Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ludens71

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus első nyári távozója Blaise Matuidi lett, s az Inter Miami együtteséhez igazoló középpályás az elmúlt időszakról és a váltás okairól beszélt. "Eljött az idő, hogy változtassak. Az első kapcsolat decemberben történt az Inter Miami csapatával, de akkor azt mondtam, hogy ez túl korai lenne a…..
Ahogy arra a Lyon elleni kiesés után számítani lehetett, Maurizio Sarrit menesztették a Juventus padjáról. Egy egészen kivételes szezonon vagyunk túl, nem könnyű értékelni a Mister munkáját, és egészében a szezont, de azért érdemes összefoglalni ezt a hosszúra sikeredett évadot, amelyben voltak…..
Az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően az olasz sajtó gyakorlatilag tényként kezelte, hogy Maurizio Sarri számára véget ért a munka a Juventusnál, azonban a délutáni válságértekezletet követően a klub hivatalosan is bejelentette, hogy mindössze egy év közös munka után megválik a…..
Ludens71 2020.08.08 19:59:54
@venember83: Ahogy mondod. Sokat itt lenézik Sarri-t, gyalázzák, ahogy tudják, de vajon nem gyalázatos az a hozzáállás, amit jó néhány játékostól láttunk? Mit segít egy másik edző, ha a keret 90%-a ez marad? Én pont fordítva csináltam volna: edző marad és a ballaszt sűrű tömött sorokban távozik. Majd vezetőség egy filozofikus ráeszméléssel önkritikát gyakorol, hogy amit évek alatt fokozatosan kellett volna megvalósítani (csapatrészek tervszerű megerősítése, fiatalítás/rutin arányainak figyelembe vételével), azt most egyszerre kell majd végbe vinni. Igen, ez nem Fifa 2020, de kérdem én, mit használ az edző kidobása, ha a csapat ugyanaz marad. Megsúgom, semmit. A következő edző ugyanúgy tipródni fog, ha nem kapja meg a megfelelő embereket (nem egyet, kettőt, jóval többet). És nagyon bántja a szemem az a sok méltatlan, tiszteletlen beszéd, amit itt megengednek maguknak emberek egy másik emberrel kapcsolatban, aki történetesen az edzőnk volt. Igenis, megilleti őt, hogy ne szardarabozzák, csövesezzék, csikkesezzék! ( Amúgy a rómaiak igen bölcsen felismerték már pár ezer éve, hogy "A stílus maga az ember"). Már régen írtam a blogba (olvasni mindig szoktam, de ellustultam nyáron a kommentelés terén), mert nincs kedvem senkivel vívni (pedig néha viszketett a kezem a billentyűzeten, ám visszafogtam magam), de most kibuggyant belőlem ez a gondolat. Azt se felejtsük el, hogy embertelen mértékű sérüléshullám söpört végig rajtunk, ami az elmúlt évek legsúlyosabbika volt. A magam részéről köszönöm Maurizio Sarri munkáját, sajnálom, hogy kevés partnert talált a játékhoz, amit szeretett volna megvalósítani, és amiből így keveset láthattunk. Minden jót kívánok neki, magunknak pedig sikerre éhes játékosokat, akiknek a második bőrt jelenti majd a mez, amibe bújnak, akiknek feláll a szőr a karjukon, amikor meghallják a csapathimnuszt, és felszántják a pályát a dicsőségért. Forza Juve per sempre!
A Corriere dello Sport értesülései szerint a Juventus szívesen erősítené keretét az Atalanta csatárával, Duván Zapatával idén nyáron. A sportnapilap beszámolója szerint a bianconero klub vezetősége próbálja már előre látni a szezont követő eseményeket, ezért a kolumbiai játékos Gonzalo Higuaín…..
Ludens71 2020.07.22 14:40:21
@Grinta: Totál így látom én is...
