Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MA19

20 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elemző sarok Vissza a csúcsra? 2021.03.22 15:25:03
Ősszel folytatta az előző szezonban mutatott szenvedést a Barcelona, az utóbbi egy hónapban azonban a legsikeresebb időket idéző játékkal rukkoltak elő. Mi áll a hirtelen és nagymértékű fejlődés hátterében? Utánajártam. ( az egyes statisztikai adatokra a cikk végén találtok magyarázatokat ) Az FC…..
Elemző sarok Új korszak hajnalán 2021.02.26 14:25:02
Előző héten Kylian Mbappé és Erling Braut Haaland is remek teljesítménnyel rukkolt elő idei első BL-nyolcaddöntő mérkőzésén, ennek kapcsán pedig az internetes fórumokon őrségváltást hirdettek. Tényleg véget ért a Messi-Ronaldo éra? Tényleg Mbappé és Haaland lesz az évtized két legnagyobb szárja?…..
A Bajnokok Ligája idei negyeddöntős meccsei közül a Barcelona-Bayern München párosítás cseng a legjobban. Alapvetően a bajorok várhatják nagyob reményekkel a találkozót, de az, hogy a továbbjutás kiléte 1 meccsen dől el semleges helyszínen, növeli a meglepetés esélyét. Beharangozó. 1. várható…..
Több hónapnyi szünetet követően pénteken folytatódik a Bajnokok Ligája két mérkőzéssel, köztük a Manchester City - Real Madrid nyolcaddöntő visszavágóval. Az angolok nyertek Madridban, ennek ellenére nagyon nehéz visszavágóra számíthatnak, ugyanis Zidane újabb csodatettre és fordításra készül.…..
Mi is pontosan az FFP?Milyen célokkal vezették be? 2010-ben az UEFA ( Európai Labdarúgó-Szövetség ) Michael Platini javaslatára bevezette a Pénzügyi Fair Play nevű korlátozást, azért, hogy gátat szabjanak a horrorisztikusan magas átigazolási díjaknak és fizetéseknek. Továbbá, az európai klubfutball…..
MA19 2020.07.17 10:34:26
@chrisred: Szerintem a világjárvány kitörése nélkül is visszavonták volna a 2 éves eltiltást. A tehetős befektetőket pedig az FFP szabályozással éppen el szerették volna riasztani. A topklubok pont azért örültek ennek, mert nekik nem kell pénzes befektető a gazdagsághoz, viszont a City és a PSG kvázi új riválist jelentenek számukra a nemzetközi porondon. Sok mindenre vágynak, de több potenciális erős ellenfélre nem.
MA19 2020.07.18 09:33:34
@chrisred: Abszolút!
LEROY SANÉ ( MANCHESTER CITY→BAYERN MÜNCHEN, 49 MILLIÓ EURÓ ) A bajorok már tavaly nyáron szerették volna megszerezni a német szélsőt, akkor azonban egy súlyos sérülés okán meghiúsult a deal. Sané egy nagyon direkt, robbanékony, dinamikus, szélvészgyors játékos, aki kiváló cselezőkészsége miatt…..
LUIS SUÁREZ ( BARCELONA, URUGUAY ) A 33 éves középcsatár Európában először a Groningen, majd az Ajax színeiben hívta fel magára európai topklubok figyelmét. 2011 telén a távozó Fernando Torres helyére érkezett Liverpoolba. Suárez hamar a liverpooli drukkerek kedvencévé vált, Steven Gerrard-dal…..
ANSUMMANE FATI ( BARCELONA, SPANYOLORSZÁG ) A 17 éves szélső a szezon eleji sérüléshullámnak köszönhetően kapta meg a lehetőséget a Barcelona nagycsapatánál és maximálisan élt is vele. 2. mérkőzésén, az Osasuna ellen az ő fejesgóljával egyenlített a katalán gárda, a következő találkozón, a Valencia…..
ERLING BRAUT HAALAND ( BORUSSIA DORTMUND, NORVÉGIA ) A 19 éves center idén a Salzburg színeiben robbant be a köztudatba. Egy rendkívül komplex, sokoldalú játékos: Magas, egy igazi izomkolosszus, ezért a párharcokban nehéz megverni. Szélvészgyors, nagyon technikás, jól cselez, kivaló rugótechnikával…..
MA19 2020.05.23 16:25:26
@Fuxos (ex bömis): A következő részben már benne lesz!
Egyre több európai bajnokság folytatását jelentik be, miközben a holland, a francia és a belga liga idei pontvadászata nem folytatódik. Milyen érvek és ellenérvek szólnak a folytatás, illetve a befagyasztás mellett? Hogyan fog kinézni az európai futballpiac a járvány után? HELYZETJELENTÉS Ezen a…..
