Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bovaryné

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Becsületére legyen mondva a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Hivatalának, talán elsőként és egyedüliként a magyar állam illetékes és hivatalos szervei közül kimondták azt, ami egyébként teljesen nyilvánvaló: a Mogyoród melletti Hungaroring versenypályán zajló autós és…..
bovaryné 2011.04.18 19:43:04
@Leslieke: A Te gyerekeid meg a kipufogógázokat szipákolva (mit esetleg az autód pöfög ki) megtanulják mi az a légzőszervi megbetegedés.
Való igaz a dopping nem szép dolog, de ezen logika alapján egy sportot se űzz, és ne szeress, mert profi szinten bizony nincs sportág, ahol ne kokszolnának.
Nem is ez lenne nyilván a lényege annak, hogy a Tour-t idehozzák. Hanem az, hogy a gyerekek biciklis példaképeket kapjanak. Ha így megszeretik a kerékpározást és nagy korukban azzal járnak, közel sem biztos, hogy kokszolni fognak.
Viszont, ha ezeket a sofőröket tartják követendőnek, biztos, hogy felnőttként lesz autójuk, amivel aztán még vezetni tudnak szennyezik a saját környezetüket.
bovaryné 2011.04.18 19:44:55
@spájdernecc: Még mindig több néző jár kerékpárral a Tour-ra, mint a Hungaroringre.
Pococurante nickű olvasónk egy egész sorozatot ígért. Köszönjük a posztot és várjuk a vitriolos tollú olvasó-szerző további írásait.“  Hülyék az életemben Első rész Nem hiszek a normálisban, de nem azért, mert valami nihilista-nonkomformista tizenéves vagyok,…..
Milyen is volt a napközis paradicsomleves a ’70-es ’80-as években? Finom édes, szerencsés esetben betűtésztával! Mennyi paradicsomot látott, az nem volt érdekes, a kizárólagos kritérium a telített cukoroldathoz közelítő íz és a piros szín. Ennek a két kritériumnak a…..
Előző cikkünk után már tudható, hogy télen lehet biciklizni, de azt nem célszerű gyöngyházfényű pufidzsekinkben, kedvenc szűk farmerünkben és tűsarkúnkban tenni. A megfelelő ruha mellett az ideális tempó megválasztása segít még túlélni a nem igazán ideális…..
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
Mindenki tudja, mi az a lingam? Igen, igen, azaz! Fütyi, kuki, hímvessző, fasz, kéjrúd, pénisz, kopasz főhadnagy, broki, ezredes, férfiasság vagy akár bájdorong.No akkor vajon mi az a lingam masszázs?A lingam masszázsban bizony ennek a testrésznek masszázsáról van szó, beleértve a…..
bovaryné 2010.10.16 12:52:34
@belekotty: Nono! Kissé elnagyolt ez a tanács. Nyomtatott vagy írott betűkkel? És a magyar ábécét? Vagy jó lesz az angol is? Ez utóbbi rövidebb ideig tartana. ;)
bovaryné 2010.10.16 13:26:33
@ReignOfdark: Kösz, én nem ismrtem, de tetszett.
autózz! Anyukám, a gyorshajtó 2010.09.03 12:15:00
Pont Rácz Tamás aktuális rendőrös-büntetős kalandját olvastam Tibi levele előtt, úgy látszik, az ilyen problémák sem egyedül járnak. Több rendőrtől hallottam már vissza azt én is, hogy nincs kiadva kvóta, de az alapján nézik, hogy dolgoztak-e, hogy mennyi büntetést osztottak…..
bovaryné 2010.09.04 12:25:31
@D4D: Azt a kerékpárost , aki a járdán megy ugyanúgy meg kell büntetni, mint azt az autóst, aki negyvenöttel megy 30 helyett.
A járda a gyalogosoké, az úttest az autósoké, a motorosoké és a kerékpárosoké!Aki meg hulladék szar "kerékpárút"-at építtet az út mellé, takarodjon valami más földrészre!
