Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lastres

30 bejegyzést írt és 1038 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent a Zöld Terézváros újságunk. Benne hasznos tudnivalóka a műanyaghulladékok szelektív kukázásáról, illetve beszámoló arról, hogy mit tettünk az elmúlt ciklusban Terézvárosban és Terézvárosért. Érdemes végigolvasni :)       ..
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső…..
Lastres 2018.07.11 16:03:58
@szepipiktor: "Már a megalakulásuk is kérdéses és erkölcstelen volt"
Erről írhatnál bővebben, mi volt az erkölcstelen benne, hogy pár tucat környezetvédő civil összegyűlt, hogy csinálnak egy zöld pártot :)
Lastres 2018.07.12 13:35:38
@paraffffa:
És azt mi magyarázza, hogy az MSZP, a DK és a Jobbik állva hagyta tök esélytelen jelöltjeit? Miért csak az LMp feketeseggű, a többiek miért hólelkű lovagok? Volt olyan, hogy az MSZP-s jelölt ült bent az önkormányzati hivatalban, kezében a visszalépési papír - aztán mégsem adta le. Lehet, hogy egy mandátum múlt rajta.
"Voltak felmérések, lehetett tudni," - igen, a felmérések leginkább azt mutatták, hogy a Fidesznek többsége lesz, de messze van a 2/3-tól. Ebben az esetben néhány plusz visszalépés nem osztott.szorzott volna (hogy most 110 vagy 115 mandátuma van teszem azt), viszont a negatív következményeket meg viselte volna a párt. Mondom, utólag nagyon könnyű bármint belemagyarázni, bűnbakot keresni és boszorkányüldözést folytatni. De nem véletlen
Lastres 2018.07.12 13:41:44
@paraffffa:
És azt mi magyarázza, hogy az MSZP, a DK és a Jobbik állva hagyta tök esélytelen jelöltjeit? Miért csak az LMp feketeseggű, a többiek miért hólelkű lovagok? Volt olyan, hogy az MSZP-s jelölt ült bent az önkormányzati hivatalban, kezében a visszalépési papír - aztán mégsem adta le. Lehet, hogy egy mandátum múlt rajta.
17 hely volt vidéken, ahol ha az MSZP visszalép, jobbikos nyerhetett volna. TIZENHÉT KÖRZET.
"Voltak felmérések, lehetett tudni," - igen, a felmérések leginkább azt mutatták, hogy a Fidesznek többsége lesz, de messze van a 2/3-tól. Ebben az esetben néhány plusz visszalépés nem osztott.szorzott volna (hogy most 110 vagy 115 mandátuma van teszem azt), viszont a negatív következményeket meg viselte volna a párt. Mondom, utólag nagyon könnyű bármint belemagyarázni, bűnbakot keresni és boszorkányüldözést folytatni. De nem véletlen, hogy egyik párt sem tett eleget - mert nem ugyanazok az információik voltak, mint nekünk most.
Az LMP számára egyébként a legerősebb negatív következmény az lett volna, hogy a törzstámogatók elhagyják a pártot amiatt, hogy MSZP-s vagy DK-s javára lép vissza. Nem beszélve a tagság jelentő részének kilépéséről. Ezzel az LMP azt kockáztatta volna, hogy vagy nem jut be a parlamentbe, vagy bejut, de szétesik. (és egyébként itt a bejutás nem önérdek, hanem az egész ellenzék érdeke volt, hogy ne menjen 4%-nyi szavazat a kukába). A törzstámogatók és a tagság jelentős része ugyanis komolyan gondolja, amit itt sokan nem értenek, hogy TÉNYLEG meg kellene haladni az régi pártokat, táborokat - a lejáratódott baloldalt IS.

Szóval nem csak az általad elképzelt két válasz van.
fotó: mti.hu/Máthé Zoltán   Tisztelt Kongresszus! Kedves Barátaim! És tisztelt Vendégeink! Először is szeretnék köszönetet mondani Hadházy Ákosnak. Ákos, ugyanis tartozom Neked egy vallomással: Egyrészt Te egy igazán jó kolléga vagy, másrészt pedig egy nagyon jó barát! Ákos az egyik legnehezebb…..
Lastres 2017.10.04 16:19:25
@Dorottya Veres RLDD: Fikázni tudsz, gratulálok. Kár hogy fogalmad sincs, miről beszélsz.
Termelői árakról van szó. Egy már megtérült szélturbina (mint amik Magyarországon állnak) lényegében 0 forintért termeli az áramot (plusz karbantartási költség). Ugyanígy egy megtérült napelem. (emiatt mehetnek negatívba időnként az árak a német piacon, amikor nagyon süt a nap és fúj a szél).
