Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KLB80

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Antonov iroda STOL szállítógépének sztorija nem annyira nagyszabású, stratégiai kérdéseket feszegető történet, mint a blog előző ismertetőjében szereplő B-70-esé. A típus az alapkialakításán túl nem tartalmaz különlegesen érdekes megoldásokat, kiemelkedően fejlett vagy szofisztikált elektronikát.…..
Az itt leírtakhoz majdnem mindig oda lehetne tenni, hogy „amint erről a részletes ismertetőben szó volt”. Néhol, ahol ezeknek a dolgoknak az újabb szemszögű körüljárásáról van szó, vagy ez kiemelten fontos, ott ez meg is történt… de az ismertető adott részeinek linkelését puszta kényelmességből…..
F-22 Total Air War & F-22 Air Dominance Fighter   Az F-22 Total Air War, az F-22 Air Dominance Fighter az EF2000 által kitaposott ösvényt követik. Az EF2000-nél használt motor fejlesztett változata működik a játék felszíne alatt. Ennek köszönhetően, aki ismerte az EF2000-et, az viszonylag…..
KLB80 2024.04.10 21:47:47
@molnibalage: 1.5év???
Atyaég.
Pedig hiánypótló szerintem amit próbálsz.
Mind1, kitartást!
Másmilyen cikkek jöhetnek hetente!
F-18 Hornet 3.0 / Korea / Precision Strike Fighter (PSF)   Ez a szimulátor több szempontból is érdekes részben személyes, részben más okból. Számomra azért, mert nagyjából abban a korban került hozzám, amikor már olyan komplexnek számított egy ilyen játék, hogy leírás nélkül nem lehetett vele…..
A két XB-70-essel történt repüléseket értékelő, az előző részben kezdődött, nagyon hosszú fejezet az unstart jelenség hatásaival, a műszerezéssel, a fel- és leszállással, emelkedéssel és gyorsítással, végül pedig a hatótávolsággal foglalkozik a folytatásban. Ezt a számtalan, az NAA által javasolt,…..
Az élet mindig is egy kirakós játék volt. Mindenkinek megvan a saját készlete, amit a sors kiosztott neki, de akárhogy próbálod, nem fogod tudni teljesen kirakni. Az élet túl rövid, és nem tökéletes, ahogyan igazságos sem, mert a készleteket véletlenszerűen osztja, nem mi választjuk meg. Viszont…..
Előszó Az előző részben képbe kerültük az Ukrajnának szánt F-16 vadászgépek potenciáljával, illetve a legveszélyesebb orosz légvédelmi rakéta-rendszerekkel és vadászgépekkel. Ennek fényében lássuk, hogy mire, hogyan és mennyire alkalmasak az átadott F-16 vadászgépek különféle feladatkörben és mi…..
Noha megindul az XB-51 berepülése, ami több balesettel és néhány módosítással jár, a kitörő koreai háború megváltoztatja a katonai környezetet, ami együtt a haderőnemek és érdekcsoportok rivalizálásával, a típus bukásához vezet. Ennek ellenére még évekig használják kísérleti célokra az XB-51-eseket,…..
Mielőtt a második XB-70 katasztrófája után a hófehér stratégiai bombázó ismertetője ismét a program katonai vonatkozásaival folytatódna, két részben a Martin bő egy évtizeddel korábbi, és kisebb, de a maga korában szintén elég sok újdonságot felvonultató csapásmérő-bombázójának bemutatása…..
Az első részben tisztázták az alapvető igényeket és számba vették a meghajtási koncepciókat, így megkezdődhet a WS-110A fejlesztése, immár konkrétabb tervekkel. Konkrétabbakkal, de azért szokás szerint rengeteggel, ahogyan a mérnökök próbálgatták a lehetőségeket. Amellett, hogy bizonyos, a bombázó…..
Előszó Az amerikai honi légvédelmi vadászgépek történetét tömören már bemutatta a csatorna. Lássuk, hogy mi történt a vasfüggöny túloldalán, következzen a szovjet honi légvédelmi vadászgépek fejlődésének története. De még mielőtt belekezdünk; a videó lektorai Hpasp, Galcom és Cifka Miklós messze…..
