Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petyerburg

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szentpétervár 2008 Novgorod 2008.07.21 20:12:00
Írtam már, hogy egyik reggel a mikrobuszunkat a Petrogradszkaja metróállomás közelében a kereszteződésben megállította egy rendőr közúti ellenőrzésre? Ez nekem furcsa volt, Budapesten még sosem tapasztaltam, hogy megállította a BKV buszt a rendőr. Úgy tűnt, a helyieknek ez…..
Mivel csütörtökre napos időt ígértek, elterveztük Rosával és Benivel, hogy piknikezünk egyet a pavlovszki palota (óriási) parkjában. Valóban bejött az időjárás-előrejelzés (nevezzük inkább jóslásnak, mert általában nem jön be), és gyönyörű idő volt. A többiek…..
A gumimatrac reggelre leeresztett...Reggelizni a közeli McDonaldsba igyekeztünk, ami pont a metrómegállónál van, de sajnos a meki-reggeliről lekéstünk, mert itt csak 10-ig adják. Ezután bemetróztunk a Vörös térre, bár tőle elég távol bukkantunk fel, a nagy színháznál. De nem…..
Kedves Olvasóm!Ma este szerencsésen landoltam Ferihegy-2 reptéren, ahol Ati már nagyon várt rám. :DImádom Budapestet és a 30°C-t!Az utóbbi két és fél nap történéseit hamarosan megosztom veletek!Szpasziba za vnyimányie!Kátya..
 A két óra közti szünetben elbúcsúztam a kedvenc tanáromtól (Anasztaszia), mert ma találkoztunk utoljára, hiszen csütörtök-pénteken másik tanárnő van. Aranyos volt, beszélgettünk mindenféléről, például arról, hogy ő német nyelven olvasott Márai Sándort, de 1956-ról…..
Szentpétervár 2008 Ermitázs 2008.07.30 18:22:00
Tanítás után önkiszolgáló étterem, majd beugrottam egy könyvesboltba, ahol egy kis füzetkét vettem, amiben Csehov öt elbeszélése található. Az egész 60 oldal és gyér minőség (persze olcsó is), de azért vettem, hogy lássam, értem-e. Tehát nem akartam sokat beruházni. Úgy…..
Hétfőn suli után Rosával és Benivel a vegetáriánus gyorsétteremben ettünk. Rögtön kettő is van elég közel egymáshoz, ez egy lánc. Meg vagyok lepve, hogy ilyen népszerű, elég sokan voltak, bár szerintem részben külföldiek.Nagyon finom sajtos-gombás tésztát,…..
Muszáj leírnom, hogy reggelire nagyon finom dolgot kaptam. Úgy hívják, hogy "alagyi" (оладя), és egyfajta palacsinta. Vagyishogy palacsintaszerű tésztából készül, de bele vannak sütve (ezúttal) almadarabok, és vastagabb a tészta, viszont kisebb darabok. Lehet…..
Szentpétervár 2008 Sablino 2008.07.27 18:51:00
Még pénteken Annával (akivel a novgorodi kiránduláson ismerkedtem meg) megbeszéltük, hogy szombaton elmegyünk Sablinóba. Anna egyik évfolyamtársa, Szása, valamint Rosa és Beni is jöttek. 11.08-kor indult a vonatunk a Moszkvai Pályaudvarról (egyébként az elővárosi vonatok…..
Végre hétvége! A pénteki órák után öten elmentünk egy közeli vegetáriánus étterembe. Bár csak egy vegetáriánus van köztünk, valaki kitalálta, hogy ez a hely mennyire jó. Tényleg jó, közel van az étteremhez, gyors a kiszolgálás, és 169 rubelért maxi menüt kaptam, amiben…..
Óra után Rosa és Beni társaságában elfogyasztottam egy gyors ebédet (részemről lazacos-sajtos palacsintát, tejföllel), aztán találkoztunk Olgával, aki ismét érdekes helyeket mutatott.De közben még kaptam egy sms-t Atitól, hogy ÖTÖSre záróvizsgázott, mivel nem volt jobb jegy!…..
Szentpétervár 2008 27. szülinap 2008.07.25 15:36:00
Oroszóra után Benivel elmentünk ebédelni a tegnapi önkiszolgáló étterembe, nagyon szép napsütéses idő volt, ki lehetett ülni a teraszra. Megbeszéltük, hogy ebéd után hazamegyünk és azután hétkor találkozunk az Amazon nevű bárban, ami közel van a házhoz, ahol lakom. Utána…..
