Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cypriánus

0 bejegyzést írt és 1371 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hová tartunk? Egy egyetemi oktató tűnődése Az idők gyorsan változnak. Én 1990-ben végeztem a bölcsészkaron, és úgy jöttem el onnan, hogy a „posztmodern” kifejezést szinte alig hallottam. Később ifjú értelmiségiként lelkesen ünnepeltem azt, amit posztmodern…..
Cypriánus 2012.06.27 13:48:00
hát, nem tudom. Finoman szólva nem vagyok oda a csodálatos felvilágosodásért, amelyik olyan ésszerű és humánus dolgokhoz vezetett , mint Vendée népessége felének kiírtása 1793-94-ben. Továbbá a "preposztmodern" Európa XX. századi története is egész egyszerűen katasztrófális volt. A fasizmus szó használata így elnagyolt, szerintem egy dél-európai típusú fasizmus messze nem az elképzelhető legszörnyűbb rendszer. (nem ideálom, de vannak nála sokkal szarabbak.) Érdemes megemlíteni, ha már magyarszídást tartunk: a diktatúra még SOHA nem volt nálunk saját erőből. Továbbá történelmi tapasztalat: ha a szabadság kiüresedik, a tömegek simán, sőt örömmel mondanak le használhatatlan és formális politikai jogaikról jobb megélhetésért és közrendért cserébe.A szabadság alapvetően arisztokratikus vagy értelmiségi eszme. Az ún (liberális) demokrácia nem az emberiség alapállapota: egy csomó minden (keresztény) érték kellene a működéséhez, amiket ha gúnyos cinizmussal lerombolunk, akkor ne csodálkozzunk, ha bedől. A Tóta W Árpádok az eljövendő Hitlerek útját egyengetik, ahogy a társadalmat fölforgató haladárok korábban is tették. A liberális demokrácia hosszú távon aligha tartható fenn saját magából, ahogy Münchausen sem húzhatja ki magát a mocsárból. A transzcendenst elvesztő Európa nem tudom meddig marad fönt. Lehet hogy lesz demokrácia, de az diktarórikus lesz, ahogy a III. Német birodalom is forradalmi és tömegdemokratikus volt. Amúgy szerintem Magyaroszág egy teljesen jelentéktelen kicsi ország, amelynek sorsa a Nyugattól függ, aminek katonailag és gazdaságilag is ki van szolgáltatva. lehet hogy rosszul értem acikket, de szerintem naiv gondolat, hogy nyugaton valami posztmodern örlődés lesz, nálunk meg valami mucsai diktatúra. Legfeljebb akkor lenne ilyen helyzet, ha a nyugati uralkodó gazdasági köröknek ez lenne az érdeke.A dolgot persze árnyalja Kína fölemelkedése, de tisztázzuk, Kína nem igazán diktatúra( türraniszmosz) . Kína alapvetően egy autoriter oligarchia. Lehet hogy ilyen lesz a világ? A tőke és a birodalmi hadsereg vezetői összefonódva uralkodnak, az eccerű nép meg időnként eljár szavazni (de nem lesz kötelező) és az interneten bármit megvitathat, amíg nem veszélyezteti az elit uralmát...ki tudja.
Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e ezen tíz ember állni próbatételre?…..
    A Parlament északi homlokzata előtti térség 2012 február 29-én, Kaszics Bálint fotója. A Kossuth tér nagyszabású átalakításának első felvonásaként letarolták az összes fát, ami itt állt. Viszont a Károlyi-szobor, amit annyian el akartak bontani mostanság, ott…..
A cikk első része erre a linkre kattintva olvasható.   Az előző cikkben említett három érv a következő: Van történelmi hagyomány Az első az, hogy az európai társadalmi alkukra, hagyományokra hivatkozó paradigma keretében maradva is szólnak érvek amellett, hogy…..
Cypriánus 2012.02.28 12:55:44
Clandestino Vallása: outsider 2012.01.31 22:35:00
A Sierra Madre hegylánca és a hatalmas Chihuahuai-sivatag között egy vékony termékeny sáv húzódik, ami – Észak-Mexikóban elég szokatlan módon – alkalmas a növénytermesztésre. Az őslakos, nomád rarámuri indiánok ellenben soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal, és a spanyol eredetű kreol mexikóiak is…..
  Újra csak egy fotó, az érdeklődőknek. A népszerű the world we live in blogon keresztül mém lett ildikoneer remek budai fotójából a mikroblogok világában. Már több ezer megosztásnál és lájknál, s ezeken keresztül több tízezer nézőnél jár a megunhatatlan budai…..
Cypriánus 2012.01.31 15:48:00
  Ismét túl vagyunk egy újabb nagy tüntetésen meneten, indulhat a matekozás! Egymillióan. Több mint félmillióan. Félmillióan. Közel négyszázezren. Jóval több mint százezren. Százezer. Biztos nem érte el a százezret. Hetven-kilencvenezer. Pár…..
Cypriánus 2012.01.23 13:27:03
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
  Székely János segédpüspök úr levele fontos hivatkozási alapja lett a világháló kormánnyal szimpatizáló felhasználói körében. E-mailben terjed, jámbor emberek jóakaratú egyleteinek levelezőlistáin. Az írás lényege, hogy a világ gyűlöl minket, mert mi, magyarok az…..
A poszt előzményeit itt és itt olvashatod. Ez egy Fülke- poszt− Te miért lettél katolikus? − Bonyolult. Majd egyszer elmesélem. Nem kerülgethetem tovább a forró kását, megpróbálom szavakba önteni, miért vagyok katolikus. Két oka van: a szabad akarat és a bűnbocsánat.…..
Cypriánus 2012.01.13 14:29:49
valóban nem, hiszen Isten ismeri az emberi szíveket, mi még a magunkét sem mindig...de annyit megjegyeznék, hogy Jézus ugyan valóban kirakta a kufárokat a templomból, de természetesen nem ölte meg őket, ahogy soha nem is ölt volna.Az igazságos háború koncepciója is necces dolog szerintem -érdemes megfigyelni Jézus és tanítványai viszonyát a velük nemzetiségük miatt bunkózó szamaritánus falunál,(azért utálták őket, mert zsidók voltak, és a szamaritánusok és a zsidók viszonya éppen nagyon rossz volt) az apostolok jól berágtak, és megkérdezték, nem hoz e tüzet rájuk az égből, mire nagy meglepetésükre nem a velük ellenséges falusiakkal, hanem velük morgott:(Lukács 9 fejezet, 51: Amikor már közeledtek szenvedésének és megdicsőülésének napjai, szilárdan elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. 52Követeket küldött maga előtt. Ezek elindultak, s eljutottak a szamariaiak egyik falujába, hogy szállást készítsenek neki. 53De nem fogadták be, mert meglátszott rajta, hogy Jeruzsálembe megy. 54Ennek láttán a tanítványok, Jakab és János felháborodtak: "Uram, ha akarod, lehívjuk az égből a tüzet, hadd pusztítsa el őket!" 55De ő hozzájuk fordult és rájuk pirított. 56Ezután más faluba mentek" .....Bizonyos értelemben meg a kereszténységnek semmi köze nem lehet a politikához, más értelemben meg persze igen...ez egy apória. A mostani pápának van egy nagyon jó tanulmánya még fiatalabb teológusi korából, mely szerint, ha direkt kapcsolat van a hit és a politika között, az az egyházat könnyen lejáratja, másrészt a hit nem evilági teljességigénye pedig a politikában idegen, és kártékony lehet. Viszont a politikát megalapozó ethoszban fontos a kereszténység,mivel az emberi személy méltóságába vetett hit , és az alázat saját magunk korlátainak fölismerése miatt fontosak a közösség józan működéséhez, ráadásul a hegyi beszédnek-ezt kár tagadni,mert egyáltalán nem baj -semmilyen olyan vonatkozása sincs, ami jogforrás lehetne, szemben a törvényvallás iszlámmal. nem véletlen, hogy a plurális újkori demokráciák anyugati keresztény civilizációban jelentek meg, és nem az iszlám világban, vagy máshol.
Mandiner blog 324 2012.01.05 11:25:00
    ..
  Általános meglepetés és értetlenség fogadta, amikor a kormányfő Németh Lászlónét jelölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére. A miniszterjelölt neve nem csak hogy nem szerepelt a Fellegi Tamás lehetséges utódjáról szóló találgatások között, de a közéletben…..
  Nyáron egy amerikai óriásvidámpark nézőterén az első előadásra vártunk. Megérkeztek az akrobaták, a műsorvezető üdvözölte az összegyűlt nézőket, majd azt mondta, hogy a közönség soraiban aznap ott vannak a haditengerészet és a légierő katonái, valamint…..
Cypriánus 2011.12.20 13:46:04
márpedig a GDP cirka 2-2,5 % -át honvédelemre kelle költeni.
ráadásul van egy olyan tényező, amit ki kelle mondanunk: egyáltalán nem a "nemzetközi helytállás" meg mit tom én miocsoda számít. Az igazi ellenségeink nem a kandahári sivatagban vannak, hanem itt a szomszédban. Pl. hogy a sikerektől megittasult szlovák egyetemisták már a Mátráról szónokolnak Isztambulban, egy EU pénzből fizetett "népek közti barátságot építő" eus ökörségen, az elég rémísztő....(megtörtént eset)
Szóval: úgy kell kialakítani a fegyverzetünket, hogy alétező legkellemetlenebb legyen elfoglalni a maradék országterületet, és alkalmasak legyünk agerillahadviselésre.
Továbbá véget kell vetni ennek apacifista bolhacirkusznak, és vissza kell állítani asorkötelezettséget, sőt kiterjeszteni a nőkre. szerintem mindenkinek kellemesebb egy három hónapos kiképzés, mint hogy 2030-ban a a szlovák/román/szerb katonák a családja szeme láttára kibelezik/megerőszakolják.
Nem föltétlen kell a régi laktanyai rendszert, és az azzal járó visszataszító dolgokat ("kopaszozás") visszahozni, lehetne akiképzés napi bejárós-otthonalvós alapon, továbbá -bizonyos végzettésg fölött-esetleg csoportokban is jelentkezhetnének.Lenne lőgyakorlat, nehézfegyverekkel ismerkedés, továbbá fizikai kondícionálásként számos hegyi túra. A mostani helyzetnél nagyságrendekkel jobb lenne.
A főállású hadsereg számában afegyveresek(nem az irodai papírkatonák) számának növelése úgy 10 000 fővel.
Továbbá a rendőrség növelése 20 000 fővel, egy 10 000 fős mezőőrség létrehozása: mind ranggal induló katonák baj esetén.
A komáromi tömegsír   Agent Ungur és Vhailor sorozata   „Szeretnénk innen kérni azokat, akik folyamatosan Csernovát kiáltanak, elsősorban Csehszlovák Kém barátunkat, hogy egy poszt erejéig ugyan szenteljenek figyelmet a csehek és szlovákok által elkövetett…..
A Fenmo – Jinani Akrobatacsoport előadásán ülünk. Előttünk egy kínai anyuka ül, két lányával. Nem tűnnek fel, a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy kínai társulat előadását kínaiak is megnézik. (Ha egy hangyabokányival kisebb közösségről lenne szó, hajlamosak lehetnénk azt gondolni, tán’ még…..
  Szerkesztőségünkbe harcias levelet fújt be az őszi szellő. Ebben magyar zsidó szervezetek fogalmazzák meg „hatmillió égő áldozatra” hivatkozva az ENSZ-ben képviselendő magyar állásponttal kapcsolatos elvárásaikat. Írják: az önálló Palesztin állam…..
  Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány.    2006. április 21-én a második választási forduló előtti pénteken Orbán,…..
Cypriánus 2011.10.19 15:25:44
BBjnick, korrekt hozzászólás! :-)

