Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mahalingam

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az új NAT, ami a szó mai értelmében véve nemzeti, minden mást már leírtak róla a hozzáértők! A szokásos menetrend szerint zajlanak az események. A Facebook-on és különböző social media felületeken megy a hangulatkeltés, de érdemben, a megírt levelek, és vélemény nyilvánításokon kívül…..
Bár már korábban kifejtettük, hogy a házasságok számának csökkenése nem probléma, mert semmi nem bizonyítja, hogy a házasság boldogabbá teszi az egyént és stabilabbá a társadalmat, sokan mégis lamentálnak azon, hogy egyre kevesebb ember áll oltár vagy anyakönyvvezető elé.Nem értik, mi a baj. Túl sok…..
Javában tart a műanyagmentes július, a kezdeményezés, amely évről évre világszinten egyre nagyobb sikernek örvend. Az egyszerhasználatos műanyagok mellőzését népszerűsítő kampány célja, hogy ebben a hónapban hagyjuk el az egyszerhasználatos műanyagok vásárlását, ezzel segítve környezetünket. Az…..
mahalingam 2019.07.12 16:20:45
@erkölcsi hulla: Az a baj hogy azt a pár tízezret ha kilövöd, jön helyébe a 100+ milliós országból egy perc alatt újabb tízezer, mivel annyira jó üzlet. Az üzletet kéne ellehetetleníteni. Márpedig az esőerdőket elsősorban állattenyésztés miatt írtják, hogy takarmányt lehessen ott termeszteni.
A legtöbb amit tehetünk 1. betiltatni a hús/tejipar állami támogatását, mivel most a legtöbb országban senki nem fizeti meg a teljes árát az állattartásnak. Ha reálisan drága lenne a hús/tejtermék, akkor természetesen csökkenne a fogyasztás.
2. egyéni szinten is drasztikusan csökkenteni az állati termékek fogyasztását, amúgy is az az egészséges döntés. Pl. vegán étrendre váltással lehet egy lépésben a legtöbbet tenni a Földért.
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
mahalingam 2019.06.26 01:17:48
Az a baj a testi fenyítéssel való "neveléssel" (inkább idomítással, ahogy a kutyákat szokták) hogy gondolkodás nélkül, tudattalanul továbbadódik a következő generációra és nagyon nehéz kilábalni belőle. A gyerek 100% szereti a szüleit és bízik bennük, főleg 8-12 év alatt, ezért a testi fenyítés számára a szeretet egy formájává válik, megkérdőjelezhetetlen és "jó" lesz, mint ahogy ezt a sok testi fenyítést védő kommentből is láthatjuk. Bármit tennénk a gyerekkel, akkor is szeretne, a legdurvább erőszak is "normálissá" válna az ő világában.

A "szófogadásra nevelés" amit itt oly sokan hangoztatnak, pontosan az alapja a diktatórikus államoknak. A legnagyobb diktatúrákban a leggyakoribb a gyerekek testi fenyítéssel való nevelése (lásd pl Kína). És a szülővel való kapcsolat mintája lesz az alapja a felnőttkori kapcsolati mintáknak: a párral, saját gyerekkel, a tanárral, a főnökkel, a hivatallal, az állammal.

Nem véletlen, hiszen a diktatúrák alapja az hogy a polgárok szó nélkül elfogadjanak bármit amit a vezetők mondanak nekik, gondolkodás és visszadumálás nélkül hajtsanak végre mindent amit felülről parancsolnak nekik, bármilyen nagy baromság legyen is az. Mintha az egész ország egy nagy hadsereg lenne. Az ilyen országokban nem is működhet a demokrácia, hiszen a "szófogadásra nevelt" felnőttek már képtelenek a szabadsággal élni, képtelenek a kritikus gondolkodásra, az önállóságra, az önálló gondolatokra, a felelős döntésekre. Ezért tartunk ott ahol tartunk, ezért létezhet ilyen vicc (inkább rémálom) hogy "illiberális demokrácia", ahol a "libsi" egy szitokszó (szitokszó az hogy valaki az emberi jogok, az egyenlő bánásmód, és az ember önrendelkezés, szabadság mellett áll!?!?!? Agyrém!)

Sajnos akit testi fenyítéssel "neveltek" azok súlyosan traumatizálódtak, és mivel a trauma az öntudatuk kifejlődése előtt történt, egyáltalán nincsenek tudatában se a traumának, se annak hogy milyen módokon torzult a gondolkodásuk emiatt, és teljes természetességgel és önbizalommal adják át ezt a traumát gyerekeiknek. És sajnos hajlamosak a végsőkig védeni a szerintük szuper nevelési (és az ahhoz kapcsolódó politikai) nézeteiket, és képtelenek meglátni hogy létezik más nevelési mód is ami működhet. Ha a gyerek 100% bízik a szülőben akkor elég szólni neki és abból is tud tanulni. Az "engedetlen gyerek" azért válik engedetlenné mert már megszakadt az ősbizalom, sokszor már a legelején (az "idomítás" már a hiányos szoptatással ill. különalvással elkezdődik). A gyerek érzi hogy a szülőnek szüksége van a lehetőségre hogy megmutathassa "ki az úr a háznál" és a nem tudatos de mégis direkt engedetlen viselkedésével ezt újra meg újra meg is adja a szülőnek. Valamint a figyelemre való igényét is engedetlenséggel tudja a legjobban kielégíteni, hiszen a legtöbb szülő akkor figyel csak igazán a gyerekére amikor az "rosszat" csinál. A gyereknek sokkal kevésbé kínzó egy fenekelés vagy ordibálás mint az hogy levegőnek nézik. Inkább előidézi magának a sorozatos traumát minthogy depresszióba essen az odanemfigyeléstől.
Manapság ugyan sokaknak leesik hogy gáz a testi fenyítés és megállják hogy alkalmazzák gyerekeikkel, de sajnos egyéb eszközök hiányában legtöbbször a testi fenyítés csak átalakul lelki terrorrá, megszégyenítéssé, ami nem sokkal jobb.

Nagyon szomorú a helyzet és nagyon nehéz kilábalni belőle mert csak az látja a helyzetet, aki kívül van rajta. Sajnos a helyzeten való változtatás a vezetésnek sem érdeke egyáltalán, hiszen pont ezt a traumát használják ki az emberek mozgósítására. Nem véletlen hogy olyan vezetőnk van akit az apja durván vert.

Valamint, a félreértések elkerülése végett megemlíteném hogy a testi fenyítéssel szemben nem a "mindent megengedés" a jó. Az már a ló túloldala. Az ilyen kijelentések csak önigazolásra jók.