Sami Khedira lényegében véget ért, állítja a La Gazzetta dello Sport, mivel a középpályás legalább egy hónapig nem léphet pályára az edzésen elszenvedett sérülését követően. A 33 éves középpályás a Napoli elleni meccset megelőző bemelegítésen érzett fájdalmat hosszú cömbközelítőjében, s mint…..
Merih Demiral jó hírekkel szolgált a szurkolóknak, véleménye szerint nagyon közel áll a visszatéréshez, és erősebbnek érzi magát a Juventusnál. „Minden nagyszerűen ment, amíg meg nem sérültem. Most nagyon jól érzem magam, és nagyon hamarosan csatlakozok a csapathoz.” - mondta a védő a Bleacher…..
Sami Khedira a legutóbbi interjújában a BL-győzelem vágyáról beszélt, s reméli, hogy a következő pár évben ezt sikerül elérni a Juventusnál. A német válogatott az Instagram felületére feltöltött videóben beszélt sikeréhségéről, válaszolva szurkolói kérdésekre. „Persze, természetesen vágyom a…..
A Juventus készen áll arra, hogy Mattia Perin, Daniele Rugani, Luca Pellegrini és Cristian Romero játékjogát kínálja a Fiorentinának az olazs labdarúgás egyik legfelkapottabb tehetsége, Federico Chiesa megszerzése érdekében. A koronavírus-járvánnyal sújtott átigazolási időszakban a klubok…..
Sami Khedira kellemes torinói helyzetéről beszélt, amin nem kíván változtatni, ha pedig bármelyik visszavonult középpályás közül választhatna csapattársat, Andrea Pirlóra voksolna. „2021-ig érvényes szerződéssel rendelkezek, és nagyon jól érzem magam Olaszországban és a Juventusnál.” - mondta a…..
Juventus FC blog Mercato 2018.09.29 19:48:50
08.12. HIVATALOS: Filip Kostić 2026-ig tartó szerződést írt alá a klubbal, átigazolási díja 12+3 millió euró 08.10. HIVATALOS: Nicolò Fagioli 2026-ig hosszabbított a klubbal. 07.20. HIVATALOS: 41+8 millió euró fejében Glieson Bremer csatlakozott a Juventushoz, 2027-ig kötelezte el…..
Már évek óta cikkeznek az újságírók arról, hogy több klub is érdeklődik Federico Chiesa játékjoga iránt, de egyelőre még nem távozott Firenzéből. Tavaly nyáron az új tulajdonos, Rocco Comisso nagyon ragaszkodott a fiatal szélsőhöz, annak ellenére, hogy a játékos nem igazán szeretett volna maradni. A…..
A Fiorentina tulajdonosa, Rocco Commisso nemrégiben Federico Chiesa helyzetéről beszélt, s már korántsem tűnik annyira megingathatatlannak a futballista firenzei státusza, így a Juventus lecsaphat a futballistára, amennyiben igényt tart rá, és megvan a szükséges tőke az átigazoláshoz. A 22 éves…..
Friss spanyol pletykák szerint Mino Raiola felvette a kapcsolatot a Real Madriddal, és lehetőséget kínált a királyi gárdának Matthijs de Ligt nyári leszerződtetésére. Miután az Ajaxnál nagyszerűen teljesített a fiatal holland középhátvéd, igencsak kérdéses volt, hogy hol is fog kikötni, ki képes…..
Továbbra sem enyhül a káosz, amit a koronavírus-járvány hozott Olaszország életébe, s a legújabb hírek szerint Lombardia és több megye is vesztegzár alá került, az intézkedés pedig mintegy 16 millió ember életét érinti majd közvetlenül.  A bajnoki kiírás huszonhatodik fordulójából több találkozó is…..
A torinói kaland végül nem lett sikertörténet Emre Can számára, s a Liverpooltól a Juventushoz szegődő német középpályás januárban a Borussia Dortmund együtteséhez igazolt. A 26 esztendős játékos másfél évet töltött a zebracsíkos mezben, s most a klubváltás okairól beszélt. "Mindig is szerettem a…..