sajnos, hajlok rá, hogy a végtörlesztés nem éppen a jó módszer, sőt...maradnak sokan a pácban, kivéve a leggazdagabb 15%-ot, atöbbi meg szív . A kormány gazdaságpolitikája sajnos sz@r, egy 2,5 évvel ezelötti Konzervatórium-kommentben leírtam (kormányváltás előtti évben) , miért nem szeretném soha Matolcsyt miniszteri bársonyszék közelében látni....sajnos bejött. :-( :-( :-(
nem vagyok közgazdász, csak szeretném ahozzábbértőket kérdezni, mi a véleményük Róna Péter ötletéről(nem róla, hanem afölvetésiről) hogy előbb meg kéne szabadulni a svájcifranktól (pl. egy csereügylet keretében) , majd leértékelni a forintot az euróval szemben, hogy kiszorítsuk a magyar háztartások 57%-át kitevő importot a hazai termelők javára? ugyanis számomra elég ehető ötletnek tünt már 2 éve is.
valamint azon is morfondírroztam már magam , hogy nem inkább a családi jelleget kellet volna kiemelni az adórendszerben, és -bár csökkenteni a progresszivitást-de maradni kellett volna atöbbkulcsos adónál? A szegény rétegek fogyasztásának csökkentése nem tűnik egy jó útnak, a munkaerőpiacra való bejutást sem segíti stb. stb. Az adóék csökkenésének fedezetére pedig 10%-os nyugdíjcsökkentést bevezetni, és onnan átcsoportosítani kb. 300 Mrd-ot a családi kedvezmény fedezetére. Továbbá önagyonlövés a rendfenttartó erőkkkel való packázás...hogy lesz így a"rend kormánya", mégis ????
A rendőrök (katonák, tűzoltók stb.) fizetését drasztikusan emelni kell (úgy 70%-al) létszámukat is növelni, ha az ország, hmm, etnikailag problámás vidékein kemény kézzel akarunk rendet-több és jól motivált rendőr (csendőr, mezőőr, ...őr) kell!
(az egészségügyről meg nem is beszélek, mert ott elfogult lennék....de tévedés azt gondolni, hogy röghözkötéssel, vagy tudomisén a kivándorolni akaró orvostanhallgató lányokkal szembeni első éjszaka jogának bevezetésével megoldják az orvosok elvándorlását egy iylen elkéspesztően és pimaszul silány bérezés mellett.)

