Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radolaci

3 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Támogatott tartalom, kérem segítsd a blogot azzal, hogy megnézed, köszönöm! Fedezze fel a szerencsejáték és a kaszinók ritkán látható történetét, az ősi civilizációk játékaitól a modern online kaszinók digitális forradalmáig. Source: unsplash.com A szerencsejáték és a kaszinók története   A…..
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
radolaci 2021.01.18 14:30:51
@Tom Bradley: Nekem is feltűnt! Nem ugrott be rögtön, hogy Szamuely, de az igen, hogy ő és a mellette álló alak (szintén kalappal a kezében), mintha a Tanácsköztársaság arcképcsarnokából léptek volna elő. Ott voltak ilyen karakterű figurák.
Fel sem tudom sorolni, hogy mennyi mindent köszönhetünk ennek a nagyszerű embernek... aki most darabokra törte a szívünket, pedig ma lesz a holnap tegnapja, amikor is nehéz az iskolatáska, és együtt utazunk a szellemvasúton, de már nem jön vissza a vándor, érte szól most a nagyharang, én…..
Szeptember Elkezdjük Protokoll Hol a maszkod? Fertőtleníts! Ki ebédel? Melyik osztály? Csak ők mennek Énekkar - nem lehet Sportkör - nem lehet Bozsik program - az mehet Zenekar? Jogszabály? Nem tiltja Nem értem Csináljuk! Október Lázmérés Csináljuk! Őszi szünet 4…..
Jobboldali érzelmű és magát kereszténynek tartó értelmiségiként, én kérek elnézést Lázár Ervintől, gyermekkori önmagamtól és mindenkitől, aki szereti... A vasarnap.hu egy kereszténynek tűnő weboldal. Teremtésvédelemmel, életvédelemmel stb. foglalkozik. Finoman politizál. De nagyon sok olyan…..
1900. A brit Wight-szigeten található egykori ajándékbolt belseje, ahol egy bálna csontvázában lehetett válogatni a portékák között..
Magyar válogatás a mai, az MTI Fotóarchívumából hoztam érdekes, máshol eddig még meg nem jelent képeket, mindet 1947-ből! 1947. január 1. A Nemzeti Segély segélyt, ágyneműt, ruházati cikkeket oszt a ferencvárosi Mária Valéria-telep lakói számára. MTI Fotó/MAFIRT: Szécsényi József. Nézzétek a…..
Az Amerikai Film Intézet definíciója szerint „a gengszterfilmek műfajának középpontjában vagy a szervezett bűnözés vagy szabadúszó bűnözők állnak, 20. századi környezetben.” A társadalmi, történelmi, politikai vagy akár a gazdasági környezet mindig is döntő befolyást gyakorolt a hollywoodi…..
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
radolaci 2020.01.12 13:25:15
@JTom: Mindig is híres volt a japán mértékletesség - az étkezésben. ;-)
Bár kiáltó-emberek és az öreg Matuska is próbálkozott a visszhang helyreállításával, az eltűnését ma is rejtély övezi.  ..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
radolaci 2019.12.09 09:22:24
1880-as évek. Egy magas fa metszése, még emelőkosaras daru és motoros fűrész nélkül az Egyesült Államokban..