Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[eureka]

111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csapatépítő játékok nemcsak szórakoztatók, hanem hatékony eszközök is a csapatok fejlesztésére és összehangolására. Azonban a gyorsan változó világban a trendek is folyamatosan alakulnak, és a csapatépítő játékoknak is alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz. ..
Az innováció és technológia térhódítása számos területen alapvető változásokat hozott a munkavégzés módjában és az üzleti folyamatokban. Az egyik legizgalmasabb fejlemény a mesterséges intelligencia (MI) térnyerése, amely átalakítja a vállalati szférát. Ezzel együtt szerepe a csapatépítés és…..
Az üzleti világ gyors fejlődése és az informatika térnyerése az utóbbi évtizedekben jelentős változásokat hozott az üzleti működésben. Az egyik legmeghatározóbb tényező ebben a folyamatban a távoli munkavégzés elterjedése, amely különféle előnyökkel és kihívásokkal jár együtt. Az online csapatépítés…..
Számos cikkünk jelent meg az elmúlt időszakban erősségeinkről és azok tudatosításáról . De mi a helyzet akkor, ha ezek egy erősség túlműködik? Ebben a cikkben coachaink megosztják a tapasztalataikat a versenyszellem és a kezdeményezés túlműködéséről, felelevenítve konkrét eseteket...
A változásmenedzsment kulcsfontosságú szereplői vagyunk mindannyian, és erősségeink alapvető szerepet játszanak abban, hogy sikeresen alkalmazkodjunk és vezessük a változásokat. Az egyéni erősségeink kiemelkedő fontossággal bírnak ebben a folyamatban, és a következőkben egy példán keresztül…..
Megjelent a Képzés – Fejlesztési Körkép 2024 az [eureka] Consulting & Games gondozásában Az [eureka] Consulting & Games idén harmadik alkalommal vágott bele a magyarországi vállalkozások képzés-fejlesztési tendenciáinak éves vizsgálatába. Az idei évben már összesen 250 kitöltés alapján…..
Sokszor hangsúlyozzuk, mennyire fontos a munkahelyi kapcsolatok minősége és a csapatmunka egy vállalkozás hosszútávú sikeréhez. Ha azonban túl az ezredik softskill tréningen sem éreztek érdemi változást és annak hozományát vagyis a megtartás – index nem javult, olvass tovább! Változik a világ és…..
A Mesterséges Intelligencia (MI) térnyerése korunk egyik legfontosabb kérdéseit veti fel, különösen azokat, amelyek az emberiesség és az automatizáció határán helyezkednek el. Azonban, miközben a technológia számos területen javíthatja és elősegítheti életünket, néhány kulcsfontosságú tényezőt még…..
A mesterséges intelligencia (MI) térhódítása számos területen forradalmi változásokat hozott, de fontos feltenni a kérdést: vajon mindenre megoldás-e a mesterséges intelligencia? Az EQ (érzelmi intelligencia) és a vezetői soft skillek fejlesztése kulcsfontosságú lehet annak érdekében, hogy az…..
Az üzleti világba frissen belépő munkavállalók, a Z-generáció tagjaivagyis a “Zék” egyre inkább kulcsfontosságú szerepet töltenek be a munkahelyeken. Az MI (mesterséges intelligencia) használata hatékony eszköz lehet a generációval való közös nyelv megteremtésére, a Zék , bevonására és megtartására,…..
A mesterséges intelligencia (MI) térnyerése jelentős változásokat hozott a vállalatok működésében, kihívások elé állítva ezzel a HR területét és a vezetőket Magyarországon. Az MI alkalmazása számos előnyt hozhat magával, ugyanakkor sok kihívást is felvet. Mondhatjuk úgy is, hogy hogy az MI területén…..
A tavalyi évhez hasonlóan az [eureka] Consulting & Games csapata útjára indította képzés-fejlesztési kérdőívét, hogy nagyobb rálátással rendelkezzünk arra, milyen kihívásokkal néznek szembe a vállalatok ezen a területen. Mik a legnagyobb kihívások a képzés-fejlesztés területén és hogyan reagál…..
Az ideális munkahelyről mindenkinek vannak elképzelései. Ugyanígy, azt is meg tudnánk jó esetben fogalmazni, mi segítene abban, hogy jobban dolgozzunk egy csapatban. Ez a szervezet minden szintjére, a vezetői csapat tagjaira is igaz! Szopkó Beatrix vagyok, az [eureka] Consulting üzletágának vezetője…..