A 11 forint egyébként a Paks I. termelői ára. Egy már "megtérült" beruházásé. Paks II. legalább (hivatalosan) 18-19 forint felett lenne (ez valószínűleg inkább 30 feletti, ha a valós beruházási költséget vesszük majd.) Ennél már most olcsóbb sok megújuló.
Szép, fekete nő áll egy szál magában, mint a szálfa, olyan egyenesen, miközben három rohamrendőr ront rá. Ez a fotó járta be a netet tegnap, a Huffington Post képes volt például a Tienanmen téri híres jelenethez hasonlítani. (A HuffPostnak mondjuk van mit kompenzálnia fekete ügyben: nézzék csak…..
Az óév végén interjút adott a Bitay Márton Örs a Fidesz játszótér portáljának a PestiSrácoknak. Nevezett most épp állami földekért felelős államtitkár, de előtte sem törte össze magát, hogy megismerje a versenyszférát: munkaadója hivatalos önéletrajza szerint csak a…..
Lastres 2016.01.05 12:10:41
@pneumónia:
hát ez mellé ment rendesen, Tamás a versenyszférában dolgozik.
"Amit én láttam" - mert ezt akartad látni. Néhány, lehet, a Fidesz engedélyével, de ez a földprivatizáció nem nekik lett kitalálva, hanem a vidéki fideszes közép-felső rétegnek (plusz a pesti ügyvédeknek, lásd az írás címszereplőjét). Akik esetleg bukták volna a bérletet később, mert nem teljesítették volna még a minimál feltételeket se. (állattartás, például). Vagy félnek, hogy egy következő kormány felmondja vagy érvényteleníti a bérleteket (remélem, jogosan félnek).
Lelőttek egy afgán migránst a bolgár-török határon − adtuk hírül pénteken. A hivatalos történet szerint a huszonöt éves afgán férfit a tarkóján érte egy gellert kapó lövedék, mikor bolgár határőrök a határtól harminc kilométerre megtalálták az előlük menekülő…..
Lastres 2015.10.19 17:23:34
@Doomhammer:
Nem, ez a szerző, Pintér Bence (és ezt a sérelmi politikát csúcsra járató magyar kormány) álszentségét mutatja. Nyilvánvaló a válasz: ha valaki mindenkit sorban arcon rugdal és mindenkibe beleköt, és ráadásul az EU egészét veszélyeztető külpolitikai kalandorságot folytat pár évig, viszonylag kevés jóindulatra számíthat. A képmutatás az, amikor a kültelki verekedő elkezd sírni, hogy jajj őtet bántsák.
Évek óta épülnek állami beruházásban a Ludovika campuson a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különböző épületei. Orbán Viktor rendszeres vendége az évnyitóknak, azaz az egyetem fontossága legalább is közelíti a foci vagy az ulti fontosságát. Így erre Kocsis Máté polgármester…..
A Városliget beépítése ellen többször is felemeltük már a szavunkat. Most egy újságban is összefoglaltuk, mit akarnak építeni, az miért nem jó, s mit kellene helyette tenni. A képre kattintva olvashatjátok :)  Jövő szombaton tüntetés, 16 órakor, a Királydombtól indulva,…..
Egy sajtórendezvény alkalmával ismét találkoztam a bencés főapáttal Pannonhalmán - ismert tény, hogy maguk is befogadtak menekülteket. Megkértem, mondjon néhány bátorító szót a témában. Mondott. Várszegi Asztrik katolikus püspök úgy látja, tele van minden médiafelület ezzel az üggyel, így most…..
Hétfőn kipróbálta a rendőrség azt a módszert, amit már jó sok nappal ezelőtt javasoltam, már akkor, amikor nem újságírók szállták meg a Keleti nemzetközi pénztárát, csak én. Azóta adott pár ezer menekült, aki Németországba szeretne menni, és adott egy Németország, aki a…..
Lastres 2015.09.01 23:30:47
@mortullus: köszönjük a részletes és meggyőző érvelést :)
Terézváros képviselő-testülete, jelentősen módosítva az LMP-s előterjesztést, az alábbi szövegű határozatot fogadta el tegnap a Liget Budapest projekt kapcsán:"Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri Hassay Zsófia polgármestert,…..
A Városliget megvédése ügyében jelentős lépést tettünk ma! A képviselő-testületben Juhász Timi javaslatára előterjesztést tettünk, hogy Terézváros is nyilvánítsa ki: nem kér a Ligetbe építendő új múzeumi épületekből, a park jelleget szeretné megőrizni. Valamint hogy…..
