Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képmutató a kultblog

57 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt néhány év tendenciájahoz hűen idén is egyre több pénzt áldoznak a különböző streaming szolgáltatók a saját gyártású sorozataikra, és ez évről évre egyre jobban kifizetődőnek tűnik. 2019 nagy dolgokat tartogatott a sorozatok világa számára, ugyanis véget ért minden idők eddigi…..
Az utóbbi évek ismeretében bátran ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt, 2019-es év az egyik legnagyobb időszak filmek tekintetében. Lezárult a Star Wars harmadik trilógiája, A Marvel pontot tett a 11 éve építgetett, 22 filmen át taglalt történetére, a Netflix pedig néhány év alatt meghatározó alakja…..
Képmutató a kultblog 2020.01.03 21:50:49
@Nietzsche.: Így van, a lista abszolút szubjektív véleményen alapszik. :)
A digitalizáció és a fejlettebb régiókban, országokban tapasztalt rohamos életszínvonal emelkedés borzasztó mértékű űrt kreált az idősebb, és a fiatal, millenniumi korosztály között. A fiatalok számára nehéz megérteni azt a mértékű nélkülözést, amit például hazánkban át kellett élnie a mai hatvan…..
Minden generációk megvan a maga filmes világa. A kétezres évek első évtizedét egyértelműen a Harry Potter és a Gyűrűk Ura fantáziavilága uralta, némi Star Wars-reneszánsszal, ám a 2010-es évek legnagyobb őrülete kétséget kizáróan a szuperhősöket övezi. A Marvel és a DC filmes univerzumának korántsem…..
Képmutató Jó srácok – KRITIKA 2019.09.02 16:33:14
A vígjáték sosem számított a leginnovatívabb filmes zsánernek, ám ez az utóbbi évek termésére fokozottan igaz. Míg korábban az egyszernézős romkomok és a kedves, de tartalommal aligha bíró tini vígjátékok vitték a prímét, most már az izzadtságszagú remake-ek és az alpári, altáji poénokat tonnaszámra…..
Az utóbbi évek filmes tekintetben a streaming platformok gombaszerű növekedéséről szól. Az HBO, a Netflix, az Amazon Prime sorra hozza az emelkedő színvonalú saját produkcióit, amibe lassan a Disney+ is becsatlakozik. A platformok számára egyértelműen fontos az Akadémia visszaigazolása, a tonnaszámú…..
Vita felett álló tény, hogy Quentin Tarantino a modern, 21. századi filmezés egyik legkiemelkedőbb és legegyedibb rendezője. Ám simán rendezőnek aposztrofálni sértés lenne, ugyanis minden egyes filmjének saját vízióval áll neki, a forgatókönyvet is ő maga jegyzi eddigi összes alkotásához. Emellett…..
A Disney D23-as expóján ugyan már lehullott a lepel a Star Wars Skywalker kora című trilógiazáró részének új traileréről, a cég csupán ma tette nyilvánossá ezt a YouTube-on. Habár a trailer fele (!) csupán az eddigi epizódok legfontosabb pillanatait mutatja be számunkra, a második része bőven…..
Az évenként megrendezésre kerülő D23 expo-t tulajdonképpen kezelhetjük a Disney saját bejáratú Comic-Con-jának is, hiszen rendszerint itt leplezik le a legnagyobb projektjeiket. Ez évben sem alakult ez másképpen, már az első napon sok új információ látott napvilágot, sok korábbi híresztelés is…..
Tegnap érkezett a meglepő hír, miszerint a Sony és a Disney nem tudott megegyezni egymással a Pókember filmek profithányadolásáról (a Disney 50%-ot akart), emiatt úgy áll most a dolog, hogy kedvenc hálóvetőnk kiszáll az MCU-ból. Komoly következményei lesznek, ha az egyezség valóban elmarad, ugyanis…..
A pénz éppúgy mérgezi meg a filmezést, mint a futballt. Véleménycikk. A Disneynek nem lehet panasza a 2019-es évre. Először is, a fennhatóságuk alá tartozó Marvel Studios a Végjátékkal tarolt a mozikasszáknál és sikeresen vette át vele a minden idők legtöbb bevételt hozó filmek listája első helyét,…..
Az akciófilmek sosem tudtak igazán magukkal ragadni, ugyanis az általában jól megmunkált harcjelenetek mellett sosem fektettek igazán sok energiát a karakterek kibontásába, a párbeszédek pedig nagyrészt kriminálisak voltak. Pedig egy jó film vagy sorozat sikere a karakterdinamikában és az emberien…..
