es aztan gyakorlatban alkalmazni.. Fel kene tornod valahogy a zarkozottsagat. Sajnos azert nehez ez mert a szemelyiseg ha eretlen, akkor ez nagyon lassan megy, évekbe telhet. Lennenek konfliktusok dögivel. Magatok fejlesztésével is kéne foglalkozni.
Ha vállaljátok és van kitartásotok, sikerülhet. Ha nem, akkor kidobtok értékes időt, éveket az ablakon ha egymás mellett vagytok. Viszont nagy valostinuseggel ebben az esetben kezdődik minden elölről, valaki mással... Sok sikert!
Legyenek a kettőtök jövőjéről irreális elképzeléseid, követeld rajta a félmilliás fizut kezdőként is, aztán vess véget a barátaival való eljárkálásnak, végül a melója mellett is ragaszkodj hozzá, hogy minden szabadidejét veled töltse. És ez csak 1 tipp.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.26 23:24:11
Így ömlesztve elég torz képet ad, de több olyan pont van amit sajnos én is megéltem, ezekkel kapcsolatban meg tudom osztani a saját tapasztalatom. Elképzelhető, hogy ezen pontok közül több is ugyanarra a problémára vezethető vissza, illetve az is előfordulhat, hogy ezek közül csak 1-2 pont közös megoldásával a többi is megoldódna.
Túlzott ragaszkodás: Sajnos előfordulhat hogy nem tudatosan csinálják, és az apával való kapcsolatukra vezethető vissza a lányoknak. Ahol a lány nélkülözte az apa figyelmét, karrierépítés vagy válás miatt (nem kritizálni akarok!) később kialakulhat egy ilyen viselkedési forma ahol mellőzöttséget él meg, holott ez a valóságban nem biztos hogy így van. Egy másik következmény lehet ennek a "nem figyelsz rám eléggé" állapot, illetve hogy materiális javakon keresztül próbálja az illető bepótolni a meg nem kapott szeretet (vásárlások, stb).
A rossz hír, hogy ezen sajnos csak külső szakember, pl. pszichológus vagy személyiségfejlesztő tréner tud segíteni, és ehhez a probléma belátására lenne szükség az érintett oldaláról. Nem defektes az illető ettől és nem szégyen. Viszont profitálni annál többet lehet belőle (szintén saját tapasztalat).
Erzelemkitoresek, nehezen megbeszélhető nézeteltérések: itt az egyik meglátásom az, hogy meg kell engedni hogy a másik úgy érezzen ahogy, kontrollálni nem tudod. Felelősséget csak a saját érzéseinkért kell vállaljunk. Másik meglátás, hogy vissza lehet térni a probléma megbeszélésére egy későbbi idopontban, mikor mindenki lehiggadt. Ilyenkor jobb engedni hogy a negativ érzés "kifussa" magát. Ennyit tudsz tenni. A másik félnek viszont ezt megint meg kéne dolgoznia magában, és sokszor szakember nélkül nem megy (az elejen). A harmadik meglátásom a konfliktusok felvállalásának szükségessége. Neked kell kiállni önmagadért, és hogy mire van neked szükséged. Más nem fogja megtenni.