Szombaton a városligeti Kertemben tartottunk nyitott beszélgetést a Liget Budapest projektről „kellenek-e új múzeumok a Városligetbe?” címmel. A meghívott beszélgetőtársak Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője, Pető Ernő történész-muzeológus és Szél Bernadett,…..
Múzeumi negyed a Városligetben – Na nemá! 2013-ban a Kormány gondolt egyet és úgy döntött, hogy kisajátítja a Városligetet (2013. évi CCXLII. törvény), amely addig Zugló és a Főváros tulajdonában és kezelésében állott. Mindezt tette azért, hogy kiemelt beruházás…..
Terézvárosban ismét egy „izgalmas” ülésen vagyunk túl. Újabb igen fontos javaslatunkat fogadták el! – majdnem.  Kezdődött azzal, hogy a napirendet meg sem szavaztam. A Fidesz ugyanis nem volt hajlandó napirendre venni azt az mszp-s javaslatot, hogy a Polgármester rendszeresen…..
Közröhejjel indul az új év: két napja derült ki, hogy mától csak fizetős úton lehet elérni Ferihegyre, vagyis aki akár csak egyszer vinne ki valakit egy géphez, kénytelen venni egy 3 ezer forintos 10 napos matricát, ha meg 10 napon túl kétszer, akkor egy 5 ezer forintos Pest megyei…..
Lastres 2015.01.02 11:47:16
@Jobbhorog: nem igazat mondasz. Az idei 126 milliárd helyett 2015-ben 169 mrd-ot akarnak beszedni az útdíjból. Azaz 1/3-ával többet. Ez azt jelenti, hogy összességében is jóval többet kell fizetnünk, nem csak átterhelésről van szó.
Ha annyira reménytelen eset lennék, lennék, hogy csak a közéleti történések alapján ítélném meg az évet, akkor nagyon utálnom kellene ezt az esztendőt. A hazai közélet régen mutatott ennyire sivár, de legalább kilátástalan, és kibogozhatatlanul bonyolult képet. Most azt…..
Lastres 2014.12.30 23:12:28
@Krisz11:
államadósság megállítása? melyik országban? :) (a mostanihoz nyugodtan számold hozzá a MANYUP-vagyont, hisz az nyugdíjakra lett félretéve. Meg a Paksi hitelszerződést...)
Egyoldalú kamatemelések megbüntetése - 4 év semmittevés után...
iskolai testnevelés óra - hát ez tényleg a maximum, amit pozitívumként fel lehet emlegetni. Ezzel szemben évi 200 Mrd (!) kivonása a közoktatásból, Klik nevű katasztrófa, stb.
Jobbegyenes WTF?! 2014.10.17 14:58:23
A magyar adóhatósági vezetők és Fidesz-közeli üzletemberek  - köztük Habony Árpád és a Századvéget vezető Heim Péter) kitiltása olyan sztori, amit mintha kifejezetten a Jobbegyenes wtf rovata számára írtak volna. Az első felkiáltás, ami a híreket olvasva kibuggyan az…..
Lastres 2014.10.17 21:19:05
Vass Miklós vagyok,  39 éves, gimnáziumi fizika tanár. 2010-ben is ugyanazokért az értékekért indultam itt, a 10-es körzetben az LMP jelöltjeként, mint most. A közterületeink tisztaságán a nyugaton jól bevált korszerű módszerekkel sokat javíthatnánk. Az utakat, járdákat…..
Hajdu Krisztina vagyok. Mérnöki diplomám megszerzése után újságíró voltam, és bár hat gyermek édesanyjaként idővel fel kellett adjam munkámat, közéleti érdeklődésem megmaradt. Képviselői terveim között szerepel az elhanyagolt terézvárosi házak…..
Soós Andrea vagyok, Szociológus-könyvtáros végzettségű, civil szervezetnél dolgozó háromgyerekes anyuka. Hosszú évek óta élek Terézvárosban, ezért jól ismerem az itt lakó emberek gondjait, problémáit. Olyan Terézvárost szeretnék, ahol az itt élő emberek érdekei a…..
Tóth-Süveg Anna vagyok, klasszikus ének előadóművész végzettséggel rendelkezem, illetve közgazdász tanulmányokat folytatok. Jelenleg az LMP parlamenti frakciója mellett dolgozom. Céljaim között szerepel a családos nők munkavállalási helyzetének javítása diszkriminációjuk…..
Szilágyiné A. M. Luz Ilia vagyok. Mérnök végzettségem mellett közösségfejlesztőként dolgozom Magyarországon immár 17 éve. Budapesten élek már 3 éve, úgy tekintek a fővárosra, mint egy egységes közösségre, ahol a problémák legtöbbször nem egyvalaki problémái, hanem…..