Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ProjectG

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Mindent kibír az iPhone 2011.05.23 08:46:00
Balázs osztotta meg velünk ezt a történetet, ami tudományos módszerekkel igazolja, hogy az iPhone mindenható. Egy egész telet kibír a hóban.2010. november végén Kaprunban kezdtük meg a síszezont, remek társaságban. Elutazásomkor az akkor még 3 és fél éves kisfiam a lelkemre…..
ProjectG 2011.05.23 19:05:40
A nyolcvanas évek óta nem nagyon volt ilyen, de most úgy tűnik, az Apple lenyomta a Nagy Gonosz Ellenséget. A kaliforniai vállalat negyedéves bevétele ugyanis 20 milliárd dollár volt, amihez képest eltörpül a Nagy Gonosz Ellenség most bejelentett 16,2 milliárd dollárja. Az Apple…..
Ez a sztori igen kalandos, ráadásul magyar vonatkozású. A Google nemrég megvásárolt egy AppStore-os alkalmazást, a reMailt. Ez a program egy iPhone-os levelező app volt, ami ami annyira jól sikerült - főleg a levelek indexelése és gyors visszakereshetősége miatt -, hogy a legnagyobb…..
Utcanév-blog Mi ez a blog? 2008.11.03 19:02:00
De tényleg mi is ez? Egy újabb blog? Nincs már elég belőlük? De komolyan, már a teregetésről és az ördöglakatokról (no offense!) is van blog, kell még nekünk még több? Ráadásul ilyen hülye témát, mint az utcanevek?Nos, lehet, hogy elég hülye téma ez az utcanév-dolog, de ha…..
Varánusz Dániel-csőre töltve 2009.12.14 08:00:00
Ma este minden kiderül. Holnaptól nincs több felfokozott izgalom, se ropi tördelő, szőnyegre morzsázós kézremegés. Csak a tény van: BugyiTúró Cerkahegyező megnősül. Vagy nem. De ez legalább tuti. Sixx posztjából kiindulva korántsem biztos, Dániel beváltja választottjai…..
A Klassz FM sem akart lemaradni a neo mögött a reklámozásban, ők viszont nem dobták be egyből a logójukat, inkább egy betyáros húzással időt próbálnak nyerni, ezért egy teaser kampányt indítottak. Az erdményessége persze kérdéses, hiszen ebből aztán az égvilágon semmi nem…..
A Fortune magazin megválasztotta a kétezres évek CEO-ját, nem fogjátok kitalálni, ki lett az.A CNN Money úgy gondolta, most már nem nagyon piszkíthat bele senki a levesbe, meg hát Jobs egyébként is 1997-ben kezdte meg a (második) tombolását az Apple-nél. Akkor a cég 5 milliárd…..
A Facebookon az egyik felhasználó azt a kérdést tette föl szavazásra, hogy "meg kellene-e ölni Obamát?" A válaszlehetőségek a következők voltak: "igen", "talán", "nem", "csak ha megkurtítja az egészségügyi rendszert".A szavazás…..
A múlt heti iPhone 3GS-premiernek hála végre megint magyar szereplője van sorozatunknak. Méghozzá Nóra (a képet Sasvári - Angelday Plastik Józsi - József engedélyével közöljük): Az 1981-es születésű, állítólag 173 centi magas csaj új emberével, Nánási Pállal volt a…..
A menyasszony feketében volt (La mariée était en noir, 1968). Rendezte: François Truffaut. Írta: Cornell Woolrich regényéből François Truffaut és Jean-Louis Richard. Szereplők: Jeanne Moreau (Julie Kohler), Michel Bouquet (Coral), Jean-Claude Brialy (Corey), Charles Denner (Fergus),…..
Appleblog Ádám szabadságon 2009.07.18 19:51:00
Fenyegetőzött vele, hogy visszaadja, hát most megtörtént: bosszúból azért, mert én júniusban két hetet külföldön voltam (egyet Európában, egyet a Szilícium Völgyben), most Ádám ment nyaralni, és hagyott engem egyedül a bloggal.Mit jelent ez nektek?Nem sok jót. Vannak ugyanis…..
ProjectG 2009.07.18 20:14:06
:))
A várva várt operációs rendszer megérkezett. Ide veled copy, paste, Turn-by-Turn navigáció, gyorsabb Messages, MMS (nem, te inkább mégsem), Find My iPhone, tethering (elvileg nem lesz korlátozva), jobb Safari, Bluetooth, Spotlight, Voice Memos. Állítólagos magyar nyelv.  …..
Mi mással is búcsúztathatnánk a szezon végén lassan bezáró Hütténket, mint kedvenc visszatérő témánkkal: egy jó kis pályán meztelenkedéssel. Most azonban nem pucér szánkózásról, meg fedetlen seggű hóba lógásról lesz szó, hanem luxusgondolázásról. Egy finn pályán…..
Appleblog Itt az Apple-szappan! 2009.04.10 07:37:00
A szappanról, vagyis a karbonsavak nátriumsójáról úgy elfeledkeztünk az évek során, mint az iható csapvízről. Nem tudnám megmondani, pontosan mi történt, valószínűleg szar íze lett a vezetékes víznek, és a tusfürdők korának hajnalán elkezdett kiszáradni a bőröm a…..
ProjectG 2009.04.10 12:27:43
Mikor a Google Translate fordítóprogram a magyar nyelvet is integrálta, rögtön felmerült, milyen hatással lesz a Translate által bevezetett koncepció a már meglévő fordítóprogramokra.Két hét sem telt el, és a legkomolyabb versenytárs, a Webfordítás.hu szintén bevezette a…..
Appleblog Tésztát gyúrok 2009.02.08 11:12:00
Bár engem is meglepett, pár éve rájöttem, hogy szeretek főzni. A dolog a gyerekkorral lehet kapcsolatban, világ életemben odavoltam a finom ételekért, anyám mindig jól főzött, amikor azonban egyetemre, albérletbe kerültem, és csóró diákként az étterem sem merült fel, hirtelen…..
ProjectG 2009.02.08 13:30:49
A Steve Jobs egészségére vonatkozó pletykákat nem vagyok hajlandó megírni, viszont az tény, hogy hat hónapra lelépett, és a részvényesek emiatt neheztelnek. Pert fontolgatnak, amiért az Apple nem tárja nyilvánosság elé Steve Jobs egészségi állapotára vonatkozó részleteket.…..
 A Reakció popkulturális különkiadásában a világ legfontosabb rockzenekarának új lemezét felvezető etűdöt hallgathatja meg mindenki, aki szereti. A U2, élén Írország legfontosabb személyiségével, Bonóval, tegnap még a világ mostantól legfontosabb politikusát, Barack…..
A Gizmodón jelent meg egy írás arról, hogy az Apple vezére sokkal betegebb, mint azt gondoltuk. A lap egy megbízható forrásra hivatkozva arról ír, hogy Jobs egészségi állapota gyorsan romlik, háttérbe vonása a vállalati stratégia része: ki akarják vonni az Apple egyenletéből a…..
ProjectG 2009.01.04 17:01:51
Sokáig nem értettem miért e hype az Apple - és Steve Jobs - körül. Ők is csak számítógépeket csinálnak, és bár én is azok közé tartoztam, aki minden erejével azon volt 95-ben és 96-ban, hogy elkerülje a Windows 95 istallálását, azért számomra mindig megfelelő megoldás volt a PC. Azért mert ezt ismertem. A Mac-ekről azt tudtam, hogy valami letűnt kor emléke, amiben ráadásul az IBM processzora van, ami egyet jelentett számomra a kedvenc szoftvereimmel való inkompatibilitással.
Ebben a megközelítésben teltek el a 2000-es évek, miközben nem nagyon értettem, ha valaki azzal jött, hogy de az Apple mennyire jó. Aztán 2006 környékén elkezdtem blogokat olvasni, és 2007-ben rátaláltam erre a gyöngyszemre:

webisztan.blog.hu/2007/03/28/the_art_of_the_start

Számomra meghatározó volt e videó, és mivel Guy Kawasaki (fenti videó előadója) az Apple-nek dolgozott korábban, arra gondoltam, hogy érdemes jobban megnézni mit is csinált az Apple korábban és akkor talán megértem, miért is e szinte kultikus imádat, ami körüllengi a céget és alapítóját.

Az Apple az elsők között volt, aki komplett mikroszámítógépet kínált eladásra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy bár voltak 1976 előtt is számítógépek, de azon jellemzően szobányi behemótok voltak, amiket egyszerű haladó egyrészt nem tudott volna akkor sem használni, ha hozzájuk fért volna. De nem fért. Ezek jellemzően egyetemek kutatórészlegein és nagyvállalatok valamint állami cégek birtokában voltak. De a 70-es évek elején-közepén valami éledezni kezdett. Lehetővé vállt, hogy különböző perifériákat külön megvásároljuk hobbielektronika üzletekben, és ebből mi magunk összebarkácsoljunk valamiféle számítógépet (Ezidőtájt jellemzően a szoftvert is magának kellett hogy barkácsolja az ember). Ekkor bukkant fel Steve és tett olyat amit azelőtt nem sokan: kész számítógépet kínált - hozzátartozik, hogy egy másik Steve (Wozniak) személyében ehhez rendkívüli partnerre talált. A többit most megspórolnám...

És hogy miért Steve és az Apple lett kultikus imádat tárgya?
Én Steve Jobs hitére tennék. Mindig tudta, hogy mit akar és mindig elhitte, hogy meg tudja csinálni. Mindig olyan termékeket és szolgáltatásokat akart csinálni, amit maga is szívesen használ. És mindig hatalmas energiát közvetítve tudta előadni azt, hogy mi az aktuális nagy durranás. És ezt nem csak előadta, hanem tényleg nagy durranások voltak.

Egy utolsó videót ajánlanék még mindenki figyelmébe, akit érdekel az Apple hype mögötti tartalom; magával ragadó:

www.youtube.com/watch?v=lSiQA6KKyJo

Kevés olyan dolog történt a magyar weben idén, mely szót érdemel. Igazából év végére pörögtek fel az események. A Vatera felvásárlását vagy a Netpincér tovább erősödését sikersztorinak mondhatjuk, míg az iWiW Open Social-irányba történő elmozdulását - hazai mérécvel…..
A legutóbbi Microsoft reklámra a válasz: még a Mac is lehet PC, ha akar. Greg-O-nak köszi a linket.  ..
ProjectG 2008.09.27 00:03:15