Nem hiszem, hogy nagyon csak a címben szereplő környékre volna jellemző az, amit Riska énekelt meg idegességében, ahol van kerékpáros is meg egyirányú utca is, ott előbb vagy utóbb összefut az ember olyan elvetemültekkel, mint a mai 2in1 történet kétkerekű szereplői. Komolyan…..
bovaryné 2010.05.07 11:58:16
@sofalwy: Igazad van, erre a higgadságra lenne szükség, amikor egy kerékpáros és egy autós találkozik a forgalomban. Azonban sajnos az ilyen felfogás elég ritka az utakon. Az ilyen írások (mint a mai "gyűlöljük a bringásokat") pedig idegesítően hátráltatják az ez irányú fejlődést.
bovaryné 2010.05.07 12:06:39
@Brain$torming: Ja szóval helyben vagyunk. Már megint a zsidók (ezúttal kerékpáros álruhában) tépik, marják, szaggatják, a koppánykipufogós szittya magyar autós idegrendszerét.
bovaryné 2010.05.07 12:16:52
@sofalwy: Budapesten egy normális kerékpárútról tudok, az pedig tart a Szemtmihályi úttól, a Régi fóti úton át a Lidl árúházig (bár az amúgy sem hosszú sávon állandóan autók parkolnak). A többi parasztvakítás. A kerékpárút nem út, legfeljebb zsákutca. Minden közlekedési eszköznek (az extrém eseteket hagyjuk) tudnia kellene együtt közlekedni. 2010-ben ez kellene hogy legyen a nemzeti minimum!
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
bovaryné 2010.04.20 18:59:00
@zoldborso: Normál általános iskolában tanítok (az iskola tanulóinak 90 %-a rendszeres gyermekvédelmi támogatásból "él"), ahol még fölsőben sincs buktatás. Ezt tudják is a gyerekek, ami egyenló a teljes motiválatlansággal. SOHA nincs olyan, hogy rögtön bevésem az 1-est. Megírják/elmondják 2.-szor, 3.-szor, 4.-szer. Gyakran még az 5. is egyes. Miért tanulja meg az "anyagot", ha egyszer úgyis bent lesz a bizonyítványban a 2-es?
bovaryné 2010.04.20 19:24:28
@Videofon: Hm... ha a gyerek úgy érkezik oviba, iskolába, hogy egy szobában lakik a család, ahol az egyetlen örömforrás a TV, ami éjfélkor is be van kapcsolva, és nemcsak a gyerek, de a szülő is fáradt ahhoz, hogy reggel 7-kor keljen, akkor ott eléggé behatárolt ez az érdeklődési kör.
Ha a gyerek úgy érkezik, hogy azt látja, hogy a szülők/nagyszülők nem dolgoznak, csak hó elején beállnak a sorba az önkormányzatnál, akkor szintén behatárolt az érdeklődés.
Nem tudom, mit rontottunk el (mi tanárok), de ha Lady Gaga legújabb számát viszem be angol órára (kiegészíteni) vagy net-en oldanak meg az elműlt órákhoz kapcsolódó feladatokat, arra ugyanúgy b***ik a fentebb említett réteg...
bovaryné 2010.04.20 19:49:13
@zoldborso:
Igen, kiragadtam a hozzászólásodat a kontextusból. Azt gondolom, nem vétkeztem azzal, ha a hozzászólásod csak egy bizonyos részére reagálok. Erre, ill. leginkább az utolsó mondatára:
"Tudod mi a különbség?
Az, hogy a waldorfban nincs osztályzás, úgyhogy itt addig íratják a dolgozatot, amíg meg nincsen az elégséges szint.
A normál iskolában nyugodtan ülhetsz a seggeden, miután bevésték a karódat..."
A kommented többi részét nem véleményeztem (amúgy egyet éretk velük, de ez nem lényeg), mert én most CSAK ezt az egy mondatod cáfoltam a saját tapasztalati példámmal. Ha olyan gyerekeket tanítanék normál iskolánban, akiknek van könyvük otthon, akkor is többször íratnám meg a dolgozatot. Ez a kérdés megint nem iskola-függő, hanem tanáré.

Végigolvastam a kommenteket, és a Waldorfról beszélni csak összehasonlításban lehet, mint ahogy ezt tették eddigi kommentekben is. Nem én voltam az első, aki a normál ált. iskolával példálozott.
