Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marica Fejérvári

72 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most biztos arra számítanak sokan, hogy ez is olyan X+1 tipp típusú Valentin-napi cikk lesz, amiben arról van szó, hogyan éljék túl a szinglik a Valentin-napot. Spoiler: NEM olyan cikk! Valódi érzésekről írok, részben saját élményből, részben klienseim megéléseiből, amiről senki sem szokott, pláne…..
A minap ismét eszmecserét folytattam a hozzataplalas_egeszsegesen Instagram oldal szerzőjével, Ternyei-László Viviennel, aki több anyukával beszélgetett arról, hogyan érzik magukat a nők anya szerepben? Kerültek-e már megalázó, kiszolgáltatott helyzetbe akár orvosi vizsgálat, vagy védőnői látogatás…..
A minap egy olyan anyukával beszélgettem, aki a hozzataplalas_egeszsegesen Instagram oldal létrehozója. László Vivien megosztotta velem, hogy az Instagram oldalán milyen kérdésekbe és problémákba ütköznek a szülők a BLW (baby-led weaning, magyarul igény szerinti hozzátáplálást jelent) alapján…..
Sokat hallom a férfiaktól, hogy a nőknek semmi se jó. Bármit csinál a férfi, valami kifogás mindig akad. Úgy érzik nem tudnak megfelelni, nem elég jók. Még ha elvarázsolt békakirályfik vagy hercegek fehér lovon és épp a csillagot is megpróbálják lehozni az égről, nekünk nőknek pont AZ nem jó, amit…..
Tegye fel a kezét az, akinek elegendő önbizalma van! Gyanítom nem sokan jelentkeznek. Inkább azok vannak többségben, akik küzdenek a "nem vagyok elég jó", a "nem vagyok fontos", "nem kellek",  "nem tudok nemet mondani" , "bocs, hogy élek" érzésekkel. Akár elvesztetted az önbizalmad, akár sosem…..
A válás feldolgozása sokkal nehezebb, mint gondolnánk. Saját meglátásom szerint még a halálnál is rosszabb egy szakítás, válás, hisz abban benne van a végesség, a válásban pedig nincs. Ez úgy értendő, hogy sajnos egyik szerettem sem fog soha többé megjelenni élő alakjában előttem, a halála és a tőle…..
Marica Fejérvári 2022.09.07 07:33:46
@Ea: Kedves Tünde, bízom benne, hogy a cikk valamelyest megértést adott, milyen folyamatok zajlanak benned. A magadról való pozitív gondolkodás, reális önértékelés is sokat tud segíteni. A feldolgozást gyorsítja, ha minél több olyan dolgot csinálsz, amivel örömöt szerzel magadnak. Sok sikert kívánok. Üdv, Marica
Hétvégén a valóságot torzítva megnéztem pár nyálas, csöpögős romantikus filmet a tv-ben. Részben a Valentin nap miatt, részben pedig azért, mert ehhez volt kedvem, ezeken nem kell túl sokat gondolkodni. E jeles nap alkalmából megkérdeztem férfiakat és nőket, de nem párokat, hanem párok tagjait…..
Gyakran kétségbeesetten kérdezik tőlem a kliensek, hogy mit tegyenek, ha a férjük/feleségük már teljesen elhidegült tőlük...? Hogyan lehet visszahozni a szerelmet, az intimitást egy szinte teljesen kihűlt kapcsolatba?      Van az a pont sajnos, amikor már sehogy... Hiába minden trükk, minden…..
Minden bizonnyal mindenki szakított már életében legalább egyszer. Így hát tudjátok, milyen fájdalmas ez testi-lelki-szellemi szinten. Már-már bele is tud őrülni az ember a másik hiányába, és folyton csak azon jár az esze, hogyan tudná visszaszerezni a szeretett személyt. Ebben a cikkben egy kicsit…..
Mint korábbról tudjátok, gyermekkorom óta évértékelést csinálok, egy évértékelő füzet segítségével. Ez letölthető a linkre kattintva, de megosztom a blog alján is. Az idei évemet is összevetettem a tavalyival, és hál'Istennek, nem kellett magamat nagyon s*ggbe rúgni. Tehát ez azt jelenti, hogy egész…..
Mielőtt a 7, illetve a 7+1 tippre rátérek (meglepi :D) , néhány fontos dolgot elmondok az ünnepi stresszel kapcsolatban.      A karácsony elvileg a szeretet ünnepe kellene, hogy legyen. Mégis ilyenkor van a legnagyobb feszültség a családokban. Ennek legfőbb oka, hogy irreális elvárásokat…..
Több olyan hölgy kliensem is volt az elmúlt időszakban, akik arról számoltak be, hogy kötelességnek érzik a szexet a párjukkal. A kapcsolatban eltöltött idő előrehaladtával és a klimax megjelenésével a nőknél fordul elő gyakrabban, hogy csökken a nemi vágy.     Mivel ez a férfiaknál nem, vagy…..
