Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik)

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
urbánus menekülés Kecskevágás 2008.08.31 16:29:00
Ha a mai táplálkozási irányok széles palettáján körülnézünk, sok mindennel találkozunk. „Norbi féle update-el”, divatos diétákkal, időnként értelmezhetetlen receptekkel, ételekkel, miközben egy dologról hajlamosak vagyunk elfeledkezni: tradícióinkról, nemzeti…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.09.01 08:30:52
killtheradical Öregisten 2008.08.28 06:02:00
Figyelmeztetés! Csak erős idegzetűeknek! A KNDP-t fogom dicsérni! És nem úgy ironikusan - cinikusan, hanem tényleg! Láttam egy cikk címet, hogy "Új nyugdíjrendszert javasol a KDNP". Gondoltam miért is ne, rám fér pár perc vidámság. Aztán olvasom, olvasom, és nem röhögcsélek,…..
A Nemzetközi Diszlexia Szövetség egy borzasztó egyszerű ötlettel turbózta fel a levelét, amelyben támogatást kért a szervezetnek. Ebben azt használták ki, hogy ha egy szón belül megkavarjuk a betűket, furcsa módon az agyunk nem egykönnyen, de azért mégis összerakja az adott…..
A drogháborúnak már nem csak szegény feketék eshetnek áldozatul Amerikában. Egy Washington melletti amerikai kisváros, Berwyn Height polgármesterét például úgy rohanták le a kommandósok otthonában, hogy közben a kutyáit is kivégezték. Kapcsoljuk a drogháborút, Cheye Calvo maga…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.27 10:28:00
   Bekapcsolod tv-t, amolyan háttérzajnak, és legalább egy heti reklámadagot kapsz 10 másodperc alatt. A promóciós kisfilmek pedig egyre silányabbak, agresszívebbek, és egyre több az átbaszás. Most ezekről lesz szó, a teljesség igénye nélkül.   A fogyasztók…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.27 08:15:30
Coca Cola recept

-extrém-

Pár évvel ezelőtt a lentebb található információ milliókat ért volna egyes ásványvíz-gyártóknak. De még most is nyerhetsz a leírtakkal pár forintot, bár nem hinném, hogy túlzottan költséghatékony lenne.

Végül, miután több mint száz évig sikeresen teljes titokban tartották, Mark Prendergast könyve lehúzza a leplet a Coca Cola receptjéről. Álljtása szerint ő egy "X" címkéjű papíron találta a cég archívumában.

Íme a teljes leírás:

Végy:
egy kevés (ford. megj.: elenyésző mennyiségű, az eredeti sem ír pontos mennyiséget) koriander (cigánypetrezselyem?) olaj
egy kevés narancsvirág olaj
0.94g narancs olaj
1.79g citrom olaj
0.14g szerecsendió olaj
0.41g fahéj olaj

keverd/elegyítsd őket 9.97g alkoholban és 5.50g vízben. (ford. megj.: az alkohol valszeg etilalkoholt jelenthet, nem ír pontos vegyületet).

Ha rendesen felkeverted, akkor hagyd állni 24 óráig. Az elegy szét fog válni. A tetején egy tiszta, sárga színű folyadék lesz, ez a cokeban található titkos "7x" ízesítő.

Oldj fel 4.88kg cukrot kis mennyiségű forrásponton lévő vízben, majd hagyd lehűlni.

Adj hozzá:

73g karamelt
6.3g koffeint
22.4g foszforsavat

Egy erőtől duzzadó dió a kokafáról. Esetleg még

2.24g kokalevelet, de előbb a kokaint vond ki belőle.

ezekután egy sűrű szirupot kell kapnod.

Adj hozzá:
61g citromlé
38.7g glycerin
3.05g vanília eszencia/kivonat
és a "7x".

Keverd meg jól és higítsd fel 1:5.5ös arányban hűs szóda vízzel.

És elvileg lett 50 liter kólád! Nagyon egyszerű!

by Tydam

---------------------------------------------------------------------------

Eredeti nyelven így hangzott (igen, az eredeti elégggé pontatlan leírás, én meg se vegyész se háziasszony nem vagyok;>):

A couple of years ago the information shown below could have been worth
millions to certain mineral water manufacturers. You could still save
yourself a few quid by following the procedures below. Although i doubt
it would be very cost-effective.

At last, after over 100 years of total secrecy, the recipe for Coca-
Cola has been revealed in a book by Mark Prendergast who claims to
have found it on a piece of paper titled "X" in a company archive.

