Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parmezanidész

23 bejegyzést írt és 989 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..
Parmezanidész 2019.09.28 19:36:59
@humorpalanta: Az aluljáró kényelmetlen sokaknak - öregek, kövérek, babakocsival, kerekesszékkel vannak. És amúgy gyalog is át lehet érni a bringásátkelőn, csak akkor a bringáknak nem marad hely.
Parmezanidész 2019.09.28 19:51:12
@icipicicsipa: Bizony, és a nagy pofánkkal rád is ordítunk a közlekedésben, ha akkora pöcs vagy, mint itt.

Mit nem értesz azon, hogy a város az emberekért, és nem a zökkenőmentes autós közlekedésért van?
Néhány évvel ezelőttig műemlékként védett volt az a "sárkányos ház"-ként is ismert, Bókay utca 43. alatti józsefvárosi épület, melyet most, egy nappal az év vége előtt bontottak le. ..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Parmezanidész 2015.12.27 18:14:20
@jotunder: Itt nem csak két ember magánakciójáról van szó. A doktorit meg is kell védeni, min. 10 ember szakértően végigolvassa. Egyiknek se tűnt volna fel, hogy itt a keresztény isteni világrend mai kommunikációs világba való beillesztésének szükségességéről és nehézségeiről volt szó?
           Az Index.hu vette észre, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai gumidominó és egyetemi tanár egyik doktorandusza az egykori FPÖ-politikus Rüdiger Styx, meglehetősen schmittpáliánus jellegű doktori disszertációt produkált.            Ha az ember jobban…..
Oroszország (egyelőre) nem hivatalosan tiltakozik az ellen, hogy az Occupied avagy Okkupert (Elfoglalva) című norvég sorozatban az országot egy erőszakosan terjeszkedő hatalomnak állítsák be. A tízrészes, minisorozat formátumban képernyőre kerülő műsor forgatókönyvét még Jo…..
Mit lehet mondani egy közpénzből eltartott cég kommunikációs osztályára, ha az abból űz sportot, hogy a nekik írt leveleket vagy minősíthetetlen hangnemben válaszolja meg, kioktatja a kérdező újságírót és/vagy bloggert, félvállról veszi a kérdéseket és tulajdonképpen…..
Parmezanidész 2015.07.31 18:33:25
@greeen2015: Azért így válaszol az MTVA mögé bújó gyakornok vagy tapsifüles újságíró, mert tudja, hogy megteheti. Ennyi, geciskedés.

Ha nem hagyod a geciskedést, és visszagecizel, elcsitulnak a kaffogó kormánypincsik.
Parmezanidész 2015.07.31 18:52:05
@greeen2015: A viszontválasz eszköze működik, amikor egy vitában nem hangosabb leszel vagy ocsmányabb, hanem kitartóbb. Csak így megy.

Aki a hülyeség kategóriáit rendezgeti sorba, és abból tákol politikai preferenciát, az magában már rég lemondott a szavazati jogáról. Mert nem EZEK vannak és az alájuk rendelt nép, hanem egy közügyekkel foglalkozó tömeg, ami a saját hosszútávú érdekeit kell, hogy áterőltesse.

Aki szimpátia, meg ezeklopnak meg ilyenek mentén gondolkodik, az nem is gondolkodik.
Parmezanidész 2015.07.31 20:32:53
@Orbán Viktᴏr: L. Simontól vettem leckéket, Viktorom :D
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
Drága Réka! Olvastam leveled, és mit mondjak, nagyon köszönöm. Jó, hogy időben szóltál, nem vettem még meg a neked szánt csokrot, sem a félárú múzeumjegyet. Most akkor nem is fogom. Mert közölted: nem kéred. Azt is megírtad szerencsére, mit kérsz nőnapra. Azaz dehogy…..
Parmezanidész 2015.03.08 15:49:30
Álságos Stumpf írása, árad belőle, hogy fél a nő-férfi társadalmi hatalom-elosztás kiegyenlítődésétől.

Ezért támadja a lány tételeit a lényegük helyett a fonákjuknál, mármint, hogy ki kérte a lány a nők képviseletére, meg hogy epiláljon?...

És amikor már semmibe nem tud belekötni a vezető genderstátuszáért kapálódzó maszkulin megmondóember (aki valsz többet epilál, mint Réka), akkor fököpi az égbe, hogy hagyományos társadalmi szerepek, aztán alááll.

