Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Henci

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége De szerintem a cél is az útnak a része." Mielőtt belefognék, egy kis módszertani alapvetés és fogadalom. Minden, Ironmannal foglalkozó iromány kitér az Út és a Cél viszonyára, "az út maga a cél" és barátai. Egyrészt…..
Két mindenképpen megnézésre ajánlott rövidfilm a Thaiföld szomszédságában lévő Burmáról. Nemrég még hírhedt diktatúra, most pedig valami furcsa sajátos demokrácia, ahol a tábornokok már civilnek öltözve uralják továbbra is az országot. Titkos videók - úgy hangzik, mint…..
Gyakran poénkodtunk azon, hogy ha igazán népszerű akar lenni egy kormány, akkor más dolga sem lenne, mint helikopterről pénzt szórni az országra, a világon bármit elnéznének nekik. Őszintén szólva soha az életben nem gondoltam volna, hogy ez a pillanat a szó közel lehető…..
Henci 2010.11.25 06:42:19
@bandos: megpróbálom elmagyarázni, nem lesz bonyolult.
A jelenlegi rendszerben az alkalmazottak bizonyos pénzt egy egyéni számlán gyűjtenek, amihez csak ők és csak nyugdíjba vonuláskor férhetnek hozzá.
A javaslat szerint ezeket a megtakarításokat az állam átveszi (ízlés szerint: elsikkasztja, államosítja), és egyéni virtuális számlákat hoz létre. Eddig igazad lenne, mintha mi sem változna.
Csakhogy sajnos a teljes összegből (kb. 2700 mrd Ft) úgy 530 mrd-ot a 2011-es költségvetés kiadási oldalán használnak fel (mégpedig folyó kiadásokra), a többit meg egyelőre nem ismert "adósságcsökkentési" alapba helyezik, és ki tudja, hogy mi lesz a sorsa. Szóval a fő különbség az, hogy egy eddig világosan a saját nevemre szóló megtakarítás bekerül a központi költségvetésbe.

És miután mindenki, aki egy kicsit tud számolni, tudja, hogy a felosztó-kiróvó állami nyugdíjpillér nem fenntartható (fogy a magyar, öregszünk, stb.), ezért igenis aggaszt, hogy az eddig elég jól elkülönített saját megtakarításomat miért folyatják bele a nagy közösbe. Ugyanis ha ezt most elköltik, akkor mikor én vagy te idősek leszünk, nem lesz forrása a nyugdíjainknak.

Így már érted a különbséget a 2 rendszer között?
:-)A lényeg a címben van, de miután tömegek követelték :-) a beszámolót, íme néhány "Schlagwort", erős képi hatásokkal.A pihentető hét után szombat este érkeztünk Győrbe, ahol Ders szülei isteni csülkös lencselevessel és rakott palacsintával vártak minket, így a…..
Kell-e írni még a magyar fociról? Kell. Itt van lejjebb, hogy miért. Beleszülettem az újpesti futballba, így elfogulatlanságról esetemben szó sem lehet. Más is így járt volna, ha földi pályafutását ott kezdi, ahol az utcában világklasszis futballisták grasszálnak fel-alá…..
Henci 2010.09.27 12:32:23
Egyszerűen nem hiszem el az évezred magyar sportsztoriját, mert pont rajtam csattant a zsidóostor.Irtó hosszú idő után végre eljutottam volna MTK-meccsre, mert szokatlan időben, pénteken ötkor van. Én, aki kimentem Zágrábba, mínusz húsz fokban, négy órát reszkettem a…..
  A "Balettintézet bontása?" cím azért elég erős anyagot feltételez, még az Urbanista láthatatlan forgóóráról lógó jégcsapokkal ékesített pszichedelikus rovatában is. Pedig tényleg ezzel a topikkal landolt egy olvasói levél az Index postaládájában. A mellékelt fotón…..
Henci 2010.05.21 00:26:39
@Francsics Miklós: mint a fotó készítője, köszönöm válaszát. Ugyanakkor az a mondata, hogy "minden eltávolított elemet gondosan megőrzünk", kissé furcsának tűnik, mi ezt máshogy láttuk. A két munkás csákánnyal verte le az instabil elemeket, melyek zömében a földre zuhantak.
Igen, Lehet! Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a…..
Három éve szajkózzuk, hogy az ajánlószelvény intézménye finoman szólva elfáradt, és emiatt sorozatos „kopogtatócédula-botrányoktól” lesz hangos a 2010-es választás. Szóltunk röviden, és hosszabban, szóltunk egyedül, majd más elemzőkkel együtt – olyanokkal,…..
Henci 2010.03.01 19:38:14
@iii: azért egy kis irónia kiérezhető a cikk következtetéséből
Míg világviszonylatban a politikai tisztségek csaknem egyötödét jogászok töltik be, addig a frissen megalakult Bajnai-kormány tagjai közül mindössze kettő rendelkezik jogi végzettséggel. Az újonnan kinevezett miniszterek közül a legtöbben (6-an) a közgazdászok vannak, őket a…..
„Szlovák tévéseket köptek le a szurkolók” - állt az Index címlapján szombat délután, míg a Hírszerző „Köpdösés, lökdösődés, »Vesszen Trianon!«” címmel próbálta felkelteni az olvasók érdeklődését. Mindezt annak kapcsán, hogy a magyar…..
Azt mondja A magyar helyesírás szabályainak 139. szabályában a c) alszabály, becenevén a harmadik mozgószabály: Két azonos utótagú összetétel (pl. nyomásdiagram, térfogatdiagram) különböző előtagja gyakran lép egymással mellérendelő kapcsolatba (nyomás-térfogat). Az…..
Megtört Vista? A hét második felének egyik legérdekesebb híre volt, hogy akkor most tényleg működik-e a Vista keygen avagy sem. Az egyszerű brute force-töréssel kecsegtető híreket azonban a hét végére inkább a szkeptikusok hangja nyomta el. Ennek a videónak illene eldöntenie a…..