Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közügyekben utazunk

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ingázók bírálják a CFR ( Román vasúttársaság) azon döntését, hogy eltörli a Szatmárnémeti és Nagybánya közötti összeköttetést létesítő személyi vonatot. Az utasok  azért tiltakoztak, Szatmárnémeti vasútállomáson az új menetrend  hatálybalépése után, mert törlik a vasúti kínálatból azt a    20:00…..
Egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy három utca lakói gyűltek össze Nyírbátorban, az Akácfa utcában. Egy közös téma hozta őket össze, ez az egészségük. Az vasútállomáshoz közel eső  utcákban ugyanis sokan betegek, nagyobb részük légúti megbetegedésekben szenved, de sok a daganatos betegek…..
Három utca lakói gyűltek össze Nyírbátorban, az Akácfa utcában. Egy közös téma hozta őket össze, ez az egészségük. Az vasútállomáshoz közel eső  utcákban ugyanis sokan betegek, nagyobb részük légúti megbetegedésekben szenved, de sok a daganatos betegek száma. Megjelentek a Táncsics, Akácfa és az Ady…..
Bő két héttel ezelőtt arról írtunk, hogy a Nyírkáta - Hodász és Mátészalka között közlekedő LHT 932-as rendszámú busz  egyik leszállásjelzője hibás, így nem minden esetben tudnak az utasok leszállni azon a megállóhelyen, ahol szeretnének.  "Az első leszállásjelzőt a nagy tömeg miatt nem lehet…..
TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2019. szeptember 12-től 2019. december 14-ig a 100 Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony - [Chop] vasútvonalon Püspökladány - Ebes állomások között végzett pálya karbantartási munkák miatt a 110 Debrecen - Nyírbátor - Mátészalka vasútvonalon…..
Bosszantó ugye amikor nem tudsz leszállni a helyközi buszról?  Olvasónk írja: A Nyírkáta - Hodász és Mátészalka között közlekedő LHT 932-as rendszámú busz  egyik leszállásjelzője hibás, így nem minden esetben tudunk mi utasok leszállni azon a megállóhelyen, ahol szeretnénk. Az első…..
Egy hónappal ezelőtt írról írtunk, hogy ramaty állapotban a debreceni Nagyállomásnál található (Petőfi téri)  aluljáró lépcsői. Bár a probléma jobbára talán még csak esztétikai, de fontos lenne a lépcsők állapotának a felülvizsgálata. Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának…..
Még júliusban elkezdett beomlani egy útszéli vízelvezető árok széle, az útszakasz egyre veszélyesebbé vált , míg végül egy autó kis híján bele is csúszott. A helyiek jelezték a problémát, majd az Őrleaks csoport közérdekű bejelentéssel élt az önkormányzat felé, aminek hatására a veszély elhárítása…..
Hivatalos alapkőletétel és időkapszula elhelyezés történt a mai napon Nyírbátorban. 71 bérlakás épül, amelyek átadása 2020. második félévére prognosztizálható -írta Facebook oldalán a  város polgármestrere...
A Közügyekben utazunk csapatához, sok észrevétel érkezett azzal kapcsolatban, hogy nehézkes a  közösségi  közlekedés Nyíregyháza és Mátészalka felől, Romániába. Ahogyan több érintett is elmondta, Mátészalka környékéről gyakran közösségi közlekedés helyett taxi szolgátatást kell választaniuk, mert…..
Két héttel ezelőtt írtunk arról,  hogy  fekete lé tör fel Nyírbátorban, az Akácfa utcában. Akkor közérdekű bejelentés tettünk, amelyre a napokban érkezett válasz. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (a továbbiakban: Igazgatóság) érkezett  – bejelentése kapcsán…..
Pár hete arról írtunk, hogy a fehérgyarmati vasútállomás peronjai balesetveszélyesek, burkolatlanok , így  (eső esetén elcsúsznak az utasok), valamint az érintettek nehezményezték azt, hogy nehéz a kerekesszékesek közlekedése. Most változás következhet be, javulhat az állomási összkép, hiszen a MÁV…..