A hét elején hivatalossá vált: A Barcelona vezérkara nem Valverde-vel képzelte el a folytatást, ezért útilaput kötöttek a baszk edző lábára. Helyét Quique Setién veszi át, aki eddig sikeres edzői pályafutást tudhat maga mögött, de még nagy csapatot sosem irányított. Múlt és jövőkép. Ernesto…..
4 igazi rangadóval és komoly meglepetésekkel elkezdődött a Bajnokok Ligájának 2019/20-as csoportköre. Meccselemzések, esélylatolgatás, benyomások, érdekes statisztikák.   E-CSOPORT RB SALZBURG 6 - 2 GENKNAPOLI 2 - 0 LIVERPOOL A Napoli és a Liverpool együttese tavaly azonos BL-csoportban…..
Hétfő este( M4 sport, 20:45 ) Magyarország Szlovákia ellen sorsdöntő EB-selejtező meccset játszik a Groupama Arénában. Kiegyenlített meccsnek ígérkezik, Rossiék Horvátország és Wales után északi szomszédunk ellen gyűjtenék be a 3 pontot hazai pályán. Felvezetés. Marco Rossi eddig 10 tétmérkőzésen…..
A szombat esti, Napoli elleni 2. felkészülési meccsel lezárult az idei felkészülési időszak a Barcelona számára. Pénteken 21 órától( élőben a Spíler 2 csatornáján )a Bilbao otthonában megkezdődik a tétmeccsek sorozata. Mit lehet tudni az új igazolásokról? Hogyan lesz a pályán egyszerre Messi, Suárez…..
JUNIOR FIRPO( BETIS→BARCELONA, 18+12 MILLIÓ EURÓ ) Hosszas keresés után a katalánok vezérkara a dominikai játékosban találta meg Jordi Alba alternatíváját. A 22 esztendős balhátvéd a tavalyi szezonban robbant be a Betis színeiben, olyannyira sikeresen, hogy a Barcelona vetette rá ki a hálóját.…..
2013 július elsején az FC Barcelona bejelentette, hogy a Santos együttesétől 88 millió euróért cserébe szerződtette a brazilok legnagyobb és legígéretesebb feltörekvő tehetségét. Ez a feltörekvő tehetség nem más, mint Neymar Jr. Ney akkor még mindösszesen 21 esztendős volt, de minden egyes európai…..
MA19 2019.07.23 21:00:41
@Fuxos (ex bömis): Teljes mértékben egyetértek!
MATTHIJS DE LIGT( AJAX→ JUVENTUS, 75 MILLIÓ EURÓ ) Ugyan még csak július közepén járunk, de bátran merem állítani, hogy ez a transzfer a nyár végén is legalább a top5-ben fog szerepelni. A párharcokban domináns, a levegőben szinte verhetetlen, gyors, kiváló fizikumú, pontosan passzoló, labdabiztos…..
EDEN HAZARD ( CHELSEA → REAL MADRID, 100 MILLIÓ EURÓ ) Az idei átigazolási szezon legnagyobb húzása. Először is, a mai piacon egy ilyen kaliberű támadóért 100 millió euró nem sok, sőt, inkább azt mondanám, hogy ajándék. 28 éves, tehát már rutinos, de még nem túl idős. Angliában bebizonyította, hogy…..
A Liverpool Klopp mestertervének, a rendkívül hatékony védekezésének és Allison bravúrjainak köszönhetően ült fel Európa trónjára. A Spurs végig szenvedett, mint malac a jégen, ezért nem igazán volt esélyük. Meccselemzés. Kezdőcsapatok Tottenham( 4-2-3-1): Lloris - Trippier, Alderweireld,…..
MA19 2019.06.03 21:01:59
@Fuxos (ex bömis): Köszönöm szépen!
11 év után ismét színangol döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában. Mindkét együttes szűk 3 hétig készült,a Liverpool hatodszor, a Tottenham először nyerheti meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Beharangozó. 1. várható kezdőcsapatok Liverpool( 4-3-3): Allison - TAA, Matip, van Dijk, Robertson -…..
MA19 2019.05.30 21:33:05
@Balázs Dzeba: Igen emlékszem... Már azon is csodálkoznék, ha Lovren egyáltalán pályára lépne. De soha ne mondd, hogy soha!
MA19 2019.05.31 14:49:44
@Frady Endre: Abszolút igazad van, szerintem a Bayern elleni BL-döntőben annyira voltak esélyesek mint ellenfelük. De a két spanyol( EL-ben Sevilla, BL-ben Real ) ellenféllel szemben nem ők voltak a favoritok.
MA19 2019.05.31 14:51:48
@Kelepisti: Köszönöm szépen! Remek gondolat, a Pool stábja tényleg több főből áll, hiszen az anyagi lehetőségeik jobbak.