Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borla

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kényes témához nyúlok. Régi ideám, hogy a melegek elfogadottságán sokat lendítene, ha híres emberek (nem celebek, hanem olyanok, akik le is tettek valamit az asztalra) felvállalnák homoszexuális mivoltukat, mint ahogy a világ boldogabbik felén ez már természetes nem csak művészek…..
borla 2011.06.19 16:48:53
@Fedor: erről szó sincs, csak vicces, hogy mennyire nem bírod, ha valaki provokál. No most visszanézhetnéd, milyen posztokat eresztettél el mostanában. Persze, azt írsz, amit csk akarsz, én meg azt, amit én akarok (bár folyton a fejem fölött lebeg a moderáció pallosa - ne takarózz, hogy még nem alkalmaztad, JOGOD van rá!).
Nos, provokálsz, provokálsz, baszást ágyazol be, meg lebuzizol embereket, de ha beszól vki, azt már nem kedveled? Egyébként: szerinted ez a poszt segít bármilyen mértékben a homoszexuálisok társadalmi elfogadottágának növelésében? Vagy csak verheted a ... melled büszkén?
OFF: remélem, a gyerek jobban van!
borla 2011.06.19 18:59:13
@Fedor: akkor nagy marha vagy. Vagy azért, mert verbális farokverésem után szopogatod a kiömlő gecit [tömören: felesz rá], vagy azért, mert képtelen vagy felfogni, hogy miről böfögök. Én meg leszek olyan mocsok, hogy nem fogom szájbarégósan kifejteni, mivel nem vagy kíváncsi r
Örülök neki, hogy nőttön nő a kattintásszám, annyiszor emlegeted, kezdem komolyan gondolmi, hogy ez a fő célod. Meg az indexcimlap.
borla 2011.06.20 10:18:29
@Fedor: "Engem ugyan úgy neveltek, hogy a kérdezenek, akkor feleljek illedelmesen"

Én ennek ellenére csak annyit szeretnék, hogy ha kérdeznek, és a kérdés sugallta válasz nem egyeztethető össze eddigi ismereteiddel, akkor bátran revideáld nézeteid (pl. postás-ügy...)
Ha éretlen vagy rá, akkor valóban nézz csak levegőnek, mert az illedelmes felelgetés bizonyos fokú nyitottság látszatát kelti.
OFF: dislike gomb miért nincs?
Kövér doktor bizony ismét beledurrantott, de nagyon: a bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katonai erőt is…..
borla 2011.06.08 20:14:05
@Fedor: az utolsó tatár katona 1991 nyarán hagyta el Mo-t. Pl. ezért sem szerencsés az államokat meg a nemzeteket keverni.
borla 2011.06.09 07:50:35
@Fabius: Látom, egy :) nem meggyőző. Nem érdekel a riport, a tartalmát meg olvastam az indexen.
borla 2011.06.09 07:51:18
@borla: Hogy világos legyen: nem Kövér miatt olvasom Fedort.
Bemutatnék két videót. Mindkettőn egy római orgia művészi feldolgozása látható, össze lehet hasonlítani őket. Az elsőt bárki megnézheti 14 év felett, az utóbbi megtekintése viszont erősen zavarba hozhatja mind a kiskorúakat, mind a velük azonos szellemi szinten lévő…..
borla 2011.05.27 09:32:20
@Fedor:
"Miért gondolod azt, hogy aki megnéz egy zenés szórakoztató műsort, azt nem érdekli a kultúra más formája?"

Kedves kommentelők, óvakodjatok, Fedormédium gondolatolvasó! De most miből gondolod,hogy én úgy gondolom azt? Amúgy az Ember tragédiája is zenész műsor (London? meg a Belga szín)

"speciel ezt a darabot még nem láttam"

Kb. ilyenekket mondott Pörzse meg Pálfy is. Ez a lényeg. És nem a szopásért kapott büntit, hanem a beszólásért.