Egy utolsó meglátás, hogy nem nagyon várhatsz támogatást főleg olyan embertől, akinek magával is akad baja elég, és még ennek tudatában sincs nagyon. Magad kell megerősítened hogy a másoktól jövő támogatásra mint csak bónusz tekinthess. Csak javasolni tudom egy személyiségfejlesztő tréner felkeresését neked is.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.29 00:00:02
@Hisztimachine: kissé sokat a nyakamba zúdítottál. Azt viszont nagyra értékelem hogy időt szenteltél (talán nem is keveset) a hozzászólásomnak és hogy nyíltan leírtad amit érzel. Őszintén, vállalva a keserűséged, az emberi mivoltod. Ez megtisztelő.
Az intellektualizalasra azert van (lenne) szükség szerintem, hogy más szemszögből is lássuk a dolgokat, megértsünk mögöttes motivációkat. Ez csak egy eszköz, és nem az érzések/érzelmek kiváltására, hanem épp ellenkezőleg. Kéz a kézben jár a kettő. Tehát úgy gondolom, ez a megközelítés is generálhat érzéseket/érzelmeket bennem, amik esetleg magasztosabbak mint amit korabban társítottam egy adott szituációhoz. Mert átélem egy másik oldalról. Pl néhány évvel ezelőtt egyenesen tamadasnak vettem volna amit leirtal, most viszont örülök az őszinteségednek, amivel megajándékoztál. Mert tanulok belőle.
Mi férfiak inkább pragmatikusak vagyunk, megoldasorientaltak, talán ez volt az ami kihallatszott a kommentemből. Az érzések/érzelmek meg nem annyira a mi asztalunk, mert annak Ti vagytok a mesterei.
A "csak a sajat érzéseinkért vagyunk felelősek" részhez. Itt nem azt értem hogy az empátiát száműzni kell. Sem azt hogy ha valakit megbántok, akkor leszarom az érzéseit, mert azért csak ő felel. Ez a rész azért nagyon ingoványos, mert másra, esetleg más scope-ra gondolunk.
Én azt értettem alatta hogy ne akarjuk kontrollalni hogy a másik hogy érez. En érzek némi kontrollt amikor egy férfi azt mondja hogy "mar megint hisztizik". Kontrollalni akarja hogy a nő ne érezzen mar úgy, csak nem sikerül, es nem tud vele mit kezdeni. Ha én kontroll alatt akarok tartani valamit, akkor azert felelősséget vállalok valahol, nem igaz?
Az empátia, együttérzés meg kell hogy maradjon, mert lehet hogy komoly dologról van szó es nemcsak "hisztiről". De ahhoz hogy ezt megtegyem, bele kell kepzeljem magam a masik helyébe, az pedig akárhogy nézem, már intellektualizacio. Az egyutterzessel pedig csomó más érzés is felszinre törhet, személytől- szituációtól függően. Ha ezt megteszem, utána odamegyek pl a páromhoz, és bocsánatot kérek ha megbántottam. Az meg megint generalhat egy sor masik érzést és erősítheti a bizalmat. Stbstb.
Nem állítom hogy amit leírok az helyes, vagy hogy ez az egyedüli igazság. Csak egy meglátás, amit lehet hogy nyersen, vagy nem jól fogalmazok meg.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.29 15:28:04
@Hisztimachine: erre még szeretnék reagálni aztán befejezem, mert nem tudok többet hozzátenni. Ott van egy igazság, érték nálad is, ami hozzátesz a közöshöz.

