Adatok
János1950
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Folyamatosan terjed a hír a magyar világsikerről, mely meghódítja a boltokat és a cukorbetegek számára is valami szuper egészséges élményt nyújt. Sajnos a 2017 őszén piacra dobott almacukor szirup termékről az ismétlődő tartalommal fellelhető marketing anyagokon túl semmilyen kézzel fogható szakmai…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A sztereoizoméria a természetben közismert, az aszimmetria az élet szinte minden területén jelen van. A Teremtő vagy az Evolúció úgy alkotott meg bennünket, hogy a magasabb rendű növények, az állatok és az ember testét L-aminosavak és D-cukrok alkotják, a természetben D-aminosavak és L-cukrok, az előbb említettekhez képest, csak minimális koncentrációban fordulnak elő. Leszögezhetjük tehát azt, hogy a természetben előforduló aminosavak döntő többsége L-konfigurációjú, míg a természetes eredetű cukrok döntően D-konfigurációjúak. Ezért azt állítani, hogy valami természetes eredetű tápanyag döntő mennyiségben L-fruktózt tartalmaz, legalább is meglepő, mert mai tudásom szerint az L-konfigurációjú cukrok a természetben csak elenyésző mennyiségben fordulnak elő a D-konfigurációjúakhoz képest.
Ezért döbbentettek meg a hírek az almacukor L-fruktóz tartalmáról, és végeztem is kísérleteket ennek bizonyítására vagy cáfolására, de mind a mai napig nem tartottam olyan lényegesnek az eredményeket, hogy azokat közzé adjam. A napokban kezembe került Meleg Sándor L-fruktózzal kapcsolatos írása, amelyhez ezúton szeretnék hozzászólni, ill. a L-fruktózzal kapcsolatos kísérleteim eredményeit Önökkel megosztani.
Mik is ezek az eredmények? Lásd a következő hozzászólásban.