Regisztráció Blogot indítok
Adatok
picaba (törölt)

0 bejegyzést írt és 252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt az a régi – cseh és szlovák barátaim szerint teljesen téves – legenda arról, hogy a Terminátor második részét Elektromodulator dva-nak fordították, a méltán híres „Hasta la vista, baby”-t pedig „Ahoj, ahoj poplacsek”-nek. Valószínűleg nem…..
picaba (törölt) 2009.10.26 16:39:09
@Rich.mond: az is teny hogy egy romannak az angolt is sokkal konyebb megtanulnia mert feliratos filmeken no fel es legalabb az akusztikaja ismeros a dolognak. nem filmekbol fogja megtanulni de az "language exposure" erteke felbecsulhetetlen.
na mit jelent a language exposure?? muhaha.
picaba (törölt) 2009.10.26 16:40:42
@Kangörény_: es a szorakozas utjaba all egy maximum ketsoros mondat elolvasasa? ennyire azert nem hiszem hogy egysejtuek a magyarok.
picaba (törölt) 2009.10.26 16:47:54
@dino vercotti: egy hat eves gyereknek 16 eves koraban (es a kedves szuleinek) az lesz a legnagyobb problemaja hogy hogyan szerezzen egy rohadt nyelvvizsgat es majd kerek szemekkel nez amikor megbukott. de miert??? hat miert??? azert bazmeg mert meg azt sem ismeri fel hogy angolul beszelnek a teveben (ha netan beszelnek) vagy barhol. azert.

aki szerint ez egy elitista nyavalygas az ne kapjon majd infarktust ha nyelvvizsgara kerul a sor vagy hozzaszol valaki kulfoldiul.
 Ráday utca, az ebéd utáni kávémat szürcsölöm egy pub teraszán. Nagy a nyüzsgés így szerda dél tájékán, a környező irodaházak jómunkásemberei ebédelni igyekeznek. Az előttem szétnyitott HVG nem köt le, így a bőséggel felbukkanó női nem képviselőire koncentrálok.…..
Hányta el már magát budapesti séta közben? Szabdalta már széjjel arcát a reggeli budapesti közbeszerzési hírek hallatán? Ha Molnár Gyula nevét meghallja, rögtön a következő sarkon a 7-es busz elé ugrik? Fakadt-e sírva valaki attól a vizuális szeméttől, amit épitészet…..
A világbajnokság tizenegyedik napján kialakult a negyeddöntők mezőnye, és lejátszotta utolsó A csoportos meccsét a magyar válogatott. Eldőlt az is, hogy rajtunk kívül Ausztria zuhan a divízió 1-be, szomszédainknak megint nem sikerült megkapaszkodniuk a legjobbak között. Kedden…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
A rohadék külföldiek nem elég, hogy párezer euróért elveszik a nőinket, racionális adóikkal elcsábítják a vállalkozóinkat, nóbeldiasainkat, gyakorlatilag kiszívnak belőlünk minden használhatót, amit ez az ország valaha véletlenül előállított, erre most idejönnek ezek és…..
Nagyon sok félrefordítást küldtetek be, ezek közül következik most egy válogatás:Tob:Az egyik hátborzolós félrefordítás sok filmben, és pl. a Jóbarátok/Friends sorozatban a pathetic. Ami magyarul szánalmast jelent. De mindig patetikusnak fordítják, ami egészen más jelentéssel…..
Nos belecsapok a közepébe a szó szoros értelmében, merthogy ez a rész a Gyilkos számok második évadját nyitja. Nem tudom ki mennyire ismeri a szereplőket, amit tudni kell, hogy Megan Reeves jött Terry Lake (Sabrina Lloyd) helyére és Colby Grangert tekinthetjük az új fiúnak Don…..
A fesztiválozás erről szól: csendben összebújni egy sátorban, búgó hangon a lány fülébe suttogni, szeretlek. És utána kikísérni a buszhoz, mert a világ kegyetlen szőrgombolyag csak. Küldjetek szakítós sztorikat a fesztiválokról, nem hiszem, hogy nem történt semmi a Volton, a…..
Van egy olvasónk, aki már másodjára küldi el terápiás jelleggel a vadászház történeteit. Története egy macskára és egy nőre van kihegyezve. A macskákat én is utálom, mert büdösek, önzőek és dorombolnak (Hajrá kutyák!), és azt hiszem, nem tudnék macskás lánnyal élni,…..
picaba (törölt) 2008.07.11 13:47:56
picaba (törölt) 2008.07.11 13:57:22
Mindenről a férfiak tehetnek, ezt egy újabb történettel tudjuk alátámasztani, de örülünk neki, mert a nőket meg kell becsülni, igenis figyelni kell, mit vesznek fel, ha új a smink. Tenyéren hordozni, meg ilyenek. Megéri. A férfiak az evolúciótól adottan a világ és a létezés…..
Ha valami egyszer összetartozott, akkor az vajon mindig szétválaszthatatlan lesz? Sziasztok! Nagyon régóta olvasom a blogot, de számomra az én sztorim alegszomorúbb még mindíg:) És arról szól, ami a cím: szakíts, ha bírsz.És én nem tudok,lélekben semmiképpen.Nagyon rövid…..
picaba (törölt) 2008.07.09 17:49:07
picaba (törölt) 2008.07.09 17:55:43