Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszmantovics

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szoros meccsekkel indult a középszakasz 2011.02.04. 22:28 kultúrmisszionárius..
Dunaújvárosban helyrebillent a világ rendje, a felülről érkezett hazaiak végső soron simán legyőzték az alulról jött Ferencvárost. A Dab.Docler mindkét sérült játékosa jégre lépett, Galanisz ráadásul gyorsan meg is szerezte a vezetést. Ezt még kiegyenlítették a zöldek…..
Péntek este kevesen gondolták volna, milyen fordulat következik vasárnap a Dab.Docler és a Ferencváros középdöntőjében. Mindkét csapat játékosainak teljesítménye nagyot változott, ellentétes előjellel. Így kedden mindent eldöntő ütközet jön…..
eszmantovics 2009.03.03 15:29:06
eszmantovics 2009.03.03 21:59:02
@kiralyfi: mi a realítás? Mennyi Dab-Fradin (és vissza) voltál kinn ebben a szezonban?
Az Alba Volán EBEL-csapatához rövid úton csatlakozott vasárnap az Újpesti TE és az NZ-Stars. Az alap- és középszakaszgyőztes lila-fehérek simán mentek tovább a fehérváriak farmjával szemben, a második meccset nullára nyerték. A pénteki 5-4 után sokat bírált…..
eszmantovics 2009.03.01 22:55:20
A Dab.Docler kétszer is vezetett két góllal az UTE ellen, de nem tudta megtartani előnyét, a vendégek hosszabbításban győztek, 4-5. Az NZ-Stars simán verte az Alba Volán farmcsapatát, Szajbert Patrik klasszikus mesterhármassal kezdett, 7-1. A Ferencvárosnak a végeredményt…..
eszmantovics 2009.02.20 23:58:53
@D. Gromov: Köszi, és hajrá Fradi!
Ha úgy játszunk Újvárosban, mint ma a Miskolc ellen két harmadon át, elcsíphetünk egy meccset, de, ha úgy, mint az Újpest ellen, nincs esély...
eszmantovics 2009.02.21 08:39:50
@kiralyfi: Talán annyi,hogy Dab-Fradi lesz a négy közé jutásért. Látom képben vagy...
Az OB I. három nagycsapata nagy verést mért elvben – és a mai napon gyakorlatban is – gyengébb ellenfelére. A rekordot a Dab.Docler állította fel, amely 11-0-ával intézte el az Alba Volán farmcsapatát. Peterdi Imre klasszikus mesterhármast ért el, Magosi Bálint is kettőt…..
Három mérkőzéssel folytatódik az OB I. középszakasza. Két izgalmas (FTC–NZ-Stars, Miskolc–Dab.Docler) és egy érdekes (Alba Volán–UTE) csata jön, a tabella első három helyezettje a második háromhoz látogat. A kéthetes szünetben elsősorban Újpesten zajlott az…..
Már öt pont az NZ-Stars előnye az OB I. középszakasz-táblázatán, miután hazai pályán legyőzte a Ferencvárost. Az első gólt a zöld-fehérek szerezték Káposztásmegyeren, Parfirjev révén, de aztán beindultak a hazaiak, betalált Szappanos, Holéczy, Kovac és Majoross is, 4-1…..
Peterdi Imrének vírusos gyomorrontása van, nem vehet részt a válogatott felkészülésén, tájékoztatta blogunkat Imre Lajos csapatvezető. Pat Cortina kapitány az újpesti Berta Ákost hívta be helyette a tartalékok közül. A keret ma délután háromkor találkozik, ötkor pedig…..
eszmantovics 2009.02.03 08:23:17
@Dachstein: Ha feltűnt volna: nem ez volt a kérdés...
De, ha már ilyen okos vagy, elmondhatod mi alapján.
Az utóbbi évtizedekben egyszer sem volt annyira izgalmas az OB I., mint az aktuális szezonban. A hat csapatból egyedül az Alba Volán farmcsapata nem tudja tartani a lépést a többiekkel, még akkor sem, ha jelentős számú EBEL-játékossal erősíti meg a keretét. Az is igaz, hogy a…..
Két légiós csatárral erősített az OB I. középszakaszára az FTC. Visszatér tavalyi sikerei színhelyére a 25 éves orosz Nyikolaj Fegyasov. Nyáron a HC Csíkszeredához írt alá a szőke támadó, de a sok légiós között kevés lehetőséget kapott: hat meccsen kettő plusz egy,…..
eszmantovics 2009.01.27 16:25:08
@mannisenmaki: Utánanéztem: 98-99-ben játszott Csiki a Dunaferrben, abban az évben az Alba volt a bajnok.
eszmantovics 2009.01.27 18:54:10
@mannisenmaki: vagy a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja hazudik:
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=381
eszmantovics 2009.01.27 19:06:01
@mannisenmaki: De ajánlom a Magyar Hoki sztori könyv mellékletét is, mely felsorolja az összes magyar bajnokcsapat játékoskeretét. Mondanom sem kell Csiki nincs közöttük...
Az SC-nél már azt számolják, hányszor játszanak még a szezonban a HC-vel, a HC vezetőedzője szerint a Mol Liga létrehozása mindkét ország jégkorongját fellendítette, az UTE magyar bajnokságot szeretne nyerni, a Starsnál a játékkal elégedettek.Gál Sándor, SC Csíkszereda:…..