összeségében: amit látunk a kormánytól, az nagyon gyenge.
  Nagy most az izgalom az ENSZ háza táján, várhatóan ma, magyar idő szerint hat óra után Mahmúd Abbász palesztin elnök kezdeményezi az önálló Palesztina felvételét a világszervezetbe. Ennek apropóján múlt héten készítettünk egy kis felmérést, kérdőívünk,…..
Cypriánus 2011.09.26 16:52:13
berklac: nos mivel nagy bibliaidéző vagy (akárcsak a sátán! -vö: Jézus pusztai megkísértése) én is ideírok 2 igehelyet(ismert módon kiragadott bibliavers semmire sem elég, :
Rómaikahoz írt levél 11 fejezetből:
13. Mert néktek mondom a pogányoknak( szerkesztői megj: igazából népek, latinul gentiles, héberül gojim) , amennyiben hát én pogányok apostola vagyok, a szolgálatomat dicsőítem,
14Ha ugyan felingerelhetném az én atyámfiait, és megtarthatnék közülök némelyeket.
15Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?
16Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
17Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
18Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
19Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be.
20Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;
21Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez.
22Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt akik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.
23Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.
24Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba.
25Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.
26És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
28Az evangéliumra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
29Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
30Mert miképpen ti egykor engedetlenkedtetek az Istennek, most pedig irgalmasságot nyertetek az ő engedetlenségök miatt:
31Azonképpen ők is most engedetlenkedtek, hogy a ti irgalmasságba jutásotok folytán ők is irgalmasságot nyerjenek;
32Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.
33Óh Isten gazdagságának, bölcseségének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útai!
34Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt néki tanácsosa?
35Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt?
36Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen"

valamint: Jeremiás 31. 35. Ezt mondja az ÚR, aki adott napot, hogy világítson nappal, és adott szabályt a holdnak és a csillagoknak, hogy világítsanak éjjel, aki felriasztja a tengert úgy, hogy hullámai zúgnak, akinek Seregek URa a neve: 36Ha majd eltűnik ez a rend színem elől - így szól az ÚR -, akkor szakad magva Izráelnek is, és soha többé nem lesz az én népem. 37Ezt mondja az ÚR: Ha majd meg lehet mérni az eget odafent, és ki lehet kutatni a föld alapjait idelent, akkor vetem meg én Izráel utódait mindazért, amit elkövetett - így szól az ÚR"
Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  Sorozatunk első része is keltett némi vitát, de most egy mindennél jobban beágyazott mítoszt fogunk megpörkölni: Csehszlovákia, mint „a kisebbségbarát közép-európai demokrácia” legendáját. Ez nem…..
Cypriánus 2011.09.02 09:46:41
a gonosz szemét dualista magyarosítás során a görbe lovakon nyargalászó ázsiai feudálfasiszta magyar hordák egyetlen magyar kolóniát sem hoztak létre szlováklakta területen. A demokratikus, haladó, európai értelemben vett európai stb. stb. csehszlovákia 10 év alatt 183 szlovák telepesfalut/kolóniát alapított az etnikailag szelektív földreform során kisajátított földeken a magyarlakta részeken, továbbá teklenyomta Kassát és Pozsonyt "megbízható" betelepülőkkel.
nyilván ha az ázsiai magyarok lőttek volna le egyetélen haladó európai szlovákot, az megbocsáthatatlan lett volna örök időkre , bár csernován szlovák csendőrök lőttek le őket kővel dobáló szlovákokat, de ezért természetesen az ásziai mongolpofájú magyarok ahibásak, naná, ki más?!!? Az hogy a dobsinai magyarokat legéppuskázták szlovák katonák 1945-ben, semmit nem számít, ez csak a haladó demokratikus szlovákság válasza volt a földjén élő fasiszta ázsiaikara, így európai értelemben teljesen konform.

