Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varázsbab Meseműhely

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Fújós foci” játék Egyszerű, olcsó játék, mégis jó szórakozás. Nemcsak gyerekeknek! Mi kell hozzá? Két félbevágott doboz (cipős, tejes, vajas, jégkrémes, bármi, ami akad otthon), amit széles ragasztószalaggal érdemes egy sima felülre (pl. asztal) ragasztani, egy pingpong labda, két…..
Itt a január, odakint hideg van, és jól föl kell öltöznünk, hogy ne fázzunk annyira. Épp most töltöttem fel a madáretetőt magokkal, és arra gondoltam, ők is biztosan nagyon fáznak. Ismeritek a mesét a cinegéről, aki a házban töltötte a telet? Fogadjátok szeretettel: Gárdonyi Géza: A Cinege…..
Sziasztok! Ma karácsony van. Élvezzétek ki, mert olyan kevés nap van, amikor ennyire odafigyelünk egymásra! Olyan jó kicsit együtt készülni az ünnepekre, beszélgetni vagy játszani! A téli szünet is még eltart egy darabig, és én arra gondoltam, hátha jól jönne néhány játék ötlet! Most Heni Műhelye…..
7 + 1 ötlet az adventi naptárba csoki helyett- második hét Sokan használunk adventi naptárt, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyék a várakozás hosszú időszakát, ill. együtt hangolódjanak rá a gyerekekkel a karácsonyi ünnepekre. Én a csokiknál jobban szeretem az élményeket, amik napról-napra együtt…..
Sokan használnak adventi naptárt, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyék a várakozás hosszú időszakát, ill. együtt hangolódjanak rá a gyerekekkel a karácsonyi ünnepekre. Én nagyon szeretem az adventi naptárt, és mindig magam találom ki az élményeket, amik napról napra együtt játszásra "kényszerít"…..
Szívügyem, hogy minél több szülő és gyermek megtapasztalhassa a közös mesés alkalmak és együtt játszás felszabadító örömét és értékét, hogy ezáltal együtt fejlődhessen önismeretük, érzelmi világuk és társas kapcsolataik. Azért dolgozom, hogy a mesefoglalkozásaimmal, összegyűjtött és kipróbált játék…..
Most, hogy hamarosan bemutatom az őszi-téli mesés családi foglalkoztatómat, amely egyszerre mesekönyv és játékgyűjtemény, folyamatosan figyelem az itthon telelő madarakat, hiszen a mese főszereplője egy kis madár, aki nem tud elrepülni télire. Összegyűjtöttem a 3 kedvenc madaras mondókámat. Ha van…..
Az aranyparázs (magyar népmese) Volt egyszer két testvér, az egyik nagyon gazdag volt, a másik nagyon szegény. A gazdagnak sok földje volt, nagy ménese, gulyája, a szegénynek még csak egy sovány kecskéje se, de gyerek annál több, míg a gazdagnak se fia, se lánya nem volt. Elküldi egyszer a szegény…..
Egyszerű játékot találtunk ki a gyerekekkel, amit szívesen megosztok Veletek is! Kivágtunk néhány négyzet alakú papírt, mindegyikre külön-külön ráírtunk egy-egy érzelmet. Így születtek meg az ÉRZELEM KÁRTYÁINK.Ráírhatjátok pl. ezeket:boldogszomorúdühösaggódócsodálkozószégyenlős stb. Aztán…..
  Ősszel sokféle színű, formájú leveleket találunk mindenhol. Felfűzhetjük őket dekorációnak, lepréselhetjük egy könyvben az utókornak. Én tegnap egy 20 éve eltett levélkét találtam meg a szótárban. :-) De akár nyomdázhatunk is vele!   Nekünk éppen ujjfesték volt otthon, még az is…..
Stressz labda készítése egyszerűen Hozzávalók: vastag (erős) lufi liszt kanál tölcsér műanyag palack   Mi egyszerűen így csináltunk stressz labdát a gyerekekkel: 1.    1. Egy fél literes műanyag palackot félig töltöttünk liszttel egy tölcsér és kanál segítségével. 2.    2. Felfújtuk kicsit a…..
Mit tehetek, ha dühös vagyok? - Hangzott el a kérdés a mesefoglalkozáson. (A mesefoglalkozásokon jelenleg 10 alkalommal az érzelmekről játszunk és beszélgetünk a 6 éves gyerekekkel.) Az előző alkalommal megbeszéltük, hogy az érzelmeket elfojtani nem szabad és persze, hogy lehetünk dühösek, de nem…..
Ma egy olyan mesét meséltem a hat éves gyerekeknek, amelyben néhány állat szóban bántotta és fenyegette a másikat. A gyerekek persze azonnal felháborodtak ezen a viselkedésen. Amikor megkérdeztem tőlük, ők mit tennének, ha ott lennének, azt válaszolták, hogy megütnék, megvernék, megharapnák azt, aki…..
Mit tehetek, ha szomorú vagyok? -  kérdeztem a csoportomban a 6 év körüli gyerekeket. Okos válaszokat kaptam. „Ha szomorú vagyok, az rossz érzés.” „Ilyenkor sírok.” „Odamegyek anyához és megölelem.” „Apa megölel.” „Ha anya megengedi, csokit eszek.” „Játszom a tabletten.” Mit tehetnél még?…..
Amikor SZOMORÚ vagyok, rossz a kedvem és nem mosolygok. Mindenki szokott szomorú lenni néha. Szomorúnak lenni rendben van. De mit tehetek ilyenkor? Erről is fogunk beszélgetni és játszani a 10 alkalmas Iránytű az érzelmekhez mesefoglalkozásokon, ami a jövő héten, szeptember 24-én 16:15-kor…..
Tegnap a péceli Hámori Házban a kolléganőimmel alkotói workshopot tartottunk. Hulladékból készítettünk csodás alkotásokat paverpol technikával. Na, ebben azért bővel van mit fejlődnöm, de ez inspirált engem, hogy egy jóval egyszerűbb, hulladékból is készíthető hasznos tárgyat alkossak, és azt…..
Vízhordás szivaccsal – kinti játék Még mindig tart a meleg nyár, pedig már lassan itt a szeptember, és kezdődik újra az óvoda, iskola. Ezért ma még egy utolsó vizes játékötletet hoztam Nektek, amolyan nyár búcsúztatónak. A játék lényege: hordjuk át a vizet egyik vödörből a másikba egy nagy méretű…..
Van az úgy, hogy már túl melegünk van és persze a reklámokból ismert "frissülj fel egy hideg üdítővel" érzés sem működik. A gyerekről folyik a víz, nem tud aludni a melegtől, és mi sem, ami ugye nem tesz jót az idegeinknek. :-) Érdemes már előre felkészülni ezekre a napokra néhány játékötlettel. Én…..
Ma egy hangos mesével készültem Nektek a kislányról, aki belepottyant a sárba, de ide sajnos nem tudtam feltenni. Ezért itt, a blogon elolvashatjátok. :-)A mese alatt egy játékot is találtok. Jó szórakozást hozzá!Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú meg egy kislány. Egy szép napon…..
A mai mese minden korosztálynak szólhat. Én táborban meséltem el a gyerekeknek, hogyan lett a királyfiból aranytulipán és az aranytulipánból királyfi, aki végül elnyeri a legnagyobb jutalmat, a "mindent látó" királylány kezét.Ehhez a meséhez vers és játékos hajtogatós rajz is készült, amit a…..
Kedves kisgyermekes Szülőtársaim! Neked is nehézséget okoz időnként a gyermeke(i)det lefoglalni? Főleg, most, amikor itt a hosszú nyári szünet, én is megtapasztalom ezt a kihívást. Szívügyem, hogy könnyebbé tegyem Neked a gyermeke(i)ddel együtt töltött idő értékes eltöltését, ezért minden kedden…..
Készítsünk labdát! Ezt az egyszerű ötletet az Életszépítők magazinban találtam. Két lufi szükséges hozzá, az egyiket megtöltjük babbal vagy lencsével, és egy újabbat húzunk rá. De felhasználhatunk akár több színű lufit is, hogy még egyedibb legyen.Jó szórakozást hozzá!..
Van az úgy, hogy a meleg nyári napon a gyerekekkel jól esne egy kis hűsölés, de nincs a közelben tó vagy medence, persze légkondi sem, utazni pedig nincs kedvünk (vagy a tábori kiadások mellett pénzünk). Ha van otthon víz, és kád vagy lavór, már félig meg vagyunk mentve. :-) Legutóbb a baba-mama…..
"Anyuuu, mit csináljunk ma?  - Lássuk csak, mi van itthon?" kérdésekből sokszor születnek kreatív megoldások. Ahogy ez is! Utána megcsináltuk a baba-mama táborban is. Hozzávalók: - színes karton- muffin papírok virágfejnek- sima fehér papírból vágtuk ki a vázát- készítettünk pompom nyomdát is egy…..
Amikor unatkoztak a gyerekeim, vagy várakozni kellett valahol, gyakran vágtunk vicces fejeket, mert ettől mindenki előbb vagy utóbb elnevette magát. Később azt játszottuk, hogy érzelmeket mondott az egyikünk, a többiek pedig az arcukkal mutatták azt meg. Pl. Mutasd, milyen az arcod, ha boldog vagy,…..