Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Marinetta

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Manapság nagyon divatos azt mutatni napi-heti szinten (akinek nem inge, ne vegye magára!), hogy én mennyire szuperül vagyok, mennyire irigylésre méltó az életem. Ha párban élek, akkor természetesen végtelenül nagy az összhang, a legjobb, legdrágább éttermekbe és szállodákba megyek a másik…..
Mérhetetlenül izgalmas megtapasztalni, hogy a különböző családi minták hogyan befolyásolják az élethez való hozzáállásunkat. Ráadásul az már személyiség kérdése, hogy ezeket a sémákat hogyan éltetjük tovább: ha az apám alkoholista volt, akkor vagy én is ezt a „problémakezelést” választom, vagy épp…..
Sokan észre sem veszik, hogy már hosszú ideje manipulálják őket, hiszen a manipulátorok tökélyre fejlesztett eszközeikkel könnyedén megvezetik az „áldozatukat”, és nem eresztik. Legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról, a folyamatos érzelmi manipuláció bizony nem fér bele, ezért érdemes…..
„Teljesen kilátástalannak látom a helyzetem. Úgy érzem semmi jogom sincs, és megőrülök a tehetetlenségtől és az igazságtalanságtól. A gyerekem anyja mindent megtesz, hogy elszakítson a kislányomtól, hogy ne is láthassam, mégis úgy állítja be mások előtt, hogy én vagyok a rossz apa, aki nem törődik a…..
Őszinte mosoly vagy erotikus tekintet? Természetes póz vagy feszített beállás? Örömöt sugárzol vagy a "luxust"? Csak néhány szempont, amit érdemes megfigyelni, amikor valakinek a képét nézzük - vagy akár a sajátunkat.  "Nem értem, miért nem mernek közeledni hozzám a normális pasik." Mondja ezt…..
Annyian rettegnek a magánytól, hogy folyamatosan az tölti ki a mindennapjaikat, hogy eltereljék az egyedüllétről a figyelmüket, társasággal vegyék körbe magukat, programot szervezzenek a hétvégékre, az ünnepekre és maradjon olyan barát a közelben, aki hasonló cipőben jár. Rettenetesen nehéz…..
Egyre több olyan hölgy jelentkezik hozzám gigantikus önbizalomhiánnyal, akik bár gyönyörűek, és korábban sikeresek, elismertek voltak, mégis összeomlanak a – valós/vélt – társadalmi elvárások alatt, és megviseli őket, hogy azt látják: a többi TÖKÉLETES ANYA kirázza a kisujjából a…..
Egy gyereket sosem lenne szabad eszközként használni arra, hogy revansot vegyünk a másikon, hogy bosszút álljunk azért, mert valamiért nem működött a kapcsolat. Nézzük most a férfiak oldalát. Sajnos az ügyfeleimen keresztül is számtalanszor tapasztaltam, hogy milyen lelketlen és elborzasztó az, ha…..
Dia eddigi egész élete a kiszámíthatóságon, racionalitáson alapult, és kívülről tökéletesnek tűnt: megteremtette anyagi biztonságát, vezető lett kontrolling területen és férjhez ment. Szép és okos, ráadásul sikeres... Ez eddig elég szuperül hangzik, sokan pontosan ilyen életre vágynak. Azonban a…..
Annyian és annyit írtak már a szerelemről, illetve arról, hogy hogyan találjuk majd tartsuk, javítsuk meg – esetleg engedjük el -, hogy ha nem lenne életünk egyik legfontosabb – vagy leginkább vágyott – eleme, már bizonyára zsigerből törölnénk az erről szóló posztokat. Én például sosem szerettem az…..
Ágotának mindig is fontosak voltak a barátai, harmincas évei második felére pedig olyan életet alakított ki magának, amit - bár nagyon zsúfolt volt -, de élvezett. Menő állás, szép autó, stílusos ruhák, csinos kis lakás, anyagi biztonság. Ha volt ideje, elutazott egy hosszú hétvégére valamelyik…..
Mostanában minden arról szól, hogy jól kell kinézni, egészségesen étkezni, tökéletesen viselkedni, profin megoldani a problémákat - és még sorolhatnám. Borzasztó nehéz lehet állandóan arra törekedni, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, ezért jólesik néha egy kis "bűnözés", amikor elengedhetjük a…..
  Évekkel ezelőtt robbant be a köztudatba az 5 szeretetnyelv, és hirtelen mindenki rohant megvásárolni a könyvet, hogy beazonosítsa magát illetve párját: vajon ki melyik nyelvet beszéli. Kissé hasonlónak éreztem a szituációt a Titok megjelenéséhez és a vonzás törvényének „felfedezéséhez”, hiszen…..
