Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Archie52

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Annyi email jött ablakos fotókkal, hogy folytatódik a sorozat. Dél-Koreából indulunk, hogy Új-Zélandon, az Egyesült Államokon keresztül megérkezzünk Európába. Megjárjuk Szlovéniát, hogy végül Újpesten kössünk ki. Fotózz ki te is az ablakodból és küldd el a hataratkelo@hotmail.com címre (írd oda a…..
Miközben a „Kádár” bezárása miatt a Fortepanon keresgéltem, az alábbi, 1976-ban készült fotót találtam – nem, nem a Kádárról – hanem az Akácfa utcában egykor volt Balaton étteremről. Az Akácfa utca 12. sz. alatti négyablakos, földszintes épület a kép tanúsága szerint már akkor is rozoga volt, a…..
Valóban olyan idilli és mesésen szép minden Francia Polinéziában? Utánajártunk mi van fényesen csillogó fotók és közösségi média posztok mögött.  Akárhonnan nézzük, Tahiti nagyon messze van Magyarországtól. Földrajzi távolsága, közismert drágasága, elérhetetlensége az idilli képet csak tovább…..
Archie52 2020.02.18 22:03:53
" Tahiti es Bora Bora: valóban álomhelyek? "
Szerintem kinek-kinek vérmérséklete, ízlése szerint.

Én 2019 októberében voltam Francia Polinéziában. A leírtakhoz tennék néhány észrevételt.
Wi-fi. Nekem egy surfroam SIM kártyám volt, simán tudtam használni internetezésre, VIBER telefonálásra. Nem kellett semmiféle hotspot. (mellesleg helyi SIM kártyát is vehetsz)

Papeete valóban nem “idilli paradicsom”. De azért megvan a maga hangulata. Én nem fizettem semmiféle körútra, béreltem egy kocsit és körbeautókáztam a szigetet. Azt azért nem mondanám, hogy " egy szűk kétsávos autóút " visz körbe. Ugyanolyan kétsávos út, mint általában a kétsávos utak.
Azt írod, hogy " két jobb szálloda - Sofitel és az Intercontinental-, de más európai színezetű vendéglátó helyet nem nagyon találni ". Szálloda témában nem tudok hozzászólni, mert nem is kerestem. Viszont rengeteg stúdió van, abban szálltam meg, és teljesen európai! volt. Az, hogy nem találtál más európai színezetű vendéglátó helyet, arra enged következtetni, hogy nem sokat sétáltál, gyalogoltál.

Moorea-ra komppal is át lehet menni. Kb 40 perces út, Én itthonról online vettem meg a jegyet.
Itt is béreltem autót, körbejártam a szigetet, sőt ahova Te robogóval mentél fel, oda Én az autóval. A Belvedere kilátóhoz. Nos, arra az útra írhatod, hogy szűk.
Abban száz százalékig egyetértek Veled, hogy a sziget lenyűgöző. Én a Tema'e Beachen "csobbantam". Na, ott is nagyítóval kellett keresni az embereket. Szóval nyugis, kellemes és árnyékos is volt.

Bora-Borán nem jártam. Helyette egy katamaránnal elhajóztam Tetiaroa szigetére. Ezt van aki inkább Brando szigetnek ismeri. Marlon Brando bérelte 99 évre, amikor itt filmet forgattak. Most a leszármazottai viszik tovább a bérlést. Itt is van egy luxury resort, ahol, ha jól tudom két évvel ezelőtt Barack Obama írta a memoárját. (nem tudom mennyit fizetett a szállásért)

Végül. Én roppant élveztem a helyszínt, az eltöltött időt, és örülök, hogy ezt választottam. (akár vissza is mennék, ha nem vonzanának még más helyek)
Archie52 2020.02.18 22:09:28
@Helga Osztafin:
Úgy vélem a legnagyobb szolgáltatójuk a VINI. Náluk lehet venni "travel cardot", több méretben is. 3 GB, 10 GB. Övék a legjobb hálózati lefedettség is.
www.vini.pf/mobile/international/international-visitors
Archie52 2020.02.18 22:15:35
@Etniez:
Overwater bungalow van Moorea-n is.
Véget értek az évvégi ünnepek, mától a legtöbben visszatérnek a hétköznapokba, ami sok határátkelő számára azt is jelenti, hogy vége az otthon töltött napoknak. Vajon milyennek látták Magyarországot a hazalátogatók? Balázs írta meg tapasztalatait, de erre bíztatlak titeket is. Magyarországon…..
Archie52 2020.01.07 18:29:35
@Csodabogár: Na, azért máshol is mosolyognak.
Én tapasztaltam pl. Tahitin, Burmában is. Csak mentem az utcán és minden indok nélkül rám mosolyogtak a szemben jövők, ahogy elmentek mellettem. Szóval nem teljesen igaz amit írtál.