Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marica Fejérvári

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó párkapcsolat alapja a barátság. Mi van a barátságban, ami szükséges egy jól működő kapcsolathoz? És mi a különbség egyáltalán a barátság és a szerelem között? Hol húzódik a határ?      Ritkán osztok meg ennyire személyes dolgokat magamról... Most mégis úgy érzem, hogy indokolt, mivel…..
Gyakran tapasztalom elsősorban a hölgy klienseimnél, hogy a múltban való ragadással, önmarcangoló módon rágódnak azokon a dolgokon, amelyek már ezer éve történtek, és nem lehet rajta változtatni.     Általában azoknál fordul elő, akiket megcsaltak, vagy valamilyen módon mélységesen…..
Bizonyára a legtöbben már átéltük a szakítás pokolian kínzó fájdalmát. Akár velünk szakítottak, akár mi szakítottunk, mindkettő élmény igen fájdalmas. Lezárni egy kapcsolatot sosem könnyű, és ha nincs kéznél egy jó barát, családtag, vagy szakember, aki támogat, akkor a szenvedés akár nagyon hosszú…..
Mindannyian kerültünk már lapátra, vagy épp mi tettünk rá valakit. Egyik sem kellemes érzés, főleg, ha hosszú párkapcsolatot kell lezárni. Nem könnyű. Sőt, pokoli fájdalmas és nagyon nehéz. De véleményem szerint még mindig jobb egyedül maradni, mint egy rossz kapcsolatban. Sokan osztják is ezt a…..
Nekem az adok-kapokról mindig valamelyik Bud Spencer - Terence Hill film jut eszembe... Na nem az egyensúly miatt, hanem a pofonok osztogatása miatt... Megy az adok-kapok oda-vissza... Pont mint az életben...   Van, amikor mi adunk többet, van, amikor mi kapunk többet... A baj akkor van, ha ez…..
Azt még az ördög is utánad tolja talicskán"...Valamelyik nap egy hölgy kliensemmel, Anitával (42) beszélgettem, aki társkeresési problémával fordult hozzám. Hiába próbálkozik évek óta, nem találja az igazit. A héten volt egy randija egy pasival. Hosszasan ecsetelte, hogy milyen volt a találkozás,…..
Amikor én összeházasodtam a volt férjemmel, az anyósom adott nekem egy útravaló tanácsot, amit azóta sem felejtettem el: "Maricám! Nekünk Nőknek kell melegen tartani a szerelmet!" Elég fiatal voltam még ahhoz, hogy ezt ne értsem, majd évekkel később esett le, hogy mire is gondolt…..
Kár szépíteni a dolgot, azért hazudunk, mert az igazság fáj. Ezzel akár be is fejezhetném a blogot, mert szinte mindent elmondtam. Torzítjuk a valóságot azért, mert az igazságot az érzékeny lelkünk nem bírja elviselni.     Nyugodtabbak, kiegyensúlyozabbak leszünk, ha megszépítjük a valóságot a…..
Hétfőn egy Podcast "Legénylakás"ban jártam, mint FreeStyle rádióadás vendége. Azon túl, hogy rendkívül jól éreztem magam, nem is gondoltam, hogy a pasikat is ennyire érdekli a párkapcsolat... Rengeteg kérdés hangzott el, amelyekre szinte csak instant tudtam válaszolni, így ami az adásból kimaradt, a…..
Többen fordulnak hozzám azzal a kéréssel, hogy segítsek nekik megtalálni az Igazit. Sokan évek óta keresgélnek, és mégsem találják a hozzájuk illő társat, akivel boldogan élnek, míg meg nem halnak.     Ezért aztán nagy megalkuvás árán vagy bele mennek olyan kapcsolatba, amilyet valójában nem is…..
Tegyük fel, hogy elromlott az autód… A javításhoz az autószerelőt hívod fel, vagy a barátnődet, hogy jöjjön el megcsinálni? És ha a párkapcsolatod romlik el, mit csinálsz…?!      Az emberek hajlamosak túlmisztifikálni a párkapcsolati kérdéseket és úgy tekinteni rá, hogy vagy működik vagy nem……..
”Na, ha engem csalna meg a párom, én biztos nem bocsátanék meg neki soha többé!” Hangzik el ez a kijelentés sokak szájából. Többnyire azok mondják ezt, akik még nem jártak ebben a cipőben… Valóban igaz, hogy a megcsalást a legnehezebb megbocsátani… De nem lehetetlen! Klienseim ezért (is) fordulnak…..