Legtöbbünknek van tapasztalata arról, hogy milyen az, amikor valaki erőszakosan, nyomulósan, agresszíven akar kisajtolni belőlünk valamit. Mások természetére nincs ráhatásunk, azonban sajnos az esetek többségében az az ember, akinek fontosabb a "békesség", a nyugalom, az szokott engedni, és végül…..
Temérdek alkalommal hallottam már ezt a kérdést főleg hölgyektől, akik cifrábbnál cifrább magyarázatokat mellékeltek hozzá. Tényleg igaz az, hogy minél okosabb valaki, annál jobb kifogásokat gyárt. Az elején felfest egy mesebeli kapcsolódást, ecseteli, hogy mennyire hihetetlenül passzolnak egymáshoz…..
Rebeka 41 éves, 11 éve házas, 2 gyermek anyukája. Férjével Gergővel még az egyetemen ismerkedtek meg, aztán évek múltán újra találkoztak egy baráti társaságban, és összejöttek. Gyorsan történtek az események, hiszen ő és a férfi is szerettek volna családot alapítani, így nem vártak évekig az…..
Napjaink egyik gyakori szerelmi tragédiája: az egyedülálló nő beleszeret a férfiba, aki elmondása szerint nagyon boldogtalan házasságban él – nem ritka, hogy lehúzó, depressziós feleség alakját rajzolják fel, ahol persze zéró a szexualitás, intimitás -, és aki most az új hölggyel olyan szerelmet él…..
Anna és Réka régóta barátnők. Nem azok a „sülve-főve”, „együtt megyünk mindenhová” karakterek, de mindketten tudják, hogy számíthatnak a másikra – legalábbis ezt vallják. Anna jelenleg egyedül él, nincs párkapcsolata, most az önfejlesztésre, önismeretre koncentrál – nem csoda, hiszen néhány hónapja…..
Gyakori kérdés. Értetlenség. „Miért ezt érdemlem? Miért vonzom be újra és újra ugyanazt a típust? Miért vagyok ilyen szerencsétlen a szerelemben?” Férfiak és nők egyaránt szenvednek ettől az állapottól, és nem is sejtik, mi állhat a dolog mögött. Csupán azt tapasztalják, hogy hiába lépnek egyik…..
Bizonyára sokan kaptak gyerek- vagy ifjúkorukban bizonyos testi adottságaikra gúnyos megjegyzéseket: elöl deszka hátul léc, digi-dagi-daganat, cérna, colos vagy épp törpe, és még sorolhatnám. Másokat ezzel szemben folyamatos elvárások elé állítottak: légy te a legszebb, a legkülönlegesebb,…..
Laci egy helyes, sportos, visszafogott karakter, harmincas éveinek végén jár, nincs gyermeke. A maga ura, jól keres, nincsenek tartozásai, se káros szenvedélyei, rendben van az értékrendje, megtalálta helyét a munka világában is. Ennek ellenére egyedülálló. Hiába lenne nyitott egy kapcsolatra, a…..
Mielőtt még sokan felhorkannak, hogy „ugyan miért szeretne valaki drámázni?”, fogadjuk el, hogy sokan már-már függői a szélsőséges jelenetek generálásának. Mert az nem unalmas. Az ismerős (akár gyermekkorból), izgalmas. Ott ki lehet csikarni a mély érzéseket a másikból. Talán akkor észbe kap a…..
Legtöbben felszisszennek, amikor megtudják, hogy egy férfi megcsalta a nejét. „Mindig is láttam rajta, hogy egy csapodár. Szegény felesége...” Sokan nehezebben hiszik el ugyanezt egy nőről, pedig a statisztikák szerint a férfiak 74%-a csalná meg a párját, ha biztosan tudná, hogy nem fog soha…..
Bella az a fajta nő, akinek életéről jó kis filmet lehetne forgatni: ahogyan megvalósította önmagát, ahogyan a semmiből karriert épített, és arról is, hogy harmincas éveiben milyen férfi-női tapasztalásokon ment keresztül.  A sikeres, talpraesett, belevaló szingli csaj, akinek valahogy nem jött még…..
Emlékszem, amikor belevetettem magam az önismereti munkába, és több tanácsadó után huszonévesen elkezdtem járni egy hölgyhöz, Erzsébethez. Ennyi év távlatában is jó visszagondolni rá, hiszen sok elakadásommal, görcsömmel szembesített. Végig vettük a családi kapcsolataimat, és az édesanyámmal való…..