Amire gondolsz feltételezem az, hogy elfogadjon olyannak a másik amilyenek vagyunk. Azt szeretnénk ha önmagunkért szeretnének. Erről szólna a kapcsolat. A szerelemben is önmagunkat keressük. Ha rálelsz önmagadra, az olyan mintha szerelmes lennél. Ugyanakkor ez egy nagyon-nagyon letisztult állapot. Ez a végcél. És ezt kurvára nem adják ingyen, mint ahogy látszik. Ezt mar Jumpin Jack Flash és ludverc megvalaszolta egy korabbi posztban, reagalva arra amit írtam.

Hogyan fogadna el valaki más minket teljesen ha mi magunk nem fogadjuk el saját magunkat, és nem ismerjük meg "teljesen" önmagunkat? (Költői kérdés). A bennünk rejlő potenciált kell felszínre hozni, és a külvilág ebben segít, mégha olykor jó nagy szopás is.

Nem baj hogy idealista vagy. Sőt. Ez hajtotta előre az emberiséget. Az idea egy végcél amit el szeretnénk érni. És elobb-utóbb mindenki el is fogja.

Tömeges jelenségek, felelősségek. Erről regélni lehetne. Visszavezethető egyéni felelősségekre, amik összeadódnak. Bármennyire is hihetetlen, egy bazi nagy hálózat tagjai vagyunk, és mindannyian beleteszünk a közösbe. Primitív pelda. Egy mérleg két serpenyővel,amiből súlyokat pakolgatok egyik oldalról a másikra. Pakolgatod egyesével aztán egyszer csak teljesen átbillen. Na hát ezt latni odakinn. Mindenki azt mondja az ő kis súlya nem számít. De igen. És nekem annyi a feladatom hogy a saját súlyommal foglalkozzak.

Ugy éreztem hogy ez még kikívánkozik belolem. Elfogadom ha másképp gondolod, lehet valamit tényleg nem értek amit üzenni szerettél volna. De akkor majd rajovok később, amikor időszerű lesz. Szép napot!
Nyugis nő pörgős pasival? Nem működik... Levélírónk nem vallja magát otthonülőnek, csak neki jóval kevesebb a mozgásigénye, míg exe napi szinten csapatta. Van, aki ezt elfogadja, és benne akar maradni egy ilyen kapcsolatban, de ha valaki már eljut arra a gondolatra, hogy jobb lenne ebből kikerülni,…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.23 11:13:16
@Jumpin Jack Flash: Köszönöm hogy ezeket leírtad. Mindenben igazad van.
Valahol el kell kezdeni, és kemény munka, önmagunkkal. Az álarcokat kell levenni, és felvállalni önmagad. Ez a legnehezebb.
Főleg egy kapcsolatban, aminek tétje van. A szeretői kapcsolatban azért könnyebb ez, mert ott nincs tétje. Itt viszont igen. Itt kérdezgetheted magadtól: mi van ha felsülök? Mi van ha megszégyenülök? De ezt vállalni kell. Mert nincs értelme úgy élni hogy nem vállalod fel magad.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.23 18:44:51
@Frh: elfogadom ha te így gondolod.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.23 18:49:02
@Lúdvérc: igen, persze én is így értem, nem fogalmaztam egyértelműen. Köszi neked is. Annyi hozzáfűznivalóm még, hogy a programok természetesen upgradelhetoek avagy felül lehet írni őket. De szerintem ezzel nem mondok újat, ha már ilyeneket leírsz :)
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.22 10:41:37
@EGY a Queen: Azért csak beszéljen vele, olcsóbb mintha yachtot vagy privát jetet kéne vennie :)
Amikor a barátnő a saját lakásodat sem tiszteli, nagyjából elképzelhető, mit tesz majd a közös fészketekkel. Posztolónk letesztelte a csajt, és három napra rábízta a lakását, de amikor hazajött egy kisebbfajta szeméttelep várta. Utána nem sokkal vetette fel a csaj, hogy össze kéne…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.19 09:32:24
@Kató a faluból: Nem vagyok pedofil. A poszter majd eldönti hogy neki mennyire fontos az illető és hajlandó további energiát feccölni a kapcsolatba. Szerintem veszíteni nem veszítene már vele semmit, utána úgyis gyorsan felpörögnek az események.
Könnyű kívülállóként azt mondani hogy lapát egyből, de mint tudjuk, amikor mi vagyunk a szarban ez korántsem ilyen egyszerű. Nem tudjuk hogy egyéb oldalon mennyire passzolnak egymáshoz. A határozott(abb) fellépése imponálhat is a lánynak, nem vagyunk egyformák. Ha meg nem, akkor nem. Az is lehet hogy a srácnak ez kiábrándító, és nem lesz mit tisztelni a csajon. Nála a labda.
„Elnéztem, hogy más nőknek írogat,... nyugodtan: chaten át teherbe ejteni valakit igen nehéz, meg amúgy is bízom benne” - A szakítás sosem könnyű, de amikor a másik fél fölöslegesen nehezíti meg a folyamatot, abba könnyen bele lehet roppanni. Posztolónk arról panaszkodik, hogy az exével most…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.18 10:22:30
@Daenerys Targaryen: Nem tudom eldönteni hogy amit írsz komolyan gondolod, vagy egy nagy adag szarkazmussal van "leöntve":-) Valahol talán mindkettő.

Köszönöm hogy emlékeztettél édesanyámra, szoktam rá gondolni.

