Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitju

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a medve bérelhető lakást keres nem feltétlen gondol arra, hogy egyeztesse még a papírozás és a beköltözés előtt, hogy hányszor szeretne a lakás kiadója benézni a jövőben. Pedig kellene.....
pitju 2021.12.18 05:14:36
@Örömhernyó: nem így van.
Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló…..
pitju 2021.09.17 11:47:16
@eßemfaßom meg áll: pont ennyi jött le nekem is. Béna poszt.
Egészen érdekes utat járt be Geri, aki a barátaival (és két sporttáskával) azzal vágott neki Svájcnak, hogy utcazenélésből keresik majd meg a betevőt. És meg is keresték, mi több, egyre sikeresebbek lettek. Hogy miként lett belőle adótanácsadó? Csilla interjújából kiderül...
Baleset, természeti katasztrófa, rablás, személyazonosító okmányok elvesztése – soha nem jó ezeket megélni, de még rémisztőbb, ha mindez idegen országban történik meg velünk. Pláne, ha olyanban, ahol nincs is magyar képviselet. Szerencsére van ilyen esetben is megoldás: az uniós tagállamok…..
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
pitju 2020.05.22 13:05:59
@szugera bácsi: ott a pont!
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
pitju 2019.09.24 18:42:45
@Hungry horse: abszolút igaz.simán levadászom.
Gumilövedék, nyilpuska, co fegyver, bármi. Drónpilóta mi!?!? Inkább szórakozó hülyegyerek 90 %-ban.
Immár három éve dolgozik a brit nagykövetség chefjeként és nap, mint nap főz Iain Lindsay brit nagykövetnek és feleségének. A hétköznapi ebédek és vacsorák elkészítésén túl minden hivatalos, a rezidencián megrendezett eseményre is (2 főtől egészen a 100 fős állófogadásokig) ő alkotja meg a lenyűgöző…..
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
..
pitju 2015.08.07 09:07:07
A lakcímkártya nélkül lehetetlen ügyet intézni, viszont ha kiváltják, akkor a kettős állampolgároknak is fizetni kell járulékot?     Kedves Zugugyved !!!   Canadaban 20 eve elo es dolgozo csalad vagyunk. Gyakran jarunk haza, eppen ket hete.Egy lakasom van otthon,…..
Nem szól szám, nem derül ki, mekkora gyökér vagyok - szólhatna a mondás a Big Brother idei évadát elnézve, melyben eddig négy szereplő heveny buzizással és négerezéssel töltötte az egyik estét, arra nem gondolva, hogy az élő streamnek köszönhetően mindenki tisztán hallja,…..
pitju 2013.07.05 17:10:10
Apai nagyanyám cigány, édesanyám félcigány ugyanakkor én világos bőrű, zöld szemű ember vagyok. Gyermekkorom jelentős részét vásárosnamény melletti kis faluban, illetve 9. kerület Mester utca- Hámán Kató Út- Üllői út által határolt területem éltem le. Ebből következően barátaim nagy része cigány. Egykori általános iskolai cigány osztálytársaimmal, kik egyébként azóta is barátaim évtizedek óta cigányozzuk egymást.
Egyszer egy 8. kerületi Pub teraszán egyetemistának látszó lányok felháborodva rendreutasítottak, hogy ne cigányozzak, mikor barátaimnak a következő kérdést tettem fel: "Na cigányok mit iszunk?". Sehogy sem értették, vagy nem akarták megérteni azt én miért gondolom azt hogy részemről ez a mondat nem kirekesztő. Egyfolytában azzal érveltek nem úgy nézek ki mint a barátaim ezért ne használjak ilyen szavakat. Rasszista vagyok e?

Ellentmondásosnak érzem azt hogy arról beszéltek ne a származás, illetve bőrszín alapján ítéljek meg embereket (amit soha nem is tettem éppen a származásom miatt), ugyanakkor azonnal rasszistának bélyegeztek csak a bőr, és szemszínem alapján.
Ezt a kettősséget azóta is számtalanszor tapasztaltam néha meglepően intelligens, gondolkodó embereknél is.
Tisztelettel megkérném mindkét oldal képviselőit az általam leírt rövid szösszenetet gondolják át és véleményezzék.
Gyalázkodásmentes kommentekre szívesen válaszolok.