Friss információk szerint a Juventus a nyár folyamán szívesen Torinóba csábítaná a Barcelona kapusát, Marc-André ter Stegent. A Catalunya Radio beszámolója alapján a német hálóőr elégedetlen a katalán klub öltözőjében tapasztalható változásokkal, és a következő átigazolási szezonban a távozás…..
Ludens71 2020.03.06 14:24:26
@JuventusFanatikus: Lehet kapni olcsóbbat is, de a mi szintünkön a második is bármikor kell, hogy tudja hozni az első számú szintjét. Azt meg nem adják bagóért... Perin szimpi srác, de nem bizonyosodtam meg afelől, hogy fizikailag és mentálisan bírná-e azt a terhelést, ami egy Juve játékosnak kinéz egy szezonban. Magyarán ő még nincs kész, nálunk meg eredménykényszer van. Na, mindegy, majd meglátjuk...Valószínűleg a jövőben változtatni kell a vezetőségnek a játékospolitikán, ami alapvetően összefügg a játékosmegfigyelés rendszerével (és a pénzügyi lehetőségekkel). Időben és bátrabban kell a fiatalokhoz nyúlni, mind a megszerzésük, mind a beépítésük terén, 30+-os "ingyen" bizniszt csak nagyon indokolt esetben alkalmazni(nem pedig sportot űzni belőle), sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni a klub iránti lojalitás kialakítására(ha felveszed ezt a mezt, akkor a beledet is ki kell rakni a pályára, nincs alibi, nincs hiszti és picsogás a sajtóban), és a klubnak is oda kell figyelni arra, hogy méltó módon váljon meg a kiszolgált játékosoktól (lásd Mandzu). Nyilván egy ilyen megaklub élete nem ilyen egyszerű, de ezek lehetnének sarokpontok, alapvetések, amelyek mentén a stabilitás, nyugalom, és tervezhetőség érzete alakulna ki a klubbal kapcsolatban, és még inkább vonzóvá válhatna az éppen pályájuk csúcsán lévő sztárok számára is. Én így látnám jónak, aztán lehet, hogy belelóg a kezem a bilibe, oszt fölébredek... ;-)
Maurizio Sarri megerősítette, hogy a Juventus célja a labda gyorsabb járatás, ezt kívánja megvalósítani a csapattal az AC Milan elleni kupaelődöntő visszavágóján, amelynek előzményeként a San Siróban 1-1-et harcolt ki az Öreg Hölgy. Cristiano Ronaldo jelenléte kérdéses, mivel a játékos visszatért…..
Ludens71 2020.03.04 10:43:39
Kutatási fejlemény COVID-19 téren:

aok.pte.hu/hu/hirek/hir/12116?fbclid=IwAR1O8bQBTsF-VV3HgJJB3uZnDn9nZTXGhqaFFGlEhPpwGa_dXf4tmsD4-1s

Mondjuk ez az olasz történéseken pillanatnyilag nem változtat, de hátha egy-két alatt lehetne lendíteni a dolgokon a hozzáértőknek.
Teljes a bizonytalanság Olaszországban, s a koronavírus-járvány nem csupán a bajnoki mérkőzéseket, de a Juventus hazai mérkőzését is érintheti a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az ellenfél Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas azt az eshetőséget sem zárja ki, hogy az összecsapás végül semleges…..
Ludens71 2020.03.02 15:31:48
@pedronegroo: Pontosan erre gondoltam én is!
A Juventus Blog szerkesztősége és a Blog közössége közösen szervezésbe kezdett, hogy összehozzunk egy nagy találkozót. A tervek szerint lesz közös futballozás, beszélgetés, és a napot a Bajnokok Ligája döntőjének a megtekintésével koronáznánk meg. Az ötletgazda és főszervező nem más, mint Sunny21…..