Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Strelok93

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem napra pontosan 30 éve mutatták be az amerikai mozik Robert Altman zseniális szatíráját, A játékost, és 25 éve volt a John Woo-féle Ál/Arc premierje, amelyet a héten mozikba kerülő új Nicolas Cage-film (A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya) is megidéz. Ennek örömére újranéztük mind a…..
Műsorba visszatérő, teljes igazsággal szembenéző, közelgő katasztrófás. A botrány kirobbanása után a Show küzd az életben maradásért. Nagyon nem tett jót a nézettségnek és a megítélésnek, hogy Mitch Kessler már nem csak egy a helyzetét kihasználó férfi, hanem közvetve Hannah haláláért is felelős.…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Világvégés, menedéket kutató, repülős. A brüsszeli repülőtérről gépek tucatja indul. Egy NATO egyenruhás katona tör előre és vált menetjegyet. Ahogy azonban telik az idő, már mindegy melyik gépre, csak indulás előtt álljon, fegyverrel jut fel. Kényszeríti a személyzetet a felszállásra és kiadja a…..
Nagy hírek kerültek bejelentésre a Warner Bros. és a DC Films szuperhős-univerzuma szempontjából, ugyanis a stúdió úgy döntött, mégsem készíti el Ava DuVernay (Selma) New Gods és James Wan (Démonok között) horrorisztikus Aquaman-spinoff filmjét, a The Trench-et. „A jelenlegi állás szerint a New…..
Február 19-én jelent meg a Netflix legújabb, egész estés játékfilmje, amiben Rosamund Pike egyszerűen ellenállhatatlan a gátlástalan, kapzsi, pszichopata cégvezető szerepében. A gyönyörű színésznő már a Gone Girl alatt megteremtette a veszedelmes kisugárzását, ami jelen esetben is nagyszerűen…..
Csabi Konyhája Házi tepsis pizza 2021.02.17 12:16:43
Az idei év nálam nagyon a tésztakészítésről szól eddig, így aztán gondoltam ismét egy szintet lépek és nekiesek egy házi pizza készítésének! Ehhez kapóra is jött egy nagyon szimpi egyszerű recept a Street Kitchen oldalán, amitől igazából jelen esetben kivételesen nem is nagyon tértem el.....
116 évvel azután, hogy Maurice Leblanc francia író fantáziájában megszületett az úriember-betörő és magánnyomozó Arséne Lupin figurája, a sarmőr törvénykívüli új alakot öltött a Netflix sorozatában. Omar Sy bújik Assan Diop bőrébe, aki hivatásos tolvaj és Lupin csodálója. 20 évvel korábban apját,…..
Strelok93 2021.01.26 13:56:49
@Medgar: A színész választás, de úgy amblokk az egész story csak napjaink megfelelési kényszerének az áldozata....hiába nem éri el az 5%-ot a feketék aránya Franciaországban, lassan ott tartunk, hogy minden médiumban felül kell őket reprezentálni, hogy érzékenyítsék/még elfogadóbbá tegyék a gazdanépet.
Pár napja a Doktor Balatonnal kapcsolatban említettem néhány kisebb hibát, amiket az első epizódok során vétettek az alkotók. Viszont nem csak a hazai filmesek hibáznak; még a legnagyobb filmekben és sorozatokban is szép számmal előfordulnak bakik, amelyekből a TVDoki most összegyűjtött nektek…..
Joon-woo (Yoo Ah-in) egyszerű, lakótelepi streamer, akinek életét a videojátékok és a vlogolás teszi ki. Szülei és nővére éppen házon kívül tartózkodnak, amikor kitör a zombiapokalipszis. A tévében közölt tájékoztató felhívására Joon-woo otthon marad, és teszi, amihez ért: tovább videojátékozik és…..
J.R.R. Tolkien világteremtő regényciklusának karakterei szinte megszámlálhatatlanok, így nem érheti a rajongókat meglepetés, hogy derült égből mennyi új, többnyire ismeretlen színész csatlakozott az Amazon Prime Video oldalán debütáló A Gyűrűk Ura élőszereplős sorozatához. A streaming csatorna…..
Minden nap játszok pár órát a The Last of Us 2-vel, másnap pedig megírom, mi a véleményem az előző esti játék-adagról. A hangulatos recap utáni cold opening úgy húz vissza ebbe a kihaltságában is élettel teli világba, hogy még a citromos Gösserem is elfelejtem kortyolni közben, pedig a fél…..
Strelok93 2020.07.02 15:22:28
"nem egy bosszútörténet is nem is egy bűn és bűnhődés történet (ahogy én gondoltam), hanem egy megbocsájtás történet."

