Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ŰKF

184 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Égitest eladó (A féregjárat, TNG 3x08) | ERzsó // A Föderáció, a caldoniaiak és a chrysalianok egy barzani féregjárat megvásárlási jogáért versenyeznek az Enterprise fedélzetén, a tárgyalásokhoz pedig hamarosan ferengi küldöttek is csatlakoznak. Miután Mendoza, a föderáció közvetítője váratlanul…..
Szappanok az űrben | Planetology Beszélgetések 8 // E fura cím a két első, ismert csillagközi objektumot, az 'Oumuamua-t és a Borisov-üstököst takarja. De vajon mi indokolja ezt az elnevezést? Egyáltalán miféle égitestek ezek? Legújabb epizódunkban Kovács Gergő, Balogh Gábor és a frissen debütáló…..
Drága haragosom (Az ellenség, TNG 3x07) | Magdi // Az Enterprise leszállócsapata egy romulán hajó maradványaira bukkan a föderációs területen található Galorndon Core felszínén, Worf pedig hamarosan egy sérültet is talál, akit felsugároznak a hajóra. Mivel La Forge időközben egy verembe zuhan, nem…..
Randevú a hajtóművel (A kelepce, TNG 3x06) | Gergő // Az Enterprise egy 1000 éves segélykérő üzenetet fog, az adást követve pedig hamarosan rá is bukkannak a forrásra, amely egy Orelious IX-nél sodródó promelliai hajó. Picard élvezettel tárja fel a történelmi emléket az átszállócsapat élén,…..
Elengedett visszatérés (Kötelék, TNG 3x05) | ERzsó // Teljesen szülők nélkül marad az Enterprise fedélzetén élő Jeremy Aster, akinek édesanyja Worf leszállócsapatában veszíti életét, amikor egy lakatlannak feltételezett bolygó felderítésében működik közre. Míg Worf egy klingon szertartással…..
Csupa fül vagyunk (Aki megfigyeli a megfigyelőket, TNG 3x04) | Magdi // A Mintaka III föderációs antropológusai balesetet szenvednek az őslakosok rejtett tanulmányozása közben, amikor pedig az Enterprise is a helyszínre érkezik, Dr. Crusher a hajóra sugároz egy Liko nevű helyi lakost, aki a…..
Vonzz be egy földsúrolót! | Planetology Beszélgetések 7 // Podcast újratöltve! Planetology Beszélgetések címmel régi/új podcasttal jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A soron következő adásunkban a földsúrolókat mutatjuk be. Milyen típusú csillagászati objektumokra gondoljunk? Vajon…..
Váratlan dallamtapadás (A túlélők, TNG 3x03) | Gergő // Az Enterprise a Rana IV-en található föderációs kolónia teljes pusztulásával szembesül, a helyszíni vizsgálat során azonban hamarosan kiderül, hogy a letarolt felszínen mégis található egy érintetlenül hagyott ház, melyben egy idős házaspár…..
Vezetni jöttem (Sugárzó tehetség, TNG 3x02) | Balogh Gábor // Az Enterprise a Tau Cygna V bolygóhoz érkezik egy emberi kolónia kimenekítése érdekében, akiket a Sheliak egy korábbi egyezmény miatt nem lát szívesen a térségben. A veszélyes sugárzás miatt kizárólag Data tud kapcsolatba lépni a…..
Most vagy nóva (Evolúció, TNG 3x01) | Rezsabek Nándor // Az Enterprise egy ritkán megfigyelhető asztrofizikai jelenséget vizsgál egy kettős csillagrendszerben, a kutatást vezető Dr. Stubbs azonban komoly akadályba ütközik, amikor a hajó váratlan üzemzavarokat produkál a kísérlet végrehajtása…..
Sztorik a jövőből - sci-fik a múltból // Podcast újratöltve! Planetology Beszélgetések címmel régi/új podcasttal jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A soron következő adásunkban egy elfeledett sci-fi filmetűdöt mutatunk be. Milyen mai üzenete van egy régi magyar tévéfilmnek? Kiderül…..
Riker ötven árnyalata (Szürkülő emlékek, TNG 2x22) | Magdi // Riker súlyos fertőzéssel tér vissza a hajóra a Surata IV felderítését követően, a parancsnok pedig gyorsan romló állapotba kerül, amikor az organizmus terjedni kezd a szervezetében. Amikor Dr. Pulaski idegstimulációt alkalmaz, Troi…..