Az OB I. vasárnapi mérkőzésein hazai győzelmek születtek. A Dab.Docler a mérkőzést végig kézben tartva 5-2 arányban verte a Miskolcot. A végén a két csapat újabbkori szokásainak megfelelően ismét volt egy kisebb bunyó. A Ferencváros a szezon eddigi meccseihez hasonlóan ismét…..
Válogatott hátvédünk a HC Csíkszeredától a magyar fővárosba igazolt, a szezon végéig. Sille a Mol Ligában nem szerepelhet, mivel az átigazolási határidő lejárt, így csak az OB I.-ben számíthatnak játékára. Az olimpiai selejtezőre és az A csoportos világbajnokságra…..
Kőkeményen megverte a magyar bajnok a szlovén Jesenicét az EBEL-ben, 5-1, a siker értékét növeli, hogy amióta a két csapat az osztrák bajnokságban játszik, a fehérváriak még soha nem nyertek. Az eddigi 8 mérkőzésen 8-szor kaptunk ki, 5-ször rendes játékidőben, 3-szor iksz…..
eszmantovics 2009.01.13 23:14:49
@jégróka: Igazad van: valóban nem győzhetett a kis Volán, mert egyszerűen jobb volt a Fradi!
Nekem elhiheted én kint voltam...
A vitathatatlan fejlődés ellenére még mindig kevesen járnak itthon bajnoki jégkorong-mérkőzésekre. Pedig jó móka, még ha kevés is a kiegyenlített, magas színvonalú mérkőzés. Alig tudok olyan helyet, ahol egy mozijegy áráért 30-40 ember hajtja magát, és esetenként szétveri…..
A Dunaújváros még annyit sem. A Dab.Docler 10-1-re verte idegenben az Alba Volán farmcsapatát, a kis Fehérvár becsületgólját Fodor szerezte a végén. Az UTE 6-2-re győzte le a Ferencvárost, a Mol Liga-rájátszásért folytatott küzdelem továbbra is nyílt...
eszmantovics 2009.01.02 23:58:06
@Fugeute: Engedd meg, hogy a mérkőzés utáni nyilatkozatok és közeli beszámolók alapján véleményt alkothassak. Hisz ezért van ez a fórum...
Mindemellett sok szeretettel várlak Pesterzsébeten a középszakasz következő mérkőzésére.
Ha esetleg még nem jártál volna még arra:
Pesterzsébet Jégcsarnok, 1201, Budapest, Zodony u. 1. :-)

eszmantovics 2009.01.03 00:22:33
@Liladínó: Igazad van, de a szvetlovi 9-2 után, (ami 9-1 volt igazából) két nappal később jött a 2-5, ami ugye a döntőtökbe került...
A többiről nem tudok véleményt alkotni, hiszen nem voltam ott.
De azt azért elismered, hogy Ti sem vagytok angyalok:-)
Két fontos rangadót játszottak a Mol Ligában, és mindkettő a magyarországi csapatok vereségével ért véget. Az Újpest elszalasztotta a lehetőséget, hogy a start óta először átvegye a vezetést a HC Csíkszeredától, és a Dab.Doclernek sem sikerült zárkóznia a Steaua…..
Mint a témába vágó tegnapi írásunkhoz fűzött kommentekből kiderült, a parlament a két jégkorongos módosító indítvány egyikét megszavazta, a másikat meg nem. Ezek szerint tehát az utánpótlás kap 170 millió forintot, a felnőttválogatott A csoportos szerepeltetésére ellenben…..
A negyedik találkozás alkalmával ismét hosszabbításra volt szükség az SC és a HC Csíkszereda közötti mérkőzésen. Harmadszor fordult ez elő. Érdekesség, hogy mindkét csapat kétszer nyert, és mind a négy alkalommal az idegenben játszó gárda jött le győztesen a pályáról.…..
Öt Mol Liga-meccsről lesz szó ebben a posztban, ilyenkor nem illik egy eredményt kiragadni a kontextusból, de most muszáj: rettenetesen megszórták a csíki csapatot a lila-fehérek. A nap másik rangadóján szoros csatában verte a Dab.Doclert az NZ-Stars. Az SC Csíkszereda még…..
Az elmúlt fordulók legnagyobb meglepetése a Ferencváros NZ-Stars feletti győzelme volt. Megmutatjuk mind az öt gólt. Egy bődületes kék vonalas lövés és egy hihetetlen védőhiba is kellett a Pindák-fiúk szép sikeréhez. Ezenkívül tovább után látható a Kontinentális Kupa…..
eszmantovics 2008.10.28 21:01:49
1983 után 1990-ben rendezhettünk idehaza megint C csoportos vb-t. A torna előtt nem sok esélyünk volt a feljutásra. A kilenccsapatos mezőnyből csak a győztes léphetett a B osztályba, Jugoszlávia, Dánia és Kína jóval erősebb volt a mieinknél, és még ott volt az örök mumus…..
A hátsó sorokban játszanak ma a finnek, ha egyáltalán szerepet kap mindkettőjük, tudta meg a jégkorongblog Énekes Lajos Alba Volán-edzőtől az Innsbruck elleni EBEL-mérkőzés előestéjén. Nagyon optimista nyilatkozat következik tovább után.A derűlátás ellenére kezdjük két…..