A legendás emelkedőképességű brit elfogóvadászt, az English Electric Lightningját bemutató sorozat az utolsó, 12. részéhez ért. Ebben a nagyobb üzemeltetési problémákról, és kapcsolódóan a gépveszteségekről lesz szó előbb, egy nem mindennapi esetet körüljáró, hangulatos videóval kiegészítve. Ezt a…..
Előszó A szovjet csapatlégvédelem szervezteti felépítésének bemutatása után eljött az idő, hogy részletesebben megismerkedjünk annak eszközeivel is. Az első bemutatott légvédelmi rakéta-rendszer a 2K11 KRUG vagy nyugati kódjelzés és néven az SA-4 Ganef család.  Azok számára, akik inkább a…..
Az angolszász hadijátékos körökben létezik egy magyarra nehezen fordítható kategória: Cold War Gone Hot, vagyis amikor a hidegháború felforrósodik. Ez gyakorlatilag olyan haditerveket, hadijátékokat, forgatókönyveket, regényeket, filmeket és számítógépes játékokat takar, amelyek a nagy kelet-nyugati…..
KLB80 2022.12.03 22:03:33
A sorozat harmadik részében testet ölt a P.1, miközben – számos bizonytalanság közepette – kialakul a sorozatgyártáshoz vezető útja, és az ehhez szükséges, számos módosítás. Arról is szó lesz, hogy milyen, félig-meddig riválisnak tekinthető, hazai vadászgép-fejlesztések zajlottak az ötvenes évek…..
KLB80 2022.10.23 09:06:50
A Vigilante ismertetője az utolsó részéhez ért. Ez bemutatja, hogy a vietnami háborún kívül milyen konfliktusokban vett részt az RA-5C, majd hogyan csökkent a példányszáma, egészen a kivonásig, mely jelentős űrt hagyott maga után a US Navy felderítő képességében. Végül a típus néhány, a gyártó által…..
Előszó Az ’50-es évek végén Moszkva körül hadrendbe állt az Sz-25 Berkut légvédelmi rakéta-rendszer, majd fontosabb szovjet városok körül a 75-ös gyártmány család korai, átmenetinek szánt tagja az SzA-75 Dvina. 1959-től már az eltérő hullámhosszú tűzvezető radarral bíró Sz-75 Gyeszna gyártása…..
Ebben a részben kiderül, milyen is volt üzemeltetni a hordozók fedélzetén a Vigilante-t, és hogy milyenek voltak a Vietnam feletti bevetései. Az első rész ITT olvasható, míg az előző ITT.   Szolgálat és üzemeltetés 1961. június 16-án, a floridai Sanfordban a VAH-3 lett az első, akkor még A3J-t…..
KLB80 2022.04.03 09:46:08
Előszó Az előző részben a vadászgépek fejlődésének története nagyjából 1970 táján ért véget, innen folytatódik a történet. Mivel az amerikaiak jártak ekkor élen azok fejlesztésében célszerű velük útjára indítani a sorozat második részét. Készítsetek be hideg élelmet, ez hosszú menet lesz. ;) Azok…..
A Vigilante talán az egyik legjobban, de legalábbis „legtipikusabban” kinéző „vadászgép”, látszik rajta, hogy a sebességre termett. Bár az eredeti, atomcsapásmérő feladatkörében szinte nem is szolgált, első számú felderítőgépként a ’60-as, ’70-es években pótolhatatlan feladatot látott a US Navy…..
Air Power Blog Elment a mentor 2021.09.27 12:07:04
Az éjjel elvesztettük Kővári Laci barátunkat, a magyar katonai repülő szakújságírás meghatározó alakját. Mondhatjuk azt is, hogy az "alapját". Hiszen rengetegen köszönhetik neki a témával kapcsolatos ismereteiket, "légierő univerzumukat" úgy idehaza, mint a határainkon túl. Sokan azt az indíttatást…..
Alapvetően két típusú cég van a világon: az egyik a jól működő, sikeres vállalat, a másik meg az a másik fajta, ahol valószínűleg a kedves olvasó is dolgozik.  A cégek működésének gyökeres megváltoztatásának modern eszköze a vállalati transzformáció. A kifejezés a Transformers című…..