Van az év elején módosított KRESZ-nek egy olyan része, amit a média is az egyik leglényegesebb elemnek tekintett és a mai napig előkerül, csak épp hibásan, amivel közvetve akár balesetet is előidézhetnek, ugyanis félreinformálják az embereket. A szabálymódosításnak az a fele…..
bovaryné 2010.04.11 16:32:42
@Mityu: A kerékpár IS jármű! :)
Tipikus kétszínű autós duma!Ha meg a bicikli előtte teker, jön a kirohanás: Ez mit keres az úton, ez nem jármű, játsszon a játszótéren, de ne is, inkább a Holdon!
bovaryné 2010.04.11 16:45:02
@Mityu:
Konkrétan nem rád értettem, de úgy veszem észre, hogy nagyjából ez az autósok hozzáállása. Fizessen adót, mert ő is jármű, viszont, ne tartson fel, ha sietek, hiszen nem is jármű, csak egy bringa stb.....
Csupa - csupa ellentmondás a kedves autósok részéről.
bovaryné 2010.04.11 16:46:44
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Kamionosként a közlekedésről osztani az észt? Na neee!
Levélírónk egy többrészes posztban meséli el saját történetét, tanárrá válásától kezdve a szinte kötelezően bekövetkező pályaelhagyásig. Pályamódosítása során -magasabb fizetés és jobb munkakörülmények hatására- országunk egyik patináns egyetemén tanul, de a…..
KKBK 2010.-ei Kossuth-díj 2010.03.16 03:00:00
  Lovasi András Kossuth-díjat kapott. 43 évesen. viszont Bátai Ilonka már 15 évesen lett a díj birtokosa. Ezt kiváló habarcshordói tevékenységével érdemelte ki, brigádja 603 százalékot teljesített. Nem hiába volt kedvence gusztustól a rókaképűig az egész szdsz-ben…..
bovaryné 2010.03.17 22:28:37
@Fórumromboló Troll: Lehet, hogy ő egy posztmodern konzervatív író... E.E. Cunnings a példaképpel.
Különben is: ne legyél ennyire konzervatív. Miért kéne egy ilyen oldaltól elvárni, hogy tökéletes magyar helyesírással íródjék?
Ellenőrző Tiszteld a tanárt! 2010.03.10 11:35:00
Habár az internet jóvoltából naponta láthatunk órai felvételeket verekedésekről, tanáralázásokról és egyéb iskolai bűncselekményekről, még sem lehet mehetünk el szó nélkül a legújabb felvétel mellett, amit a BKVfigyelő blog- bkvfigyelo.hu - juttatott el hozzánk. Sajnos,…..
bovaryné 2010.03.10 21:53:41
@szumurri: Szted hogy kellett volna kezelni? Kiküldeni óráról? Nem teheti. lepofozni? Nem teheti? beírhat az ellenőrzőjébe? Hahaha. Mondja azt egy 17-18 éves embetrnek: ejnye fiam, ez nem illik? Hahaha. Rúgassa ki? Majd a csávó ugyanezt folytassa ott is? Megoldás? Valljuk be: nemigen van. A t5anár igenis tehetetlen ilyen helyzetekkel szemben. Nincs semmi eszköz a kezében.
  Most megtudhatja, reggel miért áll a sorban, amikor haladhatna is. Vélemények azonos című írásunkról...
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Sárdobáló Mocskos nektarin! 2009.09.05 08:00:00
calam és vincemate írása Kezdjük rögtön az elnevezéssel. Egyesek - és jól tudjuk, kik - a politikai korrektségre hivatkozva „kopasz barack”-nak nevezik ezeket, és mindenkit igyekeznek lejáratni, aki nem megy bele álszent játékukba. Pedig minden igazi barack-szerető…..
-Helló apám, minden okés? -Simaliba. Szigetre mentek idén is? -Á, idén már nem. Nagyon gagyi lett szerintem, és elszednek egy rakat pénzt, rablás, ami ott folyik. Sok bóvliárus, Töki Pompos, vizezett fesztiválsör ötszázért, ebben én már nem veszek részt. Nem ennek indult a…..
Már lassan 1 éve van párom, eleinte azt hittem róla, hogy ő a tökéletes férfi, az ideál, ahogy teltek a hónapok, egyre agresszívabb lett, szexuálisan is. előtérbe került a a volt párja, ment az sms, telefonhívások, néha összefutott a csajjal, elvitte ide-oda, a csaj IS KERESTE A…..
És megfogalmazódott az alapszabály, hogy ne legyek szerelmes belé, és maradjon köztünk a dolog. Mondom ok.Nem tudtam a blog létezéséről mindaddig, míg meg nem kaptam a megjelent könyvet szülinapomra! Jó ötletnek tartom, hogy van egy ilyen oldal, sokat lehet belőle tanulni, szóval…..