A hálószövő legújabb kalandja lezárja a Marvel harmadik fázisát, valamint az Infinity Saga-t, mindemellett viszont nem felejt el új kapukat is kinyitni a következő évekre sem. Kritika. A Marvel moziverzum, több mint tíz éves fennállása óta nagyon sok stílusba mert bátran belekóstolni, Pókemberrel…..
A Hollywood Reporter értesülései szerint Taika Waititi visszatér a Thor következő részének rendezői székébe, tekintettel az általa felfrissített szuperhős kasszáknál és a nézők körében elért sikerre.  Ám egy nehezítő körülmény is fennáll, méghozzá az, hogy a Warnerrel már van szerződése egy élő…..
A korábbi csúcstartó az ABC televízió gondozásában futó New York rendőrei című sorozat volt, melyet 1994-ben 27 díjra jelöltek.  A Trónok Harca pedig zsinórban negyedszer diadalmaskodhat a dráma kategóriában, amivel olyan nagynevű klasszikusokhoz érhet fel, mint a Madmen - Reklámőrültek, vagy Az…..
Bő másfél év várakozás után megérkezett a Duffer tesók '80-as évek sztorijának új etapja, ami a kicsit ráérősebb kezdés után egy nagyon erős thrillerbe csap át, csak azért, hogy az utolsó részben a sorozat eddigi legeseménydúsabb epizódját hozza össze. Évadkritika. Itt vagyunk három évvel a sorozat…..
Kevés franchise útja sikerül olyan göröngyösen, mint ahogy az az X-menek esetében volt, és most, hogy a Fox fennhatósága alatt jegyzett sorozat a végéhez ért, érdemes levonni a konzekvenciákat, és ideje azon is tanakodni, hogy Rozsomák és csapata hogyan fog beépülni a Marvel…..
Júliusi premierek:   Július 1: Divorce - harmadik évad Július 4: Stranger Things – harmadik évad Július 10: Harlots – harmadik évad Július 10: Snowfall – harmadik évad Július 11: Siren – második évad Július 17: Suits – kilencedik és egyben záró évad Július 26: Orange Is The New…..
Júliusi csúcspremierek:   Július 4: A kis kedvencek titkos élete 2. Július 4: Pókember – Idegenben Július 11: Szupercella 3: Az ördögverem Július 11: Übergáz Július 12: Point Blank (Netflix) Július 18: Oroszlánkirály Július 18: Fehér éjszakák Július 25: Esküvő a…..
A hazai forgalmazó, vagyis a Forum Hungary megerősítette, hogy Magyarországon is megtekinthető lesz majd a Bosszúállók: Végjáték bővített kiadása, amiben több érdekes, eddig még nem látott jelenet is szerepet kap. A készítők szerint a bónusz magában foglal egy törölt jelenetet, egy Stan…..
A 2003-ban bemutatott, utolsó Charlie angyalai mozi katasztrófája után nehéz lehetett a reboot mellett dönteni, mégis elkerülhetetlen volt. Így hát most, több mint másfél évtizeddel később Elizabeth Banks vezetésével és egy új szereplőgárdával kívánják megmenteni a franchise-t.  Kristen Stewart,…..
Képmutató Rocketman – KRITIKA 2019.06.27 19:00:00
Úgy látszik megnyílt a keresletet a zenei életrajzi filmekre, bár az sem kizárható, hogy a kínálat érte el a minőségi színvonalat. Az mindenesetre mutat valamit az új trendről, hogy a Bohém Rapszódia tavaly négy Oscart hódított el, és az Elton John-ról szóló Rocketman is kezdhet készülődni a hasonló…..
Az utóbbi években a magyar filmek minősége rohamos javulásnak indult, nem véletlen a két Oscar-díj sem, ami a Saul fiához és a Mindenkihez köthető. Ezekben a sikerekben nagy szerepet játszik a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Filmalap, amik nagyobb pénzbeli szabadságot adnak a készítőknek, igaz…..
Képmutató Chernobyl - KRITIKA 2019.06.24 19:00:00
A hazugságok ára nem a hazugokat terhelik. A huszadik század minden szempontból az emberiség történetének az egyik legsúlyosabb évszázada volt, gondoljunk akár a két világháborúra; a hidegháborúra, melynek során a világ két legnagyobb hatalma majdhogynem véget vetett az emberiség jövőjének. Ám a…..
Tavaly az év végén befarolva lopta el a show-t mindenki elől a Sony szemkápráztató animációfilmje, a Pókember: Irány a pókverzum!, ugyanis nem csak látvány terén alkotott maradandót, egyedi, képregényes stílusával, hanem a karakterek, és a történet is egy gondosan megírt alapot szolgáltattak. A…..