Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raffay Andrea

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóban George Sand francia írónő volt Szendrey Júlia példaképe? Miben különbözik a radikális feminizmus a Szendrey Júlia által választott, a nők és gyermekek jogos önvédelmére épülő, keresztény alapokra helyezett nő- és gyermekvédelemtől? E kérdésekre igyekszem választ adni Szendrey Júlia…..
      A Magyar Idők című konzervatív napilap 2018. október 17-i számában megjelent egy írásom Az álkereszténység kora címmel (Magyar Idők, konzervatív közéleti napilap, 2018. október 17. IV. évfolyam, 242. szám, 11. oldal). Ez az írás sajnálatos módon most időszerűbb, mint valaha. Úgy látom,…..
A kép forrása: Wikipédia. Barabás Miklós litográfiája Szendrey Júliáról, mely 19 megyei hírportálon és az ERDON.ro váradi illetőségű portálon jelent meg a Szendrey Júlia verseskötetem második kiadásáról szóló könyvajánló cikk borítóképeként.     A Szendrey Júlia verseskötetem második kiadásáról…..
Nagyon komoly megpróbáltatás lehet két tehetséges, de nagyon nehéz sorsú nő életéről csak kívülállóként (aki ráadásul maga is nő...), egyszerű irodalmárként úgy írni, hogy ne élje át, ne szenvedje velük együtt el lélekben azt, amiben ők részesültek életük során! Ezért Őt csupa nagybetűs elismerés…..
Egy igaz múzsa tragédiája címmel 2021. február 20-án, szombaton Szendrey Júlia verseskötetem második kiadásáról az Erdély.ma portálnak adott nagyinterjúm nyomán könyvajánló cikk jelent meg az alábbi 10 megyei napilapban:   Dunántúli NaplóHeves Megyei Hírlap24 Óra (Komárom-Esztergom megye…..
A MÚZSA TRAGÉDIÁJA – FELTÁRUL SZENDREY JÚLIA ISMERETLEN ÉLETE   Sorsát számtalan tragédia árnyékolta be, de Szendrey Júliáról az is kevésbé ismert, hogy első férjéhez hasonlóan ő maga is írt verseket, és azt talán még kevesebben tudják, hogy Petőfi Sándor egykori felesége igen komoly műfordítói…..
Új kiadásban jelent meg Szendrey Júlia összes verse elemzésekkel   JMZS 2020. DECEMBER 1. KEDD. 23:30 Megjelent Raffay Andrea Megérdemelve vagy ártatlanul: Szendrey Júlia összes költeménye elemző tanulmányokkal című kötetének új kiadása.   A könyv, amely Szendrey Júlia összes versét…..
„Boncza Berta kivételes nő volt, három kiváló művészt is inspirált rövid élete során. Csinszka, azaz Boncza Berta ikonikus feleség és költőnő volt. Életéről Raffay Andrea, a Magyarságkutató Intézet munkatársa írt könyvet, amelyben sokkal inkább a lelkületét kutatta Ady utolsó szerelmének, mintsem a…..
A Hajónapló Fésülködő című műsorában Vörös Krisztina készített velem beszélgetést a női lélekről. Minden olyan nőt, aki tehetséges és valami egyedit alkot, azt az önálló alkotásra képtelen, viszont szakmai féltékenységben szenvedő libák és bólogató gúnárjaik meggágogják. Szeretettel küldöm ezt a…..
Raffay Andrea blogja Ami ÖRÖK... 2021.01.05 19:07:26
  Lenkey Zoltán Petőfi és Szendrey Júlia című rézkarca. A kép forrása: https://www.omnia.ie/index.php?navigation_function=2&navigation_item=%2F2064401%2F_mmm_MMMMUSEUM305549&repid=1 192 éve ezen a napon, 1828. december 29-én látta meg a napvilágot Keszthelyen Szendrey Júlia, Szendrey Ignác…..
Vitéz jákfai és terestyénfai Gömbös Gyula miniszterelnök díszmagyarban, kormánya megalakulásakor. (A kép forrása: Wikipédia) A mai napon 134 éve, hogy – az apai ágon a XVII. század közepéig visszavezethető nemesi családfán a Vas megyei, jákfai előnevet viselő Gömbösök leszármazottjaként – 1886.…..
Szidiropulosz Archimédesz és Kolczonay Katalin szerkesztésében megjelent a Trianoni Szemle 2020-as Emlékkönyve, melyben A klebelsbergi kultúrpolitika előfutára: Apáczai Csere János születésének 395. évfordulójára címmel jelent meg legújabb tanulmányom.             Raffay Andrea: A…..
Önfeláldozó Szendrey Júlia – Raffay Andrea: Ma is fontos üzenetet hordoznak költeményei. Magyar Nemzet, LXXXIII. (2020) 290. sz. 18...
A 2018-ban megjelent Szendrey Júlia verseskötetem most megjelent második kiadásáról Petrovics Gabriella készített velem interjút a Magyar Nemzetben. Szendrey Júlia az életét is odaadta volna a hazájáért RAFFAY ANDREA: A MAI OLVASÓKÖZÖNSÉG SZÁMÁRA IS FONTOS ÜZENETET HORDOZNAK KÖLTEMÉNYEI Petrovics…..
2020. november 10-én megjelent Megérdemelve vagy ártatlanul: Szendrey Júlia összes költeménye elemző tanulmányokkal című könyvem új, bővített kiadása. A könyv érdekessége, hogy az erdélyi Barót városában működő, Demeter László által vezetett Tortoma Könyvkiadónál jelent meg. Forgalmazása Erdélyben…..
RAFFAY Andrea: Szendrey Júlia és Erdőd. A tanulmány megjelenési helye: Trianoni Szemle, 2019. január-június, 223 - 226...
                  VASTAG Andrea: Egy jezsuita szerzetes a vörös forradalmak viharaiban – Bangha Béla élete és tevékenysége Magyarország újjáépítésének keresztútján. A tanulmány megjelenési helye: Trianoni Szemle, 2018. III. – IV., 22 – 29.  ..
  Csinszka, a tragikus sorsú, sokoldalú művész A Magyar Hírlap 2018. június 11-i (hétfői) számában (51. évfolyam 133. szám) jelent meg Petrovics Gabriella beszámolója és összefoglalója a Polgárok Házában, 2018. június 6-án megtartott előadásomról, s azzal együtt eddig…..
  A tegnapi napon jelent meg harmadik kötetem, mely a „Megérdemelve vagy ártatlanul…” – Szendrey Júlia összes költeményei elemző tanulmányokkal címet viseli.   Korábbi köteteimről – Csinszka, a „Halálraszánt, kivételes virág…” (életrajzi nagymonográfia), és…..
  A tegnapi napon jelent meg harmadik kötetem, mely a „Megérdemelve vagy ártatlanul…” – Szendrey Júlia összes költeményei elemző tanulmányokkal címet viseli. Korábbi köteteimről – Csinszka - a „Halálraszánt, kivételes virág” (életrajzi nagymonográfia), továbbá…..