Életünk során legalább egyszer biztosan találkoztunk már érzelmi zsarolással. Ez az a manipulációs eszköz, amivel a zsaroló fenyegetés árán próbálja elérni azt, amit szeretne. Teheti ezt nyíltan, vagy rejtett formában, és megbüntet, ha nem úgy teszünk, ahogy ő azt szeretné. Vajon kikből lesznek az…..
Életünk során többféle álarcot, maszkot viselünk... A nők sminkelnek, a férfiak pedig arcszőrzetük változatosságával próbálják leplezni saját mivoltukat. Ha az álarc mögé nézünk, nagyon gyakran egy ártatlan kisfiút vagy kislányt látunk, akit még gyermkekorában megsebeztek és azóta sem tudott…..
Egy jó párkapcsolat alapja a barátság. Mi van a barátságban, ami szükséges egy jól működő kapcsolathoz? És mi a különbség egyáltalán a barátság és a szerelem között? Hol húzódik a határ?      Ritkán osztok meg ennyire személyes dolgokat magamról... Most mégis úgy érzem, hogy indokolt, mivel…..
Gyakran tapasztalom elsősorban a hölgy klienseimnél, hogy a múltban való ragadással, önmarcangoló módon rágódnak azokon a dolgokon, amelyek már ezer éve történtek, és nem lehet rajta változtatni.     Általában azoknál fordul elő, akiket megcsaltak, vagy valamilyen módon mélységesen…..
Bizonyára a legtöbben már átéltük a szakítás pokolian kínzó fájdalmát. Akár velünk szakítottak, akár mi szakítottunk, mindkettő élmény igen fájdalmas. Lezárni egy kapcsolatot sosem könnyű, és ha nincs kéznél egy jó barát, családtag, vagy szakember, aki támogat, akkor a szenvedés akár nagyon hosszú…..
Mindannyian kerültünk már lapátra, vagy épp mi tettünk rá valakit. Egyik sem kellemes érzés, főleg, ha hosszú párkapcsolatot kell lezárni. Nem könnyű. Sőt, pokoli fájdalmas és nagyon nehéz. De véleményem szerint még mindig jobb egyedül maradni, mint egy rossz kapcsolatban. Sokan osztják is ezt a…..
Nekem az adok-kapokról mindig valamelyik Bud Spencer - Terence Hill film jut eszembe... Na nem az egyensúly miatt, hanem a pofonok osztogatása miatt... Megy az adok-kapok oda-vissza... Pont mint az életben...   Van, amikor mi adunk többet, van, amikor mi kapunk többet... A baj akkor van, ha ez…..
Azt még az ördög is utánad tolja talicskán"...Valamelyik nap egy hölgy kliensemmel, Anitával (42) beszélgettem, aki társkeresési problémával fordult hozzám. Hiába próbálkozik évek óta, nem találja az igazit. A héten volt egy randija egy pasival. Hosszasan ecsetelte, hogy milyen volt a találkozás,…..
Amikor én összeházasodtam a volt férjemmel, az anyósom adott nekem egy útravaló tanácsot, amit azóta sem felejtettem el: "Maricám! Nekünk Nőknek kell melegen tartani a szerelmet!" Elég fiatal voltam még ahhoz, hogy ezt ne értsem, majd évekkel később esett le, hogy mire is gondolt…..
Kár szépíteni a dolgot, azért hazudunk, mert az igazság fáj. Ezzel akár be is fejezhetném a blogot, mert szinte mindent elmondtam. Torzítjuk a valóságot azért, mert az igazságot az érzékeny lelkünk nem bírja elviselni.     Nyugodtabbak, kiegyensúlyozabbak leszünk, ha megszépítjük a valóságot a…..
Hétfőn egy Podcast "Legénylakás"ban jártam, mint FreeStyle rádióadás vendége. Azon túl, hogy rendkívül jól éreztem magam, nem is gondoltam, hogy a pasikat is ennyire érdekli a párkapcsolat... Rengeteg kérdés hangzott el, amelyekre szinte csak instant tudtam válaszolni, így ami az adásból kimaradt, a…..
Többen fordulnak hozzám azzal a kéréssel, hogy segítsek nekik megtalálni az Igazit. Sokan évek óta keresgélnek, és mégsem találják a hozzájuk illő társat, akivel boldogan élnek, míg meg nem halnak.     Ezért aztán nagy megalkuvás árán vagy bele mennek olyan kapcsolatba, amilyet valójában nem is…..
Tegyük fel, hogy elromlott az autód… A javításhoz az autószerelőt hívod fel, vagy a barátnődet, hogy jöjjön el megcsinálni? És ha a párkapcsolatod romlik el, mit csinálsz…?!      Az emberek hajlamosak túlmisztifikálni a párkapcsolati kérdéseket és úgy tekinteni rá, hogy vagy működik vagy nem……..