Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walter Melone (törölt)

0 bejegyzést írt és 3266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti mindent gondosan elolvastok és értelmeztek, mielőtt aláírtok egy (akármilyen) szerződést? Ez a kérdés jutott eszembe múltkor, mikor új bankszámlát nyitottam az egyik banknál. Maga a bankszámlanyitás látszólag nem egy bonyolult folyamat, de mikor elémraktak 12 oldalt…..
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
HamPLÓ Régi repnapok emlékezete 2012.06.09 22:33:00
Annak idején, úgy 10-12 éve volt a Indexnek egy olyan magazinja/aloldala, hogy Pilóta. Ezt Daka Olga szerkesztette, aki néha egy-egy írásomat is betette - amire elég büszke voltam, hiszen ő mégiscsak egy Nagy Név volt gyerekkorom repülőnapjairól és a Repülés újságból :)…..
Az ember ritkán lát harci helikoptert repülés közben felülről, úgyhogy amikor hallottam, hogy a Véres Trikó V. forgatásához a tervezettől eltérően késő délután is berepül a Magyar Légierő egy Mi-24-ese a város fölé, már tudtam, hogy a Citadellán a helyem! Ugyan a…..
Én egyáltalán nem bánom, hogy SkiccPali feliratkozott a lex haverok közé és kétharmados lett. Ha belegondoltok annyira jellemző, hogy kétharmadba öntve semmi nem szimbolizálja jobban a második Orbán kormány tevékenységét.  Az egykori köztársasági elnök "munkásságát"…..
Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ a_penztartagok_is_teljes_allami_nyugdijat_kapnak.168134.html       Józan ember azt…..
HamPLÓ Viszlát, Ferihegy 1! 2012.05.29 17:00:00
Figyelem: ez a blogbejegyzés nem a Malév csődjéről, illetve az azt követő változásokról szól, és nem is arról, hogy ki mit csináljon a micsodájával, ha nem azt gondolja a témáról, amit ő! Ez egy személyes jellegű blogbejegyzés gyerekkori élmények színhelyéről, semmi…..
Walter Melone (törölt) 2012.05.29 18:03:39
Walter Melone (törölt) 2012.05.29 19:47:10
@Hamster:

Király! És ezt így hogy? csak beírod az url-be, vagy van a youtube-nak ilyen opciója, csak én nem tudok róla?

Ezek a dalok híresek! A mai napig szállítókocsizás közben elő-előkerülnek. ;-)
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
A múltkori, szlovák gőzösös miniparádé többi résztvevője is körbeforgott a közönség előtt. Sajnos a 242-es áramvonalas gőzös hidegen szerepelt - valaki nem tudja, nem is lehetne befűteni, vagy "csak" drága lett volna?..
Walter Melone (törölt) 2012.05.24 07:49:12
Ha valaki olyan régi buszt lát Budapesten, amit hátulról süt a nap, akkor majdnem biztos lehet benne, hogy valahol én is ott leszek a közelében - legalábbis nekem úgy tűnik, hogy akárhányszor régi Ikarus-t tudnék fényképezni, valahogy mindig rossz irányból vetődik rá a fény. Ezzel együtt, ki bírná…..
Úgy tűnik, a prágai oldal nem kelt nagy visszhangot, úgyhogy gyorsan bedobok valamit ide a blogba, hogy akinek szombaton ugyanúgy nincs kedve semmit csinálni, mint nekem, és ugyanúgy össze-vissza kattintgat a neten, mint én, itt is találjon valamit :) A múltkori gőzmozdony sokaknak…..
Walter Melone (törölt) 2012.05.20 16:39:02
@Hamster: @solesz:

ok, válasz, aztán befejeztük...

Szóval, igen, lehetett volna úgy csinálni, h ne okozzon ekkora felfordulást. Erre azonban nem a betiltás az adekvát válasz...

Ha egy ilyen kompozit repülőgép nekimenne mondjuk a Lánchídnak, abban körülbelül akkora kárt tudna okozni, ami egy részleges festéssel orvosolható. :-) Ezek 3-400 Kg-os gépek, olyanok, mint az F1-es autók.

Mi veszélyesebb a Duna felett? A RBAR gépei és pilótái az évi 500+ óra intenzív repülési gyakorlatukkal és több ezer órás összidejükkel, vagy az ugyanitt tisztelgő Grippen kötelék évi 60 órával a pilótákban?
Pedig azt szabad.

