Adatok
jocomiller
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Második vegetariánus szezonját kezdi kedvenc éttermem, a koppenhágai Noma az újranyitás óta, megmutatom, hogy néz ki az új menü...
jocomiller
2019.06.28 10:59:52
@savaz: pont úgy, mint a camembert sajtot ;) bár nem tudom, hogy az egyáltalán belefére-e még a pacalon inneni világodba XD
jocomiller
2019.06.28 11:31:23
@gebacsi: annyira nem vagyok képben, de úgy tudom, h pont ez az étterem az alapanyagok legnagyobb részét, vagy magának termeszti, vagy a közvetlen régoóból gyűjti be.
meg merem reszkírozni, hogy bármely faluszéli csülökcsárda nagyobb ökológiai lábnyomot hagy maga után.
Az amúgy miért élelmiszer alapanyag elpacsálás, ha valaki a környező erdőkről, mezőkről begyűjtött cuccokat rakja ki a tányérra.
Az már más téma, hogy utána horror összegeket fizettetnek a fenyőtoboz-ázatban pácolt árvalányhajért a műértő közönséggel :D
meg merem reszkírozni, hogy bármely faluszéli csülökcsárda nagyobb ökológiai lábnyomot hagy maga után.
Az amúgy miért élelmiszer alapanyag elpacsálás, ha valaki a környező erdőkről, mezőkről begyűjtött cuccokat rakja ki a tányérra.
Az már más téma, hogy utána horror összegeket fizettetnek a fenyőtoboz-ázatban pácolt árvalányhajért a műértő közönséggel :D
jocomiller
2019.06.28 13:21:15
@gebacsi:
"Ezért nem ártana az ilyen eszetlenségből nem követendő példát kreálni, főképp nem szakembereknek. "
Én csak annyit látok, hogy kaptunk egy fényképes összefoglalót a gasztronómia fellegvárának jelenlegi csúcsáról.
Ki a fene az égegyadta világon akar itt követendő példát kreálni XD
Mondjuk abból a szempontból talán nem is baj, hogy - még ha az illúzió része is - szembesíti az embereket olyan ehető alapanyagokkal, amit mindig is ott voltak a közvetlen környezetünkben, csak eddig eszünkbe sem jutott megkóstolni.
Viszont, ahogy már többen is leírták, egy szűk társadalmi réteget érintő műfajról beszélünk, innentől kezdve tök föllösleges a dolog öncélúságának boncolgatásába egyáltalán belemenni.
Másrészt viszonylag csekély esélyét látom annak, hogy a világ ökoszisztémáját a képeken látható fogásokat gombamód szaporodó éttermek fogják romba dönteni, szerintem ezt sem érdemes túlaggódni :)
"Ezért nem ártana az ilyen eszetlenségből nem követendő példát kreálni, főképp nem szakembereknek. "
Én csak annyit látok, hogy kaptunk egy fényképes összefoglalót a gasztronómia fellegvárának jelenlegi csúcsáról.
Ki a fene az égegyadta világon akar itt követendő példát kreálni XD
Mondjuk abból a szempontból talán nem is baj, hogy - még ha az illúzió része is - szembesíti az embereket olyan ehető alapanyagokkal, amit mindig is ott voltak a közvetlen környezetünkben, csak eddig eszünkbe sem jutott megkóstolni.
Viszont, ahogy már többen is leírták, egy szűk társadalmi réteget érintő műfajról beszélünk, innentől kezdve tök föllösleges a dolog öncélúságának boncolgatásába egyáltalán belemenni.
Másrészt viszonylag csekély esélyét látom annak, hogy a világ ökoszisztémáját a képeken látható fogásokat gombamód szaporodó éttermek fogják romba dönteni, szerintem ezt sem érdemes túlaggódni :)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz