Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tekla F

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik előkelő belvárosi negyedben található 44 négyzetméteres lakás átalakítására kaptunk felkérést. A megrendelő arra vágyott, hogy egy otthonos, praktikus és kényelmes életteret alakítsunk ki a leendő bérlői számára. A lakásnak fantasztikus adottságai vannak, kimondottan világos, köszönhetően…..
Ez a lakás jó példája annak, hogy mit lehet kihozni a tömegesen épülő új lakóházak átgondolatlanul és elszabottan kialakított alaprajzaiból.  A tulajdonos azzal keresett meg, hogy szeretné a segítségemet kérni abban, hogy a be nem rendezett, újonnan vásárolt lakását, otthonává alakítsuk.…..
Tervezőnk, Tekla most alakítja ki a saját otthonát, amiről korábban már írtunk. Közben épül a ház, és elkészült a fürdőszoba is, ami talán a legizgalmasabb átalakuláson megy át az egész házban. Ebben a posztban lépésről lépésre végigkövethetitek a munkafolyamatokat, vele együtt átélhetitek a…..
A legutóbb bemutatott terveinken láthattátok, hogyan kel életre nemsokára egy régi, lelakott, rossz elosztású lakóház. Egyetlen helyiség maradt ki abból a posztból, a tetőtér. Azért nem akkor írtam róla, mert ennek a munkának érdemes külön figyelmet szentelni. A tetőteret ugyanis ebben az épületben…..
A budapesti agglomerációban még lehet olcsóbban házhoz jutni, persze ennek ára van. Ezek a házak általában nagyon lelakottak, szörnyű a térelosztásuk, mindent újra kell építeni, először fejben, aztán a valóságban is. Konténerek jönnek, konténerek mennek. Ebben a házban például a szanaszét szabdalt…..
Ezt a lakást a megbízóim felújítva vették, de teljesen üresen. Persze-persze, egy friss felújítás terhet vesz le a vevő válláról, de fontos tudni, hogy ilyenkor igazodni kell bizonyos adottságokhoz. Akárki újítja fel előttünk a megvásárolt lakást, mégiscsak terveznie kellett minimálisan, a víz- és…..
“Rá sem lehet majd ismerni” - válaszolnánk ismereteink szerint a címben feltett kérdésre. Ami ötven éve logikus elrendezésnek tűnt, ma már a legtöbb esetben kényelmetlen, avíttas. A bútorok és berendezési tárgyak, amiket akkor vettek, ma már kidobásra kerülnek, semmi nem marad meg. Hiába könyörgünk…..