Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DerWish

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A History Channel tavaly levetített egy westernsorozatot (na jó, technikailag easternt, de ebbe ne menjünk bele), a Hatfields & McCoys címűt, ami olyan nézettséget hozott a csatornának, hogy az ilyen úri huncutságokra (saját tévésorozatgyártás, mármint) azonnal rákaptak, mint…..
DerWish 2013.03.11 14:34:42
Vicces, hogy Majkát, alias Majoros Pétert mindenki a Pizza Kinggel azonosítja - jó, bevallom, nekem is van egy ilyen hűtőmágnesem, de ezt ne mondjátok el senkinek. Kevesen tudják viszont azt, hogy tavaly ősszel nyitott egy burgerezőt is a 13. kerületben (hát hol máshol), ami a…..
Dr. Mátyás Ference cikke eredetileg az ars boni jogi folyóiratban jelent meg. A Fidesz és KDNP frakció aláírásával 2013. február 8-án benyújtott Alaptörvény-módosítás az Alapörvényben rögzítené, hogy a részben vagy egészben államilag finanszírozott felsőfokú…..
DerWish 2013.02.11 15:10:09
Az egész megközelítés elhibázott.

Íme egy radikális átalakítás, ami akár működhetne is és senki köpni nyelni nem tudna: bármelyik politikai oldal vagy akár a tanulók & szülők.

1) Töröld el az ÖSSZES támogatott helyet. (Nincs ingyen ebéd.)
2) Direkt havi Tandíj és Diákhitel -> adósságot halmozna fel a Hallgató.
3) Diákhitel törlesztő értékében adójóváírás a diáknak, HA végzettséget szerzett.

Mit is érnék el ezzel?
- Ha MO-n dolgozik előbb felhalmozza a hitelt, majd visszafizeti... DE az adójából vissza is kapja. Nem ruházható át a családra vagy szülőre a visszatérítés, hanem direktben csak a végzett és MOn dolgozó volt-Hallgató vehetné csak igénybe.
Azaz NEM KERÜLNE a diáknak SEMMIBE.

Az Állam (adófizetők) befektettek a Hallgató tanulmányaiba és tudásszerzésébe, így amikor azt itthon kamatoztatja (dolgozik & adót fizet) ezzel törleszt, s finanszírozza jó adófizetőként a következő generáció tanulmányait.

- Ha elmegy MO-ról, tegye nyugodtan. Törlesztenie kell, de mivel az adójóváírás MO SZJA specifikus, így nem kap adójóváírást.
Ergo: ténylegesen kifizeti az oktatását.

Nem EU jogellenes, nem korlátozzuk a Hallgatót szabad választásában.

S ezt még lehet bonyolítani olyasmikkel pl:
- csak az alapképzés plusz 2 félév, amire az adójóváírást igénybe lehet venni... ha vki 20 félévig akar egy 10 féléves szakra járni... tegye, de fizessen.
- oktatási intézmények önállóan dönthetik el mennyit is ér náluk egy félév.

Kíváncsi vagyok meg jelenik -e majd ez ebben a blogban.
Újabb fejezetekkel színesedett kormányunk Elő a Pénzt a Párnacihából! (!!!) programja. Eddig ugye ott tartottunk, hogy a fogyasztás felpörgetésére kiagyalt variációk elhasaltak, mire Szent Jobbja meggyőzte a Nagyfőnököt: ott van a lóvé, kisgazdám, csak megtakarít a…..
DerWish 2011.09.16 12:31:15
@CSENDES: Valóban nincs Mo.-n precedens jog... vagyis csak majdnem.
Ha jól tudom...

... amennyiben az LB nem kaszálja el a döntést, azt egyfajta iránymutatásként felhasználhatja más bíróság is, de nem lesz kötelező érvényű.

... amennyiben az LB nem kaszálja el, s egy másik tábla ellentétes döntést hoz, az LBtől kérhető egyfajta rendezés (nem emlékszem a pontos kifejezésre), ami már kötelező érvényű.

Szóval mondhatjuk, hogy nincs Mo.-n precedens jog... de egy kicsit mégis van.

Persze a jogi féléveim már régen voltak, s a bírósági ismerőseim is tévedhetnek.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
DerWish 2010.12.01 13:10:38
Szinte érezhető a véresszájú postolól között a bérpostolók és a minimálra bejelentettek tömege.

1) AB egyszer már kimondta, amit a munkáltatód befizet a MANYUPba az a te privát tulajdonod. Tisztelt vezérünk&Co ezért akarja fenntartani a mi-nem-is-államosítunk maszlagot.
Persze amíg leszarják mit és hogyan addig ez nem sokat ér.

2) Szerintem nagyot fognak koppanni, mikor a MANYUP tagok ~10%a, - 300k+ havi bruttóval, - akik ki tudják számolni és megértik miről is van szó beint egyet és hirtelen ottmarad a vagyon fele. Hoppá...

S tudod mit? Pontosan ez a 10% fog rohadt jól járni abból a pénzből amit visszaszívnak a MANYUPból, mert ebből lesz azaz extra 100k+ havi nettó bér növekedés amit be kell foltozni ami speciális söralátétes adórendszerünk ütötte-költésvetési lyukunkon.
Hoppá...

S bár lehet, hogy én személy szerint jobban fogok járni 2011ben ezekkel a vállalhatatlan döntésekkel, de akkor is úgy érzem inkább bénultam volna le azon a napon (szigorúan egy napra) mikor aláírtam a szavazófülkében ezt a biankó csekket ennek a kókler bandának. Igen, rájuk szavaztam. :facepalm:

Ha látnék akár egy személyi konzekvenciát, mikor iszonyat baromságot mer Kósa&Co benyögni a nagy nyilvánosság előtt, akkor akár még újra lenne is hitem, hogy most más lesz.

De vissza a MANYUPra...
S tudod kik fogják ezt megszívni 25-30 év múlva? A normál átlag emberek és rohadt dúrván.
Most fogja kiírni magát az ÁNYUPból az a réteg, aki a arányaiban a legtöbb zsét beleöntötte a feneketlen bendőbe.

Egyébiránt az Euban nem bízok. Fabatkát sem fognak tenni. Adóvá alakítják át járulékot s így már belügy lett hirtelen. Na majd amikor újra csődközeli helyzetben leszünk '13ban... belőlünk fognak példát statuálni.

MANYUPok jövőjével kapcsolatban csak egy örök klasszikust említhetek: "Csak egyetlen egy maradhat."
Decben lépek is át a legnagyobba, neki van a legnagyobb esélye a túlélésre.

Egyébként pedig a helyzet adott. Sokan csak a szájukat és a billentyűzetet tépik, ahelyett hogy gondolkodnának. Egyetlen szélsőséges irányzat képviselői sem tudnak érdekelni. Szájukat téphetik, listára felírhatnak, pofa satu és lapos én döntök és nem más.