Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrási Adél

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A “Jelen Vagyok" Tehetséggondozó Egyesület (röviden JVTE) 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a csatlakozott tagok maximális szakmai fejlődését. A JVTE szívén viseli a hazai írók, költők, dalszövegírók, forgatókönyv és novella írók utánpótlását egy olyan helyen és korban, ahol és amikor…..
Egy céltudatos, a hazai irodalom és a hazai szerzők iránt elkötelezett csapat kezdeményezésére szeptember harmincadikán rajtolt el az IKMI - Writers’ Club. Az alapítók nem fukarkodtak céljaikkal, sem azok száma, sem jelentősége tekintetében. Egy olyan erős, összetartó íróközösség létrehozása…..
Kipusztulásra készülj, három, kettő, egy… A tudomány olyan, mint a háziasított farkas. Biztonságban érezzük magunkat mellette, megvéd minket, épp ezért nem jut eszünkbe, hogy egy nap talán ellenünk fordul.  Fedina Lídia könyve a 90. Ünnepi Könyvhéten jött velem szembe. Hosszú nézelődés után…..
Amikor egy könyvajánló írása úgy kezdődik, hogy mereven bámulom a szövegszerkesztő fehér lapját, ujjaim pedig tétován lebegnek a billentyűzet fölött, az – nálam legalábbis – mindig annak a jele, hogy valami igazán jót olvastam. Az egyszerűről, a megszokottról könnyű írni. Na de mi történik akkor,…..
Azzal kezdeném, hogy én mindig csak hazai szerzők könyveiről írok értékelést. Ezt a szokást az utóbbi években vettem fel, nagyon is határozott céllal. Fel szeretném térképezni a magyar kortárs irodalom résztvevőit és megmutatni az olvasóközönségnek, kit, mit érdemes olvasni…..
Sokat hallottam már a #Wetooról, ezért úgy éreztem, eljött az idő, hogy a saját szememmel térképezzem fel a könyvet. A kötet egyébként nem csak a regényt tartalmazza, mert a #Wetoon kívül egy novella, illetve a #Wetoo2 előzetese is helyet kapott benne, én azonban – engedelmetekkel – ebben az…..
Mi a nyavalya folyik itt? Ez a kérdés egyre többször fordult meg a fejemben az utóbbi időben, de - eddig - sikeresen tartottam vissza az agyamat mind gyakrabban megkocogtató késztetést, hogy kinyissam a számat és mondjak valami csúnyát. A különbség ott van, hogy most már nem akarom fékezni…..
Andrási Adél 2019.07.26 11:12:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönjük szépen az észrevételt! Javítottuk, egyébként "egetértünk". :)
A világ nem csak szórakoztató irodalomból áll. Az irodalom könnyedebb formája a létező legszerteágazóbb kikapcsolódást nyújtja, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a könyvek világának erősségét nem csak a szórakoztatás adja. A könyvek közvetítenek. Tudást, emlékeket, tapasztalatokat. A könyvek…..
A KönyvMogul által életre hívott 1000 könyv kezdeményezés sokakban vetett fel kérdéseket a projekt lényegével, módszerével, mélyebb indokaival kapcsolatban. Számos cikk született már a témában, most pedig eljött az idő, hogy kivesézés helyett konkrét kérdésekre kapjunk választ. Ki mást kérdeztem…..
Ez most megint egy olyan könyvértékelés, amikor ülök a gép előtt, és azon gondolkodom, a történet melyik jellemzőjét ragadjam meg, melyikkel indítsam az értékelést, és honnan-hová haladjak. Mert szerencsére nem egy olyan könyvről beszélünk, ahol nincs semmi érték, semmi érdekesség,…..
Egy igazi újdonság akadt a kezem közé, hiszen a szóban forgó könyv alig néhány hete, a 90. Ünnepi Könyvhét alkalmából látta meg a napvilágot. Elmondhatom tehát, hogy az elsők között olvastam a 12 első randit, és talán az elsők között vetem papírra azt is, mit gondolok róla az utolsó mondat…..
Fura dolog egy könyvsorozatot épp az utolsó résszel kezdeni, de ha az ember kezében egy dedikált példány van, ráadásul olyan türelmetlen, mint én, akkor nem törődik olyan apróságokkal, mint a „de ez nem is az első rész”. Igen, türelmetlen voltam, és még valami más. Kíváncsi. Nagyon. Az elmúlt pár…..
Könyvei egyszerre hordozzák magukban a fájdalmat, és a lehetőséget egy boldogabb életre. Őszinte kombináció ez, és olyan történeteket alapja, melyeket sokan szeretnek a kezükbe venni a kikapcsolódás, vagy akár a tanúság kedvéért. Ő Julia Lewis Thomson, akit az idáig vezető útról kérdeztem.…..
„– Hahó! Keresem Katie P.-től a „Kell nekem” sorozat részeit. – Szia! Nekem megvan az összes. Szuper könyvek! – Megkaphatom? – Persze. Adj egy e-mail címet és már küldöm is pdf-ben…” Hogy mi? Kapják fel a fejüket az írók, amikor egy „Könyvek megszámlálhatatlanul csak neked csak most,…..
„– Ezt szeretném.– Láttad az árát?– Mi kerül ezen ennyibe? Hiszen csak papír meg festék.– Már nem tudják, mit kérjenek el érte…” Általános párbeszéd, melynek sokszor lehetünk fültanúi egy könyvesboltban, vagy könyvekkel foglalkozó internetes fórumon. Esetleg lehet, hogy volt, amikor mi magunk…..
„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” - Széchenyi István Nagy ember, nagy mondása, amely ma is megállja a helyét. De említhetnénk mást is. Bátraké a szerencse. Egységben az erő. Örök érvényű mondások, nem csak harchoz, felfedezéshez, de akár kultúrához is. Az, hogy a ma embere hogyan…..
„KÖNYVET MINDENKINEK - Nekem, Neked és Neki is…”Ezzel a szlogennel terjed a közösségi médiában egy úttörő újdonság, amelyet a Könyvmogul.hu - webáruház és a mögötte álló csapat jegyez, és nemes egyszerűséggel #1000KÖNYV-es projekt névvel illet. A kezdeményezés célja nem más, mint hazai kortárs írók…..