Anyway. Here is the method in full :

Take

Coriander Oil (a trace)
Orange Blossom Oil (a trace)
Orange Oil (0.94g)
Lemon Oil (1.79g)
Nutmeg Oil (0.14g)
Cinnamon Oil (0.41g)
Mix them in alcohol (9.97g)
and water (5.50g)

Shake well and let stand for 24hrs. The mixture will separate. At the
top will be a clear yellow liquid, this is the cokes secret "7X"
flavouring.

Dissolve Sugar (4.88kg)
in a tiny amount of boiling water and allow to cool.

Add Caramel (73g)
Caffeine (6.3g)
Phosphoric Acid (22.4g)

A sprinkling of powered nut from the Kola tree. And purists may add

Coca Leaf (2.24g)

After first removing the cocaine!

You should now have a thick syrup.

Add Lime juice (61g)
Glycerin (38.7g)
Vanilla Extract (3.05g)
and "7X"

Stir hard and dilute with 5.5 parts chilled carbonated water.

You should now have 50 litres of Coca-Cola! Easy Really!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=661172&postcount=1530
A Coca-Cola recepje.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ezen a blogon nagyon ritkán fordul elő, hogy a pedagógusbérek tűrhetetlenül alacsony színvonalát szóvá tenném. Ugyanis elvem, hogy aki végvárakat véd, ne panaszkodjon a zsoldra, márpedig úgy gondolom: mi, tanárok, a kultúra utolsó végvárait védjük a leginkább…..
Macskaolimpiát indít a Macska TV, tudtuk meg egy sajtóközleményből. Még távolbanézésben is lehet indulni:"Mindannyian tudjuk, hogy macskáink igazi bajnokok, szégyen, hogy ezt eddig nem mutathattuk meg a nagyvilágnak. Most azonban végre eljött a lehetőség! Itt az alkalom, hogy…..
Az amerikai nyomozó hatóságok szerint Washington államban egyre több szőlőterületet vásárolnak föl a szervezett bűnőzök, hogy vadkender ültetvényekké alakítsák át. Az állam legrégibb és legnagyobb borvidékén, a Yakima-völgyben idén már hét olyan birtokra csaptak le a…..
Brutális rendőrökért sehol nem kell a szomszédba menni, de a sokat szidott Amerikában páros lábbal baszták ki azt a rendőrt, aki 13x bokszolt arcon egy 17 éves néger gyereket, amiért az füvet szívott a kocsijában. Elég valószínű, hogy az alább látható videofelvétel…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.18 13:41:30
Szereti az ilyen és ehhez hasonló nyalánkságokat a versenyhivatal is, mást az alábbi történethez nem is tennénk hozzá. Tisztelt Szerkesztőség!Egy közérdekű lakossági panaszt szeretnék leírni. Budaörs és környéki települések vannak érintve.Egy  gáz szervizzel…..
A HVG találta a cikket, úgyhogy nem csak én keltem a hangulatot az alkohollobbi agymosása ellen, hanem a Sunday Times is le bírt hozni egy publicisztikát, ami szerint az alkalmi füvezés kevésbé ártalmas, mint az ivás a tinédzserek fejlődésére. A szerző, India Knight legalábbis még…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.08 15:01:40
És még további jó hatásai is vannak.

A [gyátóneve] termékeink nemesített, az európai szabályozásnak megfelelő kender kivonatai.

Kiemelkedő Cannabioid. ALA, GLA, valamint Omega-3, Omega-6, Omega 9 növényi hatóanyag tartalmú olaj. A Medicannabis krémek szerkezete kiváló minőségű növényi eredetű alapanyagok és figyelmesen kiválasztott aktív elemek összetételén alapul. A Cannabis Sativa (Hasznos Kender) olajának fájdalomcsillapító hatása jól ismert

A nemzetközi szakirodalom alapján a következő hatásterületeken vannak jó tapasztalatok


Különösen az idegalapi -neuropatikus - fájdalommal járó krónikus betegségek tüneteinek csillapítás ( pl. sclerosis multiplex);


A menstruációs görcsök enyhítése;


Epilepszia;


Parkinson-kór;


Glaukóma - zöld-hályog


Depresszió;


Rhreumatoid arthritis - Ízületi gyulladás;


Psoroasis - pikkelysömör;


Bőrgyulladások;


Köhögés-csillapítás;


Dystonia - izomtónus rendellenesség;


Sportolás utáni izom-regenerálás;


Száraz bőrkezelése;


Koleszterin szint csökkentése;


Vérnyomás csökkentése;


Vérkeringés helyre állítása…

Használata:

2x2 ml / nap. A megadott mennyiséget ne lépje túl. Ez az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után 0,10 C° között tartandó.