Ma délelőtt épp a Facebookot görgettem, amikor megakadt a szemem az egyik csoportban feltett kérdésen. Honnan tudod, hogy a pasi nem csak szexet akar?    ..
Sok nő úgy gondolja, hogy a férfiaknak az a dolguk, hogy lessék minden kívánságunkat, és kapásból teljesítsék az olyan vágyainkat is, amelyeket még mi magunk sem tudunk megfogalmazni. A férfi legyen gondolatolvasó, és találja ki, mit akar a Nő!   De honnan tudná szegény ártatlan férfi, mi kell a…..
Tudtad, hogy a párkapcsolatok mutatója a pénzügyi kassza? Amilyen a kassza típusa, úgy viszonyultok egymáshoz és a kapcsolathoz is. Tudd meg, te melyik kasszavariánsba tartozol, és hol tart most a kapcsolatod.      ..
„Tegyél engem boldoggá!” – halljuk gyakran a randin a másik fél szájából. Legalábbis nekem gyakran mondták, mikor merő kíváncsiságból megkérdeztem a férfi randipartneremet, mit vár el egy nőtől? Hangzik a jól bevált és romantikusnak tűnő szöveg: „Tegyél engem boldoggá!”     A szempilláim sűrű…..
A munkám során nagyon gyakran tapasztalom, hogy a párok elbeszélnek egymás mellett, és nem értenek szót. Ebből aztán óriási viták, rendszeres veszekedések szoktak kialakulni, amit szintén nem tudnak kezelni a párok. A hölgyek panaszai között a két leggyakoribb, hogy "nem figyel rám a párom és nem…..
A boldog párkapcsolat titka az, ha mi is elismerjük annak a felelősségét, hogy mi is befolyásolhatjuk párkapcsolatunk minőségének alakulását. Tehát én is, te is, felelősek vagyunk azért, hogy mi magunk és a másik is jól érezze magát a kapcsolatban.  Íme a 10 leggyakoribb hiba, amit el tudunk…..
Ma a fodrásznál ülve egy érdekes téma ütötte fel a fejét... Idősebb pasi, fiatal nő. Haj ügyileg komplikált eset lévén (az allergiám miatt), sokáig voltam ott, és sokat beszélgettünk... Amellett, hogy a hajam kurvajó lett, és egy esztétikai orgazmusban volt részem, lelki kielégülést okozott, hogy…..
Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren és az Üveghegyen is túl, volt egy jóképű király és annak egy csodaszép felesége. A királyné olyan szép volt, hogy csodájára jártak országból-világból... Jöttek is ám udvarolni neki szebbnél szebb és gazdagabbnál gazdagabb legények, a király…..
Így az év végén, sokat tépelődvén, évértékelőt írván, a laptop előtt ülve árván, azon merengve, miként kezdjek bele...? Kérdések ötlöttek eszembe, s pezsőspohár került a kezembe.  Egy régi versem jutott eszembe... Mi másról? A párkapcsolatokról...szívekről és érzelmekről... (Ha a verset utálod, az…..
Sokunknak sokféle fogalma van a szeretetről, van, akinek meg fogalma sincs róla... Az alábbiakban 10 fontos dolgot szedtem össze. Nem szentírás, csupán élettapasztalataimon, tanulmányaimon és megfigyeléseimen alapszik. Így Karácsonyhoz közeledve, marcipános szaloncukrot majszolgatva megfogalmazódott…..
Ha akarjuk ha nem, olykor belecsúszunk a játszmázásba. Ha nem mi genergáljuk, akkor is részt veszünk benne. Az, hogy melyik drámai szerepet választjuk, gyermekkori élményeink határozzák meg. A szerepek váltakoznak, de van egy határozott "kedvenc", amelyiket észrevétlenül, alattomos módon…..
Erről a Dupla Kávé: "Se veled se nélküled élni nem tudok" című száma jutott eszembe, és szerintem még sok mindenki másnak is... Az, hogy Vele, vagy Nélküle, csupán döntés kérdése. A Se Veled sem Nélküled kapcsolatban benne van az a lehetőség, hogy bármelyik fél bármikor elmehet és visszajöhet. Nincs…..
A szex a lelki és szellemi harmónia testi szintű megvalósulása a párkapcsolatban. Ezért ennek megvonása az egész kapcsolatot megborítja. A szex megvonást a leggyilkosabb női fegyverként emlegetik. Azonban számos olyan eset van, ahol nem a nő, hanem a férfi alkalmazta ezt a büntetést a párja…..