Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Zsó_

506 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsó meséi Mára... 2024.03.01 20:24:20
„Add, Istenem, hogy a világ kisimuljon és elcsendesedjen bennem és mindenkiben. Hogy az éjszaka csöndjében asztalodhoz ülhessek, ahhoz az asztalhoz, ami mellől senki se hiányozhat. Ahhoz az asztalhoz, hol a Nappal és a csillagokkal együtt a hétköznapok is kialszanak, s egyedül a te békéd világít.…..
Örök emlék   Nem tudom mi történt velem. Néztem egy filmet, egy romantikus klasszikus darabot, amit már ismertem, mert unos-untig játszotta már minden adó, és egyszer csak belém hasított valami régi emlék, amikor a filmben az ifjú pár megfogta egymás kezét. Kedvesen, bizalmasan,…..
A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj. Alig hallottam, sorsomba merülten, hogy fecseg a felszin, hallgat a mély. Mintha szivemből folyt volna tova, zavaros, bölcs és nagy volt a Duna. József Attila: A Dunánál (részlet)..
Élet   Szép kép néz felém: az arcról bánat suttogja gyötrődés imáját a szem már mindenen átnéző üveges céltalanság, kezéről a munka megfáradt ráncos igaza kiált...   Elmúlást idéz a sötét tónusú kép, és fogalmazgatom hogy nekem ez mit ér: eszembe hozza, hogy a küzdés igazsága, élted…..
Zsó meséi Ősz-utó, Tél-elő 2021.12.05 15:10:02
 ..
Zsó meséi Ősz van már 2021.11.12 15:00:00
    Ősz van márFüstöt kerget szét a szélŐsz van márSzáraz levelet küld felémItt ülök a szobám ablakábanÉs figyelem,hogy múlik az életŐsz van márŐsz van már     /Szörényi Levente/        ..
Zsó meséi 2021. március 2021.03.02 14:05:39
Ebben a hosszú, gyakran lehangoló, csendes bezártságban minden erőfeszítésemmel igyekszem meglátni mindazt, aminek örülhetek.  Számbaveszem azt a sok szépet, és jót, amivel elhalmozza Isten a minket  körülvevő világot.  A nap egyre melegebben simogatja a Balaton ezer színben ragyogó, tavaszi…..
Zsó meséi Őszutó 2020.10.30 19:37:00
     Ilyenkor, így hosszú ősz után örömmel nézem a kerti virágokat; a muskátlit, a hibiszkuszt és a begóniát.  Mintha még nagyobb intenzitással érlelné a színeket, tarkítaná a múló időt.  Áztatja eső, cibálja szél, de még élni akar, még utoljára szirmot bont, még színesebben pompázik, mint…..
Zsó meséi Kibeszélni 2020.06.28 12:57:15
  Kibeszélni, feloldódni a kimondott szóban, A megosztottban, a hangos gondban Mesében, valóban, ébren és álomban... Kibeszélni, elmondani, letenni Nem kiborulni: leborulni.  ..
Zsó meséi Anyák napján... 2020.05.03 16:36:19
  Áldd meg édesanyám járását-kelését,Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat! Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!   Dzsida Jenő..
Zsó meséi Az Isten tenyerén... 2020.04.05 16:50:05
Virágvasárnap van, ragyogó napfény, aranyesőt virágzik az udvari bokor, nyílik a tulipán, színes a tavaszi kert...  Békesség kinn és benn, még akkor is, ha tudom, hogy nem békebeli időket élünk. Elhessegetem a kétséget, a rossz gondolatokat, és számba veszem azt a sok szépet és jót, amit…..
Most nem sietek,most nem rohanok,most nem tervezek,most nem akarok,most nem teszek semmit sem,csak engedem, hogy szeressen az Isten.Most megnyugoszom,most elpihenekbékén, szabadon,mint gyenge gyerek,és nem teszek semmit sem,csak engedem, hogy szeressen az Isten.S míg ölel a fényés ölel a csend,és…..
Zsó meséi Mára... 2020.03.20 09:15:44
 ..
    “Isten, áldd meg a magyart!” -énekeljük egyre veled. Hiszen nagyobbat kérni nem lehet, mert az áldás nyomán bőség terem, mert az áldás vészben védelem, viharos nap után boldog derű, tőle édessé lesz a keserű, acélozza a lankadt, gyenge kart. Új meg új…..
Zsó meséi Ismét egy év... 2020.02.22 21:29:29
  " Hálát adok, hogy itt a reggel,Hálát adok az új napon.Hálát adok, hogy minden percemnéked adhatom.Hálát nem csak a jó testvérért,Hálát mindenkiért adok.Hálát adok, hogy minden sértéstmegbocsáthatok.    Hálát adok, hogy munkát küldesz,Hálát adok, hogy fény ragyog.Hálát adok, hogy lelkem…..
  Élet a tavon...     A rút kiskacsa..
Zsó meséi Mára... 2020.01.24 12:48:15
    Jel 21,1–8   „Íme, újjáteremtek mindent” (5). A teljesen új érdekében a régit mindenestül fel kell számolni. Ne sirassuk tehát ezt a világot mulandóságáért. Megérdemelt ítélet ez rajta. Bűnnel és nyomorúsággal megfertőzött világ ez. Amikor ez az ég és ez a föld elmúlik, akkor ez a sok…..
    „Isten erejével a mázsás teher könnyű,mint a szalmaszál – nélküle mázsássúly a szalmaszál is.” Luther Láttam, Uram!Egyik béna volt, a másik aszott, sárga…vagy nem volt lába…De a Te fényed hullt a betegágyra!Hitükkel elrejtőztek Nálad,és úgy hordozták mázsás terhüket,a Te erőddel, mint a…..
  Kányádi Sándor: Ballag már      Ballag már az esztendő,Vissza-visszanézve,Nyomában az öccse jő,Vígan fütyörészve.Beéri az öregetS válláról a terhetLegényesen leveszi,Pedig még csak gyermek.Lépegetnek szótlanulS mikor éjfél eljő,Férfiasan kezet fogMúlttal a jövendő...
Zsó meséi Léleksimogató 2019.12.29 14:39:45
  A zenemű elhangzása után pár másodperces rezzenésnyi kis szünet,  a teremben úrrá lesz a csend, a lelkünk összeér... A zongora finom, érzelmekkel átmelegített hangjain, a Chopin és Liszt művek mesteri megszólaltatása által valami megfoghatatlant éltem át.  Úgy éreztem, simogatják a lelkemet.  Ez…..
Zsó meséi Ajándék 2019.12.18 14:03:45
    Márai Sándor: Ajándék   És mégis, ma is, így is,örökké mennyit ad az élet!Csendesen adja, két kézzel,a reggelt és a délutánt,az alkonyt és a csillagokat,a fák fülledt illatát,a folyó zöld hullámát,egy emberi szempár visszfényét,a magányt és a lármát!Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,minden…..
Zsó meséi Október 2019.10.17 17:42:39
 Október. Még érzem a Balaton szőlőinek illatát, a szüret mustízű hangulatát, a tó mámorító nyugalmát.  A nap ragyog.  Az égen a felhők felgyorsult mozgásba lendülnek mind: a fehér habosak és a haragos szürkék egyaránt.  Sietnek a madarak, siet a táj... Sietek én is. Utazom. Az itt még rozsda-piros,…..
Zsó meséi ...egy falevél lehull 2019.10.05 16:11:46
    Ősz van.  Írhatnék csodáiról, a gyönyörűséges erdőről, s talán írok is még, mert nagyon szeretem, most mégis az elmúlásról osztok meg egy csodálatos Reményik verset.  Régtől ismerem, de most érintett meg igazán.  Talán azért, mert most ment el egy szeretett, mélyen tisztelt csipkeverő barátom,…..
Zsó meséi Anyáink öröksége... 2019.07.16 20:15:28
Különleges esemény hozott össze bennünket a nyári hőség ellenére is zsúfolásig megtelt kultútházba.  Eljöttünk ide idősek, fiatalok, közel és távol lakók,  mindannyian, akiknek valamilyen kötődésünk van a mencshelyi vert csipkéhez.  Eljöttünk, hogy egy nagy családként ünnepeljük anyáink örökségét,…..