Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clyde

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A seggnyalonc újságírás prémium kategóriájában igazi mestermű született. A történet kiindulópontja nyilván az, hogy jobbos körökben nagyon menő lett az európai válságkezelés furcsaságait és elkúrásait úgy értelmezni, hogy a tehetségtelen unió, illetve a tagállamok…..
Clyde 2013.04.29 13:33:39
@MACISAJT:
Egymillió új munkahely vs. realitás: Történelmi csúcson a magyar munkanélküliségi ráta (közmunkával!!!)
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/tortenelmi_csucson_a_magyar_munkanelkulisegi_rata.183185.html
Clyde 2013.04.29 13:34:05
Clyde 2013.04.29 13:36:35
@MACISAJT: Mindezt úgy, hogy ha nem lett volna: Nyugdíjmegtakarítás államosítása, hatalmi visszaélés: Ez az összeg ennyivel növelné az államadósságot, ami így azonnal a GDP 95 százaléka lenne.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=638434

(Ha nem tetszene ez a forrás, zsigerből, legalább gondolkozz. Mármint: 1) tompítsd le valamennyivel 2) gondolkozz az egész problémán.)
Földrengés Magyarországon, háromszáz felett az euró, de a netre ragadt egyszeri polgár számára mégis a nap híre, hogy már nálunk is működik a Google Street View. Míg az átlag felhasználó vicces jeleneteket keresett, mi az autóink után kutattunk. A képek tanúsága szerint…..
Ha jók az emlékeim a tavalyi év januárját mutatta a naptár, amikor autómmal az egyik nagy forgalmú kereszteződéshez közeledve pirosat kaptam. Ahogy ott álldogálok a szabad jelzésre várva feltűnt, hogy jobb kéz felől, egy afféle zsákutcából különös jármű közeledik, ami nem…..
Félrefordítások Pojzon 2010.12.05 12:51:28
Véleményes hétvége van, de a beküldés csak attól véleményes, hogy nem félrefordítás, hanem félreejtés Pedro találata:Tegnap nem tudom már melyik adón beleakadtam egy Gyilkos Számok epizódba.Ez a sorozat ugye tele van az átlag ember (magamat is ide sorolom) számára érthetetlen…..
Néhány éve egy ide is író-olvasó motoros rendőr barátunk társával együtt elég kreatívan oldotta meg a hídon elromlott autó problémáját. A cél szentesíti az eszközt, úgy gondolom én is, hiszen a legtöbb esetben az úton lerobbant autó nemcsak akadályozó, hanem…..
Kész, ennyi, hölgyeim és uraim, vége. 16 hónap alatt építettek egy nagy homokvárat, csakhogy a homokot a vár alól ásták ki, és most az egész beledőlt a gödörbe. Újabb epic fail: az "egykulcsos, sávos adórendszer". Csak nem gazdaságtörténelmet írunk? Nem volt elég…..
Clyde 2011.09.22 09:33:57
Korábbi hsz-emet és gondolatot folytatva:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110921-a-szuperbrutto-megtartasaval-kompenzalhatjak-a-bercsokkenest.html

<<Ha az előbbi verzió valósul meg, akkor az [origo] számításai szerint évente 100 milliárd forint pluszbevétel folyhat be az államhoz, ha a tényleges adóteher 18,16 százalékos, akkor ennek a fele, 50 milliárd forint a költségvetés pluszbevétele.

Az [origo]-nak név nélkül nyilatkozó, az adóbevételekre rálátó kormányzati forrás azt állította, hogy a 202 ezer forint alatti munkavállalók kompenzálásához "messze nem kell 100 milliárd forint ".>>

Alakul ez, alakul, vajon mi lesz az áthidalás a 100 milliárd, és a messze nem 100 milliárd között, és melyik réteg fogja ezt megszívni?
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
Clyde 2011.09.21 21:31:41
@yoda-jedi:
"2 706 292 ikszelő kokárdás fidesisztát szeretnék az utcán lehorgasztott bűnbánó pofával járkálni..."

Ez de tetszik. Komolyan, egyre jobban aggaszt, hogy ebben az országban élek (és hogy sajnos nem tervezek változtatni rajta), de ha ez meglenne, meglehetős mértékben kárpótolna. (És nem, nem azért, mert tudni lehetett előre.)

Ellenben remélem, nem felejtetted el levonni a számból azt a 200 seggfejet! (Akik remélem, hamarosan már csak 200-an lesznek - meg persze van egy hozzáértendő, nehezen meghatározható számú érdek+segg(fej)nyaló kiegészítésük, de a legnagyobb baj azzal a 200-zal van.)
Clyde 2011.09.22 01:06:44
@Hülye aki elolvassa!: Lécci oszd már meg, h. konkrétan mennyi az az alkalmazotti béred, amivel jobban jársz. (feltételezem állandó bruttó,tavalyi idei jövőre várt nettó) és azt is,h hogy lehet hozzátok bekerülni ;)
A TASZ levelezőlistára küldött levél. Ígérem, megosztom majd a válaszokat is.Első aggodalmas kérdés. Jól értjük? A készülő új alkotmány lehetővé teszi majd, hogy visszamenőleges hatállyal alkosson a törvényhozás törvényt? Második aggodalmas kérdés.…..
Clyde 2010.11.08 22:26:18
@tollaszerge: (2010.11.08. 16:19:25)

.. az EU-ból "kilépni" nem definiált procedúra. Még senki nem csinálta, nincs rá eljárásrendszer .... ezzel riogatni egyelőre felesleges.

Egy szót erősítenék meg: egyelőre.

(Na jó, még csak annyit hozzá, hogy tessék szépen továbbra is hírekre figyelni (amíg még van értelme...), és a felgyorsult események mellett szabályos időközönként feltenni hasonló kérdéseket; olyanokat, amiket korábban eszünkbe sem jutott volna.
Meg kell, hogy állapítsam, mindig van lejjebb. Persze a történetben szereplőhöz hasonló nyuggerek is megérik a pénzüket, Von Schwarz érthető módon ezesetben nem a piroson átsétálás miatt akadt ki és írt levelet. Múlt szombat 13:00 körül nyugodtan sétálgatok a Teréz krt-on,…..
Gondoltam, kezdjük a lényeggel (lásd fent). Csipa beküldését csak azért a véleményes hétvégébe tettem, mert erős a gyanúm, hogy vagy listából fordított a fordító (és így esélye sem volt se a free, se a format korrekt fordítására, kontextus híján), vagy fordítógép:Ritkan…..
Az ilyesmit véleményesnek szoktuk minősíteni, mert a telefonok menürendszerének fordítását általában egy szólistából csinálja a fordító, így sokszor esélye sincs a helyes jelentés eltalálására. Hammer képpel illusztrált beküldése azonban szerintem más tészta, mert itt…..
Clyde 2010.07.30 22:04:22
@armitage: Akkor a konkrét kérdésre: a QA (szerintem) a végső helyesírásellenőrzés, formai dolgok, esetleg TM.

Ha jól sejtem, inkább lektorálásra gondolsz. Na és ez az, néha épp a lektor rak bele ilyet, és akkor az könnyen ott maradhat (helyesírásilag tökéletes, több ezer szó közt meg elveszik.)

Vagy a másik: (nem egy ember hozza össze, aki koffeinfüggő, hanem) mondjuk kapkodó munkafázisok és továbbítások közt van pár perced egy hirtelen érkezett source update-et "leadj", mindenféle kontextus nélkül. Nem fogod kikeresni (nem is feladat, és nem is úgy küldték), hanem írod, ami elsőre eszedbe jut - persze, jó esetben azért átgondolod. (Visszafelé meg könnyű azt mondani, hogy ha ezt akarták volna mondani angolul, akkor másképp fogalmazzák meg - ja, csak épp nem erről szólt a kérdés.)
NYOMIK Akikre büszkék vagyunk 2010.07.17 19:26:00
  A pasi a falnak dőlve nézelődött. Kezében söröskriglit tartott. Már legalább a hatodikat. Lelkes fiatalember beszélt hozzá, újra meg újra elmondva, hogy mennyire tiszteli és nagyrabecsüli. Aztán felajánlotta szolgálatait. Akármiben. A pasinak persze fogalma sem volt…..
Michael Knight Placebohatás 2010.07.15 10:12:00
Széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a Medián legfrissebb felmérése szerint. Magyarán 2006 tavasza óta először optimistábbak vagyunk és a jelek szerint pillanatnyilag többnyire elégedettek is az új kormány munkájával.…..