Egyre kevesebben vagyunk az oroszórákon, ez tetszik, és a nyelvismeret szintje is kb. kiegyenlített a csoporton belül. A nyelvtan nehéz, viszont a szövegekben nagyon sok az idegen, új szó, a szinonimák, amiknek szerintem még nem jött el az ideje az én szintemen. De a tanárnő nagyon…..
Szentpétervár 2008 Puskin múzeum 2008.07.22 19:18:00
A július 22-e utáni első vasárnap Szentpéterváron a Tengerészet (háborús tengeri flotta) napja (gyeny vojennomoszkovo flota). Elkezdtek kirajzani a hadihajók és tengeralattjárók a Névára. Meglehetősen félelmetes.Ma elmondta a tanárnőm, hogy miután elolvastuk a…..
Ma végre egy kicsit kipihentem magam, délig aludtam. Reggeliztem - valami lecsószerű dolgot - és elindultam várost nézni.Terveim között szerepelt, hogy bemegyek az Auróra múzeumába, mert csak négyig van nyitva és akkor sosem érek még haza, de valami extra ok miatt jövő hét…..
Ma elég nehezen keltem fel, majdnem el is késtem a suliból. Az órák továbbra is mókásak, olyan szavakat tanulunk, mint összeveszni, szerelembe esni, szerelmet vallani, kibékülni, és ehhez mindig vicces példák járulnak. Tízen vagyunk a csoportban standardan, ami nagynak számít.…..
Szentpétervár 2008 Szennaja tér 2008.07.17 19:53:00
Ma új tanárnőnk volt, mert a csütörtök-pénteki tanárnőnk elment szabadságra. Negyed órát késett, mert rossz termet írtak fel neki. Mikor bementünk a titkárságra, hogy nincs tanár, megkérdezték, hogy voltunk-e egyáltalán a teremben, ahol az óra kellene legyen, majd azt…..
Szentpétervár 2008 Peterhof 2008.07.16 20:58:00
Hú, ez a mai szuper kirándulás volt!Rögtön suli után elindultunk a hajókikötőhöz (az Ermitázs előtt, egészen a központban), ahonnan Peterhof-ba indulnak a hajók. Egy fél óra sorbanállás után sikerült jegyet és helyet szereznünk a hajón. Ezek a hajók félóránként indulnak…..
Szentpétervár 2008 Munkanap 2008.07.15 21:06:00
Tegnap este iszonyatos vihar volt, dörgött, villámlott, és szinte éjszakai sötétség volt. Késő este vendégek érkeztek, két no, állítólag svájciak, de Moszkvában élnek. Valóban nem tűntek orosznak, ápolt, jól öltözött külső, de számomra érthetetlenül beszelt orosz. Azt…..
Elnézést attól Olvasótól, aki ismeri a várost, és ezért untatta az előző bejegyzésem. Volt olyan visszajelzés, hogy ez a leírás hiányzott.Marsrutkával (mikrobusz) csak 35 perc az út az egyetemre, és szinte háztól házig visz. Szuperjó közlekedési eszköz, hiányolni fogom…..
 Tíz körül kászálódtam ki az ágyból, és tusolás után gazdasszonyom extra vasárnapi reggelivel várt, valami lecsószerű dolog volt, tojás, paradicsom és felvágott összesütve, barna kenyérrel. Nagyon finom volt (ócseny vkúszna), tényleg.Reggel megpróbálkoztam még a…..
Szombaton szerencsére nincs tanítás, ezért próbáltam sokat aludni. Kaptam egy üzenetet, hogy háromnegyed óra múlva legyek a Puskinszkaja metróállomásnál. Tudtam, hogy ma terveznek egy kirándulást Carszkoje Szelóba (a cár faluja). Szép idő volt, ennek megfelelően lazán…..
  View Larger Map A szivárványon kívül ezeket láttam a parkból, ahol pihengettem. Tengerészeti múzeum:       És a Péter-Pál székesegyház kimagasló tornya a Péter-Pál erődből, a Néva túlpartján.  …..
Az esti séta nagyon jó volt, mert a sok eső után kisütött a nap. A Mojka folyónál készítettem is egy fotót. Látszik rajta az OTP bankfiók, de az ATM-et nem találtam meg, szerintem még csak most alakítják ki a helyet.  …..
Szentpétervár 2008 Csütörtök 2008.07.10 16:29:00
Ma nem sok történt.Nagyon hamar felébredtem, és fel is keltem tusolni. A reggeli szokásos sajtos ill. sonkás fekete (nem barna!) kenyér, uborka, paradicsom.A mai kurzuson új tanárral találkoztam ismét. Beszélgetős óra volt. Kezdtük azzal, hogy elolvastunk egy-egy cikket a mai…..