Ha komolyan gondoltad amit leírtál, úgy a meglátásom, hogy jól tükrözöd azt amiről beszéltem. Nevezetesen hogy negatív jelzőt tulajdonítunk az általam fennt említett mechanizmusra, törvényszerűségre, folyamatra, berendezkedésre, nevezzük aminek akarjuk. Ez a te saját szubjektív véleményed, mint ahogy az enyém is az, csak más szemszög. És azt látsz bele amit akarsz.
Végeredményben tök mindegy hogy te vagy én mit gondolok, a fennálló törvényszerűségek/mechanizmusok akkor is ott vannak és lesznek. Példálózhatsz akár édesanyámmal is.

A prostitució nem jelentett mindig egyet azzal amit ma tulajdonítunk neki. Biztosan olvastál már a szent prostituáltakról. Ha nem, guglizd meg kérlek. Biztosan azt is a hímsoviniszta férfiuralom találta ki.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.18 11:35:15
@Daenerys Targaryen: Nem állítom hogy a kimondott/leírt szónak nincsen ereje. Van. És vállalom is érte a felelősséget. Egyébként minden körülöttünk végső soron gondolati építmény. Ajánlom figyelmedbe Balogh Béla - Végső Valóság című könyvét, ha még nem olvastad.
A passzív-agresszív stílus sajnos senkinek nem áll jól, te sem vagy kivétel.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.18 12:18:14
@Daenerys Targaryen: Nem fújom a Family Guy összes részét de értem a tömör, vizuális célzásod. A mini-diskurzusunk sem volt véletlen, levonom belőle a tanulságokat. Szerintem kiveséztük a témát, nekem sincs több hozzáfűznivalóm.
A harmincas nő nem akar semmit a pasitól, és bár rég túllépte a barátság határait, mégis becuccol a pasihoz. Ez azért fura, mert van saját háza, sokkal nagyobb, mint ahova berakta magát. Ráadásul a csaj szülei már akkor irányítani akarnak, amikor Posztolónk még nem is találkozott velük…..
Nyomasztó Fingszag 2019.07.16 19:04:33
@Rita Vrataski: én meg az olyan nőktől hányok mint az itt leírt. Pontosan tudja hogy a férfi többet akar, ő nem, és ki is használja ennek ellenére, sőt húzza a mézes madzagot. Ne állítsuk be áldozatnak.
Nyomasztó Fingszag 2019.07.16 19:07:33
@Rita Vrataski: a poszter ott hibázott hogy csak rá koncentrált. Világos hogy hülye volt, de mindenki a saját bőrén tapasztalja meg az ilyeneket.
„Nekem nem mindig van kedvem az orális szexhez, erre kitalálta, hogy biztos azért, mert undorodom tőle” – És ez csak egyetlen dolog ebben a bonyolult kapcsolatban. A barátnő jobban érzi magát a korabeliek társaságában, és gyakran beszél olyan pasikról, akik vele egyidősek, viszont Levélírónk teljes…..
A feminizmus a mai napig dübörög a fejlett országokban, és ami elérhető volt vele, azt már elérték a mozgalom képviselői, így már nem igazán van miért harcolni. Ezzel szemben, Levélírónk szerint, a férfiakat nem nagyon támogatja semmilyen mozgalom.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Egy se veled, se nélküled kapcsolatot mi mással lehetne feldobni, ha korábban már minden be lett vetve, mint olyan kis titkokkal, amik érdekesebbé, rejtélyesebbé teszik az illetőt. Posztolónk barátnője heti szinten szállítja a múltjában rejlő újdonságokat, ám a pasit nem is az zavarja, hány férfivel…..
„Kicsit úgy gondolkodik, hogy minek megvenni ezt meg ezt, úgyis elromlik... És ezt az elvet rávonatkoztatja a kapcsolatokra is” - Emellett bizalmatlan a pasi, és legtöbbször mindig a csaj hívja őt, magától nem jelentkezik. Türelem vagy passzolás?   Ha esetleg nem tudtad: a…..