"Viszont ha már: ennél kevésbé stilizált szexjelenetet viszont már láttam a Nemzetiben"

És ez most hogy is jön ide? Vagy azt gondolod, hogy én úgy gondolom, hogy valami felháborító dolog történt a színházban? Mert én már fedetlen női kebleket is láttam [értsd: előadáson].
borla 2011.05.27 11:04:54
@Fedor:
Ha jól értem: nem láttad sem "Alföldi teljesen átlagos rendezését", sem a Cannes-i filmfesztiválon debütált művet, de a jobbikról van véleményed, aminek hangot (vagyis betűt) akartál adni.
És most úgy gondolod, hogy jól megmondtad?
Ma este lesz az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, benne Wolf Katival, és egy olyan dallal, ami az én ízlésemmel ugyan nem találkozott, de a hírek szerint mégis elkaphatott valami trendi vonulatot, mert esélyesként emlegetik. Mit tehet ilyenkor a magyar ember? Megkeresi az M1…..
borla 2011.05.11 13:52:10
@Fedor: Gondolom, Orbánnak is így szurkolsz, mikor Brüsszelben fingatják :)
borla 2011.05.12 08:25:46
@Fedor:
Nem láttam egyikőjük előadását sem, csak a neten olvastam beszámolókat. A német sajtó egyiktől se volt elragadtatva :(
Csak nekem feltűnő, hogy a korábbi kormányok összesen nem küldtek annyi levelet az állampolgároknak, mint ez a mostani röpke egy év alatt? Szeptemberben a nyugdíjasok voltak a  célpontok. Decemberben újra a nyugdíjasok, valamint akkor ment ki a magánnyugdíjpénztár-tagoknak…..
Ha nagyobban szeretnéd látni a képet, nézd meg az eredeti helyén...
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) itt, harmadik részét (középkori nagyhatalmiság) itt, negyedik részét (örök vereség) itt, ötödik részét (Habsburg elnyomás) itt, hatodik részét (nemzetállam) itt, hetedik részét…..
borla 2011.03.30 17:45:31
@kolbenheyer:
Szándékos a provokáció. Ha gőgösen felelsz, nem tartom elképzelhetőnek, hogy bármilyen vita előrébb vihetne egy közös megfejtés irányába. Tartom magam és az időm annyira fontosnak, hogy szelektáljak. Fogadókészséget nem láttam, így hát bővebben kifejteni álláspontom... Nos, miért is?

De sok sikert, remélem a tiltásokkal elérted célod. Illetve olvasás után kéretik törölni :)
Az öngondoskodás fontos polgári erény, és mint tegnap kiderült, Lázár János szorgalmasan műveli is. Úgy látszik ő is belátta, hogy a nyugdíjrendszer általuk felgyorsított összeomlását csak így lehet túlélni, és szülőként azt is megértem, hogy mindent megtesz gyermeke…..
borla 2011.03.22 21:28:38
@Fedor: Csak azért kérdeztem, mert ha beírod a googleba, hogy Sárdobáló, feltunik a Fedor név.

Csak annyi történt, hogy a srác írt valamit, de nagyon-nagyon hosszan, megkértem, hogy foglalja össze röviden, és akkor én is megírnám neki, hogy milyen alapvető hibákat vétett szegény. Ez amolyan tesztkérdés. Mert azt gondolom már te is észrevetted, hogy ha nem látok fogadókszséget, inkább megtartom a megfejtést magamnak (pl. így jártál a gecivel - tudtam, mi lehet a helyes megfejtés, de nem fejtettem ki, hisz ha apróságokban nem tudsz engedni vélt/valós igazadból, akkor hogy lennél képes a hosszú évek folyamán felépített szupersémáid egy vadidegen nick hatására megváltoztatni???)

Na, mindegy. A srác kimoderált egy kommentem, amiben szerepelt - szándékosan! - az odabasz szó.Így visszakérdeztem, hogy ezért a trágáságét moderálta-e ki? Válasz: nem. Kérdés: akkor vagy azért mert hülye vagy, és nem érted meg, mit akarok elérni, vagy pedig azért, mert hülyének nézel engem. Erre a provokatív kérdésre már nem kaptam választ, azóta nem is kommentelhetek.

