Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morpheus19

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olaszország (Cino Del Duca), 143 perc, ff, drámaRendező: Michelangelo AntonioniProducer: Amato PennasilicoOperatőr: Aldo ScavardaForgatókönyv: Michelangelo Antonioni, Elio Bartolini, Tonino GuerraZene: Giovanni FuscoSzereplők: Gabriele Ferzetti, Monica Vitti, Lea Massari, Dominique Blanchar, Renzo…..
Zenemegmondók Jön! Jön! Jön! 2021.03.13 14:09:56
Már csak 573-at kell aludni, és itt van a Zenemegmondók 2022! Amiből kiderül, hogy hogyan és merre fejlődött, vagy inkább változott a zenemegmondás Magyarországon. Hogy milyen új arcok tűntek fel vitriolba mártott klaviatúrával. És hogy képben maradtak-e a 10 évvel ezelőtti legendás LISTA…..
Morpheus19 2022.02.28 20:13:47
Vannak megosztó rendezők. És van Roman Polanski. Egy ember, aki csak szélsőséges véleményeket tud kiváltani, a művészetével legalább annyira, mint magánéletével. A szerzői film egyik legvakmerőbb úttörője, aki sötét fantáziájú különcök generációi előtt taposta ki az utat tabudöntögető…..
Morpheus19 2021.07.30 20:32:16
@Ződ2000:

Valahogy ezt a jobb sorsra érdemes blogot állandóan megtalálják az idióták. A szerző Tarantino-rangsora alatt egészen elképesztő, színvonaltalan fröcsögés volt, csak azért mert a Kill Billt rakta az első helyre.
Nem túl gyakran fordul elő, hogy a legjobb film kategóriában Oscar-díjjal jutalmazott mozit csak a gála után tekinthetjük meg először nagyvásznon, A nomádok földje hazai bemutatójára azonban értelemszerű okok miatt mégis a díjátadó után került sor. Chloé Zao három Oscar-díjas rendezését azonban…..
Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de Steven Spielberg adottságait letagadni színtiszta ostobaság. Igaz: az ember kiadott a kezei közül néhány csöpögős és egypár önparódiába hajló filmszemetet, George Lucas haverjával karöltve bedarálta a hetvenes évek szerzői filmes Új Hollywood-hullámát, és utat…..
  Ha a legikonikusabb horror videójátékokat próbáljuk meg felsorolni, előbb-utóbb mindenképp szóba kerül a Silent Hill széria, ami 1999 óta velünk van. Ebben a sorozatban végigmegyek a franchise főbb részein és megnézem, azok mennyire állták ki az idő próbáját. Szó lesz a fejlesztésükről, a…..
Morpheus19 2021.01.13 14:49:04
Eredetileg egy pár soros hozzászólást szerettem volna csak begépelni a Filmek topikba a Neon Genesis Evangelionról és annak egész estés zárófilmjéről, Az Evangelion végéről, de talán össze tudok róla kaparni annyi gondolatot, hogy megérjen ez a kedvcsináló egy blogbejegyzést. Megmaradok a…..
Az Egyetlen Év Vége Lista, Ami Számít visszatér, avagy ideje belátnunk, hogy 2020 nem is volt olyan rossz év a zenében. A mai epizódban: sátánista francia black metal, angyali japán folk, klasszikus rock-cosplay svéd house producerektől, legalább egy Magnetic Fields-feldolgozás és szigorúan zéró…..
pop sucks Filmkritika: Tenet 2020.09.03 16:03:13
2020 van, és Christopher Nolan már megint visszatért egy magát ambiciózus műfaji kísérletként hirdető valamivel, ami a végén mégiscsak egy újabb Christopher Nolan-filmnek bizonyul. Mert Nolan ezt csinálja, mindegy, hogy most éppen szuperhősmoziról, űroperáról, vagy éppen háborús filmről van szó:…..
Watchmen – A őrzők Watchmen2009 Tíz éves lett az egyik kedvenc képregényfilmem és tudom, hogy sokaknak az még. A kezdeti vegyes lelkesedéseket felváltotta az évek folyamán kult státuszba kerülése, és manapság már egy elhanyangolhatóbb réteg köpködi csak. Még a szigorúbb ítészek is visszafogott…..
Morpheus19 2020.07.24 21:06:46
@Benyák Zoltán: Csak a képregény lényegét sikerült kispórolni belőle és a kontár Snyder csinált egy szuperhősmítoszt éltető filmet, miközben Moore pont hogy lerombolni akarta azt.
LEMEZKRITIKÁK Radiohead - Kid A 2019.11.03 19:47:07
Az elmúlt másfél évben nagyon a szívemhez nőtt a Radiohead nevű brit zenekar, akik félelmetes hozzáértésükkel és minőségi, másokhoz képest egyenesen felsőbbrendű zenéjükkel keltették fel magukra a figyelmemet. Bár először a Creep-et hallottam tőlük (ami semmi nem volt ahhoz képest, amit azután…..
Morpheus19 2020.01.08 19:17:04
@M4TTH3W:

Persze, szeretjük ám az OK Computert is, de a Bends és a Kid A közelebb állnak hozzám. Elektronikus témában Aphex Twin és az Autechre kötelező tananyagnak számítanak, a Kid A hangzására is ők gyakorolták a legnagyobb hatást.

Amúgy a Radiohead "rokon zenekarait" (értsd: alternatív, noise és krautrock), mennyire ismered? Itt olyanokra gondolok, mint pl. a Pixies (a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának talán legnagyobb hatású alternatív rockzenekara, a Nirvanának is ők voltak a legnagyobb példaképük) vagy a Can (a hetvenes évekbeli német experimentális (kraut)rockzene legnagyobbjai).
Hamarosan itt a Volt egyszer egy Hollywood, a premierig hátralévő időben pedig Tarantino-napokat tartok az oldalon, melynek keretien belül szó lesz a rendező régebbi és újabb munkáiról is. Kezdjük rögtön egy toplistával, ahol QT eddigi alkotásait teszem tetszés szerinti sorrendbe!   Figyelem! A…..
A Fumax kiadó igazi különlegességgel készült a 90. Ünnepi Könyvhétre...