A hagyományos társadalmi szerepek szerint, ha én meg akarom védeni Rékát, akkor egy alkalmas pillanatban pofánverem Sturm Andrást, és párbajozunk egyet. SA ezen nem lepődne meg, mert hagyományos társadalmi szerep szerint nevelte az apja, és ütötte, amikor csak lehetett. Az anyját is, ha nem tudta, merre van a csönd meg a konyha. A hagyományos társadalmi szerep szerinti, megkérdőjelezhetetlen igazságú orvosnak SA-t megmutatják (mondjuk törés, vérzés, zúzódás), a vén csataló csak legyint: katonadolog!, nem kell mindenért sírni, Andriskám. Iszol egy kortyot? És a hagyományos társadalmi szerep szerint a sérülés innentől kezdve kedvére fertőződhet, torzulhat, okozhat nyomást az agyban, torzíthatja SA arcát, vagy meg is ölheti. Ez is egy hagyomány volt a régi, felvilágosulatlanabb világban, ahová András nézetei valók.

Mostanában minden koznervatívnak javaslom, hogy költözzön el Oroszországba, vagy az IS területére, ott most nagyon jó a konzervatívoknak. Még senki nem ment. András? Itt élsz velünk tovább Európában, európai elvekkel és értékekkel, egyenlőséget és tisztességes bánásmódot akaró igazi nőkkel, akiket nem tudsz megvenni egy csokor virággal? Vagy költözöl a feleségfüggönyzők közé? Feléjük az a hagyományos társadalmi szerep.
Parmezanidész 2015.03.08 21:24:26
@jöttem láttam mentem:

"Kisanyám neked nem osztottak lapot...férfi lapot!"... ezek után felesleges bármit mondanod... lekezeled a nőket.
Parmezanidész 2015.03.08 21:33:04
@Disznóvári: fantasztikus történet volt, megkönnyeztem. Hogy egy ilyen suttyónak, mint te, élményei legyenek! OLVASMÁNYélményei... Szuper, te, komolyan örülök. Légy szíves, mesélj még. Milyen mondanivalót találtál magadnak ebben a kis történetben?
Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet, írja a Bors vezető cikkében. A Linda című, legendás tévésorozat főszereplője a bulvárlapnak elmondta, autóhitele…..
Parmezanidész 2015.02.14 12:35:57
@efi: A hitelek ugyanúgy termékek, mint minden más, nem? Vagyis hirdetik őket, "rábeszélnek", a jó oldalait hangsúlyozzák, és a döntés mindig a tiéd.

Én mindenkinek azt mondom, hogy döntse el, megéri-e neki a hitel. Többet fog fizetni így azért, amit vesz belőle, tuti a többszörösét. Ha az a valami megér neki többszörös pénzt, miért ne venné meg hitelre? A kockázat persze az övé.
Parmezanidész 2015.02.14 13:26:45
@SmittyB: a kockázattal tisztában volt mindenki, aki devizahitelt vett fel. aztán amikor felment a chf ára, már nem akarták vállalni a kockázatot. ennyi történt, nem a bankok kavarták ezt, hanem azok, akik irreálisan magas törlesztőt vállaltak be 0 ráhagyással, ha a chf-el történne valami.
Parmezanidész 2015.02.14 14:23:13
@SmittyB: a valóság sokkal szárazabb, mint az echótévé meséi :)

a bank azért tudott kedvezőbb törlesztőt adni, mert alacsonyabb kamatot számított. azért számított alacsonyabb kamatot, mert chfben vetted fel a pénzt. készhez forintot kaptál, és ha chf-et kapsz, azt is akkori árfolyamon váltottad volna forintra, szóval itt nem ért veszteség.