Az itt a baj, h valahogy nem akaródzik az ilyen technikai sportokat népszerűsíteni. Hogy miért, azt nem értem.
Amikor egy gyerek repülőt lát önkéntelenül is érdeklődve közelít, mosolyog. Azután valahogy megpróbálja a társadalom kiölni belőlük ezt a rajongást. A legtöbbjüknek felnőtt korára sikerül is.

Pedig lehetne ez máshogy is.
Franciaországban pl támogatják a repülősportokat állami szinten. Mi az eredménye?
Sporteredmények, saját repülőgépipar, rengeteg jólképzett repülőmérnök, pilóta, gépészmérnök...
és mindez azért, mert a gyerekekből nem ölik ki a rajongást a repülés iránt, hanem támogatják azt.
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Walter Melone (törölt) 2012.05.09 08:34:02
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it is probably a duck. (Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.) – az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros…..
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
Walter Melone (törölt) 2012.05.02 19:40:19
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Tudom, egy igazi vasútbarát nem írna le ilyet, de engem bizony elborzasztott a nyíregyházi kisvasút, amikor 2009-ben végre eljutottam oda. És nem azért, mert pár év alatt lelassultak-lerövidültek a vonatok, hanem mert ennek a vonalnak valószínűleg már 30 éve se volt értelme, csak…..
Walter Melone (törölt) 2012.04.29 22:56:14
HamPLÓ Cukiság reloaded 2012.04.28 02:00:00
A minapi nagyváradi villamosos videókon felbuzdulva, most, hogy végre normálisabb minőségben is fel tudom tölteni őket, úgy döntöttem, újraszerkesztek pár régi .avi-t, amit még fényképezőgéppel rögzítettem. Nem akarok nagyon kocka lenni, ezért nem a nyíregyházi kisvasúttal…..
Walter Melone (törölt) 2012.04.29 07:13:27
Most ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a repüléstörténeti emlékek feltámasztásával és működtetésével foglalkozó Gold Timer Alapítvány, ennek örömére tegnap nyílt napot rendeztek Budaörsön. Ők hozták a régi gépcsodákat: a Li-2-est és a Po-2-est, plusz a Cimbora vitorlázót, a Rákosmente…..
Walter Melone (törölt) 2012.04.24 17:00:15
@nyelv-ész:

"Egyébként valaki fel tudja sorolni, mi mindenben volt olyan motor, mint azokban a Volgákban? Persze csak itt a keleti blokkban... "

Én úgy emlékszem a Latvia mikrobuszok voltak ezzel a motorral szerelve.

Egyébként megint egy területen voltunk ugyanabban az időben Hamsterrel, úgyh várom a történetet az elromlott autóról, tönkrement kameráról, vagy az elveszített bármiről.

:-)
Walter Melone (törölt) 2012.04.24 20:26:07
@Hamster:

Ér. :-)
A videón a Po2 hátterében még látszunk is, ahogy húzzuk ki a gépeket a startra... :-)

@nyelv-ész:

Ez mind ua? nem semmi....
A jelek szerint kedden szándékosan jogszabályt sértett két magyar politikus. Jelenleg ők látják el a házelnöki és a köztársasági elnöki feladatokat. Az történt, hogy a parlamenti frakcióalakításért harcoló 10 képviselő (az MSZP-képviselőcsoportot fél éve elhagyó…..
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
  Kezd azért egyre kényelmetlenebb lenni Gyurcsánynak a szakdogaügy: a volt miniszterelnöknek csak nem kerülnek elő a dolgozatai, miközben ő próbálja kényelmesen elsunnyogni az ügyet.   A pécsi egyetem azt állítja, hogy az 1984-ben végzett technika, illetve biológia…..
A múltkori, budaörsi villamosos bejegyzés után ma egy kicsit lazább tematikát választottam: egyvágányos kihúzóban végződő villamosvonalakat. Nem egyvágányosokat, nem egyvágányos hurokban végződőeket (ezekről majd talán később írok), és a teljesség igénye nélkül (mert…..
Történelem formálás banki módraEx-köztársasági elnökünk etikai vétsége meg sem közelíti azoknak a banki agytrösztöknek bűnét, akik olyan kölcsönszerződési konstrukciókat kreáltak, amellyel megalkották a modern kori kizsákmányolás „mintarendszerét”. Az…..