Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mondocska

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orosz - ukrán háború kapcsán körvonalazódni látszódik 5 olyan tanulság, melyekre nem csak történészként - illetve a külföldi nyilatkozatokat figyelő érdeklődőként sőt biztonságpolitikával foglalkozni szerető publicistaként - hanem egyszerű hírolvasókként is azonnal felfigyelhetünk. Ezek közül két…..
Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozva. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Kapcsolódó cikkek: Idén nem lesz melegfelvonulás Strasbourg: az államok kötelesek engedélyezni…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Talán hallottatok már arról, hogy a Google a Sony-val, az Intellel meg a Logitech-kel közösen készíti a jövő tévéjét, ami valami olyasmi, mint az Apple TV, csak kicsit még több annál: a filmek letöltése mellett még nagyobb szabadságot kapnak a felhasználók a neten,…..
Hello,   Egy apró gondolatmenettel járulnék hozzá a blog témájához:   Sokan csodálkoznak azon, hogy elvben több kórházi ágy van kis hazánkban, mint ami indokolt, amikor szükség lenne rá, akkor viszont valahogy nem sikerül megfelelőt találni, az orvos leterhelt, a nővér…..
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
mondocska 2010.03.04 12:53:26
@petya.bacsi: talán majd az is fizet(ne) érte aki ma nem...értelmezésem szerint, mivel valóban, elég kevesen dobják össze a rávalót.
mondocska 2010.03.04 13:01:38
@petya.bacsi:
A baj, hogy folyamatosan minden poszt, illetve hozzászólásaik eredménye: rossz, átgondolatlan, ad-hoc megoldásokkal operáló állami rendszer (képzés, egészségügy, nyugdíj) be kellene már látni végre, hogy tervezni csak hosszútávra lehet, mert egyébként minden csak drágábban, és kevésbé hatékonyan látható el. Óriási probléma az eü helyzete, de csak egy szegmens ez is. Aránytalanságok vannak, amiket meg kellene mihamarabb szüntetni, vagy különben jönnek a hét szűk-bő esztendők, és mikor kinek lesz jobb. Személy szerint utálom a hinta-palintát, jobban kedvelem a folyamatos suhanást.
mondocska 2010.03.04 13:16:05
@IgG: A Te tapasztalataid számodra biztos meggyőzőek, és olyanok amilyenek. Ellenben nagyon sok embernek sikerült megtalálnia a számítását kint, annak ellenére, hogy valójában ott sincs kolbászból a kerítés. Te hazajöttél....sokan nem fognak...és ez a legnagyobb baj...ezt később, csak az anyagi juttatásokkal nem lehet majd helyrehozni.
Lehet szlovák rendszámmal autózni és Szlovákiában is adózni. Ügyesek vagytok.Adót nem akartok fizetni (ide), de az állam szolgáltatásai (ingyenes óvoda, iskola) jól jönnek.Nincs ezzel gond, csak akkor a gyerekeiteket inkább Szlovákiában járassátok óvodába és iskolába.Talán…..
mondocska 2010.01.31 21:43:45
@adótfizető:
No látod...mégis csak egyetértünk:)
Kettős Mérce A fóbia diadala! 2008.12.15 15:32:00
Az alkotmánybíróság megsemmisítette a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, mely 2009 január elsejétől lehetővé tette volna minden magyar állampolgár számára, hogy házasság helyett ezt az együttélési formát válasszák, ezzel az örökbefogadást leszámítva a…..
  Egy korábbi posztomban megígértem, hogy kéretlenül ugyan, de elkészítek Kolompár Orbán számára egy beszédjavaslatot a szeptemberi cigánytüntetésre. Íme: Lasho dyes te del o Del! Jó napot adjon az Isten!Ha egy házat építünk, és kilopjuk az alapból a…..
killtheradical Gyurcsány ügynök? 2008.09.10 07:16:00
Esküdjünk össze. Az a tézis, hogy a magyar szélsőjobb szocialista pénzelés alatt áll, aránylag nagy támogatótáborral bír: Vona, a Gárda, a drukkerek megrendelésre dolgoznak, Tomcatet pedig nem kihallgatásra viszik be, hanem jelentéstételre - most pedig beszálltak a kisebbségi…..
 „Az alapítvány által fenntartott iskola nem költségvetési szerv, nem gazdálkodó szervezet és nem társadalmi szervezet, ezért a dolgozójának ígért előny – tényállási elem hiányában – nem valósítja meg a vesztegetés vétségét” – fogalmazott…..
  Azt eddig is tudtuk, hogy Tóth Gábor rendőr-főkapitány nem jószántából változtatta meg véleményét, amikor mégis engedélyezte a melegek felvonulását, de az eddig ismeretlen volt, hogy kinek a nyomására tette mindezt. Ma reggel Draskovics Tibor igazságügyi és…..
Friss MTI-hír:Két olyan népszavazási kezdeményezést is hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor adott be.Az egyik kezdeményezés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy a szándékos…..
Árokásó Top100 Bánó András 2008.07.15 16:48:00
Bánó András a közszolgálatiság ikonja, többek között az MTV Híradójának volt műsorvezetője, az MTV Esti Egyenleg és Objektív című hírműsorainak főszerkesztője, huzamosabb ideig pedig a Nap-kelte cím sztárprodukció immanens tagja. Az ő nevéhez fűződik egy korábban nagy…..
  A szakok közti választást pedig bízzuk csak nyugodtan a diákokra.   ***   A fenti két mondat nyilván kiveri a biztosítékot néhányaknál. Hiszen ki ne hallott volna titkárnőként vagy műkörmösként elhelyezkedő végzős bölcsészekről, megfelelő szakképzettségű…..
w mikola istván áruló 2008.07.15 05:20:00
Re: Kitennék Mikolát, de nem merikAh, Mikola István! Ó, pirsenő morgolosta! De rég volt már, hogy utoljára villantott! Pedig a valóságshow legizgalmasabb jeleneteinek főszereplője volt valaha. Keveset szólt, de olyanokat, hogy hetekig lehetett fetrengeni tőlük. Egy igazi Pongó volt,…..