időközben megnőtt a chf ára. nőtt a forintban kifejezett tartozás (=chf*huf), így nőtt a törlesztő is. a bank nem keresett túl sokat ezeken az ügyeken, mert nem kevesen fizették vissza. nincs árfolyamnyeresége.
„Tudod Sam, azért olyan rövid és zagyva és összevissza locsogó, mert hiszen egy tömegmészárlásról mi értelmes dolgot lehetne elmondani? Végül mindenkinek meg kell halnia, hogy sose mondjon vagy akarjon többé bármit is. A tömegmészárlásról legyen teljes a csend, s ez így van…..
  Idén lesz a harmadik évfordulója, hogy a Milla először demonstrált október 23-án. 2011-ben a mozgalom lendületben volt, friss volt, azt lehetett hinni, hogy van terepe egy olyan civil önszerveződésnek, ami alternatívát mutat nem csak a Fidesszel, de a régi, önmagukat baloldalinak…..
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb tévhiteket, amiket nap mint nap próbálok írtani az emberek fejéből. Sajnos amíg inkompetens újságíró lányok két rúzs teszt között az edzésről is írhatnak, addig elég nehéz dolgom lesz. Próbálok szembemenni a Cosmo vonallal, bízom…..
Parmezanidész 2014.10.11 00:17:46
@Autosave: Kár, hogy az egyetemen éppen vitatkozni és kommunikálni nem tanítottak meg, doktorúr. A Science-be vagy a Lancetbe is így írnál? Nincs kedvem cáfolni, úgyhogy találjátok ki - a faszfej a SOTÉról.
Reviczky Gábor - akinek a Wikipedia-oldalán mindig jót derülök, mert az ismertebb szerepeinek felsorolása a Família Kft.-vel kezdődik - összesen 33 évig volt a Vígszínháznál, tavaly viszont átment a Nemzeti Színházhoz Vidnyánszky Attilához, erről is kérdezték tegnap este a…..
Nagyot robbantott a 444.hu, amikor tegnap hírt adott egy „neves jogvédő szervezet”, a Human Rights First magyarországi helyzetről szóló jelentéséről. A dokumentum ugyanis nem áll meg a szokásos liberális nyöszörgésnél a „demokratikus jogállam leépítéséről”, a „romák…..
Parmezanidész 2014.08.18 13:28:26
Kedves Balogh Gábor, látom, már idevonzottad az antiszemita kommenthuszárokat, de szeretném, ha hallanál egy épeszű véleményt is, úgyhogy:

- a Jobbikot és egyéb szélsőjobbos hazai szervezeteket mostanában orosz körök pénzelik. Alekszandr Dugin, Putyin főideológusa intézi Vonáék moszkvai fellépéseit, így terelgetik a nyílt szemek előtt, és aztán pénzügyileg durvábban. Abba szeretne belelátást ez a szervezet, mert Dugin az Eurázsiai Uniót nyomatja, amibe Magyarországot úgy számítják bele, hogy minket meg sem kérdeztek.

(- mellékvágány - jobboldaliként biztos családi örökségként rühelled a ruszkikat, hogy ízlik most a nagy, vöröslő, orosz ánuszrózsa?)

- amikor egy kritikával kapcsolatban elsőként az merül fel benned, hogy "Bezzeg Izraelben...!", akkor már 100%-ra veheted, hogy ész nélküli antiszemitizmusban szenvedsz. Mert a fenti deklarációban vagy felhívásban semmi sincs, aminek Izraelhez köze lenne. Semmi. Ha viszont egy külső szemlélő számára mindez egyértelmű, neked is át kéne gondolnod a tisztánlátásod határait, mert az elfogult véleményformálás nevetségessé tesz - már tett is.

- a demokrácia elleni hadakozásod logikátlanságára elég megnézni a Brian élete - Mit adtak nekünk a rómaikat? - jelenetét. A demokrácia alatt nőhetett ki mindaz a jó, amit ma élvezhetsz Magyarországon. Kapitalizmus, a világ műszaki fejlettsége elérhető nálunk is, világszínvonalú orvosi ellátás, szólásszabadság, vallásszabadság és így tovább. A diktatúrákban - amilyet Putyin is épít - mindez nem elérhető. Ott arról írhatsz, ami a vezetőnek tetszik, de ha nem vagy elég lelkes, bármikor elvitethetnek egy koholt váddal. Demokráciában ilyesmi nem fordulhat elő. És ha mégis megpróbálják, a fenti, watchdognak nevezett szervezetek elkezdenek jelezni erről, hogy mindenki pontosan lássa, mi a helyzet.