Ahogyan arról még délelőtt írtunk, a nyírbátori Akácfa utcában feltöri a szennyvíz (vagy valami más) a kb két éve leaszfaltozott utcát. Egyesek elmondása szerint furcsa szaga van a feltörő anyagnak. Akár komoly  környezetszennyezés is lehet. Már kora délután felvonultak a szakemberek és feltárták a…..
Olvasónk küldte nekünk az alábbi információkat és fotókat. Nyírbátor, Akácfa utcában feltöri a szennyvíz (vagy valami más) a kb két éve leaszfaltozott utcát. Egyesek elmondása szerint furcsa szaga van a feltörő anyagnak. Akár komoly  környezetszennyezés is lehet. A problémát jeleztük az illetékes…..
Őrből érkezett megkeresés. A probléma az, hogy a Rákóczi utcán beszakadt a vízelvezető árok széle. Ez már kis híján balesetet is eredményezett, hiszen amikor egy személygépkocsinak le kellett húzódnia, megcsúszott és csaknem belecsúszott az árokba. A Közügyekben utazunk csoport közérdekű…..
Már Debrecenből is kapunk fotókat, amelyeket köszönünk. Olvasónk szerint veszélyessé válhatnak a Nagyállomásnál található (Petőfi téri)  aluljáró lépcsői. A probléma jobbára talán még csak esztétikai, de fontos lenne a lépcsők állapotának a felülvizsgálata, valamint a hibák kijavítása. Olvasónk…..
Ahogyan arról pár napja beszámoltunk, Nagydobos községben a Bem József, a Petőfi és a Rákóczi utcákban a Hepatitis  betegséget diagnosztizáltak öt család esetében. A Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával egyeztetve a betegséggel érintettek, azok családja és a velük közvetlen…..
Őr községben tevékenykedik az ŐrLeaks csoport, amely helyi közügyekkel foglalkozik.Két éve végeznek közösségszervezést a községben, és már sikerült komoly eredményeket elérniük. Az ő közbenjárásukra tölti immár fel rendszeresen a közérdekű adatokat, így például a képviselő testületi gyűlések…..
Nagydobos községben a Bem József, a Petőfi és a Rákóczi utcákban a Hepatitis  betegséget diagnosztizáltak öt család esetében. A Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával egyeztetve a betegséggel érintettek, azok családja és a velük közvetlen érintkezők védőoltást kaptak. A fentiek…..
Egy hónappal ezelőtt írról írtunk, hogy eső után mindig balesetveszélyes a fehérgyarmati vasútállomás peronjain a közlekedés. Esőzéskor a talaj meglágyul, így süllyedünk a földbe, sár van, a peronokon megáll a víz, min. 30 cm a szintkülönbség a vonatok lépcsője és a peronok -írta Bence. A…..
A nyíregyházi helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedési közszolgáltatás végzésére vonatkozó, 10 éves időtartamra szóló szerződést írt alá 2019. július 1-jén Nyíregyháza MJV Polgármestere és  az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, eredményes pályázati eljárást…..
A KSH minden negyedévben nyilvánosságra hozza statisztikáját azzal kapcsolatban, hogy miként alakulnak a teljes munkaidőben  alkalmazásban állók nettó átlagkeresetei Magyarországon, s mindezt megyékre lebontva. A legújabb számok szerint 2019. első negyedévében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a…..
A Fehérgyarmat és Zajta közötti vasúti szakasz 25 kilométer hosszú és a szerelvények 56 perc alatt teszik meg. Pár nappal ezelőtt olyan fotót közöltünk, amelyen jól látható az, hogy elpártolt az utazóközönség nagy része ezen a  viszonylaton a vasúttól. Utasok küldtek részünkre olyan fotókat, amelyen…..
A Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint két és fél évvel kitolják a Kolozsvár-Budapest gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának az elkészítésére adott időt, így az   2020. március 15.  helyett  2022. szeptember 30-ra változik. A Magyar Közlönyből derült…..
Bence fordult hozzánk azzal, hogy véleménye szerint eső után mindig balesetveszélyes a fehérgyarmati vasútállomás peronjain a közlekedés. Elmondta: esőzéskor a talaj meglágyul, így süllyedünk a földbe, sár van, a peronokon megáll a víz, min. 30 cm a szintkülönbség a vonatok lépcsője és a peronok…..