Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leopold20

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hónapok óta érkeztek a jelzések ingatlanosoktól, befektetőktől, ingatlanpiaci szereplőktől, hogy drasztikus változás várható. Ahogy az lenni szokott, rengetegen éreztek késztetést arra, hogy megnyílvánuljanak, kifejtsék a véleményüket. Eljutottunk addig, hogy egyszerű Facebook posztokban…..
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
Leopold20 2019.06.18 14:56:06
@pulsarito:
Azért azt adom én is ( meg ha a pozsonyi csata túl is van értékelve) h Mo. Nem alakult volna ki ha ott veszítünk. És akkor Közép és Kelet Európa nem a már ismert irányba ment volna.
Lásd Habsburgok felemelkedése, ami gyakorlatilag az egész kontinensre kihatott.
Leopold20 2019.06.18 16:58:42
@Thomas Dantes:
Azért sorsforditobb...
Pozsonynal a lesz-e tovább, Augsburgnal és Merseburgnal a hogyan tovább kérdése dőlt el...
Ígérem ebben a postban tető alá hozzuk az épületet. Igazából a szerkezetkész állapot tényleg 3, számomra leginkább felfogható etaból épült fel. Az első etapban leírtam a road to szerelőbetont a másodikban már a födém elékészítése volt a cél. A födémem Porotherm béléstesttel épült, szóval a…..
A lakcím nélküliség és a lakcímbejelentésből adódó nehézségek a lakhatási válság egyik  egyre jobban látható, százezrek életét megkeserítő következménye. Az, hogy valaki nem tud bejelentkezni oda, ahol lakik, nagyon súlyos következményekkel járhat arra, hogy mennyire tud élni állampolgári jogaival…..
Jó napot, nyitva vannak? - kezdjük a jól bevált köszönéssel, de nem reagál senki. Üres a kerthelyiség, mentségükre legyen mondva, épp, mintha vihar készülődne, mindenesetre megjelentek a felhők az égen, ami ezúttal nem teljes mértékben az érkezésemnek köszönhető.   Sehol senki. Bemegyek a…..
Leopold20 2017.06.11 21:21:47
@martineden:
Persze el lehet , csak vicces mar igy 2017..;)
Holgyemenyunk lenne a legjobban megsertodve, ha ezzel egyidoben a konyhaba zarvarnak....:D
Mert nincs csak ez, v az....
Leopold20 2017.06.12 13:21:17
@Zed is not dead yet:
Koszi jol vagyok..;)

Jo nevu multiknal dolgoztam eddig, ugy h ez nem nyert...;)
1990-2010 kozott "szabad rablas" volt munkaltatok reszerol, de az emberek nem hulyek es kihasznaljak az EU lehetosegeit.
Ne az allamot szidd, hanem az EU-t.
Kedves kis orszagunk ismerkedik a piaci viszonyokkal..
Ha nem tudsz dolgozot keriteni, akkor az azt jelentu, h nincs ra penzed, mint ahogy nekem se Ferrarira..
Igy vagy magad csinalod, bezarsz.
Ilyen egyszeru...
Leopold20 2017.06.08 08:59:16
@Lacock: Pontosan!

A világvárosok egyik fő ismérve, hogy a föld minden tájáról költöznek oda emberek hosszabb időre valamilyen oknál fogva.
Még a saját régiónkban sem kiemelkedő város. Bécs, varsó, Prága is bőven megelőzi.....
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
Leopold20 2017.06.05 12:11:14
@Leopold20:
Meg annyi ehhez, h ha esetleg vki videkrol jonne fel atgondolja, h megeri-e az epp aktualis berek mellett. Lasd pl uzleti terv a vallalkozas alapitasnal..
Ha nem jon ki a matek, akkor olyankor lep a kepbe az EU es innen tovabb a munkaerohiany es a beremeles...
Ennel rovidebben eleg nehez levezetni...:)
Leopold20 2017.06.05 12:44:38
@Derwish:
Igen, egy adott szakman belul egy kinezni egy alap benchmarknak es az alapjan szamolni..
Szakacsok eseten a meki es a burger pont jo pelda. Ha hambi keszitessel ott 150-t lehet kereseni, akkor egy kozepes minosegu etteremnel a netto 200-250 a megfelelo szaktudassal nem tul elrugaszkodott...
Leopold20 2017.06.05 12:45:25
@Leopold20: egy konkret helyet * kimaradt..:)
A minél kisebb, annál jobb trend a lakások esetén nem csupán egy divathóbort, hiszen sok nagyvárosban a helyhiány szüli ezeket a kényszer megoldásokat. Ha már viszont csak egy kis terület áll rendelkezésre, akkor érdeme mindent beleadni, hogy az valóban élhető tér legyen. A…..
Az első kérdésem, ami felmerül, hogy jó irány ez? Nagy fájdalmam, hogy nem nagyon van álláskeresés tantárgy az iskolákban, erre most ilyen feladat volt az érettségin: Érvelés témakörben volt ez feladat, ennek örülök, mert  motivációs levél – a közhiedelemmel ellentétben – nem egy bullshithalmaz,…..
Leopold20 2017.05.14 12:31:37
@jobangel:

A Maslow piramis ismeretében, amíg a pénz (alsó szint) nincsen rendben, addig sztem kár más motivációról beszélni és a levél tartalma is "bullshit" lesz....
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
Ne idegenkedj attól, hogy jó alaposan utánakérdezel annak, aki bérelni akarja a frissen, kiadási céllal vásárolt lakásodat! Sok múlik ezen és kevesebb nyugtalan éjszakád lesz...
Továbbra is azt mondjuk, hogy van helye az amerikai konyhának egy panel lakásban is. Kényelmes kifogás, hogy ez csak egy divat. Olvasói visszajelzésekből tudjuk, hogy egyre többen szeretnék kinyitni otthon a teret. Ők legalábbis erre gondolnak, amikor felvetődik, hogy miként lehetne otthonosabb a…..
Leopold20 2017.04.26 11:42:13
@Cs: Papíron.
Biztos nehéz jó munkás embert találni erre a célra. Azért érdemes lenne lecsekkolni ezeket a panelokat, hánynak van hozzá statikai terve.....
Mindenki azt kérdezi: visszamennek-e a lakásárak oda, ahonnan elindultak? Követi-e kijózanodás a döbbenetes árugrást? Olvassa el bejegyzésünket, igyekszünk válaszolni!..
Leopold20 2017.04.20 09:57:50
tron.encom
Nem érdemes összehasonlítani ezeket a városokat, mert kelet európai országok sem egységesek már rég gazdaságilag. Varsó a régió vezető országának a fővárosa, Prága egy fejlett ipari országé, ami már majdnem nyugat EU, Pozsony pedig gyakorlatilag meg Bécs elővárosa. A fizuk tekintetében Szlovákiát leszámítva, (bár lehet már azt sem) eléggé el vagyunk maradva.
www.euvonal.hu/a-magyar-es-az-atlagos-unios-berek-alakulasa-20142015-ben/
Budapesten most nagyon pörög a turizmus (új "Prága"), illetve a szocializmusban Jani bá bőkezűbb volt lakásügyben mint a többi hasonszőrű országban, ezért arányosan több is itt a lakás.

A bérleti díjak már elkezdtek stagnálni, nagyjából beálltak 2000-3000 FT/ szintre, többért már csak a különlegesebb (lokáció, felszereltség, panoráma) lakásokat lehet kiadni.
Elég sok AIRbnb-s lakás vissza került a piacra a sok macera, illetve a kihasználtság miatt. Ezért a további lakásár növekedés rontja a megtérülést, az emelkedő inflációról és esetleges MNB kamat emelésről nem is beszélve.
Demográfia alakulása sem kedvez a folyamatos növekedésnek. hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge
Bp-n még van némi növekedés (ebben azért bőven van agglomerációból való visszaköltözés, ami ugye ott hat az árakra), meg persze valamennyi betelepülés. De már rég nem annyi mint akár 10 éve. Egy mai fiatalnak már nagyon nem evidens, hogy Bp-re költözik, ha már mehet nyugatra....
Érdemes megnézni ezt a linket:
hvg.hu/gazdasag/20170326_kulfoldon_szuleto_magyar_gyerekek
gyakorlatilag 10 év alatt elveszett egy év alatt születendő gyerek Mo-ról, akiket már nyugodtan le lehet írni, azokról nem is beszélve akik családostúl költöztek el.
Ezzel azér érdemes számolni annak aki hosszú távon jelentős emelkedésre számít még....