- Nem tudom, milyen jobboldalinak tartod magad, de inkább tűnsz egy hatvanas évekbeli Kádár-udvaroncnak, aki a nyugati befolyás ellen ágál a Népszavában, és Brezsnyev elvtárs bölcs belátására bízza hazánk sorsát. Nagyon meglepődnél, ha kiderülne, hogy valójában kommunista vagy? Még rájöhetsz.
A kormány éppen értelmezni szeretné a Kúria devizahitelesekről alkotott jogegységi határozatát. Természetesen a szokásos módon, vagyis úgy, hogy véletlenül se kelljen semmit neki szakmailag megoldani, kiszámolni, dolgozzanak inkább mások, vagyis a problémáért részben valóban…..
Parmezanidész 2014.07.01 23:05:57
@na4: 1: minél többen kiveszik, annál biztosabb a bankcsőd. ha egy bedől, bedőlhet a többi is.

2: ha bankcsődök következnek, elértéktelenedik a pénz, és hiába vetted ki, nem tudsz vele kezdeni semmit.

3: okoska
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
Parmezanidész 2014.06.19 00:12:26
@emzéperiksz: busz, szatyor, vonat.
Parmezanidész 2014.06.19 00:15:44
@Törvény: amikor a magyar férfiak választanak más státuszszimbólumot, akkor már lehet :) mert pusztán ennyiről van szó, hogy aki autóban ül, az többnek érzi magát. ennyi.

nyomják itt a szöveget gyerekről, meg vidéki utazásról... én ugyanúgy vásárolok, utazok, jövök-megyek.
Parmezanidész 2014.06.19 03:27:05
@emzéperiksz: nézd, ezek kifogások egy olyan embertől, aki NEM SZERETNÉ letenni a kocsiját.

nagy különbség van aközött, hogy valaki mérlegeli az autótartás költségeit és a hasznot, amit hajt, és az alapján dönt, vagy előre eldönti, hogy autóval akar járni, és ahhoz görbíti az igényeit.

ha szeretnéd letenni a verdát, akkor fel fogod ismerni, hogy egyszerűen köré szervezted az életedet, most át kell szervezni. ha nem szeretnéd letenni, akkor meg itt ez a kifogáslista.

de ne mondd, hogy ezeket máshogy nem lehet megoldani, mert mások megoldják autó nélkül. én pl. naponta vásárolok hazafelé. nyilván nem csak a város két végében van óvoda vs teniszoktatás.
Világpolitika Hullát kenyérért 2014.06.16 00:31:49
Ukránok és zsidók - iparosított népirtás    A kommunista berendezkedésű Szovjetunió egy olyan bűnös rendszer volt, melynek vezetői ironikus módon egy utópista ideológia, az egyenlőség nevében hajtották végre az emberiség talán legkegyetlenebb népirtás sorozatát. Az egyik…..
Parmezanidész 2014.06.16 22:06:54
@Lovag Mihály: akkor te a náci rendszer mellett teszed le a kis garasodat?
Parmezanidész 2014.06.16 22:14:46
@Lovag Mihály: kiegyenlíteni se lehet őket, ahogy azt leírtam. nem ugyanannak az éremnek az oldalai, épp ezért gáz az egyenlősítő összehasonlítás.

csak miközben a kommunizmus újraélesztésén max putyin dolgozik - a békemenet meg fel se fogja, hogy ezt dicsőítik,

aközben a náci nézetek tisztáramosása egy létező törekvés a szélsőjobb és a történész halmazok metszetében.
Történt pedig egyszer Magyarországon, hogy éber adóhivatalunk fülön csípett pár financiálisan renitens zenészt. Az adófizetők megrablói úgy gondolták, számla ellenében fognak egy születésnapon zenélni. Skandalum. Tuti fülest kapott a NAV, adócsaló zenészek pengetnek sötét…..
Parmezanidész 2014.06.13 17:40:10
@nyikkantó: akik sírnak, hogy mennyi adót kell fizetniük, azok általában jobb életszínvonalon élnek, mint megtehetnék. miért? mert ott csalnak adót, ahol tudnak.

igen, a mai mo-n csak a nagyon keresett vagy értékes szakmák és a nagyon ügyes vállalkozók tudnak jó színvonalon élni, a többieknek marad a közép. én is úgy élek, és sokan annál jóval kevesebből, adócsalás nélkül.

szóval, ha a zenésznek olyan kurvára kell a pénz, akkor zenéljen többet!

