Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamilla93

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtök:          8:00-14:00: utazás (megállás Trojane pihenőnél: óriás fánk) 14:00-16:15: érkezés Bledbe, lepakolás a szálláson, kajálás 16:15-20:00: Bledi-tó körbesétálása (kb. 6 km) közben Ojstrica kilátópontból megnézni a tavat 20:00-22:00: vacsora, séta Péntek: 7:00-8:00: reggeli,…..
Most, a képzeletbeli utazások idején talán még inkább felértékelődik a nosztalgiázás régi útjainkról. Mivel a blog amúgy is részben korábbi barangolásaimat eleveníti fel, így nem is találhatnék jobb alkalmat, hogy megosszam veletek a 2017-es szlovéniai kiruccanásunk élményeit. Remélem így legalább…..
A január valamiért nem éppen a legnépszerűbb időszak az utazáshoz. Az év eleje amúgy is sokunk számára nehézkes időszak, nincs igazán motiváció semmihez, néha úgy érezzük, hogy még az ágyból is nehéz kikelni. Talán éppen pont ezért lehetne ez a szürke és borongós hónap mégis alkalmas arra, hogy egy…..
London kb. 8:30: érkezés London-Gatwick reptérre, majd vonattal (Thameslink, London Bridge állomásig) be a belvárosba 9:15-10:00: Tower bridge + Tower of London 10:20-11:00: Millennium Bridge és St. Paul Cathedral 11:20-12:45: Covent Garden, majd ebéd a környéken és séta a British Museum…..
Azt nem mondom, hogy Londont megnézni egy nap alatt nem nagyon fárasztó. Igenis fárasztó. Főleg ha az ember szinte egész éjszaka nem tudott aludni az utazást megelőző éjjel. Azonban mivel még sosem jártunk itt, ahhoz mindenképp jó és elegendő, hogy az ember egyáltalán eldöntse szereti-e Londont,…..
Belfast   kb. 10:00: érkezés Belfastba 10:15-13:15: Titanic Belfast kiállítás megtekintése 13:30-14:45: ebéd a belvárosban 15:00-16:15: séta a belvárosban, útközben az alábbi épületek megtekintése: Grand Opera House, City Hall, Albert Memorial Clock, Saint Anne’s Cathedral 16:15:17:00: St…..
Na jó, a cím lehet, hogy egy kicsit félrevezető, hiszen a rossz időre (azaz szakadó esőre) való tekintettel csak egy fél napot töltöttünk el Észak-Írország fővárosában. November elején diplomaosztó miatt utaztunk ismét Írországba és ha már arra jártunk, úgy döntöttünk, hogy egyik nap elkirándulunk…..
Írország fővárosával, Dublinnal 2013-ban kezdtük meg az ismerkedést. Érdekes módon első utunk során nem a tipikusnak számító nevezetességekkel kezdtük, hanem a Dublin Zoo-t, azaz a helyi állatkertet látogattuk meg. Ennek oka az is volt, hogy aznapra nem sikerült autót szereznünk, így csak hoztak és…..
A 2013-as írországi kiruccanásunkat kifejezetten kirándulósra terveztük be. Balázs eléggé tapasztalt sofőrré vált már ahhoz, hogy megkapjuk az autót és azzal járkáljunk a szigeten, akár nagyobb távolságokban. Persze otthoni program is akadt azért, ezért túl sem akartuk zsúfolni a napokat, de így is…..
Abban a helyzetben vagyok, hogy párom, Balázs anyukája már több éve Írországban dolgozik, így adódott az a nagyszerű lehetőség, hogy többször is eljuthattam erre a csodás kis zöld szigetre. Írország tényleg olyan, mintha a tündérek és koboldok varázslatos földjén lennénk és bármikor is utazol oda,…..