Összetevők:

Nemesített, alacsony THC tartalmú kendermag-, vörösszőlő-mag-, dió-, mák-, és len-, hidegen sajtolt növényi olajai. 1 ml Medicannabis olaj tartalmaz: Energia: 33,6 kJ (7,64 kcal), Fehérje: 0,134 g, szénhidrát: 0,0 g, zsír: 0,8 g, Többszörösen telítetlen zsír: 0,34 g - amiből EPA: 0,137 g, DHA: 0,116 g.

4.100Ft-ért rendelhető meg.
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.08 15:04:33
És még egy cikk a kender jó hatásairól a cannabis-sativa.extra.hu -oldalról.


A kender és a szélütés
A kenderről, valamint marihuána néven közismert szárított levéldarabkáiról és női virágzata hasisnak nevezett gyantájáról gyakran olvashatunk a rendőrségi hírekben. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a bennük található pszichoaktív vegyületek iránt az orvostudomány és a gyógyszeripar is óriási érdeklődést mutat. A Proceedings of the National Academy of Sciences című vaskos amerikai tudományos folyóirat júliusi számában Aidan Hampson és munkatársai olyan eredményekről számoltak be, melyek szerint a kender nem kábító vegyületeire is érdemes odafigyelni, legalábbis ami a kannabidiolt illeti. Ez és a pszichoaktív tetrahidro-kannabinol (THC) ugyanis hatékony szabadgyök-fogó, és a cikk megjelenését követő újabb adatok szerint patkányokon csökkenti a szélütést követő agyi károsodások mértékét.

Az orvostudomány képviselői (kevesebb tudományos áhítattal átitatott más csoportokkal párhuzamosan) az utóbbi években fokozott érdeklődéssel fordultak a kender felé. A viszonylag kevés szisztematikus és sok kisebb vizsgálat, megfigyeléssorozat alapján a THC biztató eredményeket mutatott ugyanis a citosztatikus rákkezelést kísérő hányinger csillapításában, a gerincvelő-sérülések és a sclerosis multiplex esetén tapasztalt izomfeszültség oldásában, a zöld hályog kezelésében, valamint az AIDS-es betegeknél (is) előforduló kóros fogyási folyamat lefékezésében. A gyakorlati gyógyászati alkalmazás útjában a THC pszichoaktív hatása áll.

Óriási kutatómunka folyik olyan mesterséges származékok előállítására, melyek megőrzik a THC előnyös hatásait, de mentesek a nem kívánt központi idegrendszeri mellékhatásoktól. E hatalmas munkafolyamat kiemelkedő eseménye volt a kannabinoid receptorok felfedezése. Ezek azok a molekuláris célpontok, amelyekhez a szervezetbe kerülő kannabinoidok hozzákötődnek, és elindítják a hatásaikat kiváltó élettani folyamatokat. Jelenleg kétféle kannabinoid receptort ismerünk. Az 1990-ben felfedezett 1. típusú a központi idegrendszerben és a herékben mutatható ki, az 1993-ban felismert 2. típusú a lépben, valamint a falósejtek és a monociták sejtmembránjában fordul elő.

Ezek a receptorok nyilván nem azért léteznek, hogy a kábítószer-élvezőknek örömöt szerezzenek. Ennél többet viszont csak 1992-1993 folyamán kezdtünk megtudni, amikor rábukkantak e receptorok belső ligandumaira, tehát azon molekulákra, amelyeket szervezetünk termel e receptorok működtetésére.Ezeket az anyagokat anandamidnak keresztelték el a szanszkrit ananda (boldogság, üdvösség) és a kémiai jellegre utaló amid szavak összekapcsolásával. A receptorok működése és a kannabinoidok hatásai közötti kapcsolatot egyelőre még csak nagyon vázlatosan értjük.

Hampson és munkatársai éppen ezen a területen igyekeztek új ismereteket szerezni. Azt vizsgálták, hogy a THC 1. típusú receptorhoz kötődése csökkenti-e a glutamát nevű ingerületátvivő anyag felszabadulását, amely adott esetben (mint például a szélütés következtében fellépő oxigénhiány esetén) részben felelős az idegsejtek pusztulásáért. Mint kiderült, a THC már igen kis koncentrációban is alkalmas az idegsejt-károsodások részleges kivédésére. A receptorhoz nem kötődő kannabidiol nagy meglepetést okozott, mert szintén képesnek bizonyult erre. Így építés közben omlott öszsze az idegsejtvédelmet az 1. típusú kannabinoid receptorokkal összekapcsolni készülő elegáns hipotézis.

Ekkor került előtérbe a glutamát által szabadjára engedett, rendkívül reakcióképes, pusztító hatású szabadgyökök semlegesítésének gondolata. Hampsonék azt is kiszámolták, hogy a THC és a kannabidiol mintegy 20 százalékkal több idegsejtet képesek megvédeni, mint a velük azonos koncentrációban alkalmazott közismert gyökfogó C- és E-vitamin. A két kenderből származó vegyületnek szintén vannak gyökfogó sajátságai.

