Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kergelepke [UK]

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs olyan utazó, akit még ne vertek volna át a trükkös helyiek. Ez az utazás egyik sajnálatos velejárója. Taxisok, pincérek, eladók, piacosok… szinte mindenhol a pénztárcánkra éhes hiénákkal találkozhatunk. Persze, egy kis józan paraszti ésszel és odafigyeléssel gond nélkül megúszhatjuk ezeket a…..
A világ egyik legveszélyesebb búvárhelyére látogatunk ma el. A Jákob-kút a texasi Wimberley mellett van és nem akármilyen kihívást jelent még a profiknak is – számolt be a helyszínről Modern Wander...
kergelepke [UK] 2021.08.13 21:25:29
@M. Péter: Az igazság az, hogy minden búvárkodáshoz engedélyt kell szerezni, és attól függően hogy milyen szintű vizsgát tesz le az ember jogosult különböző szintű/típusú merülésre.

A barlangi búvárkodás az egyik legveszélyesebb, speciális terület. A legtöbb baleset annak tudható be hogy megfelelő felszerelés vagy tudás nélkül merülnek emberek.
Napjainkban újra reneszánszukat élik a retró sorozatok a tévében! Ami nem meglepő: a nosztalgia, életünk fontos része. És van is rá igény.  Holnap például a Julieta -indul a Tv2-n, 14:45-től. Főszerepben az Esmeralda sztárja, Leticia Calderon A közmédia M3-as csatornája több százezres nézőtábort…..
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
kergelepke [UK] 2018.08.07 14:07:04
@Berelhetoreklamfelulet: A kérdés nem az hogy 'miért van egyesével csomagolva' , hanem hogy 'miért van csomagolva'? Normális esetben kiteszik rekeszben, leméred, beteszed a papirzacsiba, otthon meg megmosod mielőtt megeszed.
Vannak a filmtörténetnek ikonikus alkotásai, azon belül pedig olyan szerepei, melyeket egyszerűen el sem tudunk képzelni, hogy más játsszon, mint akivel végül a mozi elkészült. Persze sokszor előfordul, hogy az adott színész csak a második (vagy sokadik) választás volt a szerepre,…..
    A vizes VB szervezése iskolapéldája annak, hogy működik a Fidesz kormány. Nem tudhatjuk, hogy a lassan üzemképtelen 3-as metróval eljuthatunk-e a rendezvény helyszíneire,   épp a héten halt meg tragikusan egy kislány, akit nyitott mellkassal kellett átszállítani egy másik kórházba, mert nincs…..
Első ránézésre kívánni sem lehet kellemesebb határátkelést, mint ami LondoniTódinak jutott: a párja már eleve Londonban élt, nem a semmire kellett kimennie, mi több, állást is sikerült találnia. Ezzel együtt sem volt egyszerű az első időszak, ami azért elgondolkodtató, és…..
Nagy kérdés, mihez kell nagyobb kalandvágy, külföldre költözni, vagy Magyarországon maradni – ez Péter mai posztjának kiindulógondolata, de innen elég messze jutunk majd a Londonban, sej… sorozat legfrissebb részében. (Az eddig részeket itt olvashatod el.)..
kergelepke [UK] 2016.09.07 16:48:47
@adg: Szerintem ez kéretlen volt, nem biztos hogy sikerült megragadni a lényeget a válaszoddal. Attól mert valakinek rossz a helyesírása meg nem jelenti azt hogy kretén. Lehet hogy esetleg 56-os kivándorló és nem beszél magyarul rendszeresen?
kergelepke [UK] 2016.09.08 09:56:31
@adg: szerintem mindenkinem meglehet a saját véleménye, ami persze lehet hülyeség is. Ha azzal nem értesz egyet akkor azon lehet vitatkozni, de szerintem övön aluli a választ arra építeni hogy milyen a helyesírása.
Éppen egy hete volt, hogy általános megdöbbenésre a britek többsége úgy gondolta, jó ötlet lenne kilépni az Európai Unióból, azaz a Brexit mellett tette le a voksát. A tíz éve Angliában Kiskacsa posztjában azt javasolja, hogy vegyünk egy mély levegőt és nézzük meg, hogyan érthetjük meg a…..
kergelepke [UK] 2016.07.01 15:21:40
@Herr Géza: A különbség a kettő között az, ha valaki magánbeszélgetést folytat, akkor az csak arra tartozik, aki a telefon másik végén van, beszélhetne klingonul is. Ha viszont közérdekű információt tesznek ki (pl. az összes sofőrnek, hogy hol adja le a kulcsot) azt illene a hivatalos nyelven kitenni. E mellett én nem bánom ha ott van lengyelül ha a sofőrök 99%-a lengyel, viszont ha csak lengyelül van kirakva, akkor az csorbítja a piacot, mert az info nem tud egyformán mindenkihez eljutni.

Gondolom magyarul vagy angolul is olyan jól lehet teherautót vezetni mint lengyelül. :)
Tanulságos történet Gáboré, és alighanem sokan vannak hasonló helyzetben, mint ő: fenntarthatatlan lakáshitel, tengődés, ausztriai munka, ingázás haza a családhoz… nem éppen az az élet, amit az ember elképzel magának. De ő is, mint oly sokan mások, végigcsinálta. Hogy milyen…..
kergelepke [UK] 2016.06.07 14:25:53
@diggerdriver: Ha nem mindhármat hétfő reggel üres gyomorra, akkor nincs baj :)
Ha egyszer egy üzlet beindul… Hosszú évek után úgy egy hónappal ezelőtt jelentkezett új poszttal Svájcból Attila, aki hála istennek most megint írt, méghozzá egy egyszerre vicces és elgondolkodtató kalauzt, és bár bevezetőjében azt írja, hogy e 15 pont főleg a multis…..
Ideális esetben túl sokszor nem kell agyalni azon, hogy hová menjünk nászútra, de legalább egyszer az emberek többsége eljut erre a pontra. A Maldív-szigetek és egyéb drága helyek kapásból kiesnek, de azért az anyósék kápolnásnyéki, szocreál nyaralója és a fehér homokos…..
kergelepke [UK] 2014.11.18 09:40:49
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
Mielőtt félreértésekbe keverednénk, nem másról, mint a törökországi (ezen belül is kiemelten az isztambuli) közlekedésről lesz ma szó, a nagyon jó Isztambul.info blog szerzője, CyberMacs segítségével. Nemrégiben az egyik vasárnapi blogajánlóba már beválogattam az egyik…..
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
Emlékeztek még az ijesztően alámosott munkagödörfalra, a 4-es metró építkezésénél? Mint kiderült nem csak laikus szemmel nézve nem volt rendben a dolog. A BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága most tájékoztatott, hogy a leállították az építkezést:   Az…..
Anglia a lehetőségek országa, ha van időd, türelmed, pénzed kivárni. Ha van két referenciád és minimum fél év gyakorlatod. Ha van elég önbizalmad és nem adod fel – írta Kata a története elé (amihez képeket is küldött, amiért köszönet!). Az idő persze nem abban az…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
kergelepke [UK] 2013.07.12 10:12:15
@KrisztinaKrisztina: ne húzd fel magad, Niki a határátkelő házitrollja. Általában békés természet, megelékszik azzal ha néha fölényesen ideböffenthet, vigyázni, nem túletetni. :)
Rohamtempóban fejlődik a Budapest Airport technikai felszereltsége, egy hete üzembe állítottak 300 új poggyászkocsit. Ennek azonban ára van, menetenként 300 ft/1 euro. Az utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, mert ezek szerint mind olyan fejletlen környékről származnak, ahol…..
Ma folytatódik Ravis írországi története, amit ott hagytunk legutóbb abba, hogy párjával megérkeztek Galwaybe és nekiálltak munkát keresni. (Ha valaki szívesen felelevenítené az első két posztot, az ide és ide kattintva teheti meg.) Ma kiderül, hogyan sikerült felkészülni egy…..
Éppen begördültem az ózdi autóbusz-állomás melletti salakos parkolóba, és bezártam a kocsimat, amikor a szemem sarkából arra lettem figyelmes, hogy a mellettem parkoló Wagon R+ ajtajában ott fityeg a kulcs. Vártam egy kicsit, közben szétnéztem, hátha a tulaj csak a közelben…..
kergelepke [UK] 2013.02.06 18:26:56
@Autó-motor doktor: Hát ez epic! :)

Feleségem december közepén azzal kelt engem reggel fél hatkor, hogy a Clio bezárta magát járó motorral, miközben ő a jeget kaparta az ablakról. Ő elment dolgozni taxival, én meg ott álltam a hidegben a problémával. Persze pótkulcs nem volt.
Próbáltam a klasszikus módszerrel, vaskampóval kinyitni az ajtót, de nem sikerült háromnegyed óra alatt. Aztán mielőtt hívtam volna az autómentőt hogy nyissák ki nekem, rákerestem Youtubeon, hogy hogyan lehetne kinyitni. Az első találatban egy figura kb fél perc alatt nyitotta ki az ajtót, cipőfűzővel (!). Az ajtó mellett kell a cipűfűzőt lehúzni, és a hurkot az ajtó kis bütykére ráügyeskedni. Aztán megszorítani, és megrántani.
A fél perces szintidőtől csúnyán elmaradtam, de kb. 20 perc után az ajtó nyitva volt. :)
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
kergelepke [UK] 2013.02.01 09:56:53
@Rebarbaraa: A s*ggnyalás nem ugyanaz mint a kapcsolati tőke. Ha valaki a főnökének hízeleg, munkatársakat bemárt, az a taposás és a seggnyalás. Ha egy szakmai rendezvényen nem ülsz a sarokban, hanem a kollegákkal beszélgetsz, esetleg az esti vacsorán együtt jól lerészegedtek, aztán a végén névjegykártyát cseréltek, az a kapcsolati tőke.

Amikor az első munkahelyemre bekerültem, semmi közöm nem volt ott senkihez. Értsd, nem volt rokonom, nem fizettem le senkit. Viszont jó diplomamunkát írtam, ami tetszett a külső konzulensemnek, akit megkérdeztem hogy tud-e valami állást. Ez például kapcsolati tőke.
kergelepke [UK] 2013.02.01 12:17:50
@iqfighter: igen, azt hiszem két féle képpen lehet megfogalmazni: ha polkorrektek akarunk lenni, akkor a s*nyalás az egyik alváltozata kapcsolatépítésnek. :) - de nem ugyanaz

Ha nem akarunk azok lenni, akkor mondhatjuk, hogy kapcsolatépítés az amit én csinálok (sikertelenül), a s*nyalás pedig az amit mindenki más (eredménnyel)