Veszíts, ha bírsz (Csúcsteljesítmény, TNG 2x21) | ERzsó // Az Enterprise legénységét egy hadgyakorlat végrehajtása miatt a Braslota rendszerbe vezénylik, a tevékenységet pedig a zakdornok egyik mester hadvezére, Sirna Kolrami felügyeli. A gyakorlat alatt Picard kapitány Riker parancsnokra bízza az…..
Vizet, vizet...! // Podcast újratöltve! Planetology Beszélgetések címmel régi/új podcasttal jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A soron következő adásunkban az e heti víz világnapjára utalunk vissza. Az élet egyik lehetséges forrása több égi objektumon is megtalálható lenne? Kiderül…..
Hagyományról szó sem volt (A titkos küldött, TNG 2x20) | Gergő // Több föderációs kolónia biztonsága kerül veszélybe, amikor egy 75 éve indult klingon hajó legénysége felébred a hibernációból, mit sem sejtve arról, hogy a klingonok és a Föderáció közötti háború már véget ért. A helyzet kezelése…..
Veszélyeztetett férjjelöltek (Férfivadászat, TNG 2x19) | Magdi // Az Enterprise antedei követeket fogad a fedélzeten, akiket Picard hajója a Pacifica bolygóra szállít, hogy egy konferencián tárgyalások kezdődhessenek a föderációs csatlakozásukról. Az Enterprise útját hamarosan Lwaxana Troi is…..
Klónpótlók (Két fél egy egész, TNG 2x18) | Holl Nándor // Az Enterprise egy vészjelzésre lesz figyelmes a Ficus szektorból, a helyszínen pedig egy olyan kolóniát találnak, amelyet egy 22. századi hajó, a Mariposa legénysége hozott létre. Mivel a térségben zajló naptevékenység veszélyessé válik, az…..
Kettes űrkomp (Jótett helyébe…, TNG 2x17) | Catleen // Crusher zászlós és Picard kapitány egy komp fedélzetén az 515-ös csillagbázisra tartanak, ahol Wesley ismét felvételizik a Csillagflotta Akadémiára, Picardnak pedig szívműtétre kell jelentkeznie. Amíg a kompban utazók számára nehezen megy a…..
Peches másodikok // Podcast újratöltve! Planetology Beszélgetések címmel régi/új podcasttal jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A soron következő adásunkban az űrkutatás balsorsú asztronautái közül mutatunk be néhányat. Vagy mégsem voltak olyan balszerencsések? Kiderül a „Peches…..
Kockázatos kockanézés (Q van ott?, TNG 2x16) | Magdi // Q felajánlja segítségét az Enterprise számára, mely szerint a legénység egyik tagjaként segíteni szeretne Picard kapitánynak az ismeretlen területek felfedezésében. Miután az ajánlatát visszautasítják, Q rettenetes kihívás elé állítja a…..
Magyarország és a világűr // Megjelent a Magyarország és a világűr című, a magyar űrkutatás és űrtevékenység hagyományait és jelenét átfogóan, mégis látványosan és élvezetesen bemutató exkluzív kiadvány, ennek alkalmából pedig Arnócz István (Magyar Asztronautikai Társaság), Rezsabek Nándor…..
Megfontolt bolygómentés (Hang a sötétből, TNG 2x15) | Catleen // Az Enterprise egy geológiai rejtélyt vizsgál a Selcundi Drema rendszerben, amely rendkívül instabillá teszi a térségben található bolygókat. Az ügy megoldása érdekében Wesley Crusher kinevezést kap Riker parancsnoktól, hogy…..
Nem kerek Rikerek (Az Ikarosz-tényező, TNG 2x14) | Gergő // Riker parancsnok előléptetési ajánlatot kap, melynek értelmében a Aries kapitányi székét vehetné át, a küldetésről pedig régóta látott édesapja, Kyle Riker tart számára eligazítást. Bár Kyle szeretne megbékélni fiával, Will makacsul…..
Időzített időzés (Az idő tényező, TNG 2x13) | Vincze Miklós // Az Enterprise egy űrben sodródó föderációs kompra bukkan, melyet vonósugárral a hangárba vontatnak, a legénység pedig megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a komp utasa maga Picard kapitány. A bejegyzések elemzése során hamarosan világossá…..
Kapcsold be a mikrofont, Dave! // Planetology beszélgetések címmel régi/új podcasttal jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. Soron következő adásunk szereplői: az eszközhasználó majomember, egy rendkívüli utat megélt űrhajós és egy szénfekete monolit. Vajon a 2001: Űrodüsszeia tényleg…..