Elmélet ide vagy oda, Hampsonék később azt is kimutatták, hogy a kannabidiol képes a patkányokon mesterségesen kiváltott szélütés agykárosító hatásainak enyhítésére. Ez azért is figyelmet érdemlő felfedezés, mert a kannabidiol nem pszichoaktív, így gyógyszerré fejlesztése előtt nincs ilyen irányú akadály.
Konzervatórium Zene/gazdaság 2008.08.08 07:03:00
Azok a szerencsétlenek, akiknek ezen a napon tengerpart, vagy legalább egy árnyas diófa helyett  állami vagy céges íróasztalt jutatott a sors és a szabadságolások rendje, az internetes semmitevés mellett általában zenehallgatással töltik ki a hosszúra nyúló időt. Ki CD-ről,…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.08 08:28:49
Subba Hülye szó: Megcápásodott 2008.08.07 14:30:00
Nyelvében él a nemzet, és mi minden lehetőségünkkel támogatjuk a kreatív, idióta új kifejezéseket. Szeretnénk elérni, hogy pár év múlva majd mindenki úgy beszéljen, hogy egy szimpla bérletvásárlás is tíz perces röhögésben végződjön majd. Mai szuper…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.07 16:08:02
Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalakó from Subbaland nem egyszerűen a hosszúnick-olimpia egyik éremesélyese. Ez a reneszánsz ember képes volt arra, hogy gyilkos rákként burjánzó blogunk eddigi leggusztustalanabb képviccét alkossa meg, ami nehezebb feladat, mint…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.01 08:24:29
Már régebben eldöntöttem, hogy ne mindig csak a rosszat nézzük, ezért szenteljünk egy bejegyzést azoknak a dolgoknak, amelyek tényleg működnek - és jól működnek - Magyarországon.Nos nem találtam sokat, ha valakinek van még ötlete, akkor várom a kommentek között.Az első,…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.28 14:19:26
Nem akarok elébe menni a népítéletnek, de lehetetlen  szó nélkül elmenni a CIB Bank arculatváltó kampánya mellett, ami maga az arculatváltás megtestesült állatorvosi lova. Ha lenne a Dummies könyvsorozatnak egy banki arculatváltásról szóló kiadása, biztos vagyok benne, hogy…..
Ideológiai alapon született meg a biciklis felvonulások újabb generációja, az Udvarias Tömeg. A demonstráció résztvevői úgy tettek meg 16 kilométert Atlanta belvárosában, hogy közben betartottak minden közlekedési szabályt. A szervezők kifejezetten a Critical Mass világszerte…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.18 15:08:13
Most már nem csak abból van botrány Amerikában, hogy Jesse Jackson, híres polgárjogi harcos egy véletlenül bekapcsolva felejtett mikrofon miatt az egész nemzettel megosztotta, hogy kivágná Barack Obama heréit, de állítólag még azt a szót is kimondta. Igen, azt, ami n-nel kezdődik,…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.18 08:57:53
A kiváló texasi rendőrök elengedték azt a 18 éves srácot, akit űrsütiterjesztés vádjával kapcsoltak le a minap. Nem volt nehéz dolguk, mert a gyerek több rendőrőrsöt körbekínált az "Anyák az ittas vezetés ellen" szervezet nevében. Az egyik helyen a rendőrök…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.18 08:51:54
Ezt a kutyát Ropinak hívják. Ropi a felvétel készítésekor éppen azon munkálkodik, hogy élethűen kifejezze a kajla szó szótári változatát...
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.18 08:37:46
A drogfogyasztás felszámolását bűnügyi módszerekkel megoldani hivatott politika Franciaországban elérte a kritikusan lehetetlen szintet, ezért a drogosok ellen eddig gumibotokkal küzdő francia hatóságok az irracionalizmus sztratoszférájának magasságából csapódtak a földhöz,…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.17 18:18:46
Kicsit lassan csordogálnak az izgis füves hírek, ezért mivel szülinapja volt, egy felületes áttekintéssel emlékezek meg a nemzetközi droghelyzet kialakulásának egyik legkértékonyabb szereplőjéről, az Amerikai Drogelhárító Ügynökségről. A sok számért előre is elnézést.…..
Pozsi kollégánk ezt a szimpatikus pandát a schönbrunni állatkertben fényképezte, csakúgy, mint a betépett koalát. A felvételeken jól megfigyelhető a panda és a bambusz intim viszonya, a második képen ezen kívül egy pandapocak is, ami igen ritkán látható jelenség. Javasoljuk…..
SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.07.11 15:48:59