Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kond Kovács

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Etimológiai szótár szerint az "ántivilág" szó jelentése 'régi szép világ'. Jellemzően az első és második világháború közti Magyarország mindennapjaira használják, legalábbis nagyapámtól így hallottam először ezt a jelzőt. Ezt az alig negyedszázados korszakot idézzük meg ma az (MTI) Nemzeti…..
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
Kond Kovács 2019.06.19 23:11:41
@Larrikin: pont azt emeltem ki, hogy a totális kudarc helyett a maximumot hozták ki a vesztes helyzetböl. Ebből a szempontból hasonló a szovjet '41-es ellentámadáshoz. Kezdetben sikeres, aztán elakadt pont Rzsev környèkén.
Kond Kovács 2019.06.19 23:14:47
@debreczenizoli: szerintem sem. Főleg, mivel a Wehrmacht egy későbbi Moszkva elleni támadás miatt tartotta a rzsevi kiszögellést.
Kond Kovács 2019.06.19 23:27:01
@MEDVE1978: Erre sok utalás található, de a sztálingrádi és Rzsev környéki német és szovjet áldozatokat (veszteséget) nemigen vigasztalja.