-ezzel egy kicsit vitába szállnék, mert nem is olyan rég a Neil Druckmann egy podcast/interjú során elhintette, hogy hiába hangoztatták azt az évek során, hogy ez egy bosszú/düh fűtötte történet lesz, kibukott belőle, hogy inkább az empátiára/együttérzésre próbáltak rájátszani a játékosoknál.

Nem hiába van két részre osztva a játék(szinte tükrözik egymást), azt akarták elérni, hogy mindkét fél okait/cselekedeteit objektíven szemléljük.

Ami a megbocsájtást illeti, azt meg nem éppen a legszofisztikáltabb módon sikerült tálalni.

Mind amikor Abby kíméli meg Ellie életét 2odjára és a játék végén Ellie Abby-ét, nekem nem a megbocsátás jutott eszembe, hanem inkább az "out-of-character"/karakteridegen cselekedet.
Mert mindkét esetben az előző 10-30 percben még bőven folyt a vér semmi nem indokolta azt, hogy megkíméljék egymás életét. (Ugye Abby lelőtte Jesse-t/Tommy-t míg Ellie 2x-jára is hajlandó volt sok 100 mérföldet azért megtenni hogy megölje Abby-t és közben előtte felszámolni egy rabszolgatartó közösséget)

( egymás cselekedeteinek tükröződése ott is előjön, amikor a másik partnerének a nyakához kést emel- Abby-Dina majd Ellie-Lev és egyik sem húzza meg a várhatót, hiába diktálja azt az előtte megélt/látott sok óra)

Ps.: Ha lesz Part III remélem az már inkább visszatér egy "road movie" féle megközelítéshez, és annak az lesz a csúcspontja, hogy Ellie a végén feláldozza magát a gyógymód kifejlesztéséhez.
Csak mert régen volt, meg hogy tudjuk, nagyjából merre menjünk. Neked 3 kattintás, nekünk jövőkép! Szóval megköszönjük, ha válaszoltok. Természetesen egyéb javaslatokat is szívesen veszünk, jöhetnek is ide kommentben...
Ahogy gyűrjük le az évadokat, úgy fogynak a maguktól értetődő retró témák (és sokasodnak azok, amikhez nem szerzünk könnyen egykori fejlesztőt/szerkesztőt vendégnek), így a hatodik évadra eljutottunk az Assassin's Creedig. Aminek ugye csak az első néhány játéka retro, viszont olyan jelenséggé vált…..
Strelok93 2020.06.05 21:38:33
(Elnézést, sokkal korábban akartam kitolni ezt az adást, és azt hittem, menni fog, mert igazából tök régóta meg volt vágva. Azzal nem számoltam, hogy múlt heti ügyeletemben az EP-választás lecsengetése és a szomorú hajóbaleset minden időmet be fogja szippantani, ami nem a családra jut. Cserébe a…..
Strelok93 2019.06.04 12:37:13
Ez az adás jó volt :)

Viszont már nagyon fáj a szívem egy:

iddqd.blog.hu/2017/01/29/checkpoint_3x01_az_xbox_podcast

-szerű Playstation-ös kiadásért.....remélem a ps5 érkezéséig lesz legalább valami közel azonos ;-)