Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endobaby

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kuzu: A kuzu gyökér egyike a világ legnagyobb gyökeres zöldségének. Segíti az emésztést és a vastagbél működését. Kíválóan alkalmas savasodás enyhítésére, migrénes fejfájásra, magas vérnyomásra, váll és nyaki fájdalmakra, meghűlés és bármilyen fájdalom esetén. Umeboshi szilva: valójában…..
Korábbi posztban felelevenítettem a 10 évvel ezelőtti Bio-piacos bevásárlásaimat, mely még most is megállja a helyét.  Zöldségeket, gyümölcsöket, illetve marobiotikus alapanyagokat (miso, szójaszósz, alga, amazake, umeboshi..... ) és aki fogyaszt pékárut a Csőrsz utcai biopiacon lehet megvásárolni…..
Szombatonként a Csörsz utcánál a művelődési ház előtt és a mellette lévő téren biopiac üzemel, ahol helyi termelőktől lehet vásárolni szebbnél szebb zöldségeket gyümölcsöket. Ezek mellett megtalálhatóak a kész termékek is, minden, ami egy makrobiotikus konyhába kell. Ezek mellett tiszítószerek,…..
Magyarul csak néhány olyan könyvet lehet kapni ami a makrobiotikáról szól, esetleg recepteket is tartalmaz. Jól forgatható és finom ételek vannak benne.  Az egyik, ami személyes kedvencem az Életutam a makrobiotika c könyv dr Bakáts Viktóriától.  Mina Dobic: Gyönyörű életem - ez a könyv is…..
Ma egy éve pontosan, hogy elkezdtem makrobiotikusan élni. Hihetetlen, hogy repül az idő. Már egy éve, hogy nem eszem húst (kivéve a fehér husú hal), tejterméket, tojást, kenyeret, fehér kenyeret, péksüteményt, liszteset, rágót, fagyit...nem ittam üdítőt, kólát, őszilevet, alkoholt... és még…..
George Oshawa és Michio Kushi volt a témája az utolsó óránknak ma. Az, hogy honnan ered a makrobiotika, hogyan alakult és fejlődött generációról generációra. A makrobiotika a makro (hosszú) és biosz (élet) szóból ered ahol a hosszút nem csak az élet hosszára, hanem teljességére is értjük. Oshawa az…..
Endobaby Magyarország Azuki bab 2019.11.03 16:30:31
Az azukibab a japánok egyik kedvenc étele, már i.e 1000 évvel termesztették. Többféle színben létezik, nálunk a vörös színű jellemző. Gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminban. Magas a vas, kálcium, magnézium és foszfor tartalma. Ha barnarizssel esszük együtt, akkor teljes értékű fehérje forrás a…..
Az ember hajlamos a türelmetlenségre. Én biztosan. Mindent de rögtön, azonnal! Pedig ha élvezném az odavezető utat és nem azzal foglalkozék, hogy mikor leszek már "ott", biztosan mégszebb lenne mint amilyen amúgy.  3 évvel ezelőtt amikor elkezdtem a makrobiotikát, nem gondoltam volna, hogy ekkora…..
Az Endometriózis tényleg egy soha véget nem érő dolog, mert MOST, 6 év után visszatért az életembe.  Forró Csilla vagyok. 2009 óta endometriózissal küzdök. 10 év telt el az első diagnózis óta. Makrobiotikus életmódváltással és Arwen tornával tettem magamért az első 4 évben folyamatosan minden nap…..