Üdvözlettel
Rezes István
Tisztelt Szerkesztőség!    Az én problémám nem egyszerű és nem rövid sajnos. Megpróbálom röviden összefoglalni.  A feleségem több éve egy multinál dolgozik és a karrierje szépen fejlődött megérdemelten, hiszen napi min.10-12 órákat dolgozik. A munkahely miatt…..
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Talán elsőre nem is olyan könnyen megválaszolható Cs. B. rövid, de lényegre törő posztjának kérdése. A KRESZ elvileg rendelkezik arról, hogy kanyarodáskor melyik sávba érkezzünk, pl. legbelsőből a legbelsőbe, de mi van akkor, ha az a bizonyos belső sáv, ahova megérkezünk…..
pitju 2013.02.25 10:06:45
Az sajnos nem ritka, hogy üzletek, bevásárlóközpontok előtt elég szűkre jelölik ki a parkolóhelyeket, az autók többségén ott díszeleg egy-két ajtórányitás nyoma. Ezt az elkövetőjük rendszerint elsunnyogja vagy simán nem is érdekli. A. viszont pont látta, amint az ő autója…..
pitju 2012.12.04 14:49:01
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Nemrég olvastam, hogy ha Peking volt a magyar sport Trianonja, akkor London lesz a Don-kanyarja .A héten többször néztem a Junior Atlétikai VB közvetítéseit Barcelonából.A riporterek elárulták, hogy a magyar csapat 22 versenyzővel képviselteti magát a VB-n. Az erősebb MASZ szinttel…..
Belsőség Rendőrautót vegyenek! 2011.12.21 14:11:00
Annak idején, amikor még Érden laktam (és sikított a flex este tízig) történt, hogy egyik éjszakai hazaérkezésem alkalmával igazoltattak a rendőrök. Különösebb probléma nem volt semmivel, a fiatal főtörzzsel és kedves, dekoratív kolléganőjével jól elbeszélgettünk.…..
pitju 2011.12.22 10:16:37
dolgoztam két évig rendőrautókat szervizelő márkaszervizben.
Gondosan szervizelt, meg hogy a lízingcég megköveteli stb. stb.
Na ezeket felejtsétek el. Konkrétan az ilyen nagyflottás autókon szinte semmit nem csinálnak kötelező szerviz esetén, csak a fék ha nagyon kell. Minden anyag ki van írva, a legszükségesebb cserélve, a többi privátban eladva. A munkafelvevő szinte mindíg benne van a buliban, a lízingcég flottakezelő kapcsolattartója vagy a garázsmester szintén kevés kivétellel. SOHA ne vegyetek meg ilyen autókat. Persze lehet kivétel, de miért pont az lenne az amit TE kinéztél.
Nem mellesleg a rendőrségi autók motorkopása kimagasló, többszöröse egyéb flottás járművekének. A kompresszió akár 2-3 év alatt már jelentősen csökken a legtöbb példány motorjában. Ez a hidegen magas fordulaton pörgetés eredménye ami télidőben hihetetlen gyorsasággal amortizálja le a motorokat. Ilyesmi pedig egy járőrautónál minden áldott nap akár 10-15 alkalommal is előfordulhat. Persze nyilván van különbség a járőrautók illetve a kapitányságvezető által használt autók között.
Egyébként az autókozmetikusok csodákra képesek. Nálunk volt egy fiatal srác aki kizárólag ezzel foglalkozott napi 8 órában, és nagyon jól csinálta amit csinált. Csak a legjobb anyagokkal és legújabb technológiákkal dolgozott. Mindent megkapott amit kért, hiszen munkájával nemritkán akár 4-500 ezerrel többet kaptunk autónként. Gyönyörű autók lettek félhalott szívvel.
Végül érdekesség, olyan 4-500 vevőböl akikkel nekem dolgon volt egyetlenegy sem kért kompresszió-mérést, igaz tudni is kell ahhoz hogy mit lát, de akkor is. Nagyon ritkán hoztak szerelőt magukkal, talán 10- ből 1- szer.
Még oldalakat tudnék erről a témáról írni, de hagyjuk.
A lényeg én nem vennék ilyet, túl nagy a rizikó.
VV Seherezádé és Nobel-díj-várományos nőtársa, VV Veronika megnyert egy főzőversenyt vagy mi a fenét a műsorban, és ahelyett, hogy teszem azt kivitték volna őket egy fasza étterembe, ami esetleg stílszerű is lett volna, azt kapták ajándékba, hogy lefotózta őket az egyik…..
Subba Eközben Kamuton 2011.11.15 15:03:00
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..