:)
Sárga a Kossuth tér, kopasz a Szabadság tér, kínosan kockás az Erzsébet tér. Budapest nem a díszburkolat lerakásában igazán tehetségtelen, hanem a gyep gondozásában. Hiába a füvesítés, az automata locsolórendszer, a végeredmény ugyanaz: csapadékos május után már június…..
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
A Szabadonébredők oldalon találtam egy cikket, amiben 9 érdekes és kevésbé közismert tényt lehet olvasni a magyar nyelvről. Nem nehéz kitalálni, hogy ez ismét egy olyan "tény" gyűjtemény, mint például amiről a "Mire is legyünk büszkék?" című bejegyzésemben már egyszer írtam. Ezúttal nem fogok…..
Parmezanidész 2014.05.25 11:35:12
@rozsé drazsé: nem értem az antiszemita célzásodat. hiszen a magyar a legősibb nép -> belőlünk számrazik minden más nép -> a zsidók is magyarok! ne légy öngyűlölő...
Visszautasítja az orosz befolyás vádját a pártelnök.  Felháborító, hogy orosz befolyással gyanúsítják pártunkat, jelentette ki sajtótájékoztatóján Vona Gábor. Az úgynevezett Kovács Béla-ügyből semmi nem igaz, tette hozzá a Jobbik elnöke, mert "Béla nem hazát árult,…..
Parmezanidész 2014.05.25 10:31:44
@J.László: @enpera: @♔batyu♔:

igen, ez azért vicces, mert mindenki látja, hogy a jobbik egy náci szellemiségű párt. a támogatói nem hogy ne tudnák ezt, hanem egyenesen élvezik, és ezért válsztják a jobbikot. elég csak megnézni a kurucinfós kommenteket, ott 95% a mások halálát kívánja, főként a zsidókét vagy azokét, akiket a kuruc éppen zsidónak bélyegez.

szóval egy ilyen lírai önvallomás vonától nem világítana meg új dolgokat. csak azért tiltakozik és tiltakoztok a megnevezés ellen, mert az átlagemberekben még mindig él az írtózat a náci elnevezéstől, és nem akartok ezen szavazókat veszteni. ennyike.
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
Parmezanidész 2014.05.22 21:38:03
@Viktor Mutyin: az olyanok, mint te, a fákon lógnak, szarral dobálják egymást, és néha lemásznak megenni a perecet, amit az emberek dobnak nekik
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
Parmezanidész 2014.05.03 10:31:01
@stim: Nagyjából egyetértek veled. A nők egy része teletömette a fejét Kiskegyedből származó hülyeségekkel, és azt hajtja.

Pl. ez a rosszfiúk - jócsajok. Nekem is bejönnek a nagycsöcsű, nagyseggű, ribancos nők. Eszembe sincs ilyenekkel kezdeni, mert tudom, hogy sose lennék boldog mellette. Nagy részük ostoba, hülye nővel meg fárasztó az élet. Még ha a külseje be is jön.

De velem ugyanazok az ösztönök mondatják, hogy igen, egy ilyen csajjal álljak össze, csak nem engedek nekik, ahogy nem futok el akkor se, ha nagyon megijedek, vagy nem ütöm meg az orvost, ha fájdalmat okoz.

És akkor sajnáljam azokat a nőket, akik nem gondolkodnak, hanem felülnek ezeknek az ősidőkből velünk maradt ösztönöknek, és aztán nyavalyognak, hogy a rosszfiú nagyon izgató volt, de mellékesen alkesz, játékgépező csődtömeg?

És hogy hol vannak a normális férfiak? Valószínűleg letelepedtek egy szerető családban, ahol normális elvárásokkal szemben normális életet kapnak. Ahol a barátnőjük nem azt várja el, hogy teremtse meg a férfi az egzisztenciát, amibe a nő beleülhet.

Vagy csendes nőgyűlölőt faragtak belőlük azok a nők, akik mesebeli elvárásokat támasztottak velük szemben, és folyamatosan a rosszfiúkat kergették :)
Szombat este indult a Propaganda új évada: Till Attila beszélgetős műsora még mindig az egyetlen nézhető tévés produktum a mai palettán. Az időzítése még mindig elképesztő: szombaton éjfélkor adják a superTV2-n, és hiába harangozták be úgy, hogy az anyacsatorna is megismétli…..