A digitalizáció világában egyre nehezebb szoros és őszinte kötődéseket kialakítani. A pandémia óta a munkáltatói és a munkavállalói igények is átalakultak, ha a személyes érintkezés a téma. Sok esetben, hiába beszélünk hibrid munkavégzésről, lényegesen kevesebb információ áll egy vezető, vagy egy HR…..
Igen! Játékos én benned és bennem is van. Ugyan úgy, mint bármilyen más szituációban, egy csapatépítő során is megfigyelhetőek különböző típusú emberek, különböző hozzáállással. Vannak, akik talán első ránézésre igencsak messze állnak attól, hogy igazán élvezni tudják a játékot. De még belőlük is…..
A multicégeknél eddig is fennálló jelenség volt, de a covid-időszak óta már a kis és középvállalkozásoknál is egyre jellemzőbb a multikulturális közeg, azaz a „multikulti”, ami diverz társaság kialakulását eredményezi. Rendkívül inspiráló és hálás feladat ilyen környezetben dolgozni, sajnos mégis…..
Bárány Gergő, az [eureka] Games üzletágának vezetője vallja, hogy a csapatépítés is egy folyamat. Hogy miért? Lássuk! Egyre több vállalatnál tudják már, hogy igenis szükség van csapatépítésre. Korábban adtunk is nektek pár tippet, hogyan érdemes megszervezni, egy ilyen eseményt. Arra viszont már…..
Ahogy közeledik a karácsony, sok cégvezető és HR-szakember a csapatépítésre gondol (nagyon helyesen), hogy méltóan búcsúztassák az évet és tovább erősítsék a csapatszellemet. Azonban a karácsonyi csapatépítés számos kihívással járhat, és csak profi megközelítéssel garantálhatjuk a sikert. Az…..
Ha jártál már vezetői tréningen vagy olvastál a témában, biztosan találkoztál már azzal, hogy számtalan megközelítés létezik a vezetői stílus kérdése kapcsán. A Google csak magyar nyelven nagyjából 354 ezer találatot dobott ki olyan oldalakról, ahol olvashatsz ezekről és akkor még nem vettük…..
A vezetői szerep is magában hordozza a fejlődést, a tanulást, így evidens, hogy betöltésekor különböző vezetői kihívások keresztezik utunkat. Frissen kinevezett és újonnan érkezett vezető in medias res belecsap a „lecsóba”, és kihagyja az ismerkedős elemeket; mondván, majd út közben megismerjük…..
  Újabb év vége, újabb céges évzáró rendezvény, újra forog a régi lemez. A hagyományokat ápolni kell, a sikereket megünnepelni, elvárja ezt a vezetőség, számítanak rá a munkavállalók. Ismerős gondolatok? Mégis mintha kissé megfáradtunk volna már a kötelező körök futásában, és ezen nincs mit…..
Jönnek-mennek a munkavállalók – minek ide csapatépítés? Ha úgy nézzük, ez a csapatépítési témakör egy  7800 milliárd dolláros kérdés. A Gallup felmérése szerint ugyanis a nem eléggé elkötelezett és a kifejezetten elégedetlen munkavállalók miatt ekkora veszteséget szenved el a globális gazdaság. Ez…..
Eljött az ősz, ha úgy tetszik, a munkahelyekre is becsengettek, ez pedig magával hozza a legtöbb cégnél az igényt valamilyen csapatépítő program szervezésére. Csapatépítés címszóra a Google 687 000 találatot hoz, amiből természetes, hogy nem egyszerű választani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy be…..
Mik a piaci trendek és milyen igények mutatkoznak? Ahogy a vasárnapi ebédlőasztalnál is rendszeresen rácsodálkozunk a nemzedékek közötti különbségekre, amikor a nagymama rosszallóan nézi az unokája kezében állandóan pittyegő okostelefont, úgy a munkahelyen is más-más igényekkel és készségekkel…..
Bár az köztudott, hogy a vállalatok alap építőegysége a munkavállaló, hajlamosak vagyunk itt megállni, és nem tovább tekinteni ennél. A legfontosabb egység azonban a csapat maga. Az, hogy hogyan teljesít a szervezetünk, nem csupán az egyéneken múlik, hanem a közös munkájukon, együttműködésükön,…..