Az, hogy magyarok úgy csinálnak hogy egy mindössze 1000 éven át fönálló állam valami jenetős dolog lett volna, támadás a szuverén európai Szlovák Köztársaság ellen, de az hogy szlovák egyetemisták egy isztambuli cseregyakorlaton többszáz, egész európából összesereglett diák előtt visszaköveletik az ősi szlovák Mátrát, mint szlovák földet(megtörtént, tanúsítom!!!) egy 1100 éve megalázott hatalmas kultúrájú európai nép jogos követelése a barbár hordák ellenében.

A Tótok csak az erőtől félnek, nekünk az meg nincs. Ha nem cigányosodnának olyan gyorsan, tényleg félnünk kéne a II. trianontól, és hogy az Aélföldig tolják a határt 2050 körül. így sem nyugodtam meg teljesen...ez sajnos nem paranoia, ez előrelátás.
Hogy magunkat szidjam, tényleg hülyék vagyunk, mikor jövünk már rá, hogy vagy gyereket csinálunk, vagya szomszédaink kicsinálnak minket még amaradék orsztágterületünkről is?????
az elmúlt száz évben 900 000 magyart öldöztek /menekült el, jóbval több , mint palesztin menekült, (és momentán mi nem vagyunk 100 millióan, és nem is akartuk kinyírni a szomszédainkat, mint az arabok a jisuvbeli zsidókat 1947-ben, szóval sajnáljuk már inkább magunkat, könyörgöm, hisz mi nagyobbat szívtunk , csak lelkileg erősebbek vagyunk!!!) mert magyarokat többtízezret megöltek , főleg a Délvidéken, karóba húztak, parázson megsütöttek, élve eltemettek, és milliókat aláztak és aláznak meg a sokszor frissen betelepített "többségiek" .....
magyar ember csinálj gyereket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
..ja, és legyen újra hadseregünk, momentán. A románokkal és a szerbekkel van jövője az egyezkedésnek, a szlovákokkal igazán nem rajtunk múlik, ha nincs...de erősnek kell lennünk.
  Nincs egy éve, hogy Matolcsy György 7 százalékos növekedési várakozásairól beszélt, ami 2013-2014-re érhető el. Idén tavasszal is azt állította, hogy a Széll Kálmán Terv és az Új Széchenyi Terv legalább 4-6 százalékos gazdasági növekedés alapozható…..
Cypriánus 2011.08.30 13:42:05
szembe kell nézni azzal, hogy itt NEM lesz semmiféle magyar gazdasági csoda (ezt persze lehetett tudni)

a jól ismert aktuális okokon túl (mind a családok jó része, mint az állam szénné van adósodva) 3 fő oka van ennek:

1) demográfia. a térségben mi vagyunk a legelöregedettebb ország,(részben mert mivel Kádár levtárs alatt az abortusz volt a "jólét" záloga, vö "kicsi vagy kocsi" dilemma) , így demográfiai megroppanásban egy teljes generációval megelőztük pl. Szlovákiát, nem beszélve Romániáról. tehát gyerek nincs, öreg van, anyugdíjrendszerünk pedig szavazatmaximalizálási szempontokból született és masíropzik az összeomlás felé.
2) az ország egy morálisan és mentálisan szétesett, gyűlölködő , bizalmatlan halmaz... minden gúny nélkül mondom: rajtunk tényleg csak Isten segíthet! (komolyan.Meg kéne térnie ennek az országnak, vagy megdöglik. asszem meg is fog.)
3) a jóléti társadalom hamarabb beomlott nálunk, mint máshol, kijött az összes hátránya, gyerek nem volt , csak főleg a megélhetési gyerekgyártásból élő antiszociális rétegeknél , ami tovább gyorsította az összeomlást, és előrevetíti akár a magyar állam megszünését/koszovóizálását is( Koszovó elismerése ellen voltam mindig is, mi lesz ha nálunk csinálnak a cigányok így államot??!)

megoldás: nincs gyorsan ható megoldás és jó sem.
-A nyugdíjakat a reális , nem adóságból föntartrott szintre kell hozni (ami aktuálisan 10-20% csökkenés, alegjobb esetben is) ,
-a családi adókedvezményt tovább kell vinni bármi áron, viszont a családi pótlékot leépíteni/csak természetben adni. Gyerek kell, de nem mindegy , hol születik meg. Bölcsiket, ovikat építeni, nem stadionokat.
  Akár európai alapelv is lehetne az, hogy az abortusz helyett az örökbefogadást részesítsék előnyben Carlo Casini, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának (néppárti) elnöke szerint  – írja a Magyar Kurír. Az ügy azzal kezdődött, hogy a magyar kormány…..