Hál'istennek, nálad ilyen nem történhet, max. jön a másik blogból egy srác, aki látja, hogy ütik a Fedort, és támad, ahol ér (sajna, a nickjére nem emlékszem, pedig még a blogjába is benéztem). De az nem fáj, sőt.
Csak a korlátolt magyar agy, csak azt tudnák már egyesek kinőni!
borla 2011.03.23 15:12:38
@Fedor: mint a közösség tagja vagy feltünteve, nézz utána, ha nem tudsz róla (valójában csak egy metaadat vagy :) Ma nem ugyanabban a sorrendben köpte ki a közösség tagjainak a nevét a gugli, mint tegnap, de még mindig ott vagy. Tudtod és akaratod ellenére?
borla 2011.03.23 19:54:33
@Fedor:
Azért vhol örülök neki, hogy nem tiltasz ki [smile]
Január végén feltettem a kérdést: Elnök Úr, mit csinált 1964-ben? Ugyanis kezdett zavarni, hogy két héttel az ítélet tényének napvilágra kerülése után se lehetett tudni, hogy miért kapott anno felfüggesztett börtönt köztársasági elnökünk. Akkor ezt írtam: A konkrét vád: foglalkozás körében…..
Kötöttségek nélkül Szómágia 2011.03.09 19:09:00
Befutottak az első konkrétumok a készülő Alkotmány szövegével kapcsolatban. Hát lássuk: A tervezett alaptörvényszöveg a Himnusz első sorával kezdődne, majd a preambulummal folytatódna, amelynek első bekezdése a következőképp hangzik: "Mi, a magyar nemzet tagjai az új…..
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) pedig itt olvashatod, a negyedik rész pénteken (03.11.) következik. Ha a nemzet történelme azonos az ország történelmével, akkor a képlet egyszerű: hatalmas, erős ország egyenlő…..
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
borla 2011.03.04 10:43:16
@vastort:
Aztán meg majd jól elmagyarázom Abduléknak is Lyonban, hogy Pierre nem francia, hanem breton, csak már 20 éve Elzászban él.
Vagyis amit te állítasz, az lehet igaz, de közel sem az egyetlen igaz állítás.
borla 2011.03.04 12:59:45
@Lodovik Trema:
Szerintem a poszt nem történelemről szól, hanem a történelem-szemléletről, ez utóbbi pedig modern dolog. A példámban pedig egy modern bevándorló szerepel, akinek egy őslakos identitásképét kell felvázolni. És a mai francia államnak/nemzetnek/országnak/stb. ugyanolyan részét képezik mindannyian, annak ellenére, hogy biológiailag nem egy apától származnak. Ha a multikulturalitásról és a regionalitásról megfeledkezel, szerintem torz képet kapsz.
De a posztfolyam gondolom nem erről fog szólni, szóval várom a folytatást.
Az alábbi szöveget, akárhogy is nézem, az eredeti szerző megjelölése nélkül bármelyik jobbikos bevállalhatná. Ezek a zavaros, ellentmondásos gondolatok, elferdített féligazságok tonnaszám dőlnek a hazai szélsőjobb online fellegváraiból, a Kurucról, a Barikádról és az egyéb…..
Kövér László döntése értelmében a fotósok sem fotózhatják szemből például Orbánt, ahogyan másokat sem, ugyanis arra kizárólag a Magyar Távirati Irodának van felhatalmazása. Ha a sajtó Orbán kopaszodó fejtetőjén kívül az arcára is kíváncsi, az MTI-hez fordulhat, és…..
Miért van az, hogy az egyik legtrágárabb szavunk eredetileg egy abszolút pozitív dolog megnevezése? Honnan ez a vulgáris, negatív töltet? Olyannyira durvának számít, hogy ma, amikor már számtalan úgymond "csúnya szó" a nyelv- és erkölcscsőszök legnagyobb bánatára lassan már…..
borla 2011.02.20 18:58:05
@idelle:
A te blogodat nem szoktam olvasni. Nem véletlenül...
borla 2011.02.21 07:54:48
@idelle:
ha ennyire lesújtó rólam a véleményed, egyáltalán hogy süllyedhettél odáig, hogy felülsz az okostojásomnak/provokációmnak és válaszolsz?
Kötöttségek nélkül Plágium 2011.02.02 12:56:00
Mit gondoltok, bepereljem a Magyar Postát? Nem elég a szlogen, még a design is :-)..
Azért nem megy minden döccenőmentesen. Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút passzoló ünnepen). Viszont a…..
borla 2011.01.28 13:30:24
@TaTa86.: ???
borla 2011.01.28 13:54:17
@Fedor: de fejlődőképes, még ha lassú is (lásd a szakszerű linkelési gyakorlatot).
borla 2011.01.29 11:31:34
@Fedor:
OFF: Én beszéljek érthetően? Feltettem egy kérdést, eldöntendőt. A válaszodban sem az igen, sem pedig a nem szó nem szerepelt. És akkor még én legyek megértő??? (remélem, látod a smilét a kérdőjelek közt + remlem ezek után páran azért kattintottak)/OFF

ON:
Amúgy a tüntetés sajnos gyenge volt, ezt még tanulni kell, a hazai szélsőjobb (vagy az eu-i átlag) sokkal jobban csinálja (nem a céjaikra, hanem a módszereikre gondolok, azok közül is inkább az erőszakmentesekre).
Bár "tartok" tőle, hogy az egész tüntetésnek valódi értelme nincs, és majd az lesz, amit a Bizottság határoz.

Ja, és örülnék, ha a blogszféra úgy egységesen leszállna kitüntetett művészünkről (KHJ).

Bocs, kissé elmaradtam a kommentel, bár gondolom kapsz értesítést róla, és ha érdekel, majd elolvasod.
Tudják, hogy néha milyen kicsin múlik az, hogy elkészül-e az autójuk, ha hibával szervizbe viszik? Itt egy bennfentes írás, tiszta krimi. Vélemények az azonos című írásunkról...
borla 2010.11.25 13:16:08
@Csikós Zsolt:

2010.11.25. 11:44:39

Sajnálom, mert jó volt olvasgatni a zőccséges meg pandás posztokat.
De ezek után már nem leszek kiváncsi rá.
Nem én vagyok Szalai Annamária. Ez (ismerve eddigi munkásságomat) látszólag felesleges információ, de azért mégis fontosnak tartom kijelenteni, hisz álnéven vagyok fent a Facebook-on (többek között), márpedig a média újdonsült mindenhatója (aki szerint a médiatanács…..
borla 2010.10.20 19:18:47
@Fedor:
Néha kicsit unom, hogy itt mindig mindent szájba kell rágni.
Ha figyeltél volna láthatnád, hogy nem az íráshoz, hanem a hsz-edhez hsz-eltem hozzá.
Tehát rekonstruálom a gondoklatmenetem:
1. A poszt kissé, hm...
2. DeMarco szokásához híven szórakoztató. Nem a hozzászólása, hanem ahogyx megjelenik és belöki a tutit, amire persze a Fedor nevű blogger replikakényszert érez.
Tehát DeMarco:
"Vannak csoportok akiket azonnal megszüntetnék, betiltanék és sóval hinteném be a helyüket is. Ezek egyike az ORTT-nek nevezett gittegylet és annak mostani folyománya.

Gyűlőlöm ha vki meg akarja nekem mondani, mit gondoljak, mit nézzek, mit hallgassak, mit csináljak. Kifejezetten utálom, ha rám akarnak vmit erőszakolni. Nem tűröm a korlátokat magam körül és fütyülök rájuk...

Rühellem, hogy megvágják a filmeket és kihagynak belőle részeket, taszítanak a reklámblokkok, amik egyébként sincsenek rám hatással, kiégetném sárga karikával a fejét annak aki kitalálta, egész nap stáblistát nézetnék azzal aki levágja a végéről, a direkt címfélrefordítókat deresre húznám, az össze-vissza játszott sorozatrészeket bevágókat ostorral verném, a libsi féle pc dumát egy az egyben betiltanám és kötelezően bevezetném a valós hírek leadását.

Nekem egy vén hülye se mondja meg, hogy mit nézhetek, vagy mit nézhessenek a gyerekeim. Mivel játszhatok, mit olvashatok. A szólásszabadság minden kurtítását elvből elutasítom, ahogy tettem a holoka.. és kom... rendeleteknél is."

Erre Fedor:
"A kommented többi részével amúgy egyetértek, " - amivel Fedor nem ért egyet, az most nem releváns.

Ezen egyetértés miatt borla kissé elkedvetlenedett, és próbálta feldobni a hangulatot. Most hogy is van az, hogy előbb ciki a Szalai, meg vén majmok gittegylete, és ez egyébként is olyan liberális, de hát hopp! én már olvastam a Hitleres-kurucinfós posztot! Dehátott épp arról van szó, hogy be kellene tiltani, stb.
Ekkor borla gondolja megtréfálja Fedort:
Azt a véleményed, hogy szólásszabadság, vén majmok egyletét feloszlatni, stb. a köv. posztodban ne hangsúlyozd.

Sajnos, borla idióta dolognak tartja a smájlik használatát, ezért nem használja. Fedor bezzeg mindenhova akkurátusan kiakassza az irónia cimkét, persze borla meg nem olvas cimkéket.
És ez így mnegy tovább, mígnem Fedor egy nap megunja, és kitiltással fenyegeti meg borlát...
Érdekesen szelektív az ügyészség hozzáállása ahhoz, hogy milyen ügyben érdemes nyomozni, és miben nem. A Persányi Miklóst érintő paródiavádak ügyében pl. lehet, hogy igen: Megdöbbentő névtelen feljelentésben igyekszik valaki kirúgatni Persányi Miklóst, a Fővárosi…..
borla 2010.10.19 17:32:42
Mint ismeretes, a választások után Mészáros Antóniát és Krizsó Szilviát az elsők között száműzték a fajsúlyosabb politikai műsorokból. Hiába, kényes, belemenős kérdéseknek ezentúl nincs helye a köztévén, még a végén zavarba hoznak esetleg egy kormánytagot vagy egy…..
borla 2010.10.05 11:16:40
@Fedor:
Bármiről írhatsz, kötöttségek nélkül.

Arról hiába faggatnálak, hogy melyik milfet dugnád, a múltkor is csak mellébeszéltél.
Amúgy a műsort nem néztem, csak az valasztas.hu-t, tehát sajnos a hölgyek teljesítményéről nem tudok véleményt alkotni :(
borla 2010.10.06 13:34:47
borla 2010.10.06 15:00:32
Újfent zavar támadt az erőben: elmarad a Múzeumok Őszi Éjszakája című rendezvény, csak épp a résztvevő múzeumoknak nem szóltak róla: A nyári Múzeumok Éjszakájának sikerén felbuzdulva tavaly az Oktatási és Kulturális Minisztérium november 14-én is rendezett egy ingyenes…..
borla 2010.09.29 15:47:08
@Fedor: Így jár aki többet ír, mint olvass. Lapozz egyet vissza, és megérted!

És a költségeket ki állja? A TÁMOGATÓK!!!
Merthogy ha nem rest az intézményvezető, akkor kilincsel, és riportot csináltat magával a rádiókban, stb. Honlapot csinál a saját webmester (1 órás munkával már pofás kis cucc lehet belőle)
Az éves rezsiköltségben meg be lehet nyelni +6-8 órát, nem? Ezt a hosszúhétvégéken meg karácsony körül visszahozhatják.

Egyéb kifogás?
borla 2010.09.30 08:22:27
@Fedor:
Többet írsz, mint értelmezve olvasol. Ha te nem vagy hajlandó figyelmesen elolvasni a a kommenteket, hogy várod el, hogy 1. elolvassam, amit írsz 2. építő jellegű javaslatot fogalmazzak meg (vagyis ne legyek troll). Légyszi, olvasd át figyelmesen, és megtalálod a választ.
Honlap: az intézményin belül, nem önállóan, úgy hogy a webmester keze alá teszik a kész anyagot, nem túl igényesen egy óra alatt csodákat lehet művelni. Tapasztalatból mondom.
Előző bejegyzésemet, ami egy kormánypárti lapban megjelent, a co-payment-et és a magántőke megjelenését az egészségügyben jó megoldásnak tartó cikkről szólt, így fejeztem be: Lehet, hogy ez a cikk a vizitdíj és a